Έλλη: “Μόνο που παρασυρθήκαμε γρήγορα και κάναμε σεξ από την πρώτη κιόλας νύχτα της γνωριμίας μας.”

Καλησπέρα κορίτσια!

Με λένε Έλλη και είμαι 24 ετών. Πριν από μια βδομάδα περίπου γνώρισα ένα παιδί, ο οποίος είναι χρόνια φίλος της κολλητής μου. Από την πρώτη στιγμή μου άρεσε και του άρεσα κι εγώ. Μόνο που παρασυρθήκαμε γρήγορα και κάναμε σεξ από την πρώτη κιόλας νύχτα της γνωριμίας μας. Λίγες μέρες μετά, συμφωνήσαμε να έχουμε ελεύθερη σχέση.

Τον βλέπω σχεδόν κάθε μέρα, γιατί από τότε εγώ, εκείνος, η κολλητή μου και δυο φίλοι του είμαστε μια παρέα. Η κολλητή μου στο μεταξύ έμαθε ότι ολοκληρώσαμε και με έκραξε.

Το ξέρω ότι είναι λάθος αυτό που κάνουμε, αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ. Κάποια πράγματα που κάνει όμως με χαλάνε. Καταρχάς, μου ξεκαθάρισε ότι μιλάει στο Facebook με κάποια άλλη, με την οποία όμως δεν παίζει τίποτα ερωτικό γιατί μένει μακριά. Πρέπει όμως να είναι πολύ κολλημένος μαζί της, αφού τον βλέπω συνέχεια με ένα κινητό στο χέρι να στέλνει. Έχω αρχίσει και ζηλεύω. Επίσης, με ενοχλεί που δεν με φιλάει, ούτε με αγκαλιάζει μπροστά στην υπόλοιπη παρέα, ενώ τα παιδιά ξέρουν ότι υπάρχει κάτι μεταξύ μας.

Τι να κάνω; Δεν θέλω να τον ερωτευτώ. Από την άλλη όμως, αν ξεκόψουμε, δεν θα αντέχω να τον βλέπω και θα χάσω και την υπόλοιπη παρέα, με την οποία περνάμε πολύ ωραία. Όμως πέρα από το σεξ αυτός δεν δείχνει να θέλει τίποτα άλλο. Σαν να είμαστε φίλοι.

Υπάρχει περίπτωση να γίνει και κάτι παραπάνω; Έχω ακούσει για ζευγάρια που ξεκίνησαν με σεξ και κατέληξαν σε σχέση. Γιατί να μην έχω κι εγώ ελπίδες;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Έλλη

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Μην έχεις ελπίδες….Εσύ θα χάσεις! Αυτός έχει εσένα για σεξ, την παρέα για να περνάει καλά και ψάχνει και κάποια να ερωτευτεί. ʼλλο ο έρωτας, άλλο το σεξ. Αν μπορείς να το δεις τόσο απλά κ ψυχρά, τότε καλώς, αν όχι, κοίτα να βρεις κανέναν να σε θέλει για όλα όσα έχεις, όχι μονο για το κρεβάτι.

  2. Γιατί απλά το έχασες το παιχνίδι. Όχι μόνο γιατι έκανες σεξ από το πρώτο ραντεβού, αλλά γιατί κυρίως δέχτηκες να βρεθείς σε μια ελεύθερη σχέση, ενώ εσύ ήθελες κανονική σχέση μαζί του. Αυτός υπήρξε ξεκάθαρος από την αρχή, εσύ δεν το έχεις καταλάβει. Για μένα, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σταματήσεις να κάνεις σεξ μαζί του όποτε θα σου ζητάει και τέλος. Δε πιστεύω ότι υπάρχει θέμα με την παρέα, αρκεί να μη δημουργθεί κάποιος καυγάς μαζί του. Θέλει να το παίξεις και εσύ ελεύθερη και ωραία, που ναι καποτε ήθελες, αλλά τώρα ποια δε θέλεις μόνο σεξ μαζί του. Δε χρειάζεται να του πεις πολλά και πάντα σε ήρεμους τόνους.

  3. Κι όλα αυτά σε μια εβδομάδα μόνο; Σκέψου τι θα γίνει πάνω στο μήνα, θα ονειρεύεσαι γάμο και οικογένεια; Λοιπόν Έλλη, το πρόβλημά σου είναι ότι θέλεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Και την παρέα και τη “σχέση”, που θέλεις να γίνει σχέση, μαζί του. Καταλαβαίνεις και μόνη σου ότι δε γίνεται να τα έχεις όλα. Από πού κι ως πού περιμένεις να σε φιλάει μπροστά στους φίλους σας; Τι σημασία έχει που γνωρίζουν ότι κάνατε σεξ; Αφού σου ξεκαθάρισε, δε θέλει σχέση μαζί σου, μόνο κανένα ……. πού και πού. Από την άλλη βλέπεις ότι ενδιάφερεται πολύ για κάποια άλλη/ες. Πόσο πιο ξεκάθαρα να το πει και να το δείξει; Η ελπίδα κοπέλα μου πεθαίνει πάντα τελευταία, αλλά εσύ δεν τη βασίζεις πουθενά, αντιθέτως όλα λένε ότι δεν έχεις κάτι να περιμένεις. Η γνώμη μου είναι ότι ματαιοπονείς και χάνεις τον καιρό σου.

