Ελένη: “Μου είπε ότι τους πρώτους μήνες που βγαίναμε, πήγε με μια άλλη…”

Καλησπέρα, θα ήθελα μερικές συμβουλές και για τη δική μου ιστορία.

Έχω σχέση με ένα παιδί εδώ και μερικούς μήνες. Στην αρχή της γνωριμίας μας ξεκινήσαμε χαλαρά, βγαίναμε, περνούσαμε ωραία, δίναμε φιλιά και χάδια, αλλά δεν είχαμε πει να είμαστε μαζί, εγώ ήμουν σκεπτική γιατί μόλις είχα βγει από μια άλλη σχέση.

Αυτός όμως έλεγε ότι είναι ερωτευμένος μαζί μου, ότι είμαι ξεχωριστή κλπ. Σιγά σιγά άρχισα κι εγώ να τον ερωτεύομαι και τελικά είπαμε να είμαστε μαζί. Όλα καλά. Περνούσαμε πολύ ωραία τους μήνες αυτούς που είμαστε μαζί, υπήρχαν κάποια καυγαδάκια αλλά τίποτα σημαντικό.

Και σήμερα πάνω στην κουβέντα μου λέει ότι τους πρώτους μήνες που βγαίναμε, αλλά που δεν ήμασταν ακόμα μαζί, δηλαδή στην αρχή της γνωριμίας μας, στο φλερτ που είχαμε, ότι πήγε με μια άλλη.

Δεν ξέρω γιατί αλλά με πείραξε πολύ, ένιωσα σαν να με απάτησε. Δηλαδή όταν βγαίναμε, περνούσαμε τόσο ωραία, ήταν ερωτευμένος όπως έλεγε μαζί μου και με φιλούσε, πήγαινε και φίλαγε (κι όχι μόνο) κι άλλη;

Του ζήτησα εξηγήσεις και μου είπε: “Αφού δεν ήθελες να είμαστε μαζί τότε”. Δεν ξέρω αν είμαι τόσο παράλογη, αλλά νιώθω σαν προδομένη και θέλω να χωρίσω…

Ελένη

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. to idio exei sumvei kai se mena stin arxi epeidi arniomoun na to kanoune ekeinos pigaine me alli mono gia to sex xwris na to kserw meta omws pou olokliresame mazi den to ksanakane pote eimaste mazi 12 xronia pantremenoi me 2 paidakia kai pote den m edwse diakaiwmata gia alli gynaika kai egw otan to ematha stenawrithika alla dustuxws oi antres den zoun xwris sex upomoni des pws tha pane ta pragmata min viazese kali tuxi

  2. Καλά σου λέει!! Μόλις είχατε γνωριστεί, χαλαρά βγαίνατε, άντε είχατε δώσει και κανα φιλί αλλά και ΕΣΥ το σκεφτόσουν τότε… Δεν ήξερες τι θα κάνεις! Ο άλλος μόλις τον είχες γνωρίσει έ! Κάποια θα έβλεπε, ψαχνόταν ο άνθρωπος όπως και εσύ. Γνώμη μου ειναι να μην εισαι υπερβολική, αφού ειστε καλά μαζί και ο άνθρωπος ειναι ειλικρινής μαζί σου! Κάτσε και απόλαυσε τη σχέση σου, όλα καλά θα πάνε.

  3. Μην τρελαίνεσαι δίχως λόγο. Όλα αυτά συνέβησαν πριν καιρό πολύ πριν αναπτύξετε βαθύτερη επικοινωνία που έχετε τώρα. Τότε ακόμη που εσύ δεν ήξερες αν ήθελες να είστε μαζί…Εφόσον όταν είπες το ναι που επιθυμούσε ήταν κύριος τι σε νοιάζει τι έκανε πριν. Μην είσαι τόσο εγωίστρια.

  4. min anxwnesai kai o antras mou otan prwto gnwristikame pige kai me alli twra hmaste 11 xronia mazi na ektimiseis thn eilikrinia tou….xalarwse kai apolause ti sxesi sou…..

