Ελένη: “Έχω σχέση με κάποιον που είναι 20 χρόνια μεγαλύτερος.”

Γεια σε όλους.
Με λένε Ελένη, είμαι 22 χρόνων και έχω σχέση με κάποιον που είναι 20 χρόνια μεγαλύτερος.

Τον γνώρισα στη δουλειά του μπαμπά μου εδώ και έξι μήνες. Είμαστε μαζί, αλλά ο φόβος μου είναι πως να το πω στους γονείς μου.

Όμως ο πατέρας μου το έμαθε και πήγε και βρήκε το σύντροφό μου και του είπε να μείνει μακριά μου και άλλα πολλά. Ο πατέρας μου δεν γνωρίζει ότι εγώ ξέρω τα πάντα, ό,τι έχει πει στο σύντροφό μου… Ξέρω ότι θα αντιδράσουν, αλλά πως να τους το ανακοινώσω;

Είμαι ευτυχισμένη μαζί του.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας και περιμένω με αγωνία τις γνώμες σας.

Ελένη


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Είναι ελεύθερος;;; ή παντρεμένος;;; Οι γονείς θέλουν το καλό των παιδιών τους. Είσαι μικρή και δεν αντιλαμβάνεσαι κάποια πράγματα καθαρά. Ισως θα ήταν καλό να απομακρυνθείς.

  2. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι γονείς νομίζουν ότι μπορούν ν’ ανακατεύονται στα προσωπικά του ενήλικα παιδιού τους. Τους μπερδεύει το γεγονός ότι επειδή ο άντρας με τον οποίον επέλεξες να είσαι, είναι πιο κοντά στη δικιά τους ηλικία, οπότε και νομίζουν ότι μπορούν να τον πιάσουν έτσι απλά και να του μιλήσουν, ή και να τον απειλήσουν, λες και είναι κανέναν ανώμαλος κι ανεύθυνος που έμπλεξε με την ανήλικη κόρη τους. Για μένα, ο τρόπος που αυτοί το χειρίζονται δεν είναι σωστός. Από την άλλη, κατλαβαίνω. Θα ήθελαν το καλύτερο για την κόρη τους και “το καλύτερο” είναι προφανώς κάτι που έχουν κατασκευάσει με το μυαλό τους, δηλαδή ένας τριαντάχρονος το πολύ, καταξιωμένος ήδη, όμως, με καλό εισόδημα, άφθονο χρόνο κι ενέργεια για γάμο και οικογένεια… Με άλλα λόγια, τα θέλουν όλα τα καλά για σένα και καλά κάνουν! Μα πρέπει να ξέρουν ότι οι προσδοκίες τους δεν είναι πάντα ρεαλιστικές. Όχι ότι δεν πρέπει να είσαι επιλεκτική, μα σίγουρα εσύ που είσαι στην… αγορά εκεί έξω, βλέπεις καλύτερα όχι μόνο τι υπάρχει διαθέσιμο από ελεύθερους άντρες μα και τι σου ταιριάζει εσένα περισσότερο. Αν, λοιπόν, αυτός ο άντρας προτίθεται να σε κάνει ευτυχισμένη, να σου δώσει όσα θα ήθελες από μια σοβαρή δέσμευση και, φυσικά, να παρέχει στήριξη όπως κάθε υπεύθυνος άντρας, δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για τη σχέση σου.

  3. Αν θες τη γνώμη μου, 6 μήνες είναι ακόμα πολύ μικρό διάστημα για να μπεις μπροστά και ν’ αρχίσεις να παλεύεις για μια σχέση που καλά-καλά δεν ξες πού θα πάει. Περίμενε λίγο και δες. Μήπως κάτι παραπάνω ξέρουν οι δικοί σου και θέλουν να σας αποτρέψουν? Σκέψου επίσης και το μέλλον. Καλά είναι τώρα που είναι 40, αλλά μετά όταν θα θέλεις να ζήσεις τη ζωή σου σαν μια νεαρή γυναίκα, δεν θα σε αφήνει αυτός. Πίστεψέ με. Ο πρώην της καλύτερής μου φίλης την πάτησε έτσι. 42 αυτός, άφησε την καλή μου φίλη (που ήταν 36) για μια κοπελίτσα 23 χρονών που μετά από ένα χρόνο βαρέθηκε και τον παράτησε, γιατί είχαν διαφορετικά θέλω. Θα δεις ότι σ’ ένα χρόνο, άντε δύο το πολύ, θα τον πετάξεις αυτόν και λογικό θα είναι, αφού θα θες πράγματα που αυτός δεν μπορεί να σου προσφέρει ή απλώς θα τα έχει ζήσει. Τώρα σε εξιτάρει η κατάσταση γιατί είναι κάτι σαν ταμπού, γιατί ακόμα είστε στους πρώτους μήνες και γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά ηλικίας που σε κάνει να τον βλέπεις σαν αυθεντία. Θα δεις ότι σε άλλους έξι μήνες θ’ αρχίσεις να βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα.

