Αμαλία: “Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που έχει αυτή και δεν έχω εγώ…”

Γεια σε όλες!
Εγώ έχω ένα θέμα, που δεν ξέρω καν αν θα έπρεπε να με απασχολεί ή όχι.

Λοιπόν, εδώ και περίπου τρεις μήνες βγαίνω με έναν συνομήλικό μου, πολύ καλό και έξυπνο παιδί. Αυτός είναι 27 κι εγώ 23. Τα πάμε πολύ καλά, όμως υπάρχει ένα θεματάκι που με κάνει και ζηλεύω, κι ας μου έχει πει αυτός πόσες φορές ότι δεν θα έπρεπε.

Πρόκειται για μια φίλη του. Είναι μια κοπέλα στην ηλικία του, που αρκετό καιρό πριν εμείς οι δυο γνωριστούμε, ήταν μαζί περιστασιακά. Κάτι σαν friends with benefits δηλαδή. Μόνο που εδώ είναι λίγο αλλιώς το πράγμα. Αυτοί οι δυο ήταν φίλοι όσο ήταν μικρά παιδιά, αλλά με τα χρόνια έχασαν εντελώς επαφή και πριν από ενάμιση χρόνο βρήκαν ξανά ο ένας τον άλλον.

Από ότι μου είπε αυτός, δοκίμασαν ερωτικά μεταξύ τους αλλά κυρίως λόγω απόστασης (η κοπέλα μένει και δουλεύει στο εξωτερικό) δεν τα βρήκαν σαν ζευγάρι κι έτσι από περιστασιακό σεξ όποτε βλέπονταν, αποφάσισαν να μείνουν απλοί καλοί φίλοι.

Με απασχολεί αυτό γιατί αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που έχει αυτή και δεν έχω εγώ και την κρατά για φίλη. Ντάξει, κι εγώ έχω γνωστούς άντρες, με τους οποίους καμιά φορά βγαίνω εντός μιας παρέας, αλλά κάποιον φίλο, με τον οποίο να επικοινωνώ συχνά όχι. Και ειδικά τώρα που έχω σχέση με αυτόν, δεν νιώθω καν την ανάγκη να έχω κάποιον φίλο.

Τον πιστεύω όταν μου λέει ότι δεν έχει τίποτα το ερωτικό μαζί της (έτυχε να δω και συνομιλίες τους πρόσφατες στο chat και όντως, δεν υπήρχε τίποτα το ύποπτο), αλλά πάλι… Ζηλεύω που έχει να συζητήσει πολλά μαζί της, μου είπε ότι μαζί της ταιριάζει πολύ εγκεφαλικά, ότι νιώθει σαν να τον καταλαβαίνει αυτή πλήρως κι επίσης λέει ότι κατά κάποιον τρόπο νιώθει σαν να θέλει να την προστατεύει, όπως έκανε όσο ήταν παιδιά. Αλλά επιμένει ότι τα αισθήματα είναι μόνο πλατωνικά και ότι το σεξ πια δεν θα υπάρξει μεταξύ τους ακόμα κι όταν ξαναβρεθούν από κοντά.

Τηλεφωνιούνται οπωσδήποτε σε γιορτές και γενέθλια, μου είπε κιόλας ότι αν θέλω θα μου τη γνωρίσει σε λίγο καιρό που θα έρθει από τα μέρη μας. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να το διαχειριστώ αυτό. Είναι εμφανίσιμη όσο είδα στις φωτό προφίλ της, δεν έχει σχέση κιόλας από ότι τον “ψάρεψα” για να μάθω…

Από την άλλη, αν την ήθελε ακόμα δεν θα ήταν μαζί μου, ενώ τίποτα δεν τον εμπόδιζε να είναι μαζί της και τότε, πριν με γνωρίσει. Μου είπε κιόλας ότι αυτό που είχαν δεν ήταν καν σχέση γιατί ουσιαστικά από απόσταση ξεκίνησε (με μια φορά που επισκέφτηκε αυτός την κοπέλα) και έληξε με κοινή απόφαση και των δύο.

