Άννα: “Ερωτεύτηκα και τα τίναξα όλα στον αέρα…”

Κορίτσια χρειάζομαι τις συμβουλές σας.

Μέχρι πέρυσι τον Ιανουάριο ήμουνα σε μία μακροχρόνια σχέση (8 χρόνια). Συζούσαμε και προσπαθούσαμε να στρώσουν λίγο τα οικονομικά μας για να παντρευτούμε. Αγαπιόμασταν, αλλά η σχέση με τα χρόνια είχε βαλτώσει, είχε ρουτινιάσει και τον τελευταίο καιρό είχαν ξεκινήσει οι καβγάδες.

Εγώ σε εκείνη τη φάση γνώρισα κάποιον. Να μην σας τα πολυλογώ, ερωτεύτηκα και τα τίναξα όλα στον αέρα. Ο πρώην σύντροφός μου προσπάθησε να με κρατήσει, κάναμε πολλές συζητήσεις, αλλά εγώ ήμουν αποφασισμένη και ανένδοτη. Μέσα σε λίγες μέρες έφυγα από το σπίτι και πήγα να μείνω στο σπίτι του νέου μου συντρόφου.

Από το καλοκαίρι άρχισα να νιώθω περίεργα και να αναπολώ και να σκέφτομαι όλα αυτά που είχα. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο θέμα με τον τωρινό μου σύντροφο, αλλά νιώθω ότι δεν με καλύπτει και θέλω να γυρίσω.

Ξέρω ότι ο πρώην μου δεν έχει προχωρήσει και από την ελάχιστη επικοινωνία που έχουμε πια καταλαβαίνω ότι υπάρχει ελπίδα να με δεχτεί πίσω. Ξέρω ότι θα με πείτε επιπόλαιη, ξέρω φέρθηκα ανώριμα, αλλά τον τελευταίο καιρό πιέζομαι πολύ και δεν αντέχω. Θέλω να γυρίσω.

Τι να κάνω; Πιστεύετε ότι μπορεί να λειτουργήσει ξανά αυτή η σχέση;

Άννα


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. ¨Οχι. Νομίζω ότι δεν θα λειτουργήσει. Μπορεί να σε θέλει πίσω τώρα ο πρώην σου, λόγω μοναξιάς και συνήθειας ίσως, αλλά κάποια στιγμή φαντάζομαι θα βγάλει την απόρριψη που ένιωσε, την προδοσία. Θέλει τρελή δουλειά για να στρώσει, εσυ σίγουρα δεν μπορείς να το ¨δουλέψεις¨ -θα το είχες κάνει όταν ήσασταν ρουτινιασμένοι, δεν θα έβρισκες έτσι απλά άλλον- εκείνος δεν ξέρω…εσύ ξέρεις. Και αν ρουτινιάσεις πάλι τι θα κάνεις, θα ξαναφύγεις;

  2. Ok! Ησουν ειλικρινής! Εξέφρασε αυτό που νοιώθεις και στους 2 άντρες και ζήτα αυτό που θες…κ αν ο πρώην δεχτεί…θα σας οδηγήσει όλους ο δρόμος…όλα μες στην ζωή είναι. Είμαι πάντα υπέρ της προσωπικής ανάπτυξης. Υπάρχουν ψυχολόγοι, βιβλία, θεραπείες, μέθοδοι που λειτουργούν.Βρες αυτό που σου ταιριάζει. Κ αυτό γιατί είμαι απόλυτα σίγουρη (απο προσωπική και όχι μόνο εμπειρία) ότι η ρουτίνα, η στασιμότητα, η περειπέτεια, η χαρά , ο ενθουσιασμός , η γκρίνια, η ευτυχία , η δυστυχία…όλα όλα όλα είναι μέσα μας.Τα έχουμε εμείς όλα αυτά μέσα μας…κ αν κάτι στην ζωή μας συμβαίνει (ανεξάρτητα αν είναι ευχάριστο ή δυσάρεστο, επιθυμητό ή ανεπιθύμητο) το έχουμε δημιουργήσει εμείς.Οχι οι άλλοι. Τα πρώτυπα , οι πεποιθήσεις μας , οι εμπειρίες μας οι απόψεις μας, οι σκέψεις μας δημιουργούν… και όπως έχει πει υπέροχα ο Νίκος Καζαντζάκης:”έχεις τα πινέλα,έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα”.

