Ελένη: “Μου είπε πως ήταν με μία κοπέλα και πως δεν την έχει ξεπεράσει ακόμα. ”

Κορίτσια καλησπέρα σας.
Θέλω τη γνώμη σας πάνω σε ένα ζήτημα που με απασχολεί. Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομη.

Είμαι 22 χρονών. Εδώ και εφτά μήνες μου αρέσει πολύ ένα παιδί. Είναι συνομήλικος και συμφοιτητής μου. Είχαμε γνωριστεί πριν δύο χρόνια περίπου. Όμως εμένα άρχισε να μου αρέσει μετά από καιρό. Γενικότερα είναι πολύ συνεσταλμένος και ντροπαλός. Τον πρώτο καιρό που μιλούσαμε του έδειξα πως μου αρέσει με όμορφο τρόπο βέβαια (ίσως να βιάστηκα λίγο). Εκείνος μου ξεκαθάρισε πως το βλέπει φιλικά.

Έπειτα συνεχίσαμε να μιλάμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Εγώ το έπαιζα πως το βλέπω πολύ φιλικά. Τα Χριστούγεννα κανόνισε η παρέα μας να πάμε μια εκδρομή για δύο τρεις μέρες. Ξέρετε τώρα, στην εκδρομή ήμασταν όλη μέρα μαζί. Περάσαμε πολύ όμορφα. Είδα πως είναι ο χαρακτήρας του, η συμπεριφορά του. Όσο περισσότερο τον πρόσεχα τόσο περισσότερο μου άρεσε.

Κάναμε μία συζήτηση οι δυο μας και μιλήσαμε για πρώην. Μου είπε πως το καλοκαίρι ήταν με μία κοπέλα και πως δεν την έχει ξεπεράσει ακόμα, ενώ έχουν χωρίσει. Το καλοκαίρι δεν ήξερα τι είχε συμβεί γιατί δούλευα σε άλλο μέρος και είχαμε απομακρυνθεί κάπως. Ήρθαμε πιο κοντά το τελευταίο βράδυ. Αφεθήκαμε και οι δύο. Έγιναν κάποια πράγματα μεταξύ μας. Δεν κάναμε έρωτα, ήταν πολύ αθώο πραγματικά. Ένιωσα πολύ όμορφα, πιστεύω και εκείνος. Μου ξεκαθάρισε όμως ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί είναι ακόμα κολλημένος. Αλήθεια το ξέρω πως φαίνεται κάπως, αλλά δεν το θεώρησα επιπόλαιο από τη μεριά του. Θέλαμε και έγινε.

Το θέμα είναι πως μετά από αυτό κόλλησα εγώ μαζί του. Δεν μπορώ να τον ξεχάσω, πώς ήταν όταν με άγγιξε έστω και για αυτήν τη μία φορά. Συνεχίζουμε να μιλάμε, να βγαίνουμε πάντα με παρέα (ποτέ μόνοι δυστυχώς). Φαίνεται ότι ενδιαφέρεται, όλοι το έχουν προσέξει. Όποτε του λέω να βγούμε μόνοι μας το αποφεύγει. Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό. Είναι τόσο ντροπαλός, φοβάται απίστευτα να ανοιχτεί. Αυτό είναι όμως που ξεχώρισα σε εκείνον. Αυτό το ντροπαλό του βλέμμα. Τώρα θα μου πείτε πως είμαι λίγο υπερβολική. Όμως δεν θέλω κάποιον άλλο. Βγήκα κάποια ραντεβού από τότε απλώς κανείς δεν με γέμιζε. Λάθος μου το ξέρω, αλλά τους συγκρίνω με εκείνον.

Μάλιστα όταν έμαθε τυχαία ότι είχα βγει ραντεβού με κάποιον μου έκανε μούτρα σαν παιδάκι πρώτης Δημοτικού. Δεν μου μιλούσε για τουλάχιστον δυο εβδομάδες. Οι φίλες μου λένε ότι πραγματικά με θέλει αλλά μου υπενθυμίζουν συνεχώς ότι δεν μπορώ να περιμένω για πολύ καιρό ακόμα.