Απλώς δεν καταλαβαίνω αυτήν τη φιλία, και μάλιστα φιλία από δική του θέληση επίσης, όχι αποκλειστικά δική της. Είναι μπερδεμένη φάση. Δεν θεωρείται πρώην του, μα από την άλλη δεν ξέρω πώς γίνεται να παραβλέπεται το γεγονός ότι έκαναν σεξ κάποτε… Ούτε με τις πρώην του δεν έχει κρατήσει τέτοια επαφή.

Κι ενώ έχει φίλες με τις οποίες να μην έκανε κάτι σεξουαλικά, πάλι δεν έχει την ίδια επικοινωνία -ή ένα γεια στο τηλέφωνο ή θα του λένε κάτι για τα γκομενικά τους. Τι πιστεύετε εσείς; Είναι κάτι ανησυχητικό αυτό με τη φίλη του ή είμαι προκατειλημμένη με τη σκέψη ότι δεν μπορεί να υπάρχει απλή φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας, ειδικά όταν έχει προηγηθεί σεξ; Λέω μήπως εγώ που είμαι πιο μικρή από αυτούς τους δύο, μήπως δεν καταλαβαίνω αρκετά. Κανείς άλλος που να έχει αντιμετωπίσει κάποια παρόμοια κατάσταση;

Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις!
Αμαλία


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. ειναι ανησυχητικο αν σε ενοχλει και δεν αισθανεσαι ανετα με αυτο που συμβαινει. Υπαρχει παρελθον οπως φαινεται και πολυ μπερδεμενο που μπορει να εχει αφησει απωθημενα. Απο δικη μου εμπειρια οποτε κρατας επαφη με πρωην ειναι γιατι θελεις να υπαρχει μια πορτα ανοιχτη, οχι απλα για να μιλας. Εγω τουλαχιστον γι αυτο ειχα κρατησει επαφη με ενα πρωην μου και το λεω με καθε ειλικρινεια. Αν θελει να μιλαει και να συζηταει υπαρχουν κι αλλα ατομα που δεν τα εχει γλεντησει στο κρεβατι (ουτε 1 φορα) και που μπορει να ειναι πιο κοντα του απ οτι καποια που ειναι στο Λονδινο. Μηπως ο φιλος σου σκεφτεται να παει κι αυτος κανα Λονδινο και απλα περναει την ωρα του μαζι σου? Πηγαινε να τη δεις να κοψεις κινηση (θα σε δει κι αυτη βεβαια οποτε πρεπει να φανειτε δεμενοι με το φιλο σου) αν θες αφου στο προτεινε αλλα οχι και πολλα πολλα εκτος κι αν θες να καταληξετε να βγαινετε οι 3 σας σε απολυτα Σουηδικο στυλ. Αν δεν σου αρεσει αυτο που γινεται παντως δε χρειαζεται ουτε εισαι υποχρεωμενη να το ανεχεσαι, απλα το λες και η το δεχεται η πας για αλλα

  2. Φίλη μου, νομίζω ότι πρόκειται απλά για μιία κατάσταση που αυτή τη στιγμή έχει καταλαγιάσει, αλλά πρόκειται να ξαναφουντώσει. Αυτού του είδους οι “φιλίες – πρώην σεξ – με καλύπτει εγκεφαλικά – Σουηδία γίναμε”, είναι κατά τη γνώμη μου μπραούφες για να δικαιολογήσει το ότι συνεχίζει την επαφή μαζί της χωρίς να παραδεχθεί ότι τη γουστάρει ακόμη. Νομίζω ότι σύντομα θα παρουσιαστεί κάποια αφορμή για να ξαναφουντώσει η σπίθα μεταξύ τους και στο τέλος θα σε αφήσει λέγοντάς σου ότι αυτή ήταν πάντα ο μεγάλος του έρωτας και ότι γι αυτό την κρατούσε πάντα στη ζωή του κλπ κλπ…

