Αριάδνη: “Τι είναι δηλαδή η σχέση; Ζυγαριά; Εσύ μου δίνεις τα νιάτα σου κι εγώ το διδακτορικό μου;”

Καλησπέρα!
Θέλω πολύ να μοιραστώ τη δική μου ιστορία μαζί σας για να ακούσω τη γνώμη σας. Μήπως είμαι υπερβολική…

Έχω εδώ και δύο χρόνια σχέση με κάποιον. Εγώ 28, εκείνος 38. Η διαφορά ηλικίας δεν με πειράζει, αν και φαίνεται σε κάποιες καταστάσεις. Π.χ. εκείνος δεν θέλει να βγαίνουμε πολύ, οι παρέες μας είναι σε άλλες φάσεις (οι δικοί μου φίλοι σπουδάζουν ή δουλεύουν, οι δικοί του είναι παντρεμένοι με παιδιά). Βρίσκω φυσιολογικές τις διάφορες και επειδή είμαι πολύ ερωτευμένη περνάω όμορφα όπου κι αν είμαστε μαζί, αν και πρέπει να παραδεχτώ ότι οι πιο πολλές υποχωρήσεις γίνονται από την πλευρά μου. Το βασικό πρόβλημα ξεκινάει αλλού.

Εκείνος καυχιέται πολύ για τις σπουδές και τη δουλειά του (είναι δικηγόρος, έχει κάνει διδακτορικό και εργάζεται σε μια εταιρία). Απλά το κάνει με περίεργο τρόπο. Για παράδειγμα, θα μιλήσει υποτιμητικά σε κάποιον σερβιτόρο γιατί και καλά δεν είναι ίσοι… ή όταν κάποιος φίλος του κάνει ένα καλό σχόλιο για εμένα, ότι είμαι όμορφη, αυθόρμητη ή οτιδήποτε άλλο, απαντάει κάτι του τύπου “Ok, το ξέρω ότι είμαι τυχερός που έχω βρει την Αριάδνη, αλλά κι εκείνη δεν θα βρει ποτέ κάποιον τόσο μορφωμένο ή με τόσο καλή δουλειά όπως εγώ”.

Καταρχάς, κι εγώ δεν είμαι καμία αμόρφωτη. Είμαι φιλόλογος. Εργάζομαι από μικρή και ταυτόχρονα κάνω το μεταπτυχιακό μου. Αλλά και έτσι να μην ήταν, τι είναι δηλαδή η σχέση; Ζυγαριά; Εσύ μου δίνεις τα νιάτα σου κι εγώ το διδακτορικό μου;

Είναι και κάποια περιστατικά που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό που με έχουν βάλει σε σκέψεις. Εγώ εργαζόμουν σε ένα φροντιστήριο και έκανα και ιδιαίτερα μαθήματα. Από το φροντιστήριο όμως ήμασταν αρκετό καιρό απλήρωτοι. Εγώ δεν του είχα πει κάτι. Αρχικά γιατί δεν ήθελα να κλαίογομαι και να το παίζω ο φτωχός συγγενής και επειδή όπου πάμε πάντα πληρώνουμε μισά μισά, οπότε δεν ήθελα να νομίσει ότι το λέω για να με κερνάει. Όμως έφτασε ο κόμπος στο χτένι.

Μετά από πολλές καθυστερήσεις πληρωμών και πολλή κοροϊδία αποφάσισα να σταματήσω από το φροντιστήριο κρατώντας τα ιδιαίτερα και ξεκίνησα παράλληλα το μεταπτυχιακό μου στέλνοντας και αλλού βιογραφικά. Όταν με ρωτούσαν οι φίλοι μας πώς και έφυγα από τη δουλειά και είπα ότι ήμουν απλήρωτη, αυτός άρχισε να λέει ότι στην εταιρεία που δουλεύει λειτουργούν όλα άψογα. Είναι πολύ ευχαριστημένος και πότε δεν καθυστερούν οι πληρωμές. Από τότε σαν να το κάνει επίτηδες. Οπουδήποτε κι αν είμαστε περηφανεύεται σαν τρελός για τη δουλειά του και σε οποιαδήποτε συζήτηση για άλλο κόσμο θα κάνει σχόλια του τύπου: “Αυτός… σιγά! Ούτε μόνιμη δουλειά δεν έχει!”

