Αγγελική: “Αν ένα βράδυ δεν βρεθούμε, παθαίνω πανικούς…”

Γεια σας κι από μένα.
Θέλω να μοιραστώ κι εγώ μαζί σας το πρόβλημά μου μήπως και μου δώσετε κάποια συμβουλή που θα με βοηθήσει, γιατί νομίζω με τη συμπεριφορά μου κοντεύω να καταστρέψω τη σχέση μου.

Τους τελευταίους έξι μήνες είμαι με κάποιον, μετά από πολύ καιρό που ήμουνα μόνη μου. Το χρονικό διάστημα που δεν συνέβαινε τίποτα, μα τίποτα, στην προσωπική μου ζωή ήταν αρκετά μεγάλο και τώρα που γνώρισα κάποιον κοντεύω να τα χαλάσω όλα.

Ο σύντροφός μου, μου φέρεται πολύ όμορφα και σωστά. Εγώ είμαι το πρόβλημα. Με κυριεύει μονίμως μια φοβία, μια ανασφάλεια. Αν καθυστερήσει να μου τηλεφωνήσει, πιστεύω ότι τελείωσε, με παράτησε, εξαφανίστηκε. Αν ένα βράδυ δεν βρεθούμε, παθαίνω πανικούς και κάθε τρεις και λίγο τσεκάρω το messenger τι ώρα μπήκε. Και αν μπήκε τρελαίνουν το μυαλό μου διάφορα αρνητικά σενάρια.

Με έχει εξαντλήσει όσο αυτό το στρες. Και απέναντί του μερικές φορές χωρίς να το θέλω -και άδικα- γίνομαι επιθετική. Το χειρότερο όμως είναι αυτό που ζω μέσα μου. Είμαι γεμάτη φοβίες. Ίσως επειδή έμεινα μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό μου άφησε κάποια κουσούρια. Το καταλαβαίνω, το αντιλαμβάνομαι. Αλλά δεν ξέρω τι να κάνω για να ηρεμήσω…

Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε;

Αγγελική


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Δεν έχεις αυτοπεποίθηση ότι αξίζεις, ότι είσαι μοναδική, ότι σε εκτιμούν. Είναι οι εσωτερικές φωνές σου που ενδεχομένως σου έχουν καταστρέψει την αυτοεκτίμηση. Σε αυτή τη φάση δε ξέρω αν μπορείς μόνη σου να το αντιμετωπίσεις ή πρέπει να δεις έναν ειδικό για να σε βοηθήσει. Πάντως σίγουρα πρέπει να κάνεις κάτι για αυτό γιατί θα χειροτερέψουν τα πράγματα.

  2. Στην περίπτωσή σου τα λόγια και οι συμβουλές περιτεύουν. Χρειάζεσαι βοήθεια από ειδικό (ψυχολόγο ή ψυχίατρο). Αν έχεις οικονομικό πρόβλημα ψάξε για δωρεάν υπηρεσίες στον τόπο διαμονής σου (η στην κοντινότερη πολη).

  3. Το θέμα είναι να μην αντλείς δύναμη κα ευτυχία από τη σχέση σου μόνο αλλά από πολλά πράγματα, όπως τους φίλους τα χόμπι σου τη δουλειά ή τις σπουδές σου. Να μην καταπιάνεσαι πάνω του. Προφανώς για να είσαι κοπέλα του, του άρεσεις όπως είσαι, και το όπως είσαι του αρκεί δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω. Ο σημαντικότερος τρόπος για να ξεπεράσεις τις φοβίες σου είναι να αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου ως έναν δυναμικό άνθρωπο που ότι και αν πάει στραβά θα βρει την ευτυχία του. Απόλαυσε απλά το ταξίδι και μην προσκολλάσαι πάνω του.

  4. αγγελικη ειμαι 26 χρονων και ειχα πανικους για αλλους λογους βεβαια.. εφτα χρονια ειχα χαλασει ολες μου τις σχεσεις…να πας σε ψυχολογο να το αντιμετωπισεις μην το αφησεις γιατι θα χειροτερεψει το προβλημα σου και θα κυριευσει τη ζωη σου το αγχος γιατι για αγχος προκειται και προκαλει φοβους.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More