Αθηνά: “Βοήθεια για να μην τρελαθώ… Τι θέλει; Τι να κάνω; Πώς να προχωρήσω;”

Διαβάζω τόσες και τόσες ιστορίες… Με άλλες συμπάσχω, με άλλες όχι.
Διανύοντας τα 30, αναρωτιέμαι αν έχει νόημα η ζωή μου…

Στα 23 μου εντυπωσιάζομαι από έναν μελαχρινό άντρα, ενώ ήμουν σε μία σχέση που τελείωνε. Είχα ερωτευθεί τα μάτια και το χαμόγελό του, δίχως να τον γνωρίζω… Πέρασε ο καιρός και συναντιόμαστε τυχαία στο νοσοκομείο, όπου μου μιλά και προκαλεί την επόμενη συνάντησή μας… Σκηνικά βγαλμένα από παραμύθι….

Ναι, λίγες εβδομάδες αργότερα συναντηθήκαμε. Ήταν Φλεβάρης. Έξω τραγική κακοκαιρία… Πλημμύρες, άνεμοι, διακοπές ρεύματος… Ένας καφές που κράτησε 6 ώρες!!! Γιατί κανένας δεν ήθελε να φύγει. Και μείναμε εκεί αντικριστά… Και αυτό ήταν… Έτσι ξεκίνησε η σχέση μας.

Μία σχέση που όπως φαίνεται σημάδεψε μια για πάντα τη ζωή μου. Μεγάλος έρωτας. Αχώριστοι. Ενάμιση χρόνο μετά, το βράδυ των γενεθλίων μου, μου ζητά η σχέση μας να πάει παρακάτω και να τον παντρευτώ. Και χωρίς καμία σκέψη είπα ναι, λάμποντας από ευτυχία… Εκεί ξεκίνησε και η δυστυχία μου… Δεν προχώρησε σε καμία άλλη κίνηση. Και ξεκινούσε και μεγάλους τσακωμούς. Μήνες μετά γονατίζει και μου ζητά πάλι το ίδιο.

Και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αμέτρητοι τσακωμοί, μεγάλος πάθος, ώσπου σήκωσε χέρι πάνω μου γιατί είπε δεν ανεχόταν να φωνάζω στον τσακωμό, επειδή αυτός ήταν ο άντρας… Και έτσι πήραμε την κάτω βόλτα… Να χωρίσουμε δεν ήθελε, να συζητήσουμε σοβαρά δεν συντονιζόταν… Τρελαινόμουν. Κάθε μέρα πίεση τόσο χαμηλή που δεν με κρατούσαν τα πόδια μου. Και μάτια μόνιμα πρησμένα από το κλάμα. Τη μία με χώριζε και την επόμενη ήταν πίσω. Ζητούσα λύση κι έκανε πανικό…

Και πέρασε ο καιρός… Κι εξαφανιζόταν διακριτικά… Αραίωναν οι συναντήσεις, τα τηλέφωνα…όλα. Κι εγώ ένα ράκος. Άυπνη, νηστική σε χάλια ψυχολογική κατάσταση να ζητώ απεγνωσμένα μία τελειωτική συζήτηση. Δεν έγινε ποτέ… Εμφανιζόταν όποτε ήθελε… Προσπάθησα άλλες σχέσεις, μα ατύχησα διότι δεν ήταν αυτό που ήθελα. Κι ένα χρόνο μετά ήρθε στη ζωή μου χωρίς να μου λέει τι θέλει. Ζητά καθημερινά σχεδόν τηλεφωνική επικοινωνία μα όταν απαιτήσω ξεκαθάρισμα ή κάνει πανικό ή εξαφανίζεται.