Δεν ξέρω τι να κάνω. Είναι πράγματι απίστευτα κλειστός αλλά έχει πολλά καλά στοιχεία. Είναι γλυκός και περιποιητικός. Δεν καταλαβαίνω που κολλάει. Σκέφτηκα να του πω τι αισθάνομαι αλλά νομίζω πως δεν θα βγει κάπου και πως θα φρικάρει περισσότερο. Help mee!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Ελένη


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Φιλη ελενη,τουλαχιστον ηταν ειλικρινης μαζι σ.σιγουρα ενδιαφερεται για σενα απλα ισως να θελει να εχει ξεκαθαρο μυαλο για να ξεκινησει κατι μαζι σου.εγω δν το βρισκω κακο απτο να ηταν δηθεν και ψευτης.μιλησε του για το τι αισθανεσαι χωρις να δειχνεις οτι τον πιεζεις για σχεση.σιγα σιγα αν θελει ο ιδιος να ξεπεραασει την πρωην θα το κανει.απλα βαλε και συ στον εαυτπ σου ενα χρονικο οριο γτ σιγουρα δε μπορεις να τον περιμενεις μια ζωη!πανω απολα ειλικρινεια και δε θα χασεις!αν οχι με αυτον καποιος αλλος θα βρεθει να το εκτιμησει!

  2. Το πώς σε άγγιξε, το πώς σε κοίταξε κτλ. δεν μπορείς να τα ξεχάσεις επειδή έτσι έκανε εσένα να νιώθεις. Με άλλα λόγια, συγχέεις την επιθυμία με την πραγματικότητα. Το πώς έκανε αυτός εσένα να νιώθεις, δεν έχει οπωσδήποτε ομοιότητα με το πώς νιώθει αυτός για σένα. Σόρρυ, εγώ βλέπω τις σχέσεις σαν δαρβινισμό: νικάει ο τολμηρός και ο αποφασιστικός. Αν είναι ντροπαλός και “μπου-χου-χου η αξέχαστη πρώην μου” τύπος, τότε δεν του αξίζει να βγει στο dating market. Κι όσο για τα μουτράκια που σου έκανε όταν έμαθε ότι βγήκες… μάλλον το πήρε κατάκαρδα ότι δεν κάθισες να τον ξεροσταλιάζεις στην αναμονή για το πότε θα πάψει να κάνει τον Βασιλιά του Χιονιού κι αντ’ αυτού κοίταξες μπροστά. Δύο φάουλ από σένα: (1) Τζάμπα νιώθεις άσχημα για την κίνησή σου στην αρχή. Ούτε βιάστηκες ούτε τίποτα, εσύ του έδειξες πώς ένιωθες και καλά έκανες. Ειδικά αφού το έκανες με όμορφο τρόπο, όπως λες. (2) Αν δεν μπορείς να διαχειριστείς τη φιλίαπου ο άλλος όρισε ότι θα περιορίζεται η σχέση σας, μην το κάνεις. Δεν μπορείς να είσαι πραγματική φίλη με κάποιον που γουστάρεις κατά βάθος. Κι άντε αυτός είναι μαμούχαλο και δεν προχώρησε στα προσωπικά του. Τι θα έκανες αν άρχιζε να βγαίνει αυτός ραντεβού? Θα συνέχιζες να του το παίζεις φίλη που τον στηρίζει και χαίρεται γι’ αυτόν? Και την επόμενη φορά που θα βγεις ραντεβού με κάποιον, καλά θα κάνεις να του χτυπήσεις αυτό το “χαρτί”: πες του ότι αυτός από την αρχή σου πρότεινε να είστε φίλοι, κι ένας φίλος πρέπει να είναι κουλ με το γεγονός ότι η φίλη του προχωρά στα προσωπικά της. Κι επιτέλους, πάψτε πια να νομίζετε ότι οι εσωστρεφείς και ντροπαλοί τύποι δεν μπορούν να είναι εγωπαθείς ναρκισσιστές.