Έγινε και κάτι ακόμα… Πριν λίγες μέρες πήγαμε διακοπές στη Θεσσαλονίκη. Είχε κλείσει ένα δωμάτιο το οποίο και είχαμε πληρώσει μισό μισό. Μόλις μπήκαμε στο αυτοκίνητο για να ξεκινήσουμε από Αθήνα, μου είπε ότι θα βάλει αυτός βενζίνη και διόδια όταν θα πηγαίνουμε κι εγώ θα τα βάλω στην επιστροφή “για να μην μπερδευτούμε”, όπως μου εξήγησε. Τι θα πει να μην μπερδευτούμε;; Και καλά, εντάξει… ακόμα και τη βενζίνη πρέπει να μοιραστούμε;;

Βρε παιδιά μην με παρεξηγήσετε. Αλήθεια δεν είναι θέμα χρημάτων. Δεν με απασχολεί πόσα χρήματα βγάζει κάποιος. Απλά θεωρώ ότι όταν σε ένα ζευγάρι κάποιος τα βγάζει λίγο πιο δύσκολα πέρα ο άλλος βρίσκει έναν τρόπο να δώσει κάτι παραπάνω και μάλιστα χωρίς να κάνει το σύντροφό του να νιώσει άβολα.

Εγώ θυμάμαι όταν τα είχα με ένα παιδί στο παρελθόν που έμεινε άνεργος για ένα διάστημα φρόντιζα, για παράδειγμα, να μένουμε πιο πολύ στο σπίτι και να βλέπουμε ταινίες και να μην πολυβγαίνουμε έξω γιατί ήξερα ότι δεν είχε χρήματα. Χωρίς να του το λέω ευθέως για να μη νιώθει μειονεκτικά.

Αυτός ξέρει πόσο δύσκολα πέρασα και περνάω ακόμη. Βλέπει ότι δουλεύω και σπουδάζω ταυτόχρονα. Και αυτό βρήκε να μου πει; Να μοιραστούμε τη βενζίνη;

Θέλω πραγματικά τις απόψεις σας. Δεν είναι το ποσό το θέμα. Το θέμα είναι ότι νιώθω πως έχω δίπλα μου κάποιον που δεν με καταλαβαίνει και θεωρεί τη σχέση έναν διακανονισμό.

Αριάδνη

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Είχα κι εγώ κάτι τέτοιους κομπλεξικούς τσιγκούνηδες μέχρι και την ηλικία σου (σ.σ. αυτό με τη βενζίνη το έζησα ακριβώς έτσι), ώσπου ένα βράδυ καλοκαιριού είπα “ΤΕΛΟΣ”. Αξίζεις πολλά παραπάνω από το να περιμένεις τί άλλο θα πει ο τύπος για να σε ξενερώσει σε μια βόλτα ή σε μια εκδρομή. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθείς τόσο πιο εύκολα θα χαμογελάς στη ζωή σου.

  2. Αριαδνη μου ακουγεσαι τοσο φυσιολογικο και συγκροτημενο κοριτσι.Απο αυτα που λες ο φιλος σου πρεπει να ειναι ενας εγωιστης ναρκισσος που ενδιαφερεται μονο για τον εαυτο του και που προσπαθει να τονοσει την αυταρεσκεια του μειωνοντας τους αλλους. Οταν εισαι ζευγαρι με καποιον εννοειται οτι προσπαθεις να αφουγγραζεσαι τις αναγκες του και να εισαι εκει για αυτον κατι που ο συντροφος σου αρνειται να κανει. Εισαι νεα, μορφωμενη κοπελα που αξιζει κατανοηση και σεβασμο μεσα σε μια σχεση. Φυγε και ψαξε για καποιον που θα θελει να στα δωσει.