  3. Αν ήταν στην ίδια χώρα οι δυό τους εννοείται ότι θα είχαν σχέση και μάλιστα επιτυχημένη! Γουστάρουν ο ένας τον άλλον, το σεξ μεταξύ τους είναι καλό, μιλάνε συνέχεια και επικοινωνούν ουσιαστικά. Το μόνο που τους χωρίζει είναι η απόσταση. Αυτός έχει εσένα για να μην είναι μόνος του, είναι ξεκάθαρο στα δικά μου μάτια έτσι όπως τα περιγράφεις….

  4. Σημεία των καιρών έχω να προσθέσω εγώ. Ζούμε στην εποχή του ρευστού και του θολού-μή ξεκάθαρου. Είναι ενοχλητικό όπως το περιγράφεις αλλά ίσως όχι τόσο ανησυχητικό όσο το νιώθεις. Αυτή σίγουρα είναι πιο κούλ απο εσένα, αλλά είμαι της άποψης οτι οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες που εν τέλει είναι σταθερές και του χεριού τους παρά τις ατίθασες. Μείνε στο ύψος σου και μη πτοείσαι.

  5. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις… Όταν δημοσιεύτηκε το άρθρο, εμείς ήδη κάναμε τη συνάντηση… Τι να πω… Της φέρεται καλά, τη φιλάει στο μέτωπο, λες και είναι καμιά μικρή, αλλά ερωτικές προθέσεις δεν είδα (αυτό έλειπε, να δείξουν κάτι μπροστά μου). Κι εκείνη φαίνεται καλή κοπέλα, αν κι έχει κάτι το απόκοσμο, δεν ξέρω, δεν μ’ αρέσει. Πείτε με προκατειλειμμένη. Ούτε το σκηνικό του να κάθομαι μαζί του και με αυτήν απέναντί μας μ’ έκανε να νιώσω καλύτερα. Κάτι άλλο που με πείραξε ήταν ότι αυτός μου είπε πως τελευταία φορά που βρεθήκανε οι δυο τους και πριν με γνωρίσει, δεν έκαναν σεξ. Ξάπλωσαν γυμνοί μαζί και αγκαλιάζονταν και φιλιόντουσαν, αλλά κρατήθηκαν και δεν έκαναν σεξ γιατί ήθελαν να δουν αν μπορούν να ξεπεράσουν το σεξουαλικό κομμάτι μεταξύ τους, όπως μου είπε. Με αυτό ήθελε να μου πει δηλαδή ότι έδειξε αυτοσυγκράτηση, δεν τη π….ξε. Τώρα ξέρω ότι είμαι παράλογη, αλλά αυτό πιο πολύ με πειράζει απ’ ότι αν θα έκαναν ρε παιδί μου ένα casual sex τελευταία φορά και μετά ξέκοβαν. Ενώ έτσι αυτό μου δείχνει ότι κρατιούνται μακριά από το σεξ μεταξύ τους γιατί δεν θέλουν να κολλήσουν τώρα με την απόσταση, αλλά διατήρησαν άλλα αισθήματα να υποβόσκουν. Αυτό με πειράζει πολύ όμως. Όσο σεξ κι αν κάνει μαζί μου κι όσο καλά κι αν λέει ότι περνάει, νομίζω πως πάντα θα υπάρχει η άλλη γιατί θα του έχει μείνει και σαν απωθημένο μιας και δεν κατάφεραν να κάνουν σχέση λόγω απόστασης. Η κοπέλα σπουδάζει στη Σλοβακία. Δεν σχεδιάζει να πάει να μείνει εκεί, αλλά είχε μια πρόταση για δουλειά στην Ουγγαρία και ακόμα το σκέφτεται. Αλλά και να πάει εκεί, πάλι απόσταση θα έχουν μεταξύ τους, οπότε… Δεν θέλω να του κάνω κουβέντα για όλα αυτά γιατί πρώτον είμαστε μόνο σχεδόν 4 μήνες μαζί και δεύτερον το νόημα θα ήταν να μην ήθελε να κρατά επαφή μαζί της από μόνος του, όχι να κάνει ή να μην κάνει κάτι επειδή εγώ του το ζητάω ή γκρινιάζω. Πιο εύκολο είναι να την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια αν είναι παρά να του πω τι με πειράζει μιας και δεν θ’ αλλάξει κάτι.

