Αγγελική: “Ο πρώην μου ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι τελείωσε η σχέση μας.”

Γεια σας!
Θέλω κι εγώ τη βοήθειά σας…

Μέχρι πριν δύο χρόνια ήμουν σε μια σχέση για αρκετά χρόνια. Μια όμορφη σχέση που μου άφησε ωραίες αναμνήσεις. Ήμασταν αγαπημένοι και περάσαμε πολύ καλά. Κάποια στιγμή όμως αποφάσισα να προχωρήσω γιατί τα πράγματα δεν εξελίσσονταν όπως θα ήθελα. Τον αγαπούσα, αλλά σε κάποιες καταστάσεις αποδείχτηκε ανώριμος, οπότε και χώρισα.

Τον τελευταίο καιρό είμαι σε μια καινούρια σχέση, είμαι πολύ ερωτευμένη και όλα καλά. Το θέμα μου είναι ότι ο πρώην μου ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι τελείωσε η σχέση μας. Είναι πολύ στεναχωρημένος ακόμα. Μαθαίνω από κοινούς φίλους ότι του είναι αδύνατο να το ξεπεράσει, είναι μονίμως πεσμένος και χάλια. Βγαίνει, πίνει, γυρίζει κομμάτια σπίτι και τέτοια.

Δεν έχουμε ιδιαίτερες επαφές. Ό,τι μαθαίνω το μαθαίνω από κοινούς μας φίλους. Μόνο μια – δυο φορές που συναντηθήκαμε τυχαία, πραγματικά γύρισα σπίτι πολύ στεναχωρημένη από αυτό που αντιμετώπισα.

Όπως σας είπα, εγώ είμαι καλά. Και ο άνθρωπος με τον οποίο είμαι τώρα δείχνει να έχει όλα εκείνα που ήθελα. Όμως με ρίχνει πολύ η κατάσταση του πρώην μου και ανησυχώ. Μπορεί η σχέση να χάλασε, μπορεί να μην είμαι ερωτευμένη μαζί του, αλλά είναι ένας άνθρωπος που αγαπώ και θέλω να είναι καλά και όλη αυτή η κατάσταση με ρίχνει πολύ.

Έτσι είναι η ζωή, το ξέρω. Κάποιοι θα μας πληγώσουν, κάποιους θα τους πληγώσουμε, αλλά μερικές φορές μέσα μου νιώθω πολύ άσχημα. Νιώθω ενοχές και δεν αντέχω να νιώθω ότι είναι έτσι, αλλά τι να κάνω;

Αγγελική


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Θα ήσουν αναίσθητη αν δε σε επηρέαζε αυτό το θέμα που περιγράφεις, αλλά από την άλλη πρέπει να καταλάβεις ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος για εκείνον. Σε μερικά πράγματα είμαστε εμείς αντιμέτωποι με τον εαυτό μας και έτσι πρέπει να ειναι. Ο πρώην σου – και κάθε άνθρωπος που δε μπορεί να ξεπεράσει μια σχέση που έληξε 2 ή περισσότερα χρόνια πριν – χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη. Όπως καταλαβαίνεις, αυτή είναι μια διαδρομή που θα πρέπει να αποφασίσει να κάνει μόνος του. Όσο ανώριμος κι αν είναι, κανείς δε μπορεί να τον πάρει από το χέρι και να τον περάσει απέναντι. Όσο κι αν τον αγαπάς εσύ και θέλεις το καλό του, δε γίνεται τίποτα αν δεν το θέλει κι ο ίδιος για τον εαυτό του.

  2. Δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Η οικογένειά του, οι φίλοι του είναι αυτοί που θα πρέπει να τον στηρίξουν και μόνος του επίσης να βοηθήσει τον εαυτό του. Δε φταις εσύ για κάτι για να έχεις ενοχές. Εξάλλου, δε πιστεύω ότι είναι μόνο από τον χωρισμό, αλλά μπορεί να του έχουν έρθει κι άλλα μαζεμένα και να έχει πέσει η ψυχολογία του. Θα το ξεπεράσει, διαφορετικά θα πρέπει να φροντίσουν οι δικοί του να επισκεφτεί έναν ειδικό.

  3. Το μήνυμά σου μου βγάζει ένα διαρκές ‘ θέλω’ . Θέλε λοιπόν . Ωστόσο συμφωνώ αρκετά με την ?!

  4. εμένα γιατί μου φαίνεται οτι θές ακόμα τον πρώην σου και νιώθεις ενοχές που τον άφησες;

  5. Σιγά ρε γυναίκα αράχνη εσύ που τον ξεπέρασες κιόλας…

  6. Μην νιώθεις ενοχές… Ο χωρισμός είναι ένα γεγονός. Εσύ προχώρησες και δεν μπορείς και μάλλον ούτε θες να γρίσεις πίσω. Απο κει και πέρα ο καθένας έχει τον προσωπικό του δρόμο. Ο πρώην σου μάλλον αρνείται να προχωρήσει να καλυτερεύσει τη ζωή του για τους δικούς του λόγους.Μένει πεισματικά στάσιμος και αντιστέκεται στην αλλαγή. Δεν θέλει να προσωρήσει. Να ξέρεις οι χωρισμοί είναι οδυνηροί αρχικά αλλά ευεργητικοί μετέπειτα για την εξέλιξή μας. Η ζωή κρύβει πολλά πένθη. Ο ίδιος θα αποφασίσει πότε θα είναι έτοιμος να ξανασταθεί μιας και είναι στο χέρι του.

  7. Συγγνώμη ρε αδέρφια γιατί ο τύπος να θέλει υποστήριξη η κοπέλα που του έταξε λαγούς με πετραχήλια να βγαίνει λάδι τι είναι τα αισθήματα των ανθρώπων διακόπτες να παίζουμε μαζί τους όταν ο άλλος ερωτεύεται και δίνει συναίσθημα πρέπει εξ’αρχής να γινόμαστε ξεκάθαροι απέναντι του γιατί μετά δεν φταίνε αυτοί που πληγώνονται αλλά οι άλλοι που έδωσαν ελπίδες…

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More