Άννα: “Ό,τι απαντήσεις μου στείλετε θα το προτιμούσα να δινόταν έμφαση στο ενδεχόμενο που χωρίσει”.

Περίπου ένα χρόνο τώρα μου ψιλό-αρέσει ο κολλητός του αδελφού μου. Τον βλέπω αρκετά σπάνια και, βέβαια, αφού μέχρι τώρα δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο (αναφερόμενη στα συναισθήματα) ούτε το κυνήγησα πολύ, αλλά και γενικότερα μέσα στη χρονιά είχα κι εγώ τις περιπετειούλες μου με άλλους άντρες. Τον τελευταίο μήνα, όμως, που έτυχε να τον συναντήσω αρκετές φορές, κάτι σαν να αναζωπυρώθηκε μέσα μου και άρχισε πάλι να μου αρέσει… Έντονα!

Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια αλλά μέχρι και πριν 2 με 3 χρόνια το πολύ, ήταν πολύ απόμακρος και αυτός αλλά και εγώ. Κανένα ενδιαφέρον. Αν σκεφτείτε κιόλας ότι έβλεπε ο ένας τον άλλο στο δρόμο και ούτε χαιρετιόμασταν!

Τον φιλοξένησε πέρσι το καλοκαίρι για ένα Σαββατοκύριακο ο αδελφός μου στο εξοχικό μας. Εκεί λοιπόν άρχισε το όλο πράγμα… Ξαφνικά από εκεί που ούτε γυρνούσε να με κοιτάξει, άρχισε να μου μιλάει με κάθε ευκαιρία και να με πειράζει συχνά. Βγαίναμε όλοι μαζί τα βράδια και είχαμε κάτι σαν μια διακριτική έλξη ανάμεσά μας. Φλερτ ήταν; Φιλικό ήταν; Δεν ξέρω, πάντως από τη μεριά μου σίγουρα κάτι παραπάνω από φιλικό! Θα σας περιγράψω συνοπτικά, μάλιστα, ένα περιστατικό που όποτε το θυμάμαι δεν μπορώ να σβήσω το χαμόγελο από τα χείλη! Ετοιμάζονταν ο αδελφός μου και αυτός για έξοδο, και πώς πάω να μπω μέσα στο σπίτι (είναι δύο τα σπίτια, πάνω και κάτω, εγώ έμενα στο πάνω και αυτός με το φίλο του στο κάτω, αλλά μπαινοβγαίνει ο καθένας και στα δύο όποτε θέλει), τον βλέπω από πίσω γυμνό και με το που με καταλαβαίνει, αρπάζει μια πετσέτα, με την οποία καλύπτεται σε χρόνο μηδέν και κάθεται αμέσως στον καναπέ. Η αμηχανία στο έπακρον, να με κοιτάει στα μάτια κι εγώ να προσπαθώ να ψελλίσω τι ήθελα. Μου εξήγησε ότι ο αδελφός μου, τον οποίο και ήθελα, ήταν στο μπάνιο και ακολούθως βγήκα κι εγώ από το σπίτι προσπαθώντας να συνειδητοποιήσω αυτό που μόλις είχε συμβεί.

Τέλος πάντων, για να μην πλατιάζω άλλο με τα παλιά και με τις πολλές λεπτομέρειες, πάμε στο τώρα. Αυτόν τον μήνα, όπως είπα, ειδωθήκαμε αρκετές φορές, τυχαία ως επί τω πλείστον, και κάθε φορά επιχειρούσε να μου ανοίξει λίγο συζήτηση, αλλά όχι πολλά πολλά. Ε και σήμερα… έμαθα από τον αδελφό μου ότι έχει κοπέλα! Επιχείρησα να τον “ψαρέψω” και έμαθα ότι δεν τα πάνε ιδιαίτερα καλά, για την ακρίβεια βρίσκονται σπάνια αφού μια δεν μπορεί ο ένας και μια ο άλλος.