  3. Σχόλασέ τον με συνοπτικές διαδικασίες. Αφού το σκέφτεσαι ήδη, ότι και να σου πούμε, περιττεύει. ʼσε που μου φαίνεται για τέρμα μ@λ@κ@ς.

  4. ΡΕ ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΧΕΣΗ?ΤΙ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ?ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΣΙΓΚΟΥΝΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΝΙΩΘΕΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Ο ΙΔΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΣΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΟΥ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΣ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΒΑΥΚΑΛΙΖΕΤΑΙ.ΑΚΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ!ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΔΝ ΘΑ ΚΑΘΟΜΟΥΝ ΛΕΠΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ..ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΟΜΟΡΦΑ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ..ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΔΝ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ..

  5. O φιλος σου ειναι το πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα ανθρωπου με μορφωση και πτυχια, αλλα χωρις ΠΑΙΔΕΙΑ.Δε με νοιαζει αν ειναι δικηγορος, αν εχει μεταπτυχιακο, αν εχει διδακτορικο κτλ.Ειναι αξεστος( για να λεει οτι δε θα βρεις καλυτερο του και μαλιστα μπροστα σε αλλους!) , ειναι ρατσιστης( αφου διαχωριζει και ταξινομει τους ανθρωπους με βαση την εργασια η τη μορφωση τους) και το κυριοτερο δεν ειναι διολου ΤΑΠΕΙΝΟΣ,καθως το εγω και εγω και εγω…το εχει καραμελα.Συμφωνω απολυτα πως σε μια ειλικρινη και υγιη σχεση ο ενας πρεπει να βοηθα τον αλλον ,γιατι αν ειναι να ειμαστε μαζι μονο στο καλα …καλυτερα μονοι μας…Στο λεω γιατι και εγω ημουν ανεργη αυτο το καλοκαιρι ,οπως και το περσινο καλοκαιρι, και ο φιλος μου οχι μονο μου σταθηκε αλλα κανονισε και διακοπες και ποτε μα ποτε δε μου το χτυπησε που δεν ειχα λεφτα.Πηγαινε μεχρι και στο σουπερ μαρκετ και μου αγοραζε κρυφα τις βαφες μαλλιων μου , γιατι ηξερε οτι δεν ειχα λεφτα οντας ανεργη 3 μηνες και μου εκανε εκπληξεις με αρκετα τετοια καθημερινα ανεκτιμητα δωρα.Και οχι μονο αυτο, αλλα επειδη του ελεγα πως εχω σημειωσει (και ισχυει)ολα οσα εχει πληρωσει και πως θα του τα δωσω ,μου ελεγε πως ειμαι χαζη και πως δε θελει τιποτα και πως αν δε νοιαστει για μενα τοτε για ποιον.Εννοειται θα τα δωσω ολα τα χρηματα που εδωσε για εμενα,μιας και θα ξεκινησω παλι δουλεια,αλλα θελω να σου εξηγησω τις προθεσεις του …Συμφωνω πως το θεμα δεν ειναι τα λεφτα ,αλλα το ενδιαφερον, η στηριξη και η συντροφικοτητα.Να εισαι εκει για τον συντροφο σου σε ολα και στα καλα και στα δυσκολα και χωρις να στο ζητησει.Εμεις ειμαστε 8 χρονια μαζι και με μεγαλυτερη απο εσας διαφορα ηλικιας, οποτε πιστεψε με δε φταιει η ηλικια του .Φταιει το κεφαλι του.Ειλικρινα απορω γιατι εισαι μαζι του…δε βλεπω τιποτα θετικο στον χαρακτηρα του.Ενα ψωνιο ειναι που νομιζει πως εχει πιασει τον….και απαξιει για ολους τους αλλους και για εσενα ! Ειλικρινα μην κατσεις αλλο μαζι του.Δε σου αξιζει.Ο τροπος που γραφεις δειχνει την παιδεια σου κατι που ο ιδιος δεν εχει.Ασε που αν ηταν τοσο σιγουρος για την παρτη του δε θα ενιωθε την αναγκη να ανταγωνιζεται μεχρι και εσενα σε μια αεναη προσπαθεια επιδειξης της ανωτεροτητας του. Και αξιζεις και μπορεις να βρεις πολυ καλυτερο του!Το αν θα εχει πτυχια λιγο να σε νοιαζει.Καλος ανθρωπος να ειναι ,με παιδεια και αγαπη για εσενα…Καλη τυχη!

