Ελένη: “Έχω προσπαθήσει τόσες φορές να λήξω αυτή τη σχέση, αλλά πάντα με καταφέρνει.”

Γεια σας!
Θέλω κι εγώ τη γνώμη σας για κάτι που με ταλαιπωρεί εδώ και καιρό η αλήθεια είναι. Θα είμαι σύντομη, γιατί οι λεπτομέρειες αυτής της ιστορίας είναι τόσες πολλές που θα μπορούσα να γράφω για μέρες.

Λοιπόν, είμαι σε μία ιστορία εδώ και δύο χρόνια. Πρόκειται για μια σχέση με πολλά on-off. Χωρίζουμε και τα ξαναβρίσκουμε. Δεν θυμάμαι καν πόσες φορές μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια. Έχω σταματήσει να μετράω πια.

Το θέμα είναι η συμπεριφορά του. Κάθε φορά που χωρίζουμε, επιστρέφει και με διεκδικεί με τέτοιο τρόπο που τελικά καταφέρνει να με κάνει να αλλάξω γνώμη και να ξαναγυρίσω. Μου τηλεφωνεί, μου στέλνει μηνύματα (ολόκληρα κατεβατά), μου λέει πόσο με αγαπάει, ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εμένα, με περιμένει κάτω από το σπίτι μου. Μέχρι και πρόταση γάμου, μου έκανε την τελευταία φορά. Και κάθε φορά υπόσχεται ότι θα αλλάξει.

Τα ξαναβρίσκουμε και πάντα τσακωνόμαστε και χωρίζουμε για τους ίδιους λόγους. Περνάμε ένα – δυο μήνες υπέροχα και μετά αρχίζει πάλι τα ίδια. Κάθε φορά τα ίδια… Ανακαλύπτω στο κινητό του και στο facebook του επικοινωνίες με άλλα κορίτσια. Δεν χρειάζεται να είμαι και ιδιαίτερα καχύποπτη για να το καταλάβω. Είμαστε στο σπίτι μαζί βράδυ και σκάνε μηνύματα. Ξεκινάει ο τσακωμός, απαιτώ να δω, μου λέει ότι δεν είναι τίποτα και τελικά ανακαλύπτω ότι είναι από κορίτσια που τον αποκαλούν “μωρό μου”, ρωτάνε πότε θα τα ξαναπούνε και τέτοια…

Δεν βάζει μυαλό αυτός ο άνθρωπος. Ξέρω ότι φταίω, αλλά μου είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθώ. Είμαι ερωτευμένη μαζί του. Και κάθε φορά που ανακαλύπτω κάτι μου λέει ότι δεν τρέχει τίποτα, ότι εμένα θέλει και μετά ξανά τα ίδια.

Έχω κουραστεί, ψυχολογικά είμαι πολύ χάλια, αλλά δεν σας κρύβω ότι νιώθω αδύναμη. Έχω προσπαθήσει τόσες φορές να φύγω, να λήξω αυτή τη σχέση, αλλά πάντα βρίσκει τον τρόπο να με καταφέρνει. Και μετά πάλι τα ίδια.

Τώρα είμαστε στη φάση που έχουμε χωρίσει και έχει αρχίσει ξανά τα παρακάλια. Τι να κάνω; Πώς θα βρω τη δύναμη να μην ξαναγυρίσω;

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας

Ελένη


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Αφού μπορεί να έχει εσένα και να τσιλιμπουρδίζει, γιατί να μη σε διεκδικεί; Βασική επιδίωξη κάθε άντρα, είναι να έχει την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Και ο φίλος σου το έχει πετύχει!!
    Και να σου πω ακόμα κάτι; Κανένας χωρισμός δεν είναι εύκολος. Σαφώς και θα πονέσεις και θα υποφέρεις. Πιστεύεις όμως, οτι αυτή την σχέση αξίζεις;
    Καλή σου τύχη…. (για να μη γίνω σκληρή και πω καλά μυαλά).

