Δήμητρα: “Ο πρώην μου άρχισε να επικοινωνεί ξανά μαζί μου…”

Καλησπέρα!
Χρειάζομαι τη γνώμη σας πάνω σε κάτι που μου συμβαίνει τον τελευταίο καιρό και θα ήθελα να δω αν οι απόψεις κάποιων που βλέπουν πιο αντικειμενικά την ιστορία και δεν τη ζούνε, συμπίπτουν με εκείνες των φίλων μου.

Πριν δύο χρόνια χώρισα από μια μεγάλη σχέση. Εκείνος έφυγε δηλαδή και μετά από πολύ λίγο έμαθα ότι έκανε σχέση με κάποια άλλη. Όπως καταλαβαίνετε, μου κόστισε πάρα πολύ αυτή η ιστορία. Κλείστηκα σπίτι μου, έκλαιγα συνέχεια, προσπαθούσα να τον ξεπεράσω, αλλά μου ήταν αδύνατο.

Για έναν ολόκληρο χρόνο δεν έκανα απολύτως τίποτα. Ούτε καν φλέρταρα. Απέφευγα να βγαίνω γιατί δεν είχα όρεξη και το μόνο που ήθελα ήταν να είμαι σπίτι. Ευτυχώς που υπήρχε και η δουλειά μου να με κρατάει λίγο και να με αναγκάζει να βγαίνω από το σπίτι, διαφορετικά θα είχα βουλιάξει στην κατάθλιψη.

Σιγά σιγά άρχισα να νιώθω λίγο καλύτερα, αλλά ποτέ δεν κατάφερα να προχωρήσω. Γνώριζα αγόρια, αλλά σε όλους έβρισκα κάτι που δεν μου άρεσε.

Τους τελευταίους δύο μήνες, ο πρώην μου άρχισε να επικοινωνεί ξανά μαζί μου. Ξεκίνησε λέγοντάς μου ότι θα ήθελε να έχουμε μια επικοινωνία, δεν θέλει να χάνεται με ανθρώπους που έζησε πράγματα μαζί τους και που σημαίνουν κάτι για αυτόν.

Μιλάμε στο τηλέφωνο καναδυό φορές την εβδομάδα και έχουμε βρεθεί μερικές φορές για καφέ. Είναι αρκετά φιλικός, και η οικειότητα που είχαμε μεταξύ μας δεν έχει χαθεί. Ταράζομαι κάθε φορά που τυχαίνει να αναφερθεί στη σχέση του, αλλά δεν το δείχνω ή το καλύπτω με χιούμορ.

Εγώ μέσα μου ελπίζω. Πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος λόγος που επιδιώκει αυτήν την επαφή. Οι φίλες μου από την άλλη διαφωνούν. Εσείς τι πιστεύετε; Θέλει απλά να είμαστε φίλοι; Είναι πολύ τρυφερός μαζί μου και γλυκός, αλλά έχει ακόμα σχέση.

Οι φίλες μου με πιέζουν να συνεχίσω τη ζωή μου και να απομακρυνθώ γιατί έχω εγκλωβιστεί σε μια ιστορία που δεν θα έχει καλή κατάληξη. Εγώ πιστεύω ότι τίποτα δεν αποκλείεται…

Δήμητρα

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;
Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω. Τα λένε όλα οι φίλες σου. Μπράβο τους!

  2. Εγώ πιστεύω ότι κάτι δε του αρέσει στη σχέση του αυτή τη στιγμή και βολιδοσκοπεί αν εσύ είσαι διαθέσιμη για να σουτάρει τη νυν και να έχει εσένα για καβάντζα. Όχι μην αναπτεραίνες τις ελπίδες σου, καβάντζα είπα όχι οτι σε θέλει και σε αγαπάει ΟΧΙ και ξανά ΟΧΙ μπας και το χωνέψει το μυαλό σου. Αν ήθελε να έχετε επαφή ως φίλοι θα το επεδίωκε από τη πρώτη στιγμή που χωρίσατε, όχι 2 ΧΡΟΝΙΑ μετά. Οι φίλε σου έχουν δίκιο. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μετά από 2 χρόνια πρέπει να κάνεις focus στον εαυτό σου και στα θέλω σου και άργησες ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Οκ δε λέω είναι δύσκολα εκεί έξω, και η αναζήτηση συντρόφου δεν είναι το πιο εύκολο, αλλά εσύ έχεις βάλει παρωπίδες και η ζωή σε προσπερνά. Πρόσεχε γιατί όταν ξυπνήσεις θα χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο για τον καιρό που έχασες.