  6. Αγαπητή Αριάδνη, φύγε όσο πιο γρήγορα μπορείς!!! Κατ’αρχάς δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορείς να είσαι με ένα τέτοιο άτομο μαζί.. Γνωρίζουμε όλοι καλά, ότι ο έρωτας και κουφός και τυφλός μπορεί να είναι, αλλά δεν ισχύει στη δική σου περίπτωση, εφόσον τα βλέπεις και τα ακούς όλα και είσαι συνειδητοποιημένη!! ʼρα πώς μπορείς να είσαι ερωτευμένη με αυτό το άτομο;; Τι ακριβώς σου γεννά τον έρωτα;; Και ως άντρας, αλλά και ως άνθρωπος είναι πολύ μικρός έως ανύπαρκτος και να μου συγχωρεθεί η έκφραση, αλλά χωρίς τέτοια ανθρωποειδή να κυκλοφορούν, ο κόσμος θα ήταν καλύτερος. Δεν πρόκειται ποτέ να σε αγαπήσει, αλλά ούτε και να σε σεβαστεί. Δεν πρόκειται ποτέ να σου σταθεί και να σε προστατέψει. Ζει για τον εαυτό του και την καριέρα και με την πρώτη πρόθυμη κόρη αφεντικού ή μεγαλοδικηγόρου θα σε παρατήσει. Εκεί θα το παίξει άντρας και προστάτης, γιατί θα είναι πολλά τα λεφτά. Αυτό είναι το όνειρο του και αν η ζωή του φερθεί σκληρά και δεν εκπληρωθεί, θα παντρευτεί εσένα ή όποια “κατώτερη” του βρει, γιατί έχει ανάγκη να κοιτά τους ανθρώπους ψηλά από τον θρόνο του. Το πρόβλημα όμως είσαι εσύ. Πώς μπορείς, πώς ανέχεσαι έναν τέτοιο άνθρωπο δίπλα σου; Χαίρομαι όμως που είσαι αρκετά συνειδητοποιημένη και δεν κυνηγάς το χρήμα. Βρες τι δεν πάει καλά με σένα όμως, δούλεψε με τον εαυτό σου και βρες κάποιον που τουλάχιστον να μην προσβάλλει την έννοια άνθρωπος. ΥΓ: και εγώ φιλόλογος είμαι που κάνει το μεταπτυχιακό της και παράλληλα δουλεύει, και δεν μπορώ να καταλάβω με τόσα πρότυπα μεγάλων ανδρών και ανθρώπων στο κεφάλι μας και τόση μελέτη πανανθρώπινων αξιών, φιλοσοφίας και πολιτισμού, πώς έχεις ρίξει τόσο μα τόσο τον πήχη!!! 😀 Εύχομαι να κάνεις το καλύτερο για σένα.

  7. Αρχικά δεν είναι σωστό να κριτικάρεις τους άλλους ότι δουλειά και να κάνουν, εμένα η μαμά μου δούλευε σαν καθαρίστρια για να μεγαλώσει 5 παιδιά. Ας καταλάβει ο φίλος σου ότι υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν πιο πολύ από αυτόν για να καταφέρουν τουλάχιστον να φάνε και όχι να βγάλουν γούστα. Δεύτερον θεωρώ ότι είναι τέρμα τσιγκούνης. Τι πάει να πει μοιράζεστε τα πάντα μισά μισά? Σχέση δύο χρόνων είναι αυτή? Αυτά τα πράγματα είναι αστεία. Ειδικά στην περίπτωση σου , που από ότι κατάλαβα βγάζει μια χαρά λεφτά. Δεν είσαι καθόλου υπερβολική. Καλό θα ήταν να κάνεις μια κουβέντα μαζί του διακριτικά. Δεν είναι και πολύ θετικά αυτά που διάβασα. Καλή τύχη!