  5. Δε ξέρω γιατί πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις σε αυτά που περιμένουμε από το σύντροφό μας. οκ το με ποιες ήταν οι φίλοι μας πριν από εμάς, πριν να μας γνωρίσουν εννοώ, δε θα πρέπει να μας νοιάζει και ενοχλεί, αλλά να μην μας ενδιαφέρει αν το ίδιο διάστημα που υποτίθεται έβγαινε μαζί μου, να βγαίνει και με άλλες…. δε ξέρω, που έχουμε καταντήσει ως γενιά. Δε μπορείς δηλαδή να διαθέσεις στον άνθρωπο που υποτίθεται ότι σε ενδιαφέρει 1-2-3 μήνες από τη ζωή σου, τόσο πολύ δε μπορούμε πλέον να αντέξουμε χωρίς σεξ. Εμένα αυτό μου δείχνει ότι δεν τον ενδιέφερες πολύ ή δεν ήσουν σημαντική για αυτόν και απλά επιζητούσε το σεξ και μόλις του το έδωσες και συνεχίζει να το βρίσκει από σένα έμεινε με σένα και όχι με την άλλη που μπορεί να τον “έστειλε” κιόλας και έτσι του κόπηκε το σεξ. Εξάλλου δε σου είπε γιατί σταμάτησε να βγαίνει και με εκείνη. Και οκ όλες οι προοδευτικές θα πουν “μα δεν είπατε ότι βγαίνετε μόνο μεταξύ σας, κατά αποκλειστικότητα”, αλλά έλεος πια γιατί όλα τα αυτονόητα πράγματα πρέπει να αμφισβητούνται. Που είναι ο ρομαντισμός, η εκτίμηση ο σεβασμός ακόμα και σε έναν άνθρωπο που απλά μας ενδιαφέρει. Σε κάθε περίπτωση, για να απαντήσω στο ερώτημα της Ελένης, δε θεωρώ καλό δείγμα στη σχέση σας αυτό που έκανε, ούτε και την απάντησή του-δικαιολογία για την πράξη του. Μπορεί να είμαι ρομαντική ή γραφική, αλλά στη πρίοδο που με κάποιον φλερτάρεις πριν γίνει σχέση θεωρώ ότι υποτίθεται ότι σου δείχνει τον καλύτερο εαυτό του, αν λοιπόν αυτός δεν έχασε ευκαιρία να πάει με άλλη, μήπως αυτός είναι ο καλύτερος εαυτός του! Επίσης, πιστεύεις ότι αν του έλεγες εσύ κάτι αντίστοιχο, εκείνος πως θα συμπεριφερόταν? θα του άρεζε? Η απόφαση δική σου.

  6. Υπερβολικότατη η αντίδραση σου και αυτό ακριβώς θα έπρεπε να σε προβληματίζει (εκτός αν είστε 16-18 ετών, τότε ο ναρκισσισμός είναι άκρατος και απαίδευτος -αν δεν σε κοιτάζει στα μάτια 24/7 θέλεις να τον χωρίσεις). Αυτός σου είπε τι έγινε ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να μην στο είχε πει, κυρίως γιατί δεν σε αφορούσε τι έκανε όταν ΔΕΝ είχατε σχέση και ψαχνόσασταν (όπως δεν θα τον αφορούσε και εκείνον στην αντίθετη περίπτωση). Αν δεν είστε πολύ νέοι τότε θα πρέπει να σε ανησυχεί που αντιδράς με τόσο υπερβολικό τρόπο. Μήπως δεν γνωρίζεις κάτι σημαντικό για τον εαυτό σου και τις σχέσεις σου με τον κόσμο (μήπως όχι μόνο αυτή αλλά και γενικότερα οι αντιδράσεις σου σε τέτοιες καταστάσεις είναι υπερβολικά δραματικές); μήπως σαμποτάρεις τις σχέσεις σου εφευρίσκοντας προβλήματα; μήπως έχεις υπερβολικές απαιτήσεις από το στάδιο του φλερτ(ακόμα και αν ορκιστούμε αιώνια αγάπη στην αρχή είμαστε πάντα δύο άγνωστοι); Γιατί δεν είσαι χαρούμενη που το φλερτ εξελίχτηκε σε έρωτα και ο έρωτας σε σχέση (αν όντως αυτό που έχετε είναι σχέση); Αυτά είναι θέματα που πρέπει να σκεφτείς, όχι τι έκανε κάποιος άγνωστος (τότε) όταν αρχίσατε να γνωρίζεστε.

    ‘όλια’, χαίρομαι που είσαι ευτυχισμένη στη ζωή σου και ελπίζω τα παιδιά σου να μην είναι κορίτσια καθώς θα τα φλομώσεις στις πατριαρχικούρες που εσύ αναπαράγεις με ενθουσιασμό, οδηγώντας τα στη δυστυχία, στην άρνηση kai την εσωτερίκευση της ταπείνωσης τους. Ελπίζω αν είναι αγόρια πολύ σύντομα να συναντήσουν γυναίκες που θα τα βάλουν στη θέση τους μια για πάντα. Το σεξ, αγαπητή μου, αρέσει σε άνδρες και γυναίκες, δεν είναι ‘χαρτί’ που κρατούν οι γυναίκες στα χέρια τους για να παζαρεύουν της αξία τους ως άνθρωποι. Διάβαζα αυτά που έλεγες στην κοπέλα και τραβούσα τα μαλλιά μου από τις ρίζες, πως είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα γυναίκες που σκέφτονται κατ’ αυτόν τον τρόπο (δηλ., εγώ ‘το καλό κορίτσι’ δεν έκανα σεξ, παρά μόνο όταν άρχισε το παζάρι για σχέση και γάμο, έτσι και εκείνος, ‘ως άνδρας’, δηλαδή ‘αχαλίνωτος βαβουΐνος’, πήγε στις άλλες, ‘τις εύκολες’). Αν όντως και ο σύζυγος σου έχει τα ίδια μυαλά με εσένα τότε δεν μου προκαλεί έκπληξη η ‘ευτυχία’ σας.