  2. Ξεκόλλα, φύγε, δεν αξίζει τον κόπο. Δε χρειάζεται πολύ σκέψη πλέον, το βλέπεις και μόνη σου ότι δεν πάει πουθενά όλο αυτό.Δώσε αξία στον εαυτό σου και απλά πάρ το απόφαση…

  3. Ελένη ήμουν και εγώ σε μία παρόμοια κατάσταση πριν απο μερικά χρόνια όταν γνώρισα ένα παιδί και κόλλησα μαζί του πολύ άσχημα που αν κ είχαμε χωρίσει τραβιόμασταν για 2 χρόνια μετά.Το αποτέλεσμα? Γνώρισα έναν ʼντρα και το λέω με το Α κεφαλαίο γιατί όσοι κάνουν τέτοιες “μαμουνιές” δεν είναι άντρες αλλά τσουτσέκια, και πλέον έμαθα τι πάει να πει αγάπη σεβασμός και εμπιστοσύνη σε μια σχέση που μετράει πλέον 4 χρόνια.Μη χάσεις λοιπόν και εσύ χρόνια απ τη ζωή σου για να καλύπτεις τον εγωισμό ενός αγοριού και τις ανασφάλειές του.Αξίζεις πολύ καλύτερα απ αυτό. Καλή συνέχεια σε ότι κι αν αποφασίσεις.

  4. κλασικο προφιλ ενος γυναικα!ενας γυναικας ετσι κανει παντα!δεν προκειται να αλλαξει οχι γιατι δεν το θελει αλλα ειναι απ την φυση του ετσι.ετσι εχει μαθει ,ετσι εχει συνηθησει!εσυ σιγουρα τον εχεις στιγματησει σαν κοπελα γι αυτο και σε παρακαλει,αλλα αγαπητη μου εσυ θελεις εναν τυετοιον τυπο ανδρα?????λες οτι δεν μπορεις να χωρισεις στα 2 χρονια,ε δεν ειναι και πολλα……φαντασου την ζωη σου μετα απο 5 χρονια !!!!πως θα ειναι!αφου θα εχετε κανει κ εναν γαμο και παιδια……..ΑΣΧΗΜΗ ΖΩΗ θα ειναι.στο υπογραφω.γιατι λοιπον να χανεις τα ομορφα σου χρονια με εναν τετοιον τυπο που δεν προκειται να αλλαξει.μια ζωη θα σε κερατωνει και θα επιστρεφει μετανιωμενος και παθιασμενος να τον συγχωρησεις.Βρες την δυναμη και φυγε τωρα που ειναι νωρις ,κριμα ειναι να ζησεις ασχημη ζωη και να χανεις τα ομορφοτερα χρονια της ζωης σου.ΜΑΚΡΥΑ απο αυτον αν θες να εισαι ευτυχισμενη,και μιλαω παντα μελλοντικα!

  5. Να ξε-εθιστείς απο το πρώτυπο που λέγεται : ‘ανδρική βία’.Μπορεί να μην σε χτυπάει, αλλά κ η συμπεριφορά του αυτή απέναντύ σου είναι ‘βίαιη’. Ίσως να σου φαίνεται αλλόκοτο αυτό, αλλά κάτι μέσα στο μυαλό σου δημιουργεί τις συνθήκες να τα βιώνεις όλα αυτά, να τα ανέχεσαι και να τα συντηρείς. Μην προσπαθείς να τον αλλάξεις…αυτός,το πιό πιθανό, έτσι είναι και έτσι θα παραμείνει εαν δεν κάνει κάτι παρακινούμενος απο την δική του συνειδητότητα και μόνο. Στην τελική δεν είναι και υποχρεωμένος να αλλάξει. Αλλαξε εσύ. Γίνε δυνατή…ψάξου, εξέλιξε τον εαυτό σου. Ακόμα κ όταν χωρίσεις οριστικά θα σου πρότεινα να ψαχτείς.Πολλές φορές φεύγουμε απο μια σχέση και πηγαίνοντας στην επόμενη συναντάμε το ίδια. Δεν είναι πανάκεια…αλλά όταν συμβαίνει,γιατί συμβαίνει? Είναι ευκαιρία να γίνεις σταθερή…καταλαβαίνω ότι είσαι ερωτευμένη, αλλά σου αρέσει αυτή η κατάσταση? Είναι σαν να σε χειρίζεται…σε παίρνει οάνεμος και σε πάει όπου θέλει. Δέξου ότι αξίζεις να είσαι ερωτευμένη και ευτυχισμένη μέσα στην σχέση σου με έναν άντρα.Πες το μέσα σου πολλές φορές και παρατήρησε πώς αντιδράς. και εαν συνεχίσει να σε ενοχλεί παρά την θέλησή σου, κάνε ασφαλιστικά μέτρα, να μην έρχεται κάτω απο το σπίτι σου. Μπλόκαρε το νούμερό του , ώστε να μην σε καλεί όποτε του καπνίσει.Μου έχει συμβεί κ εμένα και έκανα αυτά ακριβώς. Πήγα στην αστυνομία και τον κάλεσαν να του πουν δυο λογάκια…απλά…χωρίς μυνήσεις

