Δανάη: “Μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά εμφανίσιμη, χωρίς ποτέ όμως να βασίστηκα μόνο σε αυτό.”

Γεια σας!
Είμαι 19 ετών και σπουδάζω Ιατρική Αθηνών! Μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά εμφανίσιμη χωρίς ΠΟΤΕ όμως να βασίστηκα μόνο σε αυτό!

Εδώ και λίγους μήνες είμαι με ένα παιδί τον Κ. ο οποίος με βλέπει σαν μια απλά όμορφη κοπέλα! Πιο συγκεκριμένα όταν βγήκαμε με φίλους, πάνω σε μια διαφωνία, ο κολλητός του μου λέει: “Είσαι όμορφη, δεν γίνεται να είσαι κι έξυπνη” και ο Κ. δεν είπε τίποτα.

Και την ίδια απάθεια έχει και όταν οι φίλοι του κάνουν χυδαία σχόλια για το πως κατάφερα να μπω στην Ιατρική!

Μια άλλη φορά τον ρώτησα ποια σκουλαρίκια να βάλω και μου απάντησε: Με τέτοιο κ*λ* ποιος θα τα παρατηρήσει”. Και του έχω πει ότι με ενοχλεί όλο αυτό κι εκείνος μου λέει πως επειδή είμαι όμορφη δεν περιμένει κανείς να είμαι ενδιαφέρουσα, έξυπνη με χιούμορ.

Με πληγώνει το ότι με βλέπει έτσι… σαν ένα κομμάτι κρέας χωρίς προσωπικότητα!
Τι να κάνω;

Δανάη

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. ΝΑ ΤΟΝ ΧΩΡΗΣΕΙΣ.εχουν ολοι προβλημα εχεις και συ!μαλλον την επιβεβαιωση ζητας και οχι κατι παραπανω.

  2. Τίποτα να μην κάνεις. Κάθισε εκεί να σε χλευάζουν, προσβάλλουν και μειώνουν οι κολλητοί του κάφρου που νταντεύεις, κάθισε να σε αντιμετωπίζει σαν ένα κομμάτι κρέας και να σε επιδεικνύει σαν το “καλό κομμάτι” που κυκλοφορεί κι εσύ να μην λες κουβέντα. Πραγματικά η λέξη “αυτοσεβασμός” σου είναι τόσο άγνωστη; Πραγματικά δεν έχεις ιδέα τι θα πει αυτοεκτίμηση; Δεν έχω λόγια κοπέλα μου, όχι για την συμπεριφορά του @@ρα που έχεις, αλλά που γράφεις εδώ και ρωτάς “τι να κάνω;” αντί να τον έχεις ήδη στείλει να αδιάβαστο! Κι αυτόν και την απάθειά του. Παρεπιπτόντως, όταν σε προσβάλουν κατ αυτόν τον τρόπο κοπέλα μου, στόμα έχεις να υπερασπιστείς τον εαυτό σου και να αποχωρήσεις απ το συγκεκριμένο περιβάλλον, η συμπεριφορά του άντρα (αλλά φυσικά δεν μιλάμε για άντρα εδώ, αλλά για ανώριμο έφηβο) που σε συνοδεύει, είναι άλλο θέμα που λύνεις σε κατ ιδίαν μαζί του συζήτηση. Μεγάλωσε επιτέλους.