  8. Να φύγεις τρέχοντας!!! Ο τύπος δε σέβεται τίποτα απολύτως!!! Είναι παρτάκιας και όπως φαίνεται θαυμάζει πάρα πολύ τον εαυτό του και εσένα σε βάζει στην ίδια θέση με τον σερβιτόρο του μαγαζιού. Είσαι πολύ μικρή ακόμα για να ανέχεσαι από ανασφάλεια μη μείνεις μόνη τέτοιου είδους συμπεριφορά!

  9. Τύπος επιφανειακός με πολλά εσωτερικά θέματα (πολλά όμως) όπου όλα καλύπτονται απο το στατους κβο (στον εργασιακό του τομέα, γιατί πέρα απο το πόσο μορφωμένος και καλοπληρωμένος είναι, δεν έχει να μας πει και τίποτε άλλο) . Όταν η σύντροφός του έχει κάποιο θέμα είναι απαράδεκτο υποτιμητικό και ανούσιο (αν θες) να αρχίσει να κοκορεύεται για το πόσο καλά είναι αυτός και πόσο καλοκουρδισμένα είναι τα πράγματα στην ζωή του (στην τελική δεν τον ρωτήσαμε, οπότε τί πετάγεται). Όσο για το ΄εκείνη δεν θα βρει ποτέ κάποιον τόσο μορφωμένο ή με τόσο καλή δουλειά όπως εγώ΄είναι μια ψευδαίσθηση αλλα και μια φράση που αποδεικνύει τα θέματά του. Είναι αμυντικός. Δεν χαλαρώνει με το πόσο τυχερός είναι που είστε μαζί, αλλά πρέπει κάτι να πει για να επιδείξει την αξία του. Στην πραγματικότητα δεν πιστεύει ο ίδιος στην αξία του. Όταν πιστεύεις κάτι πραγματικά, γεμίζεις τόσο με αυτό, που δεν έχεις καν την ανάγκη να το διατυμπανίσεις δεξιά κι αριστερά, παντού και με οποιαδήποτε αφορμή . Ο πραγματικά υπερήφανος δεν κοκορεύεται , δεν πετάγεται σαν μαιντανός λέγοντας τα ίδια και τα ίδια, απλά έχει αυτοπεποίθηση, λάμπει, δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα και μπορεί να πάει παρακάτω όπως το να συμπαρασταθεί στον σύντροφό του ή να δείχνει συμπόνια και κατανόηση. Όμως αυτός έχει κολλήσει. Είναι παιδί κατά κάποιον τρόπο. Επιπροσθετα, απο τον τρόπο που χειρίστηκε την πληρωμή των διοδίων, καταλαβαίνω ότι εκείνος κυριαρχεί στην σχέση σας (είναι λίγο «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»; ). Απο την άλλη μας λες ότι είσαι ερωτειμένη μαζί του. Ωστόσο, έχεις αντιληφθεί ότι δεν σε καταλαβαίνει (κανέναν δεν μπορεί να καταλάβει, ούτε τον εαυτό του, μην το παίρνεις προσωπικά) και φυσικά θεωρεί την σχέση διακανονισμό και κατά την άποψή μου, εαν δεν συμβεί κάτι να κλονίσει το προσωπείο που φορά, δεν πρόκειται να αλλάξει. Σίγουρα φοβάται και σίγουρα υπήρχε δυσκολία στην πατρική οικογένειά του. Το θέμα όμως, δεν είναι όλα αυτά. Το θέμα είναι να κατανοήσεις τί έχεις ερωτευτεί σ αυτόν τον άνθρωπο, γιατί θες να είσαι μαζί του, καθώς και το πώς βλέπεις τον εαυτό σου. Τον εκτιμάς όπως εκείνον; Γιατί είσαι μαζί του; Γιατί δεν μιλάς στην σχέση; Γιατί σε κάτι τόσο τρανταχτό ζητάς να μην σε παρεξηγήσουμε; Γιατί όταν είπε “Ok, το ξέρω ότι είμαι τυχερός που έχω βρει την Αριάδνη, αλλά κι εκείνη δεν θα βρει ποτέ κάποιον τόσο μορφωμένο ή με τόσο καλή δουλειά όπως εγώ” έμεινες σιωπηλή και δεν απάντησες ότι δεν είσαι δίπλα του γι αυτά; Γιατί δεν επικοινωνείς το θέμα μαζί του και αποφεύγεις να συζητήσεις αυτά τα περιστατικά που σου χτυπάνε κόκκινο; Ή μήπως το έκανες κι έπεσες σε τοίχο;