  6. Εγω παλι δεν τις καταλαβαινω αυτες τις βλακειες..φιλια μεταξυ δυο ανθρωπων που ηταν πρωην εραστες δεν μπορει να υπαρξει και ειδικα σε τοσο λιγο χρονικο διαστημα απο το χωρισμο τους ο οποιος δεν επηλθε απο βαρεμαρα αλλα απλως απο αποσταση.Το λογικο και συνηθες θα ηταν να σε εχει σα θεα και να εισαστε μεσα στα μελια αφου εχετε μολις 3 μηνες σχεση και οχι να σου παινευει την αλλη. Μαλλον εχει αισθηματα καλα κρυμμενα και θελει να κανει τον ανετο λεγοντας σου να στη γνωρισει. Μη μασας μη στενοχωριεσαι και κυριως μη συγκρινεις τον εαυτο σου με αυτη. Ο καθε ανθρωπος ειναι μοναδικο και ανεπαναληπτο της φυσης. Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να του πεις οτι νιωθεις αβολα με το σκηνικο αυτο και αν δεις οτι δε σε καταλαβαινει να τον παρατησεις και να ψαξεις για καποιον που να σε νοιαζεται οσο εσυ. 3 μηνες και στενοχωριεσαι απο τωρα? δηλαδη σε 6 μηνες τι θα κανεις?

  7. Βρές και εσύ εναν πρώην φίλο σου και ξεκίνα να τον βλέπεις πού και πού και άρχισε να λές στον άλλο τί ωραίο σεξ κάνατε κάποτε, και πόσο μεγάλο τον έχει αλλά δεν τρέχει τιποτα τώρα, είστε μόνο φίλοι αλλά θα ήθελες να του τον γνωρίσεις…Να δείς για πότε θα κόψει τις μαλ….. ο δικός σου

  8. αμαλια μου φυσικα και το ιδανικο θα ητανε να μην επικοινωνει με αυτη την κοπελα απο μονος του. Γι αυτον ομως δεν ειναι και τοσο αυτονοητο αυτο οπως φαινεται, ισως να θελει να δοκιμασει τα ορια σου και την ανοχη σου, μπορει να λεει εγω θα το παιξω ετσι κι αμα αυτη το ανεχεται εχει καλως..Γι αυτο και σου ειπα οτι αν θελεις οταν βλεπεις οτι τα δικα σου ορια ξεπερνιουνται οφειλεις να χτυπας καμπανακι στον αλλον κι οχι να περιμενεις απο εκεινον να σκεφτει εσενα και το πως νιωθεις χωρις να λες τιποτα. Το σεβασμο τον απαιτεις και τον διεκδικεις, δεν περιμενεις να σε σκεφτει ο αλλος. Εγω προτεινα απλως να του μιλησεις σε περιπτωση που ηθελες να δεις αν θα συμμορφωθει εκτος κι να θελεις να τον παρατησεις χωρις να του πεις για ποιο λογο και να φανεις και κουλ..κι αυτο γινεται. Παντως αυτο που τη φιλησε στο μετωπο μπροστα σου δεν ηταν σωστο, εχεις δει πολλους φιλους να φιλιουνται ετσι οταν πανε για καφε ειδικα με τετοιο παρελθον? Εγω δεν ξερω αν θα κρατιομουνα, μπορει και να τον εβριζα. Το αλλο που ξαπλωσαν ετσι, δε το σχολιαζω καν…Αυτα που σου ειπε για την Ουγγαρια και που το σκεφτεται ακομη, δειχνουν οτι σκεφτεται και εκεινη, αυτος μπορει να νομιζει οτι θα βρισκονται πιο ευκολα, δεν ξερεις πως το βλεπει..η γνωμη μου ειναι οτι οσο ειναι νωρις (τι θα πει ειστε μονο 4 μηνες μαζι?) η θα πρεπει να κανεις μια κουβεντα απ εξω απ εξω να ξεκαθαρισεις τι γινεται, να δεις τι βλεψεις εχει για το μελλον (αν αυτος σκοπευει να φυγει σε κανα 2μηνο γιατι να καθεσαι σε τρεχει τζαμπα?), να δεις που παει αυτη η ιστορια με την αλλη και αν δεχεται να κοψει επαφες η να τον αφησεις. Το πως θα τον αφησεις και αν θα του μιλησεις για ολα αυτα η οχι εσυ το επιλεγεις. Σου ευχομαι τα καλυτερα