  4. εγω εχω μια ερωτηση μονο: γιατι δεχτηκες να κανεις ελευθερη σχεση αφου εσυ θελεις κανονικη σχεση? Να σου πω εγω γιατι..γιατι σκεφτηκες “ας του πω ναι τωρα να ειναι χαρουμενος και βλεπουμε, με το καιρο που θα με γνωρισει θα με θελει και για σχεση κανονικη..” Και τωρα βλεπεις οτι αυτο δε σου βγαινει γιατι δε σε θεωρει τοσο καταπληκτικη για να κανει σχεση μαζι σου η γιατι δεν ειναι σε τετοια φαση και εσενα εχουν αρχισει να σε ζωνουν τα φιδια..την επομενη φορα που θα θελεις σχεση να περιμενεις να γνωρισεις τον αλλο πριν προχωρησεις. Αν δε μπορεις να το κανεις αυτο δεν μπορεις να ξερεις πως θα σου φερθει ο αλλος μετα…Πολυ απλα γιατι σου ειναι ενας αγνωστος! Οι περισσοτεροι αντρες φιλοι μου δεν το θεωρουν καλο να κοιμασαι μαζι τους απ το πρωτο βραδυ. Αλλα φυσικα εισαι ελευθερη να το κανεις αν αυτο που θελεις ειναι μονο σεξ. Απλως μην περιμενεις να δινεις σεξ και να παθει ο αλλος πλακα μετα και να σου ζητησει σχεση γιατι δε δουλευει ετσι το πραγμα..πρεπει να ξερεις τι θελεις και να εισαι ξεκαθαρη, μη σκεφτεσαι κουτοπονηρα

  5. Αφού συμφώνησες να έχετε ‘ελεύθερη σχέση’!(σικ!) Τί ζητάς τώρα;;; Ανάλαβε τις ευθύνες σου! Παγκοσμιοποίηση και πολυ-πολυτισμικότητα δεν θέλετε η νέα γενιά;; ʼμα δεν αντέχεις, μή συναινείς για ‘ελεύθερες σχέσεις’ και κυρίως μη κρεβατώνεσαι κατευθείαν!!

  6. σεξ απο την πρώτη μέρα έκανε, όχι φόνο! Τα επακόλουθα σίγουρα είναι προς γνώση καθώς και ο απολογισμός που προκύπτει απο τον τρόπο που σκέφτηκε, ενήργησε ή/και συμβιβάστηκε. Δεν επικροτώ τα one night stands , αλλά συνέβη. Απο δω και πέρα μάλλον η στάση του νεαρού, ο οποίος ήταν ξεκάθαρος απο την αρχή, τα φανερώνει όλα και δικαίωμά του ( άλλωστε μιλάμε για την ηλικία των 24) και μέσα σου την αλήθεια την ξέρεις. Ωστόσο, αυτά συνέβαιναν πάντα. Τα ποσοστά μπορεί να διαφέρουν, όμως ο φόβος κ η απειλή που επικρατούσε τότε σίγουρα τα επηρέασαν πολύ. Ας μην ξεχνάμε ότι η ψευδοκύηση (ανεμογκάστρι) υφίσταται, κι έτσι το παλαι ποτε αποτελούσε μια έγκυρη δικαιολογία για να μαζευτούν τα ασυμμάζευτα.

  7. Έχοντας περασει ακριβως το ιδιο, θα πω τα εξης: 1ον, δεν ειναι κακο το σεξ!!!ενηλικες ειστε, μπορειτε να το κανετε και απο το πρωτο λεπτο. Επισης, εγω ξεκινησα για ελευθερη σχεση και οταν μετα απο καποιους μηνες του ειπα οτι αρχιζω και νιωθω πραγματα, μου ειπε οτι αυτος δεν ειναι σε φαση σχεσης. Δεκτο ειπα, και δεχτηκα να συνεχισω για οσο αντεχω. Και του το ειπα.Οτι δε μπορω να το κανω για καιρο αυτο απο τη στιγμη που νιωθω. Ειχα καθε ευθυνη ομως.Αυτος μου ειχε πει τι ενιωθε. Με τους μηνες ομως αλλαξε συμπεριφορα, δεθηκαμε μετα απο πολλη υπομονη δικη μου και τωρα ειμαστε μαζι. Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι, δεν θα υπαρξει υποχρεωτικα happy end, που στο ευχομαι ολοψυχα, αλλα πρεπει να εισαι συνειδητοποιημενη και ξεκαθαρη και απεναντι του και στον εαυτο σου. Να θεσεις ορια. Καλη τυχη!