  10. ENNOEITAI KAI EXEI ΘΕΜΑΤΑ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΧΟΝΤΡΑ..ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΜΡΑ ΕΝΑ ΑΥΡΙΟ ΔΛΔ ΜΕΤΑ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ.. ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ.. ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΕΝΑ Μ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΤΥΠΟ..ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΗΛΙΚΙΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ..ΕΙΝΑΙ ΦΑΟΥΛ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΟΣ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΕΦΕΡΕΣ.ΜΗΝ ΦΘΕΙΡΕΣΑΙ..

  11. Ξέρεις τι λένε; Τσιγκούνης στα λεφτά, τσιγκούνης και στα αισθήματα, τόσο με εσένα που είσαι κοπέλα του, όσο και με όλους τους άλλους όπως φαίνεται από τα λεγόμενα σου που τους σνομπάρει στο τι δουλειά κάνουν και πόσα χρήματα βγάζουν. Προφανώς και υπάρχουν θέματα με τον εαυτό του, αυτά δεν είμαστε ειδικοί να τα χαρακτηρίσουμε. Το ότι όμως δεν χάνει ευκαιρία να παινέσει τον εαυτό του μειώνοντας μάλιστα τους άλλους (ακόμη και εσένα κάποιες φορές)…αυτό σίγουρα έχει να κάνει και με την ευγένεια, πέρα των ψυχολογικών θεμάτων… Μίλησε του αρχικά, για όσα έχεις εντοπίσει, με παραδείγματα για να είσαι πιο συγκεκριμένη…έχω την εντύπωση ότι δεν θα σου αρέσει καθόλου η στάση που θα έχει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του! Από την συζήτηση θα καταλήξεις στο τι είναι καλύτερο να κάνεις για εσένα!!

  12. Φουλ κομπλεξικός και με τεράστιο σύνδρομο κατωτερότητας, που πάει να καλύψει με δήθεν “ανωτερότητα”. ʼνθρωπος που θεωρεί άλλον άνθρωπο (στην περίπτωσή του τον σερβιτόρο, τον άνεργο κτλ) κατώτερο, έχει εξ’ ορισμού πρόβλημα. Το θέμα της τσιγκουνιάς είναι ένα μπόνους. Δεν είναι θέμα χρημάτων, όπως λες. Είναι θέμα διάθεσης και προσφοράς -την οποία δεν έχει!! Φύγε κορίτσι μου και βρες κανα παλικάρι του Θεού!!

  13. Σιγά το κελεπούρι βρε Αριάδνη! ʼνθρωπος που κρίνει τον άλλον από τη μόρφωση και τα επίπεδα να τον βράσεις. Είναι τελείως ψωνισμένος ο τύπος και νομίζει ότι κάτι έγινε. Γιατί κάθεσαι σε αυτή τη σχέση που δεν σου προσφέρει κάτι; Από τη στιγμή που τα πληρώνετε συνέχεια 50-50 ,αύριο μεθαύριο που θα τον παντρευτείς ( θεός φυλάξει ) θα μετράει και τη μπουκιά που τρως; Θα σου λέει αγόρασα το σαλάμι θα αγοράσεις το τυρί; Μια κλωτσιά χρυσή μου δώσε του, ο άνθρωπος είναι γελοίος και ρατσιστής μαζί αφού κρίνει κάποιον αν είναι μορφωμένος ή όχι. Σιγά ρε κοκοβιέ!

