Διονυσία: “Δεν ξέρω τι να του πω μιας και δεν έχουμε ξαναμιλήσει… Λίγο help!”

Μου αρέσει ένα παιδί που πάει τρίτη Λυκείου. Είναι φίλος του ξαδέλφου μου και κάνουν παρέα γενικά.

Όλοι οι φίλοι του ξαδέλφου μου με σέβονται και δεν μου φέρονται όπως στα άλλα κοριτσάκια, δηλαδή είναι πιο ευγενικοί γιατί τους το έχει πει ο ξάδερφός μου.

Το πρόβλημα είναι ότι μου αρέσει ο φίλος του ξαδέλφου μου, αλλά δεν ξέρω τι να του πω μιας και δεν έχουμε ξαναμιλήσει… Λίγο help!

Διονυσία


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Ω, αλίμονο, μεγάλο το πρόβλημα… Αγαπητή Διονυσία, ζούμε σε μια εποχή που δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερη πρωτοτυπία στο να πιάσεις κουβέντα σ’ έναν άντρα! Όχι όπως παλιά, που περνούσαν τα κορίτσια από καλά σπίτια δίπλα από έναν περαστικό που τους άρεζε κι έριχναν επίτηδες το μαντήλι ή το γάντι για να το σηκώσει ο ευγενής τζέντλεμαν και να κοιταχτούν δυο λεπτά στα μάτια ανταλλάσσοντας μια αμήχανη κουβέντα για τον καιρό. Σε μια εποχή που γνωριμίες γίνονται στο άσχετο από ένα “καλησπέρα” μέσω Facebook, νομίζω πως το να βρεις τι θα πεις σε κάποιον που γνωρίζεις από κοντά, με κοινό γνωστό τον ξάδερφό σου, δεν θέλει ούτε ιδιαίτερη φαντασία ούτε και λεονταρίσια τόλμη! Θέλει μόνο ψυχραιμία. Πώς θα προσέγγιζες, ας πούμε, μια απλή παρέα ή μια φίλη του ξάδερφού σου; Με άνεση και χωρίς το άγχος για το τι θα πεις και τι εντύπωση θα δημιουργήσεις. Θα ήσουν απλά ο εαυτός σου. Ε λοιπόν… και αυτή τη φορά γιατί ν’ αλλάξεις; Δεν υπάρχει πιο τέλεια στρατηγική απ’ τον αυθορμητισμό σ’ αυτά τα πράγματα!

  2. Το πρόβλημα σου δεν είναι η προσέγγιση (ιδιαίτερα εύκολη, ειδικά για άτομα τόσο νεαρής ηλικίας). Αλλού είναι το πρόβλημα, στο ότι θα έπρεπε αυτό που λες, “Όλοι οι φίλοι του ξαδέλφου μου με σέβονται και δεν μου φέρονται όπως στα άλλα κοριτσάκια”,να σε κάνει να τους απορρίψεις, και όχι να αισθάνεσαι ξεχωριστή και ιδιαίτερη επειδή έχεις την ‘προστασία’ του εξαδέλφου σου (σε ‘σέβονται’ λόγω του άνδρα της παρέας και όχι λόγω του ότι πρέπει να σε σέβονται ούτως η άλλως, ως άτομο). Νεαροί άνδρες που συμπεριφέρονται καλά μόνο στις εξαδέλφες του φίλου τους είναι για να τους αποφεύγεις και όχι για να τους προσεγγίζεις. Αν αυτός που σου αρέσει έχει και αυτός κακή συμπεριφορά προς τις άλλες κοπέλες (αλήθεια γιατί τις αποκαλείς ‘κοριτσάκια’; Το ανώριμο της ηλικίας τους -που είναι και δική σου- και, πιθανώς , ο ανώριμος ακόμα τρόπος σκέψης τους τις κάνει ‘νόμιμους στόχους’ στις χυδαίες συμπεριφορές των αγοριών; Αν σκέφτεσαι έτσι λυπάμαι πολύ και εύχομαι σύντομα να καλλιεργήσεις τον εαυτό σου και να καταλάβεις ορισμένα βασικά πράγματα) τότε κοίτα να βρεις κάποιον άξιο λόγου για να σου αρέσει.

    Ρώτα τον εαυτό σου γιατί δεν σε ενοχλούν οι κακές συμπεριφορές προς τις γυναίκες όσο δεν αγγίζουν εσένα (προς το παρόν, αλλά που θα πάει, η επιρροή του ‘προστάτη’ εξαδέλφου θα ξεθωριάσει και τότε θα πάρεις και εσύ μια γεύση) και κάνε και λίγη κριτική στον εαυτό σου. Θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις σε αυτή τη ζωή χωρίς την ανάγκη άνδρα ‘προστάτη’

  3. Πιάστον και πές του οτι δεν ξέρεις τί του εχει πεί ο ξάδερφός σου, εσύ θέλεις να σου φέρεται κι εσένα όπως στα υπόλοιπα κοριτσάκια,χωρίς σεβασμό…

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More