  9. Φίλη μου σου έχω ήδη απαντήσει, αλλά βλέποντας τη νεότερη ανάρτησή σου δεν μπορώ να καρατηθώ… Έχουν κάνει σεξ, έχουν βρεθεί επανειλημμένα και από ότι λες προσπαθούσαν με νύχια κια με δόντια να συγκρατήσουν το πάθος τους και παρ όλα αυτά δεν θεωρούνται πρώην επειδή απλά δεν ονόμασαν σχέση αυτό που είχαν; Βεβαίως και είχαν ένα είδος σχέσης και μάλιστα με πολύ ερωτισμό και πάθος και συνεπώς είναι δύο πρώην εραστές. Θα έπρεπε δηλαδή να είναι πρώην σύντροφοι για να υπάρξει πρόβλημα; Αυτή τη στιγμή ο δικός σου συνειδητά κρατάει στη ζωή του μια πρώην του και έχει το θράσος να σας φέρει σε επαφή. Τι θέλει δηλαδή, να σας συγκρίνει; Μήπως περιμένει εκείνη η κοπέλα να του δώσει και την έγκρισή της για να είστε μαζί; Ε όχι, όλο αυτό το σκηνικό που περιγράφεις πάει πολύ.. Το λέω πάντα. Πρέπει να έχουμε αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό….Προστάτεψε τον ευατό σου από αυτή την κατάσταση γιατί προβλέπω ότι εκείνος θα σε πληγώσει πολύ..

  10. Μιας που ειμαι στα 27 κι εγω κι εχω φιλους και αντρες εχω να πω τα εξης: Ειναι τελειως χαζο να συγκρινεσαι και να ανταγωνιζεσαι με φιλους της σχεσης σου. Τι εχει παραπανω απο εσενα; Βασικα εσενα σε εχει κοπελα του κι εκεινη φιλη του. Δε τιθεται συγκριση. Προφανως ταιριαζουν σα φιλοι… Εχει προηγηθει σεξ…οκ! Κακως σου το ειπε. Γιατι ηταν κατι που συνεβη στο παρελθον πριν απο τη σχεση σας και δε σε αφορα. Αν δε σου ταιριαζει χωρισε τον. Το θεμα ειναι να ειναι σωστος μαζι σου κι οχι να παψει να εχει φιλους. Διαφορετικα ριξτον στο υπογειο και πετα το κλειδι.. Πιστευεις οτι κινδυνευεις απο μια γυναικα στο εξωτερικο περισσοτερο απο τις χιλιαδες υπαρχουσες εδω διπλα του; οποτε whats the point?

  11. Απομακρυνσου οπωσδηποτε! Πιστευω οτι ο τυπος θα σε πληγωσει. Αυτος θα δεχοταν να γνωρισει εναν με τον οποιο εκανες σεξ ή και να κρατας επαφη μαζι του??? Εχουμε κ καποια αξιοπρεπεια. Γιατι απο την πολλη την ανοχη στο τελος θα σε πουνε κ μ@λ@κ@!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More