Τα προβλήματα-εμπόδια είναι τρία. Πρώτον και κύριον, έχει κοπέλα, την οποία πρώτη φορά την ακούω, και δεδομένου ότι ξέρω και μια “πρώην” του που κάτι παιζόταν πριν από μερικούς μήνες, δεν πρέπει να είναι καιρό μαζί της. Και εφόσον δεν τα πάνε καλά… Δεν ξέρω… Δεύτερον, η μικρότερη κοπέλα που έχω ακούσει να έχει γίνει κάτι μαζί του, είναι δύο χρόνια μικρότερη, και αν θυμάμαι καλά, από τα λεγόμενα του αδελφού μου, είναι από τους τύπους άντρα που δεν προτιμούν τις μικρότερες. Είμαι 17 στα 18 και αυτός είναι 21. Ξέρω, μικρή η διαφορά, σε αυτόν πείτε το… αν δηλαδή ισχύει κιόλας αυτό για τις προτιμήσεις! Τέλος, ένα άλλο πρόβλημα, ίσως να είναι και ο αδελφός μου! Έχουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις και συζητάμε τα προσωπικά μας πολύ, αλλά αυτό δεν ξέρω πώς θα το πάρει και ποια θα είναι η αντίδρασή του άμα και όταν του πω ότι μου αρέσει ο κολλητός του.

Αυτό το καλοκαίρι πρόκειται πάλι να τον φέρει στο εξοχικό ο αδελφός μου, οπότε ίσως να ήταν μια καλή ευκαιρία…

Ό,τι απαντήσεις μου στείλετε θα το προτιμούσα να δινόταν έμφαση στο ενδεχόμενο που χωρίσει, και μετά πώς να κινηθώ! Αλλά όπως και να ‘χει θα εκτιμήσω όλες τις συμβουλές σας μια προς μια!

Άννα

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Προσωπικα ειχα την ιδια ακριβως εμπειρια με σενα! εγω τοτε 17-18 αυτος 22-23. Ουτε εμεις μιλουσαμε πολυ μεχρι καποια στιγμη που αρχισαν τα παιχνιδια. Θεωρω οτι πριν αφησεις να γινει το οτιδηποτε πρεπει να μιλησεις με τον αδερφο σου. Εγω δεν το εκανα και εξελιχθηκε πολυ ασχημα. Κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει να ρισκαρεις τη σχεση σου με τον αδερφο σου για κανεναν γκομενο. Αν και εφοσον ο αδερφος σου ειναι οκ με το ενδεχομενο αυτο τοτε σκεψου ολα τα ενδεχομενα καλα. Κοιταξε επισης μηπως σε ιντριγκαρει και αυτο το απαγορευμενο-φιλος αδερφου και οδηγηθεις σε αβεβαια συμπερασματα.

  2. Καταρχήν μίλα με τον αδερφό σου, έχει δικαίωμα να μάθει. Μην τον φέρεις προ τετελεσμένων γεγονότων και μάθει κάτι από αλλού. Τότε θα είναι χειρότερα τα πράγματα και για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο δηλαδή. Επιπλέον μάθε αν όντως δεν τα πάει καλά με την κοπέλια. Και κατά την γνώμη μου εφόσον χωρίσει και μόνο τότε, δείξε του ότι τον εν διαφέρεις.. Καθαρά και ξάστερα που λένε, αν είσαι σίγουρη μην κολλάς..

  3. δηλαδη εσυ το εχεις σιγουρο οτι θα χωρισει και συντομα κιολας και θελεις να σου πουμε τι να κανεις μετα? Πως εισαι τοσο σιγουρη? Επισης, απο αυτα που μας λες δεν προκυπτει απο καπου οτι αυτος σε γουσταρει οποτε πως εισαι σιγουρη οτι σε θελει? επειδη τον ειδες μια φορα γυμνο και ντραπηκε ο χριστιανος? Οι αντρες οταν γουσταρουν κανουν παντα κινηση. Οταν λες 17 στα 18, το σχολειο σου το τελειωσες η εχεις μια χρονια ακομα? Αν δεν το χεις τελειωσει μηπως να διαβαζες καλυτερα? Και να σε θελει, παιζει να περιμενει να γινεις 18 και μετα να ασχοληθει μαζι σου ωστε να μην εχει τρεχαματα με μια εφηβη… Γενικοτερα απο τον τροπο που γραφεις φαινεσαι ανωριμη, υπερβολικα πολυ σιγουρη για τον εαυτο σου και για το πως θα ερθουν τα πραγματα αλλα δυστυχως αυτα που θεωρεις ενδειξεις φαινονται παιδιαστικα και μιλαει κυριως ο εγωισμος σου. Ασε να χωρισει πρωτα, περιμενε να δεις αν σε θελει κι αυτος και τοτε ξαναμιλαμε τι να κανεις και πως.. P.S. αν ησουν λιγο πιο ωριμη θα επρεπε να σε θορυβει το γεγονος οτι ενω εχει κοπελα (υποτιθεται) αυτος καθεται και χωνεται και σε σενα (μια 17χρονη). Δεν το κανει επειδη δεν μπορει να σου αντισταθει, λιγο πεφτουλας-παπαρας μου κανει και οπως φερεται τωρα μπορει να φερθει και σε σενα αργοτερα. Γιατι δε λες στον αδερφο σου οτι σε ενδιαφερει ο φιλος toυ? Αν ειναι κελεπουρι θα χαρει να σε προξενευσει