  8. Κοπελιά μην ακούς τα κλισέ (η άλλη μέχρι και ‘παγκοσμιοποίηση και πολύ-πολιτισμικότητα’ έριξε μέσα,άρες μάρες κουκουνάρες -στο χωριό της έχουν την γυναικεία σεξουαλικότητα ειδικά και τη γυναίκα γενικά φτυσμένη, οπότε μην δίνεις σημασία) περί σεξ στο πρώτο ραντεβού. Δεν έκανες απολύτως τίποτα κακό η μεμπτό, τουναντίον ελπίζω να το απόλαυσες. Δεν υπάρχει συνταγή για αυτά τα θέματα. ʼλλες και άλλοι περιμένουν μήνες, γνωρίζονται, αναλύονται, περνάνε καλά και μπορεί πάλι να μην καταλήξει πουθενά η να τελειώσει άδοξα, και άλλοι από το πρώτο βράδυ και είναι μαζί μετά από χρόνια.
    Η δική σου εμπειρία όμως δεν έχει να κάνει με το γρήγορο της υπόθεσης (το θέλατε και οι δύο και καλά κάνατε), έχει να κάνει πρώτον με το νεαρό της ηλικίας όπου η ιδέα της σχέσης ακούγεται (και είναι) περιοριστική. Σταματά τον πειραματισμό (εκτός αν πρόκειται για τρελό έρωτα και δέσιμο -που δεν ισχύει στην περίπτωση σαs). Στην ηλικία σας αισθάνεστε ότι οι επιλογές σας είναι άπειρες (ίσως και να είναι), και έτσι κάθε άλλη μορφή ‘σχέσης’ εκτός από την ελεύθερη βιώνεται ως απώλεια του άπειρου. Αυτό σου δείχνει με τη στάση του και σε συμβουλεύω να συνεχίσεις και εσύ στο ίδιο μήκος. Αισθήματα θα έχετε διαφόρων ειδών δεν χρειάζεται να νομίζεις ότι πρόκειται περί έρωτος. Νομίζω ότι οι γυναίκες ειδικά πιέζονται να βαφτίσουν τον πόθο τους έρωτα και επιθυμία σχέσης γιατί έτσι τις έχουν μάθει. Ότι πρέπει να ‘καθαγιαστεί’ η σεξουαλική απόλαυση τους. Πρέπει δηλαδή να δικαιολογήσουν την σεξουαλική τους επιθυμία, είτε ορκιζόμενες αιώνιους έρωτες, είτε επιθυμώντας σχέση (και ας είναι πολύ νέες για κάτι τέτοιο). Νομίζω λοιπόν ότι το ‘κραξιμο’ της κολλητής (με ποιο δικαίωμα σε κράζει; Εκείνη αν δεν θέλει ας μην κάνει, άλλες επιθυμίες εκείνη άλλες εσύ -και μάλλον να κάνεις μια συζήτηση μαζί της περί των ορίων σου που αυτή παραβίασε. Οι πραγματικοί φίλοι και φίλες δεν κράζουν) σε έκανε να πανικοβληθείs και να μεγενθύνεις αυτά που αισθάνεσαι γι’αυτόν (τον βλέπεις πλέον όχι ως ένα απολαυστικό φλερτ με τον οποίο έχετε ερωτική χημεία αλλά ως υποψήφιο για ‘σταθερή σχέση’, έτσι θα σταματήσουν να σε κράζουν). Η συμβουλή μου λοιπόν είναι να μην σε πολυνοιάζει τι κάνει στο facebook, όπως δεν απασχολεί εκείνον τι κάνεις εσύ (ολοφάνερο ότι αυτός δεν θέλει σχέση και δεν χρειάζεται σχέση. Υποθέτω ότι κανείς και καμία σας δεν τον κράζει γι’ αυτό. Να σε θυμώνει που εσύ γίνεσαι στόχος κριτικής ενώ αυτός ελεύθερος και ωραίος).Πέρασες μια ωραία βραδιά, υπάρχει φλερτ μεταξύ σας αλλά αυτός παράλληλα κοιτάζει και άλλες επιλογές που νομίζει ότι έχει. Κάνε λοιπόν και εσύ το ίδιο, αν το επιθυμείς. Αν όχι συνέχισε να βγαίνεις με την παρέα (πες τους ότι η σεξουαλική σου ζωή δεν είναι θέμα προς συζήτηση πόσο μάλλον προς κρίση και να κοιτάζουν τις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες), συνέχισε να φλερτάρεις με αυτόν η με κάποιον άλλο και παράλληλα ανέπτυξε τη δική σου προσωπικότητα μαθαίνοντας τι πραγματικά θέλεις και τι πραγματικά χρειάζεσαι συναισθηματικά. σεξουαλικά, πνευματικά. Ένα μόνο να γνωρίζεις καθόλου δεν χρειάζεται να θέλεις σχέση για να κάνεις σεξ με κάποιον που σου αρέσει και το επιθυμείς . Αν προκύψει σχέση θα προκύψει από ένα σωρό παράγοντες όχι από το πόσο περιμένατε για να κάνετε σεξ, ούτε επειδή πρέπει η γυναίκα να δικαιολογήσει την σεξουαλική της επιθυμία δηλώνοντας ερωτευμένη η ότι θέλει σχέση.