  3. Με τη φίλη/το φίλο Υδροχόο (γνωστοί πολυγαμικοί σεξομανείς) θα διαφωνήσω στο σημείο για το δαρβινισμό. Όλοι, με εξαίρεση τους τελειωμένους κόπανους, πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες σε μια όμορφη και υγιή σχέση. Στα υπόλοιπα δεν θα διαφωνήσω. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν υπήρξε συνέχεια σε αυτό που κάνατε. Όχι μόνο δεν προχωρήσατε, μα ούτε καν επαναλάβατε ό,τι κάνατε στην εκδρομή. Δηλαδή, δεν υπήρξε θέληση από τη μεριά του να συνεχίσετε; Αν δεν ένιωσε ως τώρα μια σωματική οικειότητα μαζί σου, δηλ. το να θέλει να σε αγγίζει με κάθε ευκαιρία και να αναζητά χώρο και χρόνο να περνάτε μόνοι, έστω και σε μια έξοδο όπως πρότεινες και αρνήθηκε, τότε πιστεύω ότι μάλλον δεν νιώθει ούτε την αναγκαία συναισθηματική οικειότητα. Ψάχνει ψυχολόγο για να κλαφτεί για μια πρώην αλλά όχι κοπέλα για να ξεκινήσει μια σχέση άμεσα. Θα έλεγα να εκτιμήσεις την ειλικρίνειά του και να έχεις κατά νου το γεγονός ότι όχι μόνο είναι ευάλωτος μια τέτοια περίοδο, αλλά μπορεί και να σε πληγώσει άθελά του, λόγω ακριβώς της κατάστασής του. Σκέψου, για παράδειγμα, να γυρίσει η πρώην του, πρόθυμη να ξανακάνουν σχέση. Βάζω στοίχημα ότι θα τρέξει, αφήνοντας εσένα στα κρύα του λουτρού. Πάντως, Ελένη, πολλά μπράβο σ’ εσένα που προστάτευσες και λίγο τον εαυτό σου και δεν αφέθηκες τελείως, παρά το δυνατό συναίσθημα. Δεν έκανες το κόλπο του να προσποιηθείς την άνετη προχωρώντας στο σεξ ξέροντας ότι δεν είναι διαθέσιμος ο άλλος και μετά να αναρωτιέσαι τι ήταν αυτό που δεν τον κράτησε κοντά σου. Και συνέχισε έτσι. Να θυμάσαι ότι για να αξίζει κάποιος τη στοργή σου και το χρόνο σου, πρέπει να κάνει και κάτι γι’ αυτό, όχι απλώς να κάθεται σε μια γωνία κλαιγόμενος για το πόσο πληγωμένη καρδιά είναι λόγω μιας πρώην. Μεταξύ μας τώρα, δεν νομίζω να ήταν και η σούπερ πρώην που αποχωρίστηκε ούτε και καμιά σούπερ σχέση, απλώς σε μια τέτοια ηλικία σε πολλούς αρέσει το δράμα και το να πολυπλοκεύουν κάποια πράγματα εκεί που δεν θα έπρεπε. Τι να κάνεις εσύ τώρα: Μη βγαίνεις ραντεβού με άλλους αν δεν το νιώθεις, αλλά μην ελπίζεις και για πρόοδο με τον συγκεκριμένο στο άμεσο μέλλον. Στα δύο χρόνια γνωριμίας δεν είχε κάνει καμία κίνηση, οπότε δεν πιστεύω να κάνει κάτι τώρα μετά από έναν “βαρύ” (κατά τον εσωστρεφή μας drama king) χωρισμό. Κράτα τον για παρέα, ούτε καν για φίλο, και προς θεού μην του ξαναπροτείνεις έξοδο για δύο. Απομακρύνσου αν δεν μπορείς να το διαχειριστείς και βλέπε τον ευκαιριακά μόνο σε κοινές παρέες, που ούτως ή άλλως κι αυτός μέχρι εκεί πηγαίνει μαζί σου. Θυμήσου: δεν έχει κάνει κάτι για να αξίζει παραπάνω από την έγνοια σου και το χρόνο σου προς το παρόν.

  4. Δεν ενδιαφέρεται απλά τον κολακεύει το ενδιαφέρον σου και επιβεβαιώνεται σαν άντρας. Μην ασχοληθείς άλλο, χάνεις τον χρόνο σου. Όταν ένας άντρας θέλει δεν τον σταματάει τίποτα.