  3. Ο πρώην σου μάλλον είναι απλώς ευγενικός μαζί σου επειδή κουβαλάει τύψεις για το χωρισμό σας. Δεν έχει να κάνει με την πιθανότητα να βλέπει ενδεχόμενο επανασύνδεσης. Απόδειξη αυτού είναι ότι σου αναφέρεται και στη σχέση του, την οποία ακόμα έχει, και ίσως θέλει να τα λέει μαζί σου σαν φιλαράκια. Αν το αντέχουν τα νεύρα σου, άνοιξε παραπάνω το αυτί σου όταν σου μιλά για τη σχέση του. Τι λέει ακριβώς; Μήπως πάει να εκφράσει κάποια παράπονα; (Και αν ναι, τότε, όσο και να σε χαροποιεί, να ξέρεις ότι αυτόν δεν τον τιμάει. Ό,τι μας ενοχλεί σε μια σχέση, το λέμε στον άμεσα ενδιαφερόμενο δεσμό μας και όχι σε φίλους ή φίλες, ειδικά αν οι τελευταίες είναι και πρώην.) Μήπως την παινεύει; Μήπως απλώς έτσι, αναφέρεται σ’ αυτήν με κάθε ευκαιρία; (Π.χ. σου λέει μια ιστορία, ότι πήγε κάπου, και μαζί ήταν και η κοπέλα του.) Κι αυτό πάλι σημαίνει ότι το μυαλό του είναι στη σχέση του ή ότι έμμεσα θέλει να σου υπενθυμίζει ότι δεν είναι μόνος του. Θα σου πω τη δική μου ιστορία… Είχα πριν από ενάμιση χρόνο σχέση και όταν χωρίσαμε με δική μου πρωτοβουλία, έπαιζε από μεριάς μου ήδη φλερτ με άλλον. Οπότε, αμέσως μετά το χωρισμό ήμουν σε νέα σχέση. Με άλλα λόγια, είχα ξεπεράσει μέσα μου τη σχέση μας προτού καν χωρίσω για τα καλά. Δεν ενδιαφερόμουν άλλο. Τέλος πάντων, τώρα, βέβαια, δεν είμαι μαζί μ’ εκείνον που ήμουν μετά από εκείνη μου τη σχέση, έχω αλλάξει πόσους, όμως στον πρώην μου ποτέ δεν σκέφτηκα καν να γυρίσω. Δεν ήθελα. Εκείνος μετά από καιρό επέμενε να βγαίνουμε χωρίς να σημαίνει κάτι, αλλά τα έκοψα και αυτά επειδή δεν ήθελα να βγαίνω με πρώην μου κάθε φορά που είχα κάποια σχέση. Δεν το θεωρούσα δίκαιο για τον εκάστοτε σύντροφό μου. Θέλω να πω ότι αυτός βγαίνει μαζί σου ίσως επειδή έχει τύψεις, όπως είχα κι εγώ κάποια περίοδο, χωρίς να σημαίνει ότι θέλει επανασύνδεση. Και μόνος του να ήταν, δεν νομίζω να ήθελε να ξαναρχίσετε κάτι μεταξύ σας. Αν δεν ένιωσε για σένα έντονα συναισθήματα όσο ήσαστε μαζί, δεν θα του έρθουν ξαφνικά μετά από καιρό. Οπότε ναι, σε γενικές γραμμές νομίζω ότι οι φίλες σου έχουν δίκιο. Σου εύχομαι ειλικρινά να βρεις τη δύναμη να τον ξεπεράσεις.