  9. To ότι είναι συναισθηματικά μη διαθεσιμος δεν σχετίζεται με το ότι κοιμηθηκατε μαζί από την αρχή. Η συναισθηματική αδιαθεσιμότητα θα έβγαινε στην επιφανεια όπως και να εξελισσόταν η ιστορία σας. Με αυτά τα δεδομένα συμφωνήσατε απο κοινού σε μια ελεύθερη σχέση και εκείνος έτσι ακριβώς φέρεται, φιλία και σεξ. Το πρόβλημα είναι ότι συμφώνησες σε κάτι που μάλλον δεν σε εκφράζει και τώρα υπάρχουν δύο επιλογές, ή το σταματάς ή βλέπεις τα θετικά μέσα σε αυτό και παράλληλα κάνεις τη ζωή σου. Το αγόρι αυτό μάλλον δεν μπορεί να ανταποκριθεί παραπανω στην παρούσα φάση και εσύ πρέπει να επιλέξεις με βάση τις δικές σου ανάγκες ανεξάρτητα πως θα εξελιχθεί η ιστορία! Μην πληγώνεσαι τσάμπα για χάρη μιας παρέας, καμία παρέα δεν αξίζει γ να σε πικραμενη και πληγωμένη~

  10. Μεσα απο αυτο το blog συνειδητοποιω ποσο καταπιεσμενα ατομα ειναι στο περασμα των χρονων οι γυναικες! Για τις επιλογες τους κατακρινονται απο ολους. Τον κοινωνικο, τον οικογενειακο, τον συναισθηματικο περιγυρο κ κυριως, απο τον ιδιο τους τον εαυτο. Ποιος ειπε οτι απο το (άσφάλές) σεξ της πρωτης στιγμης δεν μπορει να υπαρξεί ερωτας η σχεση? Εννοειται πως μπορει. Αν συμβει, τοτε σημαίνει πως δεν εινάί υπολογιστικος, δεν ακολουθει κανονες, δεν εχει πισινες, δεν εξυπηρετει απωτερες βλεψεις, ειναι άληθινος! Απο την αλλη μπορει να συμβει κ να σημαινει ελξη της στιγμης και απολυτως τίποτε αλλο. Και τι εγινε με αυτο? Ποιον αφορα (πχ τήν ‘κόλλήτή’σόύ) για να εχει και αποψη? Γιατι πρέπει να χαρακτηριζει μια γυναικα κ οχι εναν ανδρα? Γιατι γενικως το σεξ ειναι κατι ενοχικο η μεμπτο που πρεπει να μας χαρακτηριζει? Τελος παντων, ο φιλος σου δεν θελει σχεση, θελει σεξ και ειναι οκ με αυτο. Και αλλοι το ειπαν αυτο κ στη συνεχεια εξελιχθηκε σε σχεση, αλλα απλα συνεβη. Δεν σημαίνει οτι θα συμβει και σενα! Αν δεν σου αρεσει αυτο που ζεις, σε πνιγει, σε ‘προσβαλει’-η ετσι νομιζεις, η απλουστατα δεν σε ικανοποιει επαρκως ,τελειωσε το. Συνηθως οταν ενας ανθρώπός δήλώνέί μή δίάθέσίμός, έίνάί έίλίκρίνής κ τό έννόέί. Τό έννόέί ακόμα κάί άν τό σέξ είναι φάντάστίκό, γέγόνός πόύ μπόρέί νά σέ μπέρδέύέί άκόμά περισσότερο. Πάντώς όί έίδίκόί λένέ πώς άν .γνώρίσέίς κάπόίόν.κάί δέν ήθέλές νά κάνέίς σέξ μάζί τόύ άπό τήν πρώτή στίγμή, δέν ήθέλές πότέ. Δέξόύ λόίπόν τό κοπλιμένό σόύ κ άπόφάσίσέ άν θά πρόχώρήσέίς άνέμέλή κ ώράίά ή όχί. Πρίν άπό όλά άύτά όμώς σκέψόύ, άν δέν σόύ έίχέ κάνέί όλές άύτές τίς δήλώσέίς ό φίλός σόύ, θά τόν ήθέλές έσύ γίά σχέσή? Τίς πέρίσσότέρές φόρές ή άπάντήσή είναι όχί. Έίνάί άμόίβάίά άύτά.

  11. Όσο μοντέρνες και προχωρημένες και ανοιχτόμυαλες και να το παίζετε, η αλήθεια είναι πως οι άντρες όταν τους κάθεστε με το καλησπέρα σας χάνουν το ενδιαφέρον τους. Ειναι κυνηγοί θέλουν το ζόρι τους! Απόδειξη οτι με την άλλη κρέμεται συνέχεια στο FB γιατι υπάρχει το ανολοκλήρωτο (ακόμα) μαζί της. Τώρα εσείς μπορείτε να λέτε θεωρίες οτι υπάρχουν σχέσεις που ξεκίνησαν απο ενα σεξ αλλά αυτές ειναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