  6. Μας γράφεις ΄ψυχολογικά είμαι πολύ χάλια΄. Γιατί δεν πας σε έναν καλό ψυχολόγο? μόνη σου δίνεις τις απαντήσεις… δεν είναι κακό… όσοι το κάναμε είδαμε ότι λειτουργεί…Ακόμα και οι φητητές της σχολής Ψυχολογίας, πριν πάρουν το πτυχίο τους κάνουν συνεδρίες με ψυχοθεραπευτές. Οι άνθρωποι τελικά είναι σαν ΄προβλήματα’ μαθηματικών. Μπορεί να λέγονται ‘προβλήματα’, αλλά μέσα στην εκφώνηση βρίσκεται και η λύση…

  7. Σβήσε τον αριθμό του κινητού του από το τηλέφωνό σου, σβήστον ή μπλόκαρέ τον από φβ κι από όπου αλλού τον έχεις καταχωρήσει, σβήσε τα κατεβατά μηνύματά του, σβήσε τις φωτογραφίες του ή έστω κλείδωσέ τις κάπου και κρύψε το κλειδί, σβήσε ό,τι μπορείς να σβήσεις, πες του ξεκάθαρα και κοφτά, χωρίς σάλτσες, ότι δε θέλεις να σε ξαναενοχλήσει και μην απαντάς στα μηνύματά του, μην απαντάς στις κλήσεις του, μην ανταποκρίνεσαι στα καλέσματά του, μη συζητάς γι’αυτόν με φίλες σου. Και το βασικότερο, αποδέξου τον πόνο και τη στενοχώρια που θα νιώσεις, σαν απαραίτητο μέρος, αναγκαίο κακό αυτής της διαδικασίας που θα σε πάει σιγά σιγά παρακάτω. Να είσαι αφοσιωμένη στο στόχο σου, μη γυρίσεις ούτε μια στιγμή να κοιτάξεις πίσω, μην αφήσεις τον εαυτό σου να κάνει δεύτερες σκέψεις, γιατί αν επιστρέψεις κοντά του, θα είναι σα να δίνεις μία και να πετάς όλο τον κόπο σου στα σκουπίδια. Και κάθε φορά θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να ξεφύγεις. Και τέλος, ασχολήσου περισσότερο με τη ζωή σου και τη ρουτίνα σου και μπες στη διαδικασία να γνωρίσεις καινούργιο κόσμο με τη λογική του “ό,τι προκύψει”, με χαλαρότητα. Μην αρχίσεις δηλαδή να ψάχνεις απελπισμένα για άλλον, γιατί η απελπισία “γράφει” πολύ έντονα και άσχημα πάνω μας. Καλή τύχη.

  8. και κάτι τελευταίο: επειδή αυτός δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εσένα, θα κάτσεις να χορεύεις στον ρυθμό που θα σου παίζει? Είσαι άνθρωπος άξιος της αγάπης κ του σεβασμού, πρώτα πρώτα του εαυτού σου και κατ΄επέκταση των συνανθρώπων σου ή μήπως είσαι στόκος ή ένα μπάλωμα που καλύπτει τρύπες και κενά…Επέλεξε τώρα τί είσαι σταθερά και αποφαστικά και δράσε με βάση αυτήν. και εγώ εύχομαι να κάνεις την καλύτερη κ πιό στοργική επιλογή για τον εαυτό σου κ όχι για τον χ ή τον ψ άντρα. Πώς γίνεται να δίνει κάποιος αγάπη στους άλλους την στιγμή που κακομεταχειρίζεται τον εαυτό του? Κοίτα πού τον έχεις βάλει…