  4. Καλά τα λένε οι φίλες σου. Λέω ότι καλύτερα θα ήταν για σένα ν’ αποφεύγεις να βγαίνεις μαζί του όσο δεν έχεις κάποιο φλερτ. Κι αν δεν βρεις πρόσχημα να του προβάλεις, πες του στα ίσια τι τρέχει, πες του ότι λυπάσαι πολύ, μα σου έχουν μείνει ακόμα αισθήματα που είναι παραπάνω από φιλικά και ότι δεν θεωρείς πως το να τον συναντάς σαν απλή παρέα είναι τίμιο απέναντί του αλλά κι απέναντι στον εαυτό σου. Γιατί να προσποιείσαι μπροστά του ότι “ουουου, ναι, ας βγούμε, θ’ ακούσω όλα σου τα νέα, ΟΚ, πες και για την πρώην, θα τ’ αντέξω, θα κάνω και κανένα αστειάκι όσο μέσα μου θα νιώθω να μου μπήγουν μαχαίρι στην καρδιά… ουουοου, φίλοι είμαστε, πες τα μου όλα…” Όχι. Και πάλι όχι. Κακό στον εαυτό σου μόνο κάνεις και άδικα χάνεις χρόνο. Εκτός αν ελπίζεις ν’ ακούσεις κάποια στιγμή κάτι σε στυλ “ναι αλλά, Δήμητρα, σαν εσένα εκείνη δεν είναι.” Και να σου πω και μια αλήθεια? Όχι, δεν είναι. Γιατί καθένας μας είναι μοναδικός. Αν ήθελε μια κόπιά σου, θα ήταν μαζί σου όχι με “υποκατάστατο.” Απ’ ότι φαίνεται, δεν θεώρησε ότι ταίριαξε μαζί σου. Δεν είναι κακό. Μα εφόσον ακόμα εσύ δεν το έχεις ξεπεράσει, δεν βλέπω το λόγο να του κάνεις τη φιλενάδα και να κάθεσαι εκεί σαν διπλωμάτης να ψάχνεις πώς να δείξεις cool και να ρίξεις λίγο χιουμοράκι μη τυχόν και φανεί ότι λιώνεις με τη γλυκύτητά του και την τρυφερότητά του. Αν υπάρχει κάτι που οφείλεις, αυτό είναι λίγο παραπάνω χρόνο στον εαυτό σου και ίσως και στις φίλες σου που σου στάθηκαν αυτό το διάστημα και νοιάζονται για σένα και την προσωπική σου ευτυχία, γι’ αυτό και σε παροτρύνουν να κάνεις το σωστό!

  5. Μπράβο! Είσαι πραγματικά άξια της τύχης σου…

  6. Καλά θα κάνεις να μείνεις μακριά του. Δεν θα οδηγήσει πουθενά όλο αυτό. Το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να μείνεις πίσω.

  7. ʼδικα ψάχνεις για κρυμμένες προθέσεις στη συμπεριφορά του πρώην σου. Συμφωνώ, όλο και κάποιο λόγο θα έχει που σε θυμήθηκε τώρα, μετά από δύο χρόνια, αλλά τι γίνεται αν ο λόγος δεν είναι αυτός που θα ήθελες; Μην κάνεις τα πράγματα πολύπλοκα στο μυαλό σου. Επίσης, θα συμφωνήσω με τη Μαίρη που λέει ότι αν ήθελε φιλική επαφή μαζί σου, θα το έκανε αμέσως ή άντε λίγους μήνες μετά το χωρισμό σας, όχι τώρα ξαφνικά. Με συγχωρείς κιόλας, αλλά τι να τον κάνεις κάποιον που χρειάστηκε δύο χρόνια για να σε θυμηθεί και να σε εκτιμήσει (αν σε εκτιμά καθόλου). Ψάξ’ το μήπως τον έχεις εξιδανικεύσει στο μυαλό σου και τον έχεις βάλει σαν μέτρο σύγκρισης, σαν πρότυπο “ιδανικού συντρόφου” (στο οποίο οι ως τώρα γνωριμίες σου με το άλλο φύλο δεν έχουν ανταποκριθεί) επειδή αυτό που είχατε για σένα δεν έκανε τον κύκλο του. Για εκείνον προφανώς ο κύκλος της σχέσης σας είχε κλείσει, εξ ου και η απόφασή του να φύγει από τη σχέση, ενώ εσύ δεν ήσουν ακόμα έτοιμη και απόδειξη αυτού είναι η αδυναμία σου να συνειδητοποιήσεις ότι αυτό τελείωσε, πέρασε και ότι το ρυάκι της ζωής συνεχίζει να ρέει. Φρόντισε, όμως, να κολυμπήσεις κι εσύ μέσα σ’ αυτό και σύμφωνα με τη ροή του, όχι να περνά από δίπλα σου όσο μένεις σταθερή και ξερή σαν βράχος επειδή μάταια κρεμιέσαι από μια περασμένη κατάσταση.

  8. Ξέμεινε απο σεξ, τρέξε να του το προσφέρεις και μετά όταν σε ξαναπαρατήσει γράψε πάλι εδώ! Όρεξη να’ χεις!