  12. allegory of the cave χανεις το point πραγματικα! δε μιλαμε για τα δικαιωματα της γυναικας ουτε βγαζουμε διαλεξη εδω μεσα. φυσικα και εχει το δικαιωμα η καθεμια μας να παει με οποιον θελει οποτε θελει. Αλλα θα πρεπει να αναγνωριζει και τα ρισκα που εχει κατι τετοιο και να ειναι ετοιμη για ολα τα ενδεχομενα, οχι να εχει κι απαιτησεις απο πανω οταν δεν εξελισσεται η κατασταση οπως θελει! η κοπελα της ιστοριας μας προφανως και ΔΕΝ ηθελε να κανει μονο σεξ! Αλλιως δε θα μας εγραφε εδω μεσα να μας ρωταει γιατι αυτος δεν θελει σχεση και της φερεται σαν φιλη. Συνεπως αφου ηθελε κατι αλλο κι οχι να περασει απλως καλα δεν επρεπε να κανει σεξ με τη μια ενω δεν ηταν σιγουρη πως σκεφτεται κι εκεινος. Κοινη λογικη λεγεται! Το πηρε κι ο αλλος δεδομενο, εκανε και τη συμφωνια του (την οποια η κοπελια δεχτηκε…) και την καταχωρησε οπως αυτος ηθελε στο νου του. τα υπολοιπα ειναι θεωριες να χαμε να λεγαμε. Οι ανδρες δε σκεφτονται ετσι ουτε υπεραναλυουν τα πραγματα.

  13. Το θέμα δεν είναι αν το sex με το καλημερα για τη γυναίκα είναι ενοχικό, μεμπτο ή θανασιμη αμαρτία (που δεν είναι). Καλώς ή κακώς, η αντρική λογική για τις γυναίκες που τους κάθονται με τη μια, είναι συγκεκριμένη (συμφωνώ με τη φίλη Λογική). Ενήλικη είσαι, σου ξεκαθάρισε εξ αρχής τι θέλει -και εξακολουθεί να θέλει- και συμφώνησες. Ήξερες τι ειναι (και τι δεν είναι) ελεύθερη σχέση, άρα μπήκες σ΄ αυτήν συνειδητοποιημένα. Και, απ΄ό,τι σε κόβω, ανεξαρτήτως των απαντήσεων μας, είσαι αποφασισμένη να το πας μαζί του ως το τέλος, μπας και σου κάτσει κανονική σχέση. Συνειδητοποιημένα.

  14. Εγω δεν κατάλαβα απο που προκύπτει ότι ξεκαθάρισαν τα πράγματα απο το πρώτο βράδυ.Λέει η Έλλη: ΄Λίγες μέρες μετά, συμφωνήσαμε να έχουμε ελεύθερη σχέση.΄ Δεν καταλαβαίνω ποιός βάζει την ζωή σε καλούπια, κανόνες και συνεπαγωγές (εαν το ένα έτσι , τότε το άλλο γιουβέτσι). Εγώ έκανα σεξ με το αγόρι μου (και νυν σύζυγό μου το δεύτερο βράδυ). Μετράει;Ή μήπως τον γνώριζα και με γνώριζε καλά την δεύτερη μέρα (δεν ήταν με το καλημέρα, ήταν με το καλησπέρα) . και το λένε όλοι λες και γνωρίζεις ποτέ τον άλλο καλά. Λες και δεν γίνεται να αλλάξει κάποιος και να χρειαστεί να τον κοιτάξεις ξανά απο την αρχή με καινούργιο βλέμα.Λες και υπογράφουμε συμβόλαιο. Και εαν κάποια συγκρατείται ώστε να βγάλει το αρσενικό 100% τα κυνηγετικά του έστικτα , τί σημαίνει ή τί προσδοκά; Ότι θα μείνουν για πάντα μαζί ή έστω θα είναι για πολύ καιρό μαζί ή ότι εκείνος θα την σέβεται ή ότι εκείνη θα τον σέβεται; Απο πού προκύπτει η σκέψη εκ μέρους της κοπέλας που περιγράφεται ως “ας του πω ναι τωρα να ειναι χαρουμενος και βλεπουμε, με το καιρο που θα με γνωρισει θα με θελει και για σχεση κανονικη..” (γράφτηκε απο σχολιάστρια). Η κοπέλα μπορεί απλά να μην ήξερε τί ήθελε ή να μην φανταζόταν (εκείνο το πρώτο βράδυ) ότι ο άλλος αργότερα θα ζήταγε ελευθερίες(αφου του άρεσε κ της άρεσε) ή να ένιωθε ότι όπως κ αν εξελίσσονταν τα πράγματα, εκείνη δεν θα πολυενδιαφερόταν (δεν θα επένδυε) και απλά δεν συνέβη έτσι από μεριάς της ή και ό,τι άλλο ή άλλα. Η άποψή μου είναι ότι και οι δυο το άφησαν να συμβεί σαν ροή , σαν απόρροια, και απλά μετά κλήθηκαν να το διαχειριστούν και να αποφασίσουν τί θα κάνουν και πώς θέλουν να το συνεχίσουν. Μόνο η Έλλη ξέρει τί πραγματικά σκέφτηκε, ένιωθε και πώς ξετυλίχτηκαν τα γεγονότα.Μόνο εκείνη μπορεί να συνθέσει τα κομμάτια της ζωής της. Οι άνθρωποι ζητάνε εγγυήσεις και ασφάλεια. Η ζωή όμως δεν είναι έτσι. Η ζωή η δράση και η περιπέτεια αρχίζει αφού αφήσεις λίγο την ασφάλεια σου, το σπίτι σου και την βαθιά ριζωμένη σκέψη ΄τί θα κάνω και πώς, ώστε να πάρω αυτά που θέλω , να μην πληγωθώ, να μην κάνω λάθος και να μη μου την φέρουν΄. Είναι ανειλικρίνεια να λες ΄ας δώσω σεξ, και μετά θα τον τυλίξω΄. Ανειλικρίνεια, καχυποψία και φόβος δεν είναι όμως και να λες ΄θα κρατηθώ κ θα κάνω την δύσκολη μέχρι να εξασφαλίσω τις συνθήκες και να δω ότι ο άλλος θα κάνει αυτό που θέλω, όπως το θέλω΄; Κ εαν έπειτα την ΄εγκαταλείψει΄ή ζητήσει ελεύθερη σχέση μετά απο 8 μήνες σχέσης ή 20 χρόνια γάμου, τότε είναι ένας μαλάκας και μισός, κυρίως επειδή μας διέψευσε και δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες μας και μας πλήγωσε ενώ εμείς τα σκεφτήκαμε και τα κάναμε όλα τέλεια.αυτό κι αν είναι πονηριά! Ναι φαντάζομαι ήξερε τί είναι κ τί δεν είναι ελεύθερη σχέση, και για τους δικούς της λόγους συμφώνησε, και αντιμετωπίζει τώρα και τις προκλήσεις και τα διλήμματα και τις δυσκολίες(είναι στην ίδια παρέα) και όλα αυτά είναι ή έστω μπορούν να οδηγήσουν σε ζωή, εξέλιξη, αυτογνωσία, επίγνωση,παρατήρηση, γνώση, εμπειρία και πολλά άλλα. Εγραψε την ιστορία της σ αυτό το site, μην την κρεμάσουμε όμως… γιατί καμιά φορά και η πολύ σκέψη και υπερανάλυση μπλοκάρουν την ζωή και όλα τα καλά που έχει την ευκαιρία κανείς να αποκομίσει. Δεν λέω ξαμοληθειτε και κάντε one night stands. Αλλά αν η κόρη ορισμένων τους εκμυστηρευόταν κάτι τέτοιο, θα την έκραζαν έτσι;

