Αρετή: “Κάθε φορά που βγαίνω με τις φίλες μου με πιέζει να έρθει μαζί μας”

Καλησπέρα και από μένα!

Έχω ένα πρόβλημα που πραγματικά δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω! Τα τελευταία 2 χρόνια έχω σχέση με ένα αγόρι πολύ μεγαλύτερό μου. Τον αγαπάω και με αγαπάει, αλλά κάποιες φορές νιώθω ότι καταπιέζομαι.

Ενώ στην αρχή που τον γνώρισα ήταν κοινωνικός, εξωστρεφής και με πολλούς φίλους, πλέον έχει φτάσει στο σημείο να μην μιλάει με κανέναν και να είναι μονίμως “γαντζωμένος” πάνω μου. Δεν βγαίνει έξω από το σπίτι με κανέναν άλλον παρά μόνο με μένα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάθε φορά που βγαίνω με τις φίλες μου με πιέζει να έρθει μαζί μας. Φυσικά και δεν το επιτρέπω αυτό, με αποτέλεσμα μετά να μου κρατάει μούτρα για μέρες.

Δεν ξέρω τι να κάνω! Νιώθω ότι έχει αλλάξει τελείως από τότε που τον γνώρισα. Δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί καταστρέφει και τον εαυτό του και τη σχέση μας…

Να του μιλήσω; Και αν ναι, πως να του το φέρω για να μην τον στεναχωρήσω;

Αρετή


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Kορίτσι μου πρόσφατα χώρισα μετά από ένα χρόνο σχέσης,ένα από τα άσχημα της ήταν και αυτό που περιγράφεις και εσύ εδώ.Ακριβώς το ίδιο.Το λάθος το δικό μου βέβαι ήταν ότι επειδή δεν άντεχα τις φωνές του ακύρωνα στο τέλος τις φίλες μου.Τέτοιου έιδους άνθρωποι έχουν εσωτερικά θέματα που τα προβάλλουν στους άλλους και τείνουν να γίνονται χειριστικοί.Θέλει τον απόλυτο έλεγχο πάνω σου από ζήλια η οποία θα φέρει άν ήδη δεν έχει φέρει και δεν το ξέρεις κέρατο .Σημείωσε τα λόγια μου.

  2. ο ανθρωπος ειναι βαθια κομπλεξικός και χρήζει ψυχοθεραπείας. Φύγε όσο είναι καιρός.

  3. Αρετή μου, οι άνθρωποι δεν είναι κάτι στατικό, αλλάζουν, εξελίσσονται. Ιδανικό θα ήταν να άλλαζαν πάντα προς το καλύτερο, αλλά συχνά κάποιοι αλλάζουν προς το χειρότερο. Έχεις πολύ ξεκάθαρα το πρόβλημα στο μυαλό σου και φυσικά πρέπει να του μιλήσεις. Δε μπορείς να αποφύγεις το να τον στενοχωρήσεις γιατί δεν εξαρτάται μόνο από εσένα αλλά και από τον ίδιο, το βαθμό ωριμότητάς του και πώς θα πάρει αυτά που θα του πεις (που αν ήταν αρκετά ώριμος μάλλον δε θα χρειαζόταν να γίνει αυτή η κουβέντα). Μπορείς να προσπαθήσεις όμως να μην είσαι φορτισμένη όταν του μιλήσεις και να του τα πεις έτσι ωραία και απλά που τα γράφεις εδώ. Μην παραλείψεις να τον ρωτήσεις αν του συμβαίνει κάτι κι έχει κλειστεί στον εαυτό του κι αν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις εσύ για να τον βοηθήσεις. Φρόντισε να του ξεκαθαρίσεις πως δε γίνεται να έρχεται συνέχεια όταν βγαίνεις με τις φίλες σου και πως έρχεσαι σε πολύ δύσκολη θέση. Να είσαι προετοιμασμένη πάντως γιατί μπορεί να ακούσεις πράγματα που δεν περιμένεις. Και μια προσωπική εκτίμηση. Αν δεν αντιμετωπίζει κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα (οικονομικό, οικογενειακό, υγείας κλπ) που έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη διάθεσή του, δε νομίζω πως στην πραγματικότητα ήταν ποτέ τόσο κοινωνικός και εξωστρεφής, ούτε είχε φίλους, όπως νομίζεις. Μάλλον είναι η περίπτωση του ανθρώπου που ζορίζεται να δείξει κάτι άλλο από αυτό που είναι για να πετύχει ένα σκοπό (πχ να εντυπωσιάσει μια κοπέλα και να κάνει σχέση) και απλά τώρα που το κατάφερε και χαλάρωσε από την προσπάθεια, φαίνεται ο πραγματικός του χαρακτήρας. Σκέψου, μίλησέ του, κρίνε και αποφάσισε.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More