Αυτή η σχέση είναι ο δικός μου καρκίνος που με έφαγε αργά και βασανιστικά… Ανίατος έρωτας… εμμονή… δεν ξέρω… καρκίνος! Πλέον χωρίς δουλειά και κατεστραμμένη, κομμάτια… Αυτή που όλοι θαυμάζουν για την εμφάνιση, το χαρακτήρα, τις σπουδές είναι διαλυμένη…

Βοήθεια για να μην τρελαθώ… Τι θέλει; Τι να κάνω; Πώς να προχωρήσω;
……………………Βοήθεια……….
Αθηνά


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Αθηνά πήγαινε σε ειδικό χτες!! Εχεις σοβαρο προβλημα εμμονης και εξαρτησης και αυτο που θα πρεπει να σε προβληματισει ειναι οχι αν αυτος συζητα η δε συζητα για να προχωρησει σε γαμο μαζι σου ( 7 χρονια που μας λες οτι τον ξερεις ειναι αρκετα νομιζω) αλλα το γεγονος οτι ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ να θελεις στη ζωη σου αυτο τον ανθρωπο-ζωο που σε χτυπα, σε απατα ( οταν φευγει απο εσενα δε φανταζομαι να μοναζει) και δε σε υπολογιζει ουτε στο ελαχιστο. Συνελθε κοπελα μου εισαι τοσο νεα ακομη! Να διακοψεις την οποια επικοινωνια μαζι του και να στηριχτεις στη βοηθεια των δικων σου και ενος ειδικου!! Ο ερωτας αυτος που μας περιεγραψες δεν ειναι κινηματογραφικος αλλα ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΟΣ (εσυ τον θες αυτος δεν σε υπολογιζει καθολου).ΞΥΠΝΑ!!!

  2. επειγόντως ψυχοθεραπεία.Αφου έφτασες στο σημείο η σχέση να επηρρεάσει άμεσα και άλλους τομείς της ζωής σου οπως δουλεια, εμφανιση κτλ τότε θες βοήθεια από ειδικό και όχι συμβουλες απο ιντερνετ.παρόλα αυτα γνωρίζεις ότι η σχέση πρέπει να τελειώσει αλλα θες βοήθεια για να το δεχτεις μεσα σου και να το τολμησεις. επίσης ακομακια κουβέντα σοβαρή να κάνετε και να καταλήξετε σε γάμο ένας τέτοιος χαρακτήρας που έιναι ο σύντροφός σου θα σε τρελάνει και εσενα κια τα παιδιά που ενδεχομένως κανετε.αν σε μια σχέση υπάρχουν κάποια προωλήματα στο γάμο υπάρχουν πολύ περισσότερα.κοίτα να βρεις έναν ανθρωπο που ακόμα και αν δεν ενθουσιαστεις τόσο όσο με αυτόν, να είναι ηρεμος να φτιαξεις τη ζωή σου. δεν σε πήραν τα χρόνια…αστον όσο ειναι νκαιρος για να ξαναβρεις τον εαυτό σου.αλλιως θα χα΄σεις και α΄λλο από τον εαυτό σου και θα είναι πιο δύσκολο να επανέλθεις.μην αψηφεις αυτα που σου λέω…

  3. Αθηνα μου μακρυα απο τοξικους ανθρωπους!αλλαξε αριθμο και εξαφανισου !μην επιτρεψεις στον εαυτο σου αλλη κατρακυλα..κατσε μονη σου ηρεμησε βαλτα κατω και μακρυα απο αυτον ανθρωπο.μη κανεις το λαθος να ξανασχοληθεις…μια βοηθεια ψυχολογου μπορει να βοηθουσε..