  4. O μπαμπάς σου καλά έκανε και πήγε και τον βρήκε γιατι εσύ ως μικρότερη δεν έχεις την εμπειρία και το μυαλό να καταλάβεις που πας να μπλέξεις….μέσα απο την ηλικία σου τα βλέπεις όλα καλά και ρόδινα ……αυτος που ειναι 42 χρονών έπρεπε να βάλει το μυαλο του να σκεφτεί τι δουλειά έχει να κάνει κάτι μαζί σου (?)– Αυτες οι “αταίριαστες” σχέσεις στην αρχή λογω του έρωτα κτλ μπορεί για λιγο να λειτουργήσουν αλλά μόλις περάσουν τα “μέλια” μεταξύ σας θα δείς οτι ο τρόπος ζωής και τα ζητούμενα σας για το μέλλον δεν έχουν καμια σχέση….Μην βιαστείς να ανακοινώσεις τίποτα και να εναντιωθείς στους δικούς σου γιατι εν μέρει έχουν το δίκιο τους ….μπορεί να λες οτι είσαι ευτυχισμένη τώρα αλλά μόλις ξεφουσκώσει όλο αυτό τοτέ θα καταλάβεις γιατι εναντιωνόντουσαν απο την αρχή ….Γενικα ζήσε αυτό που σου συμβαίνει αλλά προσπάθησε να μην επενδύεις συναισθηματικά σε αυτή την σχέση και να μην το βλέπεις για κάτι μακροπρόθεσμο ….Ζήσε το όσο κρατήσει και δες το σαν μια εμπειρία και τίποτε παραπάνω…..Μην θυμωνεις όμως και μην στεναχωρείς τους γονείς σου …Πάνε να σε προστατέψουν απο μια πιθανη απογοήτευση … Αργοτέρα με την πείρα που θα αποκτήσεις και εσύ απο την ζωή θα καταλάβεις οτι ήθελαν μόνο το καλό σου ….ʼσε να περάσει ο χρόνος ώστε να δείς αν θα κρατήσει καταρχήν αυτή η σχέση και άσε τις ανακοινώσεις και τα μεγάλα λογια προς το παρόν …γενικά μήν περιμένεις πολλά από όλη αυτή την ιστορία …..

  5. Είσαι ενήλικη και πήγαν οι γονείς σου να πιάσουν τον σύντροφο σου?Από πού και ως πού?Και σε κακό να σου βγει αυτή η σχέση δικο σου θέμα.Κακώς ανακατευτηκαν.Από εκεί και περα ο χρονος θα δειξει.Εγω ειμαι 8χρονια με κάποιον 20χρόνια μεγαλυτερο και δε μετανιώνω.ʼλλοι τα σπάνε …ΘΑ φανεί.Όπως και να χει δεν τους πέφτει λόγος κανεις.Απλά στην Ελλάδα μενουμε με τους γονείς μας μέχρι τα 30 και δυσκολεύονται να αντιληφθούν την ενηλικίωση μας.

  6. Αν είστε και οι 2 πραγματικά ευτυχισμένοι και έχετε μια υγιής σχέση τότε προχώρα! Μη σε νοιάζει τι θα πουν οι δικοί σου και ο εξω κόσμος! Είναι δική σας η ζωή και θα τη ζήσετε όπως εσείς επιλέξατε!

  7. Έφυγες χθες και πολύ αργείς…

  8. Θα σε συμβουλευα να απολαυσεις αυτο που εχεις περνα καλα.. Τιποτα παραπανω ! Δεν εχετε μελλον σε αλλη φαση ειναι αυτος κ σε αλλη εσυ. Ειχα σχεσεις παντα με πολυ μεγαλυτερους 20 χρονια διαφορα ,δεν το εχω μετανιωσει αλλα πλεον σκεφτομαι οτι ειναι αδικο να ειναι μια κοπελα με καποιον πολυ μεγαλυτερο της. Μεχδι 10 χρονια διαφορα ειναι οk.Αργοτερα σε βαθος χρονου θα καταλαβεις τι εννοω .Καλη τυχη