  9. Εγώ Ελένη θα επικεντρωθώ στο πως μια και αυτό ρωτάς. Κλείνεις το τηλέφωνό σου και αν δεν έχεις τη δύναμη να το κλείσεις τότε άλλαξε νούμερο στο κινητό σου και δώστο μόνο στην οικογένειά σου. Φύγε από το σπίτι σου και μείνε με τους δικούς σου για 2-3 βδομάδες και λίγο κανάκεμα από τη μαμά δε κάνει και κακό σε τέτοιες στιγμές. Αν μένεις με τους δικούς σου ήδη, παρακάλεσε τον πατέρα σου να έρχετε να σε πέρνει ή να σε συναντάει κάπου ώστε να μη δίνεις ευκαιρία σε αυτόν να σε περιμένει κάτω από το σπίτι σου. Βγες με φίλες σου σε μέρη που δε γνωρίζει, αλλά και με φίλους σου που δεν έχει πολλά πολλά. Γενικά το κλειδί είναι να εξαφανιστείς ΤΕΛΕΙΩΣ!! για λίγο διάστημα μέχρι να παύσει να ασχολείτε μαζί σου και αρχίσει να ασχολείται με όλες εκείνες που του στέλνουν μηνύματα. Είσαι μοναδική και αξίζεις τα καλύτερα μη το ξεχνάς ποτέ αυτό!

  10. Για αυτό υπάρχουν οι ψυχοθεραπευτές. Για να μας βοηθούν να λύνουμε τα προβλήματα της ψυχής μας όταν εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε ότι θα μας ωφελήσει.

  11. dio lekseis : arrostimeni sxesi. tora sovara apokleietai na min exeis esto ligo mialo gia na kopseis etsi?eisai erotevmeni ok nai to dexomai.alla na sou po aksioprepeia den exeis?sigeis kapoia pragmata otan eisai erotevmenos mia dio ade treis fores alla ok meta aksizeis epaksia to titlo tis ilithias!sorry kiolas.den exoume na sou poume kati.zitas apo emas na sou poume ti?pos na kopseis?sorry alla de ginetai apo esena eksartatai kathara kai apo tis adoxes sou.

  12. Λυπάμαι πολύ όταν διαβάζω τέτοια σχόλια. Κοπελιά μου το σημαντικό δεν είναι αυτός (ο ο οποίος , το γνωρίζεις, δεν πρόκειται να αλλάξει γιατί α) οι άνθρωποι αλλάζουν πολύ δύσκολα, β) η διαδικασία αλλαγής είναι μακροχρόνια και επίπονη και με βοήθεια ψυχολόγου, και γ) πρέπει να το θέλει ο ίδιος άσχετα από τι αισθάνεται για σένα η τις άλλες.) αλλά ο δικός σου ευατός και η ζημιά που του κάνεις μέσα σε αυτή την, ας την πούμε, ‘σχέση’.
    Αν στα πρώτα δύο χρόνια της ‘σχέσης’ ταλαιπωρείσαι ψυχικά τόσο πολύ τότε με μαθηματική ακρίβεια, αν το συνεχίσεις, θα καταρρεύσεις γιατί τα πράγματα όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται ακόμα χειρότερα και εσύ θα χάσεις κάθε δύναμη, κάθε ενέργεια να ξαναβρείs τον εαυτό σου. Θα ασχολείσαι συνέχεια με το κινητό αυτού του ανώριμου, που θα ζητά ες αεί επιβεβαίωση από άλλες ενώ θέλει και την σιγουριά της ‘σταθερής’. Συνταγή καταστροφής, δίκης σου καταστροφής. Αν θέλεις να πετάξεις τη ζωή σου στα σκουπίδια, συνέχισε αυτήν την ιστορία αλλιώς στείλε του ένα μήνυμα ότι θέλεις να χωρίσετε, ότι δεν αισθάνεσαι μετά από τόση ταλαιπωρία τίποτα γι’ αυτόν, ότι θέλεις να σταματήσει να σε ενοχλεί και ότι του εύχεσαι να τα καταφέρει καλύτερα στην επόμενη σχέση του.
    Θα εξακολουθήσει να σε ενοχλεί μόνο αν του δείξεις ότι δεν εννοείς πραγματικά να χωρίσεις (όπως έχεις κάνει μέχρι τώρα). Το ερώτημα είναι, θέλεις να ζεις ως ταλαιπωρημένη ψυχικά ύπαρξη, εξαρτημένη από τις διαθέσεις και τις πράξεις ενός οντολογικά ανώριμου, ανίκανου για σχέση άνδρα; Θέλεις να περάσεις την ζωή σου παρέα με έναν ανάξιο νάρκισσο, τρέμοντας ότι θα σε απατήσει πάλι, συνέχεια τσεκάρωντας κινητά, facebook, κτλ.; Τι σύντροφος θα είναι ένας τέτοιος στα δύσκολα της ζωής; Πως θα διαμορφωθείς εσύ, το πιο σπουδαίο, μέσα σε μια τέτοια αρρωστημένη κατάσταση;
    Κατά τη γνώμη μου έπρεπε ήδη να τον έχειs χωρίσει και να του έχεις δείξει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τα ξαναβρείτε.