  4. Αθηνά μου τι περνάς κορίτσι μου..Αναφέρεις ότι προσπάθησες να κάνεις και άλλες σχέσεις αλλά δεν έβρισκες αυτό που θες, σε αυτόν δηλαδή βρίσκεις όλα όσα θες; ηρεμία, γαλήνη, ευτυχία, μια αρμονική σχέση; Μπορώ να πω πως σε καταλαβαίνω λίγο γιατί έχω περάσει κάτι παρόμοιο. ʼμα δεν δέχεται να μιλήσετε και εξαφανίζεται και εμφανίζεται όποτε αυτός θέλει τότε να ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα εξαφανιστεί οριστικά και θα βρει και άλλη. Τότε εσύ τι θα κάνεις; Μην το κάνεις αυτό κορίτσι μου στον εαυτό σου. Το ξέρω ότι τον θες αλλά φύγε ή τουλάχιστον κάντον να πιστέψει ότι θα σε χάσει. Μην κλαις, μην λυγίζεις. Πρέπει πρώτα να αγαπάς τον εαυτό σου και ύστερα όλους τους άλλους. Το κακό με εμάς τις γυναίκες είναι ότι παλεύουμε για σχέσεις που δεν έχουν μέλλον, μόνο και μόνο επειδή θέλουμε κάποιον αμ δεν αρκεί μόνο η έλξη..γιατί όταν περνάν τα χρόνια βγαίνουν και οι γκρίνιες και όλα..Μην καταστρέφεσαι άλλο και μην επιτρέπεις σε κανέναν να σου το κάνει αυτό. Κακώς μας ανέφερες τη γνωριμία σας, τον καφέ σας και όλες αυτές τις ξέγνιαστες στιγμές που ζήσατε. Γιατί όλα αυτά ήταν στην αρχή. Πρέπει που και που να σκέφτεσαι και τα άσχημα που σου κάνει που σίγουρα είναι περισσότερα. Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω πραγματικά και δεν ξέρω κατά πόσο θα ακούσεις τη συμβουλή μου. Φύγε, κάνε πράγματα για τον εαυτό σου, για να ανανεωθείς. Παρέες δεν έχεις; βγείτε έξω διασκεδάστε, φλερτάρετε, πάντε καμιά εκδρομούλα τι να πω. Καλή επιτυχία!

  5. Κοριτσι μου, περασα και εγω απο παρομοια σχεση παθους. ευτυχως σε εμενα δεν σηκωσε χερι αλλα με ταλαιπωρησε πολυ με πηγαινε-ελα καβγαδες μισολογα κτλ. Ακομα και τωρα που ειναι παντρεμενος με παιδια επιδιωκει συναντησεις. Ευτυχως για εμενα ολο αυτο ειναι πισω μου και δεν με επηρεαζει. Στα λεω ολα αυτα γιατι καταλαβαινω πως νιωθεις. Αλλα στο εγγυομαι δεν υπαρχει τροποσ να εισαι με αυτον τον ανθρωπο ευτυχισμενη!! Ποτε!! Μαζι μπορειτε να ειστε!! Ευτυχισμενοι ομως οχι!! Μη σηκωνεις τηλεφωνα μην απαντας μηνυματα τπτ…απομακρυνσου και βρες τα με τον εαυτο σου. Αξιζεις τη χαρα και το γελιο στη ζωη σου εναν ανθρωπο που θα σε υπολογιζει…αλλα αυτο για να γινει πρεπει να αρχισεις εσυ να υπολογιζεις τον εαυτο σου!! Θα συμφνωησω οτι καλο θα ήταν να ξεκινησεις ψυχοθεραπεια!! Θα σε βοηθησει σαν ανθρωπο πολυ! Και εγω ετσι ξεκινησα ψυχοθεραπεια και ειναι το μεγαλυτερο δωρο που εκανα στον εαυτο μου!! Και ενα μπορω να σου πω με μεγαλη σιγουρια…ολα στη ζωη ξεπερνιουνται!!

  6. Ψυχοθεραπεία. Και γρήγορα κορίτσι μου…

  7. @Ευη. Δεν εχει η κοπελλα προβλημα. Προβλημα σοβαρο εχει ο “κυριος”. Δεν πρεπει να τα ριχνουμε στο “θυμα” αλλα στον θυτη, σ’ αυτον που εχει την απολυτη ευθυνη, σ αυτον που συμπεριφερεται ξεδιαντροπα οπως ο τυπος. Αθηνα, ναι ψυχοθεραπεια αμεσα. και ψαξε το διαδικτυο για narcissistic personality disorder kai sociopathy. σου υποσχομαι πως θα δεις την σχεση σου καταγραμμενη. τι πρεπει να κανεις¨ 1. μαθε για αυτες τις διαταραχες προσωπικοτητας 2. βρες εναν ψυχολογο με εμπειρια σε διαταραχες προσωπικοτητας (cluster b) 3. akoymphse se 2-3 ανθρωπους που εμπιστευεσαι 4. μην ακους οτι εσυ φταις. ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ 5. απομακρυνσου ΑΜΕΣΑ. αλλαξε τηλεφωνο….να μην μπορει να σε βρει καθολου. αυτο λεγεται NO CONTACT. 6. θα βγεις απο αυτο. καλυτερη δυνατοτερη, με μια πολυ καλυτερη αντιληψη για τον εαυτο σου και το τι θες εσυ, με περισσοτερη αυτοπεποιθηση και αγαπη για σενα. ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ…ΘΑ ΒΓΕΙΣ.