  15. Πάντως, φίλες και γνωστές μου που έχουν κάνει ελεύθερη σχέση (-εις), ενώ ήθελαν κανονική σχέση, όταν τις ρωτούσα γιατι το έκαναν τελικά, αφού επιθυμούσαν το αντίθετο, όλες -μα όλες- μου έλεγαν το ίδιο: ας του δώσω αυτό που θέλει τώρα, για να τον κάνω δικό μου, και με τον καιρό, που θα γνωριστούμε καλύτερα, θα τον κερδίσω για να το γυρίσει σε κανονική σχέση. Κουτοπονηριά; Ή μήπως ανασφάλεια και χαμηλή αυτοεκτίμηση; ή απλά καψούρα που τυφλώνει;

  16. Εγώ θα σου πρότεινα να απομακρυνόσουν λιγο χωρίς να του δώσεις ιδιαίτερες εξηγήσεις για να δείς πώς θα αντιδράσει και εκείνος. Θα αδιαφορήσει; Ή θα σε αναζητήσει;

  17. Λοιπον επειδη εχω αδερφο με τον οποιο διατηρουμε αριστες σχεσεις και ολη μου την ζωη εκανα παρεα με αντρες(αλλοι ηταν υπερσεξουαλικοι και αλλοι συναισθηματικοι)εχω να πω το εξης:δεν υπαρχει τιποτα πιο ηλιθιο απο το να σκεφτομαστε να κανουμε sex οταν το θελουμε απλα και μονο για να δειξουμε οτι ειμαστε καλα κοριτσια για σπιτι!!και εγω με τον αντρα μου το καναμε απο το πρωτο ραντεβου,οχι επειδη ειμαι ελαφρων ηθων,αλλα τα συναισθηματα και το παθος ηταν τοσο εντονα που ηταν αδυνατο να μην το κανουμε!!!τωρα…οταν ακους θελω ελευθερη σχεση…για οποιον λογο και να στο λεει ενα ειναι το σιγουρο..δεν θα γινει ποτε κανονικη σχεση!!!εσυ θα λιωνεις απο ερωτα και αυτος απλα θα βολευετε!!αν θες την συμβουλη μου τελειωσε το εδω!και επειδη καταλαβαινω οτι εισαι ερωτευμενη πες του την αληθεια!!ξεκαθαρα!πες του οτι στην αρχη ησουν οκ με την “ελευθερη σχεση”αλλα πλεον αυτο δεν σε ικανοποιει γιατι εχεις αισθηματα γιαυτον!!πιστεψε με αν υπαρχει εστω και μια πιθανοτητα να καταληξετε σε σχεση θα ειναι οταν του πεις αυτα!!Αλλα προσεξε μην του ζητησεις το κατι παραπανω γιατι στο υπογραφω θα σου πει οχι και θα συνεχισετε ετσι οπως ειστε τωρα και εσυ θα καιγεσαι!!!μονο αν του δειξεις οτι εισαι αποφασισμενη να τελειωσεις μαζι του επειδη δεν αντεχεις ετσι εχεις ελπιδα.Πρεπει να νιωσει οτι δεν θελεις να πιεσεις καταστασεις ,πρεπει να δειξεις αντρακι!!(δλδ οταν επικοινωνησει μαζι σου για να βρεθειτε μονοι,πες του οτι δεν θελεις γιατι εχεις αρχισει να τον ερωτευεσαι και ολο αυτο το σκηνικο σε χαλαει.)Αν νιωθει κατι για σενα θα κανει κατι για να μην σε χασει αλλιως σημαινει οτι γιαυτον εισαι απλα καλο κρεβατι.Και πιστεψε με 1000 φορες να τελειωσεις τωρα και με το κεφαλι ψηλα παρα να σερνεσε σαν αδεσποτο πισω του για λιγη τρυφεροτητα!ευχομαι να σε βοηθησα γλυκουλα μου!!