  9. Καταρχήν, το πρώτο πρόβλημα είναι πως αυτός ο άνθρωπος εργάζεται μάζι με τον πατέρα σου και αυτό τον κάνει να αισθάνεται ότι έχει δικαιώματα πάνω του. Από την άλλη, δεν μπορώ να φανταστώ πολλούς γονείς, που θα άκουγαν πως το 20χρονο παιδί τους τα έχει με έναν συνάδελφό τους στα 40φεύγα και δεν θα γίνονταν τούρμπο! ακόμα και οι πιο ανοιχτόμυαλοι. είναι δηλαδή, μέσα στο περιβάλλον τους, αυτό το κάνει πολύ πιο δύσκολο για όλους! τώρα ως προς εσένα. είσαι ενήλικη. είσαι αυτόνομη? είσαι ένα άτομο που εμπνέει εμπιστοσύνη? ξέρεις να επιβάλεις τις επιλογές σου? χρυσό μου κορίτσι, κράτα αυτή τη σχέση για τον εαυτό σου και κράτα και μικρό καλάθι. όχι γιατί δεν θα βγεί πουθενά, ή γιατί θα αποτύχει με βεβαιότητα, αλλά γιατί αν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων, το εχθρικό κλίμα των γονιών σου, μπορεί να σε κάνει να δεθείς μαζί του περισσότερο από ο,τι θα το έκανες από μόνη σου και αυθόρμητα. πρώτα δοκίμασε τον εαυτό σου και την σχέση σου και μετά κάνε ανακοινώσεις γι’αυτήν. εώς τότε, δυνάμωσε εσένα και τη δική σου τη ζώη. αν δεν έχεις δουλειά, ψάξε να βρεις, αν σπουδάζεις, τελείωνε με τις σπουδές σου, αν δεν γυμνάζεσαι αρχισε να περπατας, αν δεν βγαίνεις αρχισε να κοινωνικοποιείσαι. ζήσε μια ζωή της ηλικίας σου, μέσα στην οποία θα υπάρχει ένας μεγαλύτερος άνδρας, για όσο το θες εσύ κι εκείνος. μην πίέσεις τις καταστάσεις, μην υπερβάλεις στα συναισθήματά σου. εάν μένεις με τους γονείς σου, πίστεψε με, κανένα ιππότης με άσπρο άλογο δεν σε παίρνει από το ένα σπίτι και σε πάει στο άλλο πριγκίπισσα. ενδιαμέσως, πρέπει εσύ να έχεις γίνει η κυρίαρχος της δικής σου της ζωής. δυνατή για να σε λαμβάνουν και οι άλλοι στα σοβαρά, αλλά και για να μην φοβάσαι καμία εκβαση.

  10. Αναρωτιεμαι τι πινετε ορισμενες. Η αιγοκερινα εχει βαλθει να τους βγαλει παρανοϊκους τους γονεις και πως η μονη λυση ειναι να ψωνιζεσαι απο εδω και απο εκει. Ποσο παραλογο ειναι που οι γονεις του καθε κοριτσιου αντιλαμβανονται οτι ενας που ειναι 20 χρονια μεγαλυτερος, περα απο μια προσωρινη σχεση, δεν μπορει να προσφερει κατι αλλο. Ακομα και να το θελει. Βαλε το κατω… σε 10 χρονια το κοριτσι θα ειναι 32 και ο αλλος 52. Μπορει λοιπον να υπαρξει σοβαρη δεσμευση (που αναφερει η αιγοκερινα;) με τετοια προοπτικη; Στα 52 ο αλλος δεν αντεχει ουτε σωματικα ουτε ψυχικα να ακολουθησει μια 32αρα. Αν θελεις να κανεις την τρελα σου…κανε την. Αλλα εχει ημερομηνια ληξης… γιατι αν μεινει παραπανω, στα 32 ανακαλυψεις, πως δεν μπορεις να παρεις αυτα που θες και θα ψαχνεις σαν τις περισσοτερες 30+ εναν οποιον να ναι να βολευτεις. Αν εχεις την ωριμοτητα να ληξεις τη σχεση σε 1-2 χρονια, κανε το… αλλα παραπανω απλα θα χασεις πολυτιμο χρονο. Ασε τις βλακωδεις ταμπελες που βαζει η αιγοκερως περι 30ρηδων και φτασμενων. αυτα ειναι κομπλεξικα. Πανω απο 10-12 χρονια η διαφορα ηλικιας ειναι τοσο μεγαλη που σε μακροχρονια σχεση μονο προβληματα θα φερει.

  11. Κατανοητό το γονεικό ενδιαφέρον, είσαι το παιδί τους, αλλά δεν είσαι πια παιδί, αλλά ενηλικας, αποφασίζεις οικεια βουλήσει και αναλαμβάνεις το τιμημα των επιλογών σου.

  12. Πραγματικά λυπάμαι και απογοητεύομαι να ακούω ότι μικρά κορίτσια 20-22 έχουν σχέση με άντρες 20-25 χρόνια μεγαλύτερους επειδή αυτοί θέλουν να επιβεβαιώνονται όταν βλέπουν ότι μεγαλώνουν και αρχίζει να μην περνάει η μπογιά τους. Μείνε μακριά και βρες έναν σύντροφο κοντά στην ηλικία σου όσο είναι νωρίς ακόμη….

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More