  3. Εγώ ένα έχω να πω, βρίσκετε και τα κάνετε. Τον λυπάμαι τον καημένο πραγματικά αν σε δεχτεί πίσω.

  4. Εσύ στη θέση του τι θα έκανες;
    Είναι δύσκολο όσο και να σε αγαπάει να σε επμπιστευτεί ξανά… επίσης είσαι σίγουρη ότι θες να γυρίσεις; και κυρίως, αγαπας κανεναν απο τους δύο ή θες απλά να νιώθεις εσύ καλά;!! Από το μήνυμα σου δεν φαίνεται να έχεις σκέψεις για το πόσο θα στεναχωρηθεί ο τωρινός σου σύντροφος…
    Ίσως πρεπει απλά να μείνεις λίγο μόνη σου και να δεις τι θες πραγματικα…

  5. Συμφωνώ με την Eira. Δεν έκανες κάτι κακό ή εγκληματικό, είναι ζωή αυτή και είναι στη φύση μας να εξελισσόμαστε. Σαν άνθρωπος, μπήκες σε μια νέα φάση που σε ωθούσε να νιώσεις κάτι ανανεωτικό, κάτι έντονο και να ενθουσιαστείς. Μόνο που μη μιλάμε με αοριστολογίες. Πιστεύω ότι θα πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά πριν επιστρέψεις στον πρώην σου σύντροφο, ζυγίζοντας το τι λείπε από την τωρινή σου σχέση. Να θυμάμαι ότι να βρεις τα πάντα που ζητάς από έναν και μόνο άνθρωπο είναι αδύνατον. Με κάποιον μπορεί να ταιριάξεις περισσότερο στη συμβίωση και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινής ζωής, ενώ με άλλον μπορεί να ταιριάξετε, ας πούμε, περισσότερο πνευματικά ή/και σεξουαλικά αλλά όλες τις άλλες ώρες που δεν συζητάτε για φιλοσοφία ή/και δεν κάνετε σεξ, να μην τα βρίσκετε πουθενά μεταξύ σας. Γι’ αυτό δες τι είναι πιο σημαντικό να κατέχει κάποιος για σένα και κάνε την επιλογή σου. Ζεις μόνο μια φορά κι έχεις κάθε δικαίωμα ν’ αλλάζεις γνώμη και διαθέσεις, αρκεί μόνο μετά να προσγειώνεσαι στη λογική.

  6. ok koita epeidi arxes tou xronou ekana to idio pragma akrivos eroteftika k xalasa mia sxesi 5misi xronon giati valtosame kourastika den eixe endiaferon pes to opos 8es sou leo pos de prokeite na leitourgisei an giriseis.pada na 3ereis oti se anipopto xrono 8a sto xtipisei oti ton paratises gia allon k pada 8a iparxei i amfivolia kai de 8a sou 3anaexei ebistosini.vevaia se emena eftixos einai ola kala me to kainourio mou sidrofo(ok o protos kairos itan kapos giati 5 misi xronia de ta svineis kai etsi efkola).pados gia mena mi giriseis.eprepe na ta skefteis prin kaneis ti kinisi.diladi sto mellon an 3anavaltosete ti 8a ginei 8a figeis kai 8a 3anagiriseis?kai exeis tin ediposi oti kai na se dextei 8a sou exei ebistosini i 8a einia san na min egine pote?oxi vevaia!