  14. Μπορείς να του κάνεις μια κουβέντα και να του πεις αυτά που σε ενοχλούν, όπως τα είπες εδώ. Και θα δεις αντιδράσεις. Να του δώσεις, όμως, να καταλάβει ότι σε ενοχλεί αυτή η συμπεριφορά. Αλλά μάλλον δύσκολο φαίνεται ότι θα αλλάξει συμπεριφορά. Και μην πιστεύεις τα “δεν θα βρει κάποιον μορφωμένο ή με καλή δουλειά”, μια χαρά θα βρεις. Αυτός θα πρέπει να φοβάται μην σε χάσει (δεν ξέρω πολλές κοπέλες που παρ’όλο που δυσκολεύονται οικονομικά δεν λένε τίποτα από αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια κλπ)

  15. Τι σημαινει δινω τα νιατα μου κ αυτος το διδακτορικο του? δεν ειμαστε με τα καλα μας να κρινουμε τους ανθρωπους με το αν εχουν διδακτορικο ή τιτλους σπουδων! ο συγκεκριμενος ουδεμια παιδεια εχει και ειναι φουλ στα κομπλεξ. σιγα το κελεπουρι που πετυχες! την αλλη φορα που θα πας τουαλετα σπιτι σου αστου 50 cents για τη χρηση της τουαλετας. στα πλαισια του πληρωνω μισα μισα παντα! η τσιγκουνια δεν εχει να κανει μονο με τα χρηματα αλλα ειναι σταση ζωης και δυστυχως απο αυτα που γραφεις ο τυπος απεχει πολυ απο το ιδανικο και απορω πως τον ανεχεσαι δυο χρονια τωρα. φυγε οσο πιο γρηγορα μπορεις και βρες καποιον που θα σε εκτιμα για αυτο που εισαι κ οχι για τα λεφτα που βγαζεις ή για τους τιτλους σπουδων που εχεις.

  16. Εχεις αναγκη να εισαι με αυτον τον ανθρωπο; Οχι συναισθηματικη, αλλα πχ οικονομικη. Η μηπως εχεις μεγαλωσει με τετοιο τροπο ωστε να ψαχνεις εναν αντρα μεγαλυτερο να σου καλυπτει τις αναγκες σου, οταν παντρευτειτε; Εχω μια φιλη. Ωραιο κοριτσι, με πτυχιο ΤΕΙ. Ε, αυτη η φιλη μου λοιπον μπλεκει μονο με μεγαλυτερους πλουσιους. Το βλεπει οπως αναφερεις, εγω τους δινω νιατα κι εκεινοι πρεπει να μου δωσουν κοινωνικη θεση και χρηματα. Να καλυπτουν τα γουστα μου και να με κανουν κυρια ταδε. Μηπως κι εσυ αυτο θελεις, προσδοκας δηλαδη να παντρευτειτε για να γινεις η κυρια του κυριου και να σου καλυπτει τα παντα και απλα ενοχλεισαι που δεν το πετυχαινεις και σου ζητα να τα μοιραζεστε ολα; Διαφορετικα, δεν βλεπω τον λογο να εισαι σε μια τετοια σχεση, με εναν ανθρωπο που σε μειωνει και μειωνει γενικα τους υπολοιπους ανθρωπους. Ετσι ειναι κι ο γκομενος της φιλης που σου ειπα. Θεωρει πως επειδη ειναι γιατρος, ειναι καλυτερος απο τους σερβιτορους, απο την φιλη μου που ειναι αποφοιτος ΤΕΙ, απο εμενα που ειμαι βιολογος, απο ολους. Δεν μας εχει κερασει ποτε, ακομα κι αν μας καλει αυτος για φαγητο. Εμεις ειμαστε 28 κι εκεινος 48 και εχει λεφτα! Ο τελευταιος ανθρωπος να ηταν στην γη, δεν θα τον εφτυνα καν! Οποτε, σκεψου το. Η θα το δεχτεις προκειμενου να τον τυλιξεις, διαφορετικα τι κανεις κοπελα μου με εναν τετοιον ανθρωπο;

  17. Τρεχα να γλυτωσεις…..προλαβαινεις.