  5. Αυτος μου φαινεται οτι απο τοτε που προχωρησατε σ εχει βαλει στον παγο…. μια σταση ρε παιδι μου στυλ κ θελω κ δν θελω μ εσενα να εισαι στηβ αναμονη! Ε ας αποφασισει πια γιατι ο καιρος περναει. Εγω θα λεγα να του κανεις κουβεντα μονο αν δεις απο τη μερια του ζηλεια ξανα του τυπου μουτρα επειδη βγαινεις με άλλα αγορια. Εκει αν σου πει κατι πες του οτι δεν εχετε σχεση για να διεκδικει κατι απο σενα κ ουτε μπορεις να τον δεις πια σαν κατι παραπανω απο τη στιγμη που δν θελει ουτε οι δυο σας μονοι να βγειτε. Βρε μπας κ δν θελει επειδη φοβαται μη τον δει η πρωην και νομισει οτι αυτος προχωρησε??? Κ χασει ο… δικος σ να της αποδειξει ποσο πιστος της ειναι??? Υποθετω εγω τωρα.Αστον γτ σα να εχει χαζα κολληματα. Αν σε θελει τοσο που σ λενε οι φιλες σου θα ειχε κανει κατι προ πολλου.Αυτες ειναι φιλες σ κ θελουν να σ ενθαρρηνουν αλλα στη πραξη μ αυτον τα βλεπεις

  6. Θα το πω στα αγγλικά γιατί νομίζω πως είναι πιο ξεκάθαρο “he is just not that into you!”. Δεν υπάρχει 22 χρόνος άντρας που να του αρέσει πολύ ένα κορίτσι και να μην κάνει κάτι μαζί της γιατί χώρισε πριν 6 μήνες και ακόμα να ξεκολλήσει. Νομίζω πως στην σε αυτή τη περίπτωση αυτός που πρέπει να ξεκολλήσει είσαι εσύ. Σταμάτα να τονωνεις τον εγωισμό του μέχρι να βρει κάποια που πραγματικά τον ενδιαφέρει. Αν θες την συμβουλή μου ξεκόλλα και προχωρά.

  7. Δε σε γουσταρει βρε κοπελα μου ελεος. Ακομα και το γεγονος οτι συνεβη μεταξυ σας κατι αθωο αυτο δειχνει. Αν σε ηθελε θα ηταν πολυ θετικος και θα επεδιωκε να σε βλεπει να βγαινετε οι δυο σας κλπ. Σιγα που δεν εχει ξεπερασει την πρωην του 22 χρονων ειναι δεν ειχαν και οικογενεια μαζι. Αυτη ειναι μια φτηνη δικαιολογια, δες την αληθεια ξεκαθαρα, πονεσε για αυτο το συμβαν και προχωρα παρακατω ΑΜΕΣΑ.

  8. Νομίζω Πρέπει να ξεκολλήσεις μαζί του, παίζει με τα συναισθήματά σου από δικές του ανασφάλειες. Αυτός μόλις βρει κάτι που θα τον ενδιαφέρει θα σε αφήσει στα κρύα του λουτρού. Παλιά κολλήματα και τέτοια είναι βλακείες για μένα.

  9. Περίεργη η ιστορία σου. Τι να πω εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν τέτοιου τύπου άντρες. Σαφώς και μπορεί να του αρέσεις από τη στιγμή που έγινε κάτι μεταξύ σας αλλά σου ξεκαθάρισε ότι είναι ακόμα κολλημένος με την πρώην του και πίστεψε με δεν θα ήθελες να ήσουν με ένα άνθρωπο και να έχεις στο μυαλό σου ότι ανα πάσα στιγμή μπορεί να εμφανιστεί μπροστά του η πρώην του και να διαλέξει εκείνη αντί για σένα χωρίς δεύτερη σκέψη. Πρέπει να τον αφήσεις να ξεπεράσει αυτό του το συναίσθημα έτσι ώστε η επόμενη του σχέση να είσαι σίρουρη και αποφασιστική. Ελπίζω να μην είσαι από αυτές που κολλάνε σαν βδέλες σε αυτούς που δεν τις γουστάρουν ντε και καλά για του αρέσεις γιατί έτσι δεν πρόκειται να του αρέσεις ποτέ αλλά θα σε έχει για δεδομένη. Μην τον κυνηγάς άλλο με το ζόρι δεν γίνεται τίποτα

  10. Λοιπον αυτος ή ειναι πολυ καλος και δεν θελει να σε πληγωσει! Δλδ να φοβαται να ξεκινησει κατι μαζι σου επειδη μπορει να γυρισει η πρωην του και να ενδωσει η απλα ειναι ενα σουργελο το οποιο του αρεσει να παιζει οποτε ξεκολλα και κανε την ζωη σου!! Αν οντως σε ηθελε δεν θα σκεφτοταν καν την πρωην του!!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More