  7. Όχι, αγαπητή μου, δεν πρόκειται να λειτουργήσει η επανασύνδεση, για έναν απλό λόγο. Φεύγεις και επιστρέφεις με αφορμές και προσχήματα και δεν αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα κατάματα. Βαριόσουν με τον πρώην σου κι αντί να καθίσεις και να τα πεις μαζί του και να κάνετε μια προσπάθεια να αλλάξετε τη ρουτίνα σας, άρπαξες τον πρώτο που σου γυάλισε κι έφυγες μαζί του. Φυσικά η κίνησή σου αυτή ήταν άκρως επιπόλαιη κι αυτό επαληθεύτηκε από το γεγονός ότι λίγους μήνες μετά η φούσκα του τρελού έρωτα που σε έκανε να τα τινάξεις όλα στον αέρα….πουυυφ! έσκασε. Και τώρα αναπολείς τον πρώην σου, σου λείπει, τα βρίσκεις όλα τέλεια μαζί του….τώρα που απομακρύνθηκες από το πρόβλημα, φαίνονται όλα ιδανικά. Μήπως δεν υπήρχε αληθινό πρόβλημα και τα παραφούσκωσες εσύ στο κεφάλι σου επειδή είχες χάσει το ενδιαφέρον σου; Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, αν δεν αντιμετωπίσεις ώριμα και σοβαρά την επιστροφή σου, δεν έχεις καμια ελπίδα. Επιπλέον θα πρέπει να ξέρεις ότι αν επιστρεψεις πολύ δύσκολα θα ξαναβρείτε τις ισορροπίες σας. Το να βαρεθείς 8 χρόνια με τον ίδιο άνθρωπο είναι ανθρώπινο. Εξίσου ανθρώπινο όμως είναι να χάσει κι εκείνος την εμπιστοσύνη του απέναντί σου, μετά από αυτό που έκανες. Θα πρέπει να του αποδείξεις κάποια πράγματα. Σκέψου πολύ σοβαρά και ώριμα αν μπορείς κι αν αξίζει για σένα η σχέση που είχες, ώστε να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία. Γιατί αν σου έχει περάσει το αίσθημα, δηλαδή αγαπάς τον πρώην σου περισσότερο “αδερφικά” παρά ερωτικά, τότε δεν αξίζει. Τότε απλά το κάνεις γιατί δεν αντέχεις να είσαι μόνη σου.

  8. OXI!!!!δεν θα λειτουργησει .και αυτο γιατι πεταξες στον αερα 8 χρονια που εζησες εναν ανθρωπο που εσυ επελεξες και πηγες και ”σπιτωθηκες”με εναν ξενο ανθρωπο!πως το εκανες αυτο ?και μαλιστα δεν ειχατε και προβληματα.και τωρα θες να ξανα φυγεις και να ξανα γυρισεις στον πρωην σου.αν εισαι 20 καντο.αλλα αν εχεις σκοπο να κανεις οικογενεια,ξεχασε το.τα παιδια δεν φταινε σε τιποτα.Ανωριμη δεν θα σε χαρακτηριζα,αλλα ΟΤΙ ΝΑ ‘ΝΑΙ! και ΑΝΑΣΦΑΛΗΣ!ΚΥΚΛΟΘΥΜΙΚΗ!κοιτα πρωτα τι θες απ την ζωη σου,τι σε καλυπτει,τι ζητας και μετα προχωρησε σε μια καινουργια σχεση.

  9. Όχι πως δε θα μπορούσες να το δοκιμάσεις. Στη ζωή όλα γίνονται. Όμως το ότι ο πρώην δεν έχει προχωρήσει ακόμα στη ζωή του, δε σημαίνει ότιθέλει να γυρίσεις εσύ. Και το ότι δε σε καλύπτει ο τωρινός σου σύντοφος, δε σημαίνει ότι αυτό που λείπει θα το βρεις στον πρωην. Αν μπορούσες να το βρεις σε αυτόν δεν θα είχες φύγει. Δε χρειάζεται να διαλέξεις μεταξύ αυτών των δύο. Αν δε σε καλύπτουν όπως λες, μπορείς να μείναις λίγο μόνη σου και όταν καταλάβεις τι θέλεις ίσως γνωρίσεις έναν τρίτο που να είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More