  3. Αγαπητή, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν είναι κακό να είσαι όμορφη και να σπουδάζεις ιατρική Αθηνών, ίσα ίσα, αλλά γιατί κάνεις πρόλογο ενημερώνοντάς μας; Η σχολή δεν κολλάει πουθενά, παιδεία έχουν και άνθρωποι που δε σπουδάζουν Ιατρική Αθηνών και το ότι είσαι ωραία θα το καταλαβαίναμε έτσι κι αλλιώς από τα σχόλια του φίλου σου. Να ξέρεις, ότι οι άνθρωποι που γνωρίζουν την αξία τους, δε νιώθουν την ανάγκη να τη διαλαλούν. Και τη γνώμη μου έρχεται να ενισχύσει το γεγονός ότι πήγες και τα έφτιαξες με έναν κάφρο. Διότι αναρωτιέμαι, τι δουλειά έχει μια κοπέλα, που δηλώνει μορφωμένη και όμορφη, με ένα τέτοιο υποκείμενο; Στη θέση σου θα ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω μαζί του. Και άντε να δεχτώ ότι όταν είστε οι δυο σας του αρέσει να σου κάνει προκλητικά αστειάκια (δεν είναι κακό, αρκεί να το διασκεδάζουν και οι δύο). Όμως για να σου μιλάνε έτσι οι φίλοι του, πάει να πει ότι κάποιος τους έχει δώσει το δικαίωμα. Κι εσύ αντί να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου στις προσβολές ενός κάφρου, σιωπάς και περιμένεις να το κάνει για σένα ένας άλλος κάφρος; Κοίταξε να δεις γλυκιά μου, δε θα σε σεβαστεί κανείς επειδή πέρασες σε μια σχολή με αστρονομική βάση εισαγωγής. Στην κοινωνία μετράς πραγματικά με το χαρακτήρα σου. Σήμερα είναι οι παρέες σου, αύριο θα είναι η εργασία σου. Θα πρέπει λοιπόν η συμπεριφορά του φίλου σου να σε κάνει να αναλογιστείς μήπως : α) εντυπωσιάζεσαι με ανούσια και επιφανειακά χαρακτηριστικά κι έχεις λανθασμένα κριτήρια σχετικά με τους ανθρώπους που επιλέγεις να έχεις δίπλα σου, κοινώς κάνεις κακές επιλογές, β) έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση και δέχεσαι πράγματα που σε πληγώνουν, χωρίς να κάνεις κάτι ουσιαστικό γι’ αυτό (ναι, του μίλησες, του εξήγησες, αλλά βλέπεις πως δε σε υπολογίζει. Και μετά; Κάθεσαι και υπομένεις ή φεύγεις κι άντε γειά; Τι φοβάσαι;), γ) είσαι στην πραγματικότητα αναλόγου επιπέδου με αυτούς που συνανστρέφεσαι, άρα με κάποιο τρόπο δίνεις κι εσύ δικαιώματα να σου μιλούν έτσι (μπορεί ας πούμε να ντύνεσαι προκλητικά σε επίπεδο κιτς και να φέρεσαι σα χαζογκόμενα / λέω απλώς ένα παράδειγμα – μην παρεξηγηθείς). Τι από όλα αυτά ισχύει; Σκέψου το και πράξε αναλόγως. Για να είσαι συνεπής με αυτό που θέλεις να ΕΙΣΑΙ, όχι με αυτό που (προσπαθείς να) δείχνεις…

  4. Να τον σχολασεις με ταχείες διαδικασίες και να του πεις και τον λόγο που θέλεις να σταματήσεις να τον βλέπεις, και από εδώ και πέρα να βρίσκεις συντρόφους που σ’εκτιμούν και σου φέρονται ως ανθρώπινο ον. Επίσης μου φαίνεται περίεργο που έστειλες ερώτημα για το τι να κανείς, είναι τόσο φανερό τι πρέπει να κανείς, καθότι πολύ σωστά δεν θέλεις να σου συμπεριφέρονται σαν να είσαι αντικείμενο (και αυτό δεν έχει σχέση με την εξωτερική σου εμφάνιση, ακόμα και αδελφή του Κουασιμόδου να ήσουν θα έπρεπε να απαιτείς να σε σέβονται).

    Επίσης, είναι ανησυχητικό ότι επέτρεψες στους φίλους του να σου μιλούν με τέτοιο υποτιμητικό τρόπο. Το νεαρό της ηλικίας σου ένα πράγμα σημαίνει ότι πρέπει να μάθεις γρήγορα να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου, και να μην αφήσεις αυτό να γίνει πάγια κατάσταση. Όταν αισθάνεσαι άβολα να το λες, όταν σε υποβιβάζουν να τους κόβεις το βήχα (‘δεν σας επιτρέπω να αναφέρεστε στο άτομο μου με τέτοιους όρους’), αλλιώς θα συνεχίσουν και τα σχόλια θα γίνονται όλο και πιο χυδαία. Μην περιμένεις να σε υπερασπιστεί ο άνδρας, να μάθεις να μιλάς για το εαυτό σου. Αυτός ακούγεται ανώριμος, ανόητος και ελάχιστος (όσο και οι φίλοι του), και βέβαια θα έπρεπε έχει μιλήσει στους φίλους του και απαιτήσει να σταματήσουν τέτοια σχόλια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εσύ δεν πρέπει να ορθώσεις το ανάστημα σου και να υπερασπιστείς τον εαυτό σου.