  18. Αγαπητή φίλη και συνάδελφε(φιλόλογος κι εγώ βλέπεις) Αριάδνη, σε συμβουλεύω να φύγεις το συντομότερο δυνατόν μακριά από αυτόν τον άνθρωπο.Οι πράξεις, η κυνικότητα και ο καθαρός ”υπολογισμός” του δείχνουν ότι δεν τρέφει καθόλου ή έστω πραγματικά συναισθήματα για σένα.Όταν αγαπάμε, συνδράμουμε,εξυψώνουμε,βοηθάμε και κυρίως κατανοούμε τον άλλον στα προβλήματα και τις δυσκολίες του.Δυστυχώς, αυτός ο άνθρωπος δεν δύναται να αγαπήσει καθώς προτάσσει το συμφέρον του πάνω από όλα.Οπότε μόνο δυστυχισμένη και πληγωμένη μπορεί να σε κάνει μακροπρόθεσμα και σου αξίζει κάτι πολύ καλύτερο στην τελική.Σαφέστατα και έχει κόμπλεξ κατωτερότητας αλλά το κυριότερο όλων είναι η συνασθηματική “φτώχεια” που τον διακατέχει, καθώς και η έλλειψη τρόπων και ευγενούς συμπεριφοράς, διότι ποτέ μα ποτέ ένας άνθρωπος με ουσιαστική παιδεία και μόρφωση δεν μειώνει κάποιον άλλον και δή που παλεύει και εργάζεται και δεν είναι άεργος.Ξέρεις πόσους φίλους με διαδακτορικά που εργάζονται ως σερβιτόροι παλεύοντας να ανταπεξέλθουν στην κρίση έχω και πραγματικά τους θαυμάζω και τους θεωρώ πολύ πιο χρήσιμους πολίτες στο κοινωνικό σύνολο από κάτι τύπους σαν και αυτόν που δεν έχει καν την ευαισθησία να κατανοήσει τη σύντροφό του.Εν τέλει, μονο και μόνο από τη φράση που χρησιμοποίησε “για να μην μπερδευτούμε” καταλαβαίνεις τη στυγνή υπολογιστική του στάση απέναντί σου.Φύγε τρέχοντας και μη γυρίσεις ποτέ πίσω.Σου εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον καλή μου και πρωτίστως μην ξανανεχτείς ποτέ τέτοια αντιμετώπιση από κανέναν άνδρα, ο οποίος φαίνεται να μην σε σέβεται και να σε μειώνει.Αξίζεις πάρα πολλα περισσότερα που θα υπάρχει κάποιος άλλος πολύ πιο σωστός άνδρας και πρόθυμος να στα δώσει.

  19. Εχεις απαντησει ηδη μονη σου στα ερωτηματα σου. Ο τυπος εχει κομπλεξ ανωτεροτητας τσιγγουνια και ελλειψη παιδειας και καλων τροπων. Καλα 2 χρονια περιμενες για να το διαπιστωσεις? Αυτα τα πραγματα το πολυ μεσα σε 6 – 8 μηνες φαινονται. Μαλλον νομιζες οτι θα τον αλλαξεις.Αμ δε…Μην κανεις το λαθος να τον παντρευτεις γιατι τα πραγματα θα γινουν χειροτερα για σενα. Δε σε αγαπαει καν οπως φαινεται οποτε τι συζηταμε?

  20. ΦΥΓΕ-

  21. Ασε μας ρε Candy. Εσυ εισαι κομπλεξικια που θελετε ισοτητα μονο εκει που σας βολευει. Ισοτητα σημαινει ισα δικαιωματα και ισες υποχρεωσεις. Πλεον και η γυναικα εργαζεται οποτε δεν θα στηριζεται πλεον στο πορτοφολι του αντρα. Οποτε τα πατριαρχικα σου στερεοτυπα πηγαινε τα αλλου.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More