  13. Πολύ κλάψα ακούγεσαι. Σκλήρυνε λίγο και στείλε τον γκομενιάρη στο διάολο. Δεν είναι και κανας αξιόλογος απο οτι φαίνεται. Επιβεβαίωση ψάχνει.

  14. Ξέρω πως νιώσεις. Το έχω νιώσει κι εγώ στο παρελθόν με έναν παρόμοιο τύπο. Ξέρω πόσο δυσκολεύεσαι αλλά πρέπει να σκεφτείς πως μπορεί να σε απατά και να είσαι η δεύτερη ή η τρίτη γυναίκα στη ζωή του. Σου αξίζει αυτό? Καμιά δεν τον θέλει νομίζω. Εμένα μου πήρε 2 χρόνια να φύγω απο μια προβληματική σχέση που συνέχεια γύρναγα σε αυτόν απο τα παρακάλια του και τις απόπειρες αυτοκαταστροφής του. Και πίστεψε με έχασα πολύ χρόνο απο τη ζωή μου να γυρνάω και να μην αλλάζει τίποτα. Κάποιοι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Όσο κι αν σε πονάει πρέπει να πάρεις δραστικά μέτρα για να μπορέσεις να φύγεις απο αυτόν και την αρρωστημένη σχέση σας. Νομίζεις πως είσαι ερωτευμένη τώρα και δεν μπορείς να φύγεις το ξέρω. Πίστεψε με πως μόλις βρεις έναν άνθρωπο να είναι δικό σου και να περνάς όμορφα θα πεις τι έκανα με τον μ…. τον πρώην? Εγώ έκανα τα εξής. Έκανα φραγή στον αριθμό του να μη μπορέσει να με ξαναπάρει. Στο Facebook επίσης φραγή και φυσικά για ένα διάστημα πήγα και έμεινα στους δικούς μου γιατί ερχόταν στο σπίτι μου και χτυπαγε κουδούνια και φώναζε μέχρι να ανοίξω. Βέβαια και στους γονείς μου ήρθε και λουλούδια μου έστελνε με μηνύματα αγάπης και συγχώρεσης αλλά εγω δεν…. Και να σου πω φίλη μου και κάτι άλλο? Εγω αυτό σκεφτόμουν για να μπορέσω να φύγω. Όλες θέλουμε τον ήρωα ή τον πρίγκιππα? Τιποτα απο αυτά δεν είναι το αγόρι σου. Μην αναλώνουμε τη ζωή μας σε λάθος σχέσεις και ανθρώπους. Δεν θες να είσαι η μια στη ζωή του? Δεν θες να εισαι ο λόγος ύπαρξής του? Δεν θες να έχεις μια ήρεμη σχέση? ΕΕΕΕΕΕ βρε τη δύναμη και φύγε αλήθεια. Εγω απο προσωπική μου εμπειρία και ενώ έχουν περάσει 2 χρόνια που έχω φύγει απο αυτή τη σχέση ξέρεις τι λέω? Γιατί δεν έφυγα νωρίτερα? Γιτί τον ανέχτηκα? Χάλασα πολλά απο τον εαυτό μου και ειδικά τον ψυχικό μου κοσμο μη το κάνεις κι εσύ.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More