    Ελπίζω γράφοντας το ερώτημα σου να κατάλαβες πόσο ανάξιο είναι το αγόρι σου και να τον έχεις ήδη στείλει από εκεί που ήρθε.

  5. Είχε γραφτεί πριν μερικές μέρες ένα ωραίο άρθρο και σου παραθέτω το link http://www.tlife.gr/Article/sxeseis-syntrofos-xeirizetai-synaisthimatika/0-48-87223.html. Αφορά τοξικές σχέσεις και τους τοξικούς ανθρώπους που μπορεί να έχουμε γύρω μας. Πρέπει να έχουμε γύρω μας ανθρώπους θετικούς, που θα μας θαυμάζουν και δεν θα επιτρέπουν τέτοια σχόλια για μας. Στο κάτω κατω ιατρική σπουδάζεις, που θέλει τόσο διάβασμα και θυσίες για να περάσεις. Σιγά σιγά τα σχόλια θα επεκταθούν, και θα πλήξουν την αυτοπεποίθησή σου, μη περιμένεις ότι θα αλλάξει συμπεριφορά. Το λιγότερο είναι ένας αρνητικός άνθρωπος που έχει κόμπλεξ ή το όνειρό του ήταν να έχει μια κούκλα ανεγκέφαλη δίπλα του κάτι που όμως σίγουρα δεν είσαι. Είναι κρίμα μόλις 19 να είσαι με έναν άνθρωπο που σε μειώνει γιατί δε μπορεί να σε φτάσει. Αποτίναξε τα βαρίδια και πάνε παραπάνω.

  6. Δανάη καλησπέρα η πρώτη και κύρια συμβουλή μου είναι να μην ακούς τις γνώμες κανενός.Εαν ξέρεις τι είσαι μέσα σου και τι χαρακτήρας έχεις να μη σε νοιάζουν τα κακόβουλα σχόλια απ όπου κι αν προέρχονται.Ο κόσμος είναι πολύ κακός κ θα το καταλάβεις με τα χρόνια…Η δεύτερη συμβουλή μου είναι ότι είμαστε με έναν άνθρωπο που οφείλει να μας σέβεται όπως κ εμείς.Το παιδί προφανώς σε μοστράρει στους φίλους του και δεν τον ενδιαφέρει το περιεχόμενο απλά να δείχνει ότι είναι με μια “γκομενάρα”.Ο σεβασμός στον εαυτό σου είναι πιο σημαντικός όμως.Σκέψου αυτά που σου είπα ελπίζω να σε βοήθησα.Καλή τύxη 🙂

  7. sovara tora kai eisai akoma mazi tou???esi mas les oti eisai e3ipni….mipos den eisai?giati an isoun apla 8a tin eixes kanei!!kai nai se vlepei san ena kommati kreas apo ti stigmi pou milaei etsi.opos kai na tou to e3igiseis de 8a to katalavei!

  8. Φύγε μακριά του! Δεν αξίζει να είσαι μαζι του αν δεν σε εκτιμάει πραγματικά!

  9. Εγώ νομίζω ότι είσαι ψωνάρα . Μπήκες εδώ και μας λες ότι είσαι φοιτήτρια στην ιατρική ( Και μπράβο σου για αυτό) όμως εκεί έξω υπάρχουν εκατοντάδες κοπέλες φοιτήτριες και της Ιατρικής και άλλων σχολών κουκλάρες. Αφού σου συμπεριφέρεται άθλια ο τύπος τι μας ρωτάς ? Θα έπρεπε ήδη να έχεις φύγει.