  8. Λοιπόν κορίτσι μου,το καλό που είναι να κάνεις είναι να τον ξεχάσεις! !Εγώ θα σταθώ στο ότι σου σήκωσε το χέρι πάνω σε έναν τσακωμο. Είσαι απ τις τυχερές που σου σήκωσε χέρι πριν τον γάμο για να τρέξεις μακρυά του χιλιόμετρα. Αυτός ο τύπος αντρα δεν θα σου πρόσφερε ι τίποτα στον γαμο,πάρα μόνο βία και ξύλο. Και όλη του η συμπεριφορά αυτό δείχνει. Τι τον θέλεις? ʼσε τους έρωτες κ κοίτα να το ξεπεράσεις γιατί μελλοντικά θα έχεις πολλά σοβαρά προβλήματα μαζί του.Δεν σε σέβεται ,δεν το βλέπεις? Σου κάνει πρόταση γάμου ,εξαφανίζεται. .σου φωνάζει. …σου άπλωσε κ χέρι. Και ήσασταν στα μέλια υποτίθεται! Αν αύριο μείνεις μαζί του κ κάνεις κ παιδιά ,μπορείς λίγο να φανταστείς πως θα σου φέρεται? Θα σε παρατάει σπίτι και θα βγαίνει μόνος του έξω γιατί είναι άντρας ,όπως αποκαλεί κ τον εαυτό του .μι αν τολμήσεις να το πεις κ τίποτα, θα σε πλακώνει κ στο ξυλο. Αυτή τη ζωή θέλεις? ʼνοιξε τα μάτια σου,άνοιξε το μυαλό σου κ φύγε τρέχων τας από αυτόν τον άνθρωπο! Δεν χάθηκαν οι άντρες.

  9. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΟΨΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ….ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ….ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΙΧΕΣ ΠΛΑΣΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΜΙΑ ΙΔΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ….ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΗΤΑΝ ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΗΔΕΝ ……..ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ….ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ …..ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΕΣΑ ….ΟΣΟ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ….ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ….ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΙΑ ΧΑΛΙΑ ΣΧΕΣΗ , ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ …ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΣΕ ΔΕΚΑ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ …ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ …..ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΛΟΙΠΟΝ , ΕΙΣΑΙ ΝΕΑ ΚΟΠΕΛΑ, ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ….ΜΗΝ ΓΥΡΝΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ….ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΟΜΟΡΦΑ….ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ….ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ ….ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ,ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ….

  10. Αν ολη η ιστορια που μας περιγραφεις αφορουσε την αδερφη σου, θα ειχες καμια αμφιβολια οτι πρεπει να μεινει μακρυα του;; Να εισαι σιγουρη οτι τα καλα αυτης της σχεσης εχουν τελειωσει προ πολλου. Μη φθειρεσαι και μη μενεις με μια τοξικη σχεση και μια εμμονη σ’ αυτην, μονο και μονο γιατι ηταν κινηματογραφικα ομορφη η εναρξη της. Εξαφανισου κι αν το κανεις αυτο και σε κυνηγησει και ταζει οτιδηποτε, γιατι τον ξαφνιασες και του πηρες το παιχνιδι του, μεινε σταθερη στην αποφαση σου.

  11. Παιδι μου πας καλα?Καλα λενε οτι καθενας ειναι αξιος της μοιρας του!! Εμεις γραφουμε τη μοιρα μας.Κατσε και περιμενε εναν ψυχολογικα αρρωστο ανθρωπο αφου για τοσο νομιζεις οτι αξιζεις

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More