  18. προς eira και sister: εδω συζηταμε την περιπτωση της κοπελας που εγραψε την ιστορια της και οχι τις δικες σας, οποτε πολυ κακως τα πηρατε ολα προσωπικα. θεωρειτε οτι θιγεστε απο καποια απο τα σχολια ενω δεν αφορουν εσας! Επισης ειναι πολυ ακυρο να λετε πως παντρευτηκατε εσεις μετα απο one night stand και να το παρουσιαζετε σαν κανονα και οτι μπορει να οδηγησει καθε κοπελα σε σχεση. Στατιστικα να το δειτε και με κοινη λογικη δεν ειναι πολλες οι κοπελες που παντρευτηκαν μετα απο one night stand με αγνωστο. Επισης οταν καποιες λενε οτι δεν πρεπει να κοιμασαι με καποιον απο το πρωτο βραδυ δεν το λενε γιατι πρεπει η γυναικα να το παιζει δυσκολη ουτε γιατι ειναι συντηρητικες και πουριτανες. Το λενε γιατι πρεπει πριν κανεις κατι με καποιον (εφοσον θες σχεση) να μαθεις και 1-2 πραγματα γι αυτον ωστε να μη χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο μετα. Το επιχειρημα οτι η ζωη ειναι περιπετεια και πρεπει να τολμας ειναι επισης εντελως ακυρο. Τολμηστε αλλα αμα δε σας βγει μη καθεστε και κλαιγεστε εδω μεσα, το κεφαλι σας θα τα φταιει. Και ναι eira,ειναι κουτοπονηρο να δινεις κατι εχοντας στο πισω μερος του μυαλου σου οτι κατι αλλο θα συμβει στο τελος. Και οχι δεν ειναι κουτοπονηρο να περιμενεις να δεις τι θελει ο αλλος και να δεις αν σου κανει και αν θελετε τα ιδια πραγματα. Γιατι αν συμφωνησει και σου πει θελω σχεση και μετα απο 8 χρονια την κανει αυτος θα ειναι ο μαλακας γιατι αλλα ελεγε και αλλα εκανε στο τελος. Εσυ τουλαχιστον θα εισαι οκ με τον εαυτο σου. Αν εσυ πας ομως με τον πρωτο τυχοντα θελοντας σχεση και δε σου βγει σχεση, ο αλλος θα γυρισει και θα σου πει μου το δωσες χωρις να ζητησεις τιποτα και εγω το πηρα (χαζος ειμαι να μη το παρω?). Τωρα πια ομως δε θελω κατι αλλο απο σενα, αλλη συμφωνια δε καναμε οποτε αντε γεια κοπελια. Εδω ποιος φταιει?? Κατα τη γνωμη μου, η κοπελια που δεν προφυλαξε τον εαυτο της φταιει και πηγε βουρ στο πατσα κι ο,τι γινει. Ο αλλος αγνωστος ειναι και απλως βρισκει και τα κανει..Που αλλου θα μπορουσε να βρει τζαμπα και free sex αλλωστε? Αφου η αλλη το δινει χωρις απαιτησεις, το παιρνει και γεια σας..