  9. Ακόμη κι αν άνθρωπος αυτός έχει τις πιο αγνές προθέσεις, θέλοντας πραγματικά να μη χάνεται από ανθρώπους που έχει ζήσει πράγματα, εσύ αντέχεις αυτή τη συναναστροφή; Η ελπίδα και η προσμονή που νιώθεις μέσα σου μπορεί να διαρκέσουν χρόνια, αν το επιτρέψεις στον εαυτό σου………και θα είναι πολύ ψυχοφθόρο, ειδικά αν το όνειρο σου δεν πραγματοποιηθεί. Καλό είναι να βασίζεσαι σε πραγματικά γεγονότα και ξεκάθαρες κουβέντες και όχι σε εικασίες. Επιπλέον, κοροϊδεύεις και τον εαυτό σου κι εκείνον γιατί από φόβο μην τον ”ξαναχάσεις” προσποιείσαι κάτι που δεν είσαι, δηλαδή την ”καλή του φίλη” ζώντας για την ημέρα που θα έρθει να σου πει: ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΜΟΛΙΣ ΧΩΡΙΣΑ. Στην ουσία όμως φυτοζωείς γιατί ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό! Καλό είναι να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου και τα θέλω σου με τον εαυτό σου κυρίως, γιατί διαφορετικά θα οδηγηθείς με μαθηματική ακρίβεια σε πολύ περισσότερο πόνο και πολύ μεγαλύτερη απογοήτευση από την πρώτη φορά. Έχεις ελπίδες ότι θέλει να ξαναγυρίσει σε εσένα, σεβαστό. Στηρίζονται κάπου όμως, και που; στα συναισθήματα σου; στην οικειότητα που έχετε; στην έλξη που νιώθεις; μα αυτά θα υπάρχουν πάντοτε. Μην ενδίδεις σε φανταστικά σενάρια και ροζ συννεφάκια, εν πάσει περιπτώσει μίλησε μαζί του και διευκρίνισε κατά πόσο αυτό που πιστεύεις, ισχύει. Μα οφείλεις να είσαι έτοιμη για πιθανή απότομη προσγείωση εφόσον ο άνθρωπος έχει σχέση, δεν στο έκρυψε. Όπως έτσι κι αλλιώς οφείλεις, θεωρώ, να απομακρυνθείς άμεσα. Εύχομαι να βρεις τον εαυτό σου και τον δρόμο σου, ζήτα βοήθεια δεν είναι κακό. Αυτό είναι που επείγει και όλα τα άλλα θα έρθουν όταν θα είσαι πραγματικά έτοιμη και σίγουρη για το τι ζητάς. ΔΥΝΑΜΗ….

  10. Πωωωωωω….Τέτοιοι άντρες με εκνευρίζουν πραγματικά. Και ακόμη περισσότερο με εκνευρίζει που κάθεσαι και μιλάς ακόμη μαζί του. Χωρίσατε και εχει και άλλη τι κάθεσαι και αναλώνεσαι με το να έχεις επαφή μαζί του. Σε πάει πίσω αυτό. Και να σου πω γιατί σε πάει πίσω? Οι άντρες που είχαν για χρόνια σχέση ενώ αυτοί θέλουν να προχωρήσουν και να ερωτευτούν δεν το θέλουν και απο την παλιά σύντροφο γιατί θέλουν να την κρατάνε σε περίπτωση που δεν τους κάνει αυτή που έχουν βρεί? Δηλαδή εσύ θες να είσαι η αναπληρωματική? ΕΕΕΕΕ όχι φίλη μου. Αν ραγίσει το γυαλί δεν ξανα κολλάει και η ζωλη είναι μικρή για να σπαταλάς το χρόνο σου σε ανούσια πράγματα και να περιμένεις έναν πρώην που είναι με άλλη. Ξέρεις πόσοι υπάρχουν εκεί εξω? Θα ερωτευτείς πάλι και θα έρθει το χαμόγελο και θα είσαι πιο καλά με κάποιον άλλο απο κάποιον που σε χώρισε έχει άλλη και εσυ περιμένεις. Σκέψου και πράξε ανάλογα.Η ζωή είναι ομορφη…Ζήσε την και μην αναλώνεσαι σε έναν πρωην…..

  11. Εγω πιστευω πως απλα θελει να σου δειξει ενα ευγενικο προσωπο απεναντι σου κ αν ερθουν καλα τα πραγματα κ δει οτι το ξεπερασες κ τον συγχωρεσες ισως εχετε καποια “επανενωση ” Μονο εσυ μπορεις να κρινεις αν αυτος ο ανθρωπος σε αγαπαει κ σε θελει στη ζωη του για τον οποιονδηποτε λογο ..μπορει να θελει να κρατατε επαφες γιατι πχ εισαι ανετη καλοκαρδη κ τον ανεχεσαι..Το εχω ζησει κ το βιωνω κ πιστεψε με ειναι πολυ ψυχοφθορο ομως το εχω αποδεχθει κ ειναι δικη μου επιλογη ασχημη η’καλη θα δειξει ..

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More