  7. Υπάρχουν στιγμές σε μια σχέση, που το σεξ διακόπτεται για πολύ σημαντικούς λόγους, όπως πχ ζήτηματα υγείας, πένθος κλπ. Αυτό δεν δικαιολογεί κανέναν να πηγαίνει ερήμην του συντρόφου του με άλλους. Η ζωή δεν είναι μόνο ροζ κ στις μαύρες στιγμές της, είμαστε δίπλα στους ανθρώπους μας. Δεν πηγαίνουμε με άλλους! Στον δικο μου κοσμο τουλαχιστον… Εκτός σχέσης τώρα…όταν μια σχέση είναι στα σκαριά, πολλά πράγματα γίνονται. Καταλοιπά παλαιότερων σχέσεών συντηρούνται, σεξουαλικοι δεσμοί το ίδιο και καμια φορά πηγαίνουμε κ με άλλους ανθρώπους μέχρι να κατασταλαξουμε! Στην πραγματικότητα αυτο σημαίνει από το τίποτα έως τα πάντα. Δηλαδή είναι πολύ λογικο μια ρομαντική ψυχή να θέλει να αφοσιωθεί στο αρχικό φλερτ, χωρίς να θέλει να πηγαινει με αλλους. Και ειναι εξίσου λογικο, ενας απο τους δυο η και οι δυο να κανουν σεξ με αλλους απλα γιατι κλεινουν με το παρελθον τους, η γιατί έτσι τους ήρθε! Αν ενας ανθρωπος στο μετα του ειναι εκει, ειναι δοτικος, είναι υπέροχος, δεν σημαίνει τίποτα. Αν όμως θεωρεί ότι αν ποτέ του αρνηθείς το σεξ, έχει δικαίωμα να πάει με άλλη, σημαίνει τα πάντα. Εσύ ξέρεις ποιόν άνθρωπο έχεις δίπλα σου, τι σου προσφέρει κ αν η ηθική του συμβαδίζει με τη δική σου. Η αναφορά που σου έκανε ότι πήγε με άλλη, όπως θα έλεγε και ο ειδικός, ήταν μάλλον περιττή. Κανένας μας κατά βάθος δεν θέλει να μαθαίνει τέτοιες λεπτομέρειες. ομως δειχνει ειλικρινεια και ίσως και αφέλεια. Φαινεται ενταξει ατομο. Γιατί βασανίζεις τον εαυτό σου? Μήπως κατά βάθος δεν είσαι τόσο ερωτευμένη κ ψάχνεις εσύ μια αιτία να φύγεις? Μήπως τα φαντάσματα του παρελθόντος σε κυνηγάνε ακόμα? μήπως έχεις δει κάποια πράγματα σε αυτόν τον άνθρωπο που δεν σε έπεισαν κ τώρα καταλαβαίνεις γιατί? Εσύ θα απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτηματα, αν θες. Καλή τυχη!

  8. Γεια σου! Εμενα δε θα με ενοχλουσε το οτι εβγαινε και με αλλες. Αυτο που ενοχλει ειναι οτι εσυ δε γνωριζες πως συνεβαινε. Επρεπε να εiχες συζητησει εκεινη την περιοδο που δεν ειχατε πει ακομη για σχεση και να τον ρωταγες αν βλεπει και αλλες κοπελες τωρα που βγαινετε. Δικαιωμα του ηταν τοτε αλλα επρεπε να το ξερεις τόσο για λογους υγειας αλλα και γιατι θα μπορουσες αντιστοιχα να ψαχνεσαι περισσοτερο κι εσυ. Αλλη φορα να πονηρευεσαι και να ρωτας!

  9. Αγαπητή Ελένη, ήταν δικαιωμά του να κάνει ό,τι θέλει όσο ακόμα δεν είχατε σχέση. Και μπράβο του που σου το είπε. Αλλά από την άλλη είναι δικαίωμά σου και σένα να θες ο συντροφός σου να είναι τόσο τρελά ερωτευμένος μαζί σου που να μην μπορούσε ούτε να κοιτάξει άλλη κοπέλα αφού σε γνώρησε. Οπότε σημασία έχει τι θες από την σχέση σου. Θες την απόλυτη αγάπη και αφοσίωση? Θα τα βρεις αλλού. Αν θες άλλα πράγματα και σου τα δίνει τότε ξεπέρασε το.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More