  19. Προς wake up ladies όταν ο κανόνας έχει εξαιρέσεις δεν είναι κανόνας. Καλά κάναμε και αναφέραμε τις προσωπικές μας ιστορίες, είναι κάτι που επιτρέπεται , αυτό το ΄ωστε να μη χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο μετα΄το έλεγε ο πατέρας μου συνέχεια απο φόβο φοβο και φυσικά τί άλλο; απο φόβο. Δεν του βγήκε σε καλό. Γιατί ποτέ ο φόβος δεν βγαίνει σε καλό. Συμφωνίες! Μάλιστα. κ εαν οι 2 τους ΄συμφωνήσουν΄ σε σχέση και μετά απο 8 χρόνια ο άλλος φύγει επειδή θα έχει φάει κέρατο, θα είναι μαλάκας; κ εαν οι 2 τους συμφωνήσουν και κάποια στιγμή κάποιος θέλει να ΄αποχωρήσει΄αλλά δεν το τολμά επειδή ΄συμφώνησε΄κάαααποτε και κάθεται στην σχέση μέχρι να του βγει ο καρκίνος μόνο και μόνο για να μην τον αποκαλέσουν κάποιοι ΄πνίχτες΄ως μαλάκα, θα είναι ok προς τον εαυτό του; Καλά κάνει και κλαίγεται όποιος κλαίγεται εδω μέσα. Μην απαντάς εσύ. Αλλά ο χώρος αυτός στο tlife είναι ΚΑΙ γι αυτό. Είναι εκπληκτικό πώς δίνουμε για να πάρουμε… και μετά λέμε ΄σ αγαπώ΄ . Αλλά αυτό που θα ήταν πιό ακριβές να πούμε είναι ΄σε ανταλλάσω΄

  20. eira αν καποιος κλαιγεται επειδη του φταιει το ξερο του το κεφαλι δεν οφελει το να κλαιγεται. Να κατσει να δει τι κανει λαθος πρεπει. Και ναι ολες οι σχεσεις λεγονται σχεσεις επειδη ακριβως καποιος δινει κατι και παιρνει κατι αντιστοιχα. ΠΑΝΤΑ! ειτε σ αρεσει ειτε οχι. Τελος, ακομα και οι πορνες πληρωνονται γι αυτο που κανουν, οταν εσυ το δινεις τσαμπα χωρις να ξερεις τι εχει ο αλλος στο μυαλο του, αν αυτος θελει μονο να σε εκμεταλλευτει γιατι να μην το κανει? Φταιει αυτος η εσυ που δεν εχεις μυαλο να προσεξεις τον εαυτο σου? Αν δεν μπορεις να καταλαβεις αυτο το απλο πραγμα τι να λεμε τωρα…Υποτιθεται οτι οι γυναικες απελευθερωθηκαν για να διαθετουν το σωμα τους οπως και οποτε θελουν εφοσον το επιλεγουν οι ιδιες κι οχι για να φερονται σαν αβουλα πλασματα που υποκυπτουν στις ορεξεις του καθενος αδιακριτα και χωρις να σκεφτονται, μονο και μονο για να ικανοποιησουν την καυλα που εχει ενα βραδυ ο καθε ηλιθιος με στοχο να δωσουν σεξ που ΙΣΩΣ μετεξελιχθει σε σχεση! Αυτα τα κανανε κατι κατινες πριν την εποχη της γιαγιας μου. Οσο συνεχιζετε ετσι τοσο θα την πατατε.

  21. πιστευω οτι εφοσον ειχες αποφασισει απ την αρχη οτι αυτος σου αρεσε και ηθελες σχεση επρεπε να δεις κι εσυ σε τι φαση ητανε, αν ηθελε σχεση και μετα να προχωρησεις. Καταλαβαινω οτι μπορει να παρασυρθηκες, σου αρεσε πολυ, κλπ αλλα αν κανεις ετσι παντα δε γλιτωνεις απο ανθρωπους που μπορει να θελουν να σε εκμεταλλευτουν. Ακομα και στις φιλικες σχεσεις χρειαζεται ενα διαστημα για να γνωρισεις τον αλλο πριν τον εμπιστευτεις και του πεις τα μυστικα σου, ποσο μαλλον οταν θελεις να κανεις σχεση με ενα αγορι. καλη η σεξουαλικη απελευθερωση, καλο το σεξ αλλα να σκεφτομαστε και λιγο. Αξιζει τον κοπο? Αν το κανεις αυτο συνεχεια μπορει να αποβει πολυ ψυχοφθορο γιατι ρισκαρεις διαρκως και ισως να αναλωνεσαι σε καταστασεις που δε θα πρεπε καν να μπλεχτεις. Την επομενη φορα που θα ρθει καποιος και θα θελει να σε κρεβατωσει απο το πρωτο βραδυ πες του “καταλαβαινω οτι θελεις να κανεις σεξ και εχεις τις δικες σου αναγκες αλλα εγω ειμαι σε μια φαση που με ενδιαφερει να κανω σχεση. για να γινει αυτο ομως θελω ενα διαστημα να σε γνωρισω πρωτα, να δω αν ταιριαζουμε, δε μου αρεσει να βιαζομαι και ετσι δεν μπορω να σου δωσω αυτο που θελεις αποψε. Ελπιζω να εισαι οκ με αυτο. Αν οχι, δεν υπαρχει κανενα προβλημα, ειμαι σιγουρη οτι μπορεις να βρεις πολλες κοπελες προθυμες να κοιμηθουν μαζι σου και να σου δωσουν αυτο που θες. Απλως εγω δεν ψαχνω για κατι τετοιο και δεν μπορω να σε εξυπηρετησω”. Θα καταλαβεις πολλα απ την απαντηση που θα δωσει ο αλλος μετα. Για να τα πεις αυτα ομως θα πρεπει να εχεις αυτοπεποιθηση, να ξερεις ποια εισαι και τι θελεις. Ξερεις?

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More