  10. Δαναη μου ποσο καιρο εισαστε μαζι? Αν το ανεχεσαι αυτο καιρο (πανω απο 2-3 μηνες) και πολυ εμεινες! Το αλλο που πρεπει να σε ανησυχει ειναι μηπως εσυ η ιδια εχεις δωσει λαβες να μιλανε οι αλλοι ετσι για σενα. Μηπως τις περισσοτερες φορες συζητας για επιφανειακα πραγματα μπροστα τους πχ ψωνια, μακιγιαζ κλπ και δινεις την εντυπωση της ελαφριας? Μηπως δεν εχεις αλλα ενδιαφεροντα,χομπυ και ετσι δεν μιλας για ενδιαφεροντα πραγματα οταν ειστε ολοι μαζι? Μηπως στην παρεα εχεις πεταξει τιποτα “ακυρο” η καμια κοτσανα η δειχνεις γενικοτερα να μην ακολουθεις τον τροπο σκεψης τους η να μη πιανεις τα αστεια τους? Ακομη και να ειναι καφροι αν εισαι ξυπνια μπορεις να επιβιωσεις σε ενα τετοιο περιβαλλον. Μπορεις να απαντας στα σχολια τους και να τους τη λες με ευγενικο τροπο κατι που δειχνει εξυπναδα. Το προβλημα ειναι οτι για να απορουν τοσο πολυ με το γεγονος οτι καταφερες να σπουδασεις ιατρικη κατι βλεπουν, στη συμπεριφορα ΣΟΥ κι οχι στην εμφανιση, που δεν τους πειθει και δε συμβαδιζει με το προτυπο που εχουν για ενα ανθρωπο που σπουδαζει ιατρικη. Δεν ξερω τι ακριβως ειναι αυτο που βλεπουν αλλα υπαρχουν πολλοι τροποι για να φανει η ευφυια σου, απ το οταν παιζετε επιτραπεζια στην καφετερια μεχρι και το να υπολογιζεις χωρις κομπιουτερακι! Επισης, δε μας λες τι ηλικια εχουν αυτοι οι ανθρωποι, τι σπουδαζουν (ειναι υδραυλικοι? αρχιτεκτονες? σερβιτοροι?), πως συμπεριφερονται σε αλλες κοπελες στη παρεα κλπ για να σχηματισουμε γνωμη. Αν αντιμετωπιζουν ολες τις γυναικες ετσι σαν αντικειμενα και δε βρισκουν καμια αλλη εξυπνη τοτε εχουν θεμα σαν ατομα και δεν φταις εσυ. Πολλα απο αυτα που μας λενε πρεπει να βλεπουμε και ΠΟΙΟΣ τα λεει. Αλλα να θυμασαι οτι η γνωμη που σχηματιζουν οι αλλοι για εμας εξαρταται κατα το ημισι απο τη δικη μας συμπεριφορα. Εχω γνωρισει κι εγω πανεμορφες κοπελες απο Ιατρικη και αλλες υψηλοβαθμες σχολες αλλα δεν αμφεβαλλα για την εξυπναδα τους. Στις λιγες περιπτωσεις που αυτο συνεβαινε ηταν ειτε επειδη η κοπελα ηταν κολλημενη με χαζομαρες, ειτε ειχε επιφανειακα ενδιαφεροντα, ειτε γιατι η διαχειριση ορισμενων καταστασεων εδειχνε ανωριμοτητα η δεν καταλαβαινε ποτε τη δουλευαν κλπ. Αν αντιμετωπιζεις τετοια συμπερφορα πρωτη φορα ισως φταινε αυτοι, αν σου εχουν ξανατυχει τετοια σχολια κατι κανεις μαλλον και επαναλαμβανεται και δημιουργειται αυτη την εντυπωση

  11. Τόσο πολύ πέσανε οι βάσεις στην Ιατρική ρε παιδιά;;;;

  12. Αντί να να αναρωτιέσαι τί να κάνεις, θα ήταν καλύτερο να αποδείξεις ότι έχεις μυαλό και όχι μόνο εμφάνιση. Το ότι κάθεσαι και ανέχεσαι τέτοιες συμπεριφορές και να σε υποτιμάνε, σημαίνει ότι ίσως και να έχουν δίκιο.
    Υ.Γ. Το ότι είσαι στην ιστρική Αθηνών δε σε κάνει από μόνο του σπουδαίο άνθρωπο. Οι σπουδές δεν φέρνουν ΜΟΡΦΩΣΗ. Οπότε ξεκαβάλα το καλάμι!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More