  4. Εστιάζω στο ενδεχόμενο να “χωρίσει”: τίποτα δεν θα γίνει πάλι! ειναι μόνο 21 με τα μυαλά στα κάγκελα και σε αυτό που…εσύ δεν είδες! (είδες μόνο το πίσω…και απο τότε αναστατώθηκες…αχ!) Δεν θα κάνει τιποτα με τη μικρή αδερφή του κολλητού του γιατι θα εχει προβλήματα! Σαν θηλυκό τον τραβάς μεν αλλά ως εκεί. Δεν θέλει μπλεξίματα. Εσύ θα κολλήσεις μαζί του και αυτός δεν θέλει τέτοια τώρα…το πιασες;;

  5. Το όλο σενάριο δικαιολογείται από το νεαρότατο της ηλικίας σου. Η δική μου συμβουλή είναι να συγκεντρωθείς λίγο στην ανάπτυξη του δικού σου εαυτού, και αυτό φυσικά συμπεριλαμβάνει και την τέχνη του φλερτ καθώς και την ανάπτυξη τρόπων με τους οποίους προστατεύεις τον εαυτό σου από κακοτοπιές και δίχως λόγο ταλαιπωρίες. Ο νεαρός ψάχνεται και αυτός, και γι’ αυτό και η κοπέλα που έχει τώρα θα γίνει ‘πρώην’, αργά η γρήγορα, αλλά και εσύ θα γίνεις ‘πρώην’, αργά η γρήγορα, αν γίνει κάτι μεταξύ σας. Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να λάβεις υπ’ όψη. Το πρόβλημα είναι ότι σε τόσο νεαρές ηλικίες δεν υπάρχει η συναισθηματική ωριμότητα για διαχείριση των πιο πολύπλοκων συναισθημάτων που γεννιούνται από την σεξουαλική επιθυμία και απόλαυση. Έτσι μπορεί να βρεθείς από το τίποτα, από ένα ανώδυνο και αρχικά απολαυστικό φλερτ στην τεράστια δυστυχία του πληγωμένου εφηβικού ‘εγώ’. Δεν θέλω να σου πω να μην φλερτάρεις -και η δυνατότητα κάποια η κάποιος να πληγωθεί παραμένει αμείωτη, είτε στα 17 είτε στα 37 είτε στα 57- αλλά απλώς να μην νομίζεις ότι μπορείς να ελέγξεις τις καταστάσεις επειδή στα 17 αισθάνεσαι (όλες περάσαμε από εκεί) ακατανίκητη.
    Τέλος, ο αδελφός σου δεν είναι χωροφύλακας της επιθυμίας σου και της ατομικότητας σου και ούτε πρέπει να του δώσεις αυτό το ρόλο. Αν θέλεις, ως στενοί φίλοι, όπως γράφεις ότι είστε, μπορείς να του μιλήσεις για τα αισθήματα που έχεις για τον φίλο του. Μέχρι εκεί όμως, δεν του ζητάς να γίνει ρυθμιστής των συναισθημάτων και επιθυμιών σου. Δεν είναι δική του δουλειά τι κάνεις εσύ με τον φίλο του (ούτε εσύ ούτε ο φίλος του είστε ιδιοκτησία του), και αν αυτός το κάνει θέμα τότε είναι επειδή ο ίδιος είναι ανώριμος και μεγάλωσε με μια συγκεκριμένη εικόνα ότι οι άνδρες της οικογένειας ελέγχουν την σεξουαλικότητα των γυναικών της οικογένειας. Σε μια τέτοια περίπτωση το μάθημα το χρειάζεται ο αδελφός σου και εσύ θα πρέπει να διεκδικήσεις την ατομικότητα σου, την αυτοδιάθεση σου.

  6. Δεν νομιζω ότι θα κανει κατι γιατι δε θα διακινδυνευσει τη φιλια του με τον αδερφο σου…Κατά τη γνωμη μου βαλε πλωρη για αλλα για να μην ελπιζεις και στεναχωρεθεις μετα…

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More