Γαρυφαλλιά: “Φοβάμαι ότι αν τελικά τον απορρίψω, μετά δεν θα βρω κανέναν…”

Χρόνια μόνη. Με τεράστια επιθυμία για συντροφιά και τρυφερότητα. Πολλά ραντεβού με αγόρια που είτε σκέφτονταν μόνο το κρεβάτι είτε “πενθούσαν” για την πρώην τους αγάπη που τους παράτησε κτλ κτλ… Και τίποτα.

Με κανέναν από αυτούς δεν προέκυψε κάτι γιατί κανένας από αυτούς δεν ήθελε πραγματικά σχέση. Μέχρι που πριν λίγο καιρό μια φίλη μου σύστησε ένα παιδί – διαμάντι. Χαρισματικός, ειλικρινής, με κατανόηση, με ενδιαφέρον για τον άλλον.

Ένα πραγματικά σπάνιο παιδί. Όταν βρισκόμαστε μου φέρεται σαν να είμαι το κέντρο του κόσμου, με κοιτάει μες στα μάτια, με ακούει με σεβασμό και κατανόηση. Απίστευτα τρυφερό και καλό παιδί και ιδανικό για σχέση… Αλλά…Υπάρχει ένα αλλά… Δεν τον βλέπω ερωτικά.

Ενώ με συγκινεί το ενδιαφέρον που μου δείχνει και με εντυπωσιάζει το πόσο ώριμος και χαρισματικός είναι, δεν μπορώ να νιώσω για αυτόν ερωτική έλξη.

Η κολλητή μου με κατηγόρησε ότι είμαι αχάριστη και ότι τέτοιες ευκαιρίες έρχονται μια φορά αλλά τι να κάνω δηλαδή; Να είμαι μαζί του με το ζόρι μόνο επειδή είναι καλό παιδί; Η ερωτική επιθυμία είναι κάτι που έρχεται ή δεν έρχεται. Δεν το διαλέγουμε εμείς. Έτσι δεν είναι;

Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό κουμπί που θα το πατήσουμε και θα ερωτευθούμε… Αλλά έπειτα φοβάμαι ότι αν τελικά τον απορρίψω, μετά δεν θα βρω κανένα ή τουλάχιστον όχι κάποιον σαν αυτόν που να μου φέρεται όπως μου φέρεται αυτός. Και το φοβάμαι πολύ αυτό. Αλλά αν δεν υπάρχει έρωτας πώς μπορεί μια σχέση να είναι χαρούμενη; Είμαι τόσο μπερδεμένη…

Γαρυφαλλιά


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Ήδη γνωρίζεις ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει μια σχέση όπως την φαντάζεσαι (και όπως την χρειάζεσαι) με αυτόν. Ο εαυτός σου ήδη σε προειδοποιεί (τα φώτα αναβοσβήνουν και οι συναγερμοί χτυπούν).

    Αυτό που έχω παρατηρήσει πάντως είναι ότι όταν οι άνδρες δεν ελκύονται από μια γυναίκα κανένας φίλος η φίλη τους δεν τους λέει ότι ‘είναι καλή κοπέλα’, ‘μην τα θέλεις όλα’, ‘προχώρησε σε σχέση’, κτλ. . Μόνο στις γυναίκες αυτά τα ψυχαναγκαστικά (η φίλη σου καλά θα κάνει, αν είναι πραγματική φίλη, να λάβει υπ’ όψη τους ενδοιασμούς σου και την παντελή έλλειψη έλξης και όχι να σε επιπλήττει και προτρέπει να μπεις σε μια κατάσταση που θα σε κάνει πολύ πιο δυστυχισμένη από ότι είσαι τώρα) όπου πρέπει να αισθάνονται ικανοποίηση και μόνο ότι κάποιος άνδρας τουs δείχνει προσοχή, είτε αυτές τον γουστάρουν είτε όχι. Ότι είναι καθήκον μιας γυναίκας να επιβραβεύει τα ‘καλά παιδιά’ με σεξ ακόμα και αν δεν τα θέλει. Λοιπόν, αν ο τύπος είναι όντως καλό παιδί και καλή παρέα, γιατί δεν γίνεται να είστε φίλοι η κολλητοί, πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται ζευγάρι;

    Αν όντως ψάχνεις για σχέση συνέχισε να ψάχνεις (δεν σημαίνει τίποτε ότι αυτοί που γνώρισες και ήταν όπως τους περιγράφεις δεν ήθελαν σχέση, βρες αυτούς που θέλουν και σε ελκύουν) όσο όμως ψάχνεις και τον εαυτό σου συνάμα. Καλύτερα μόνη παρά μόνη μέσα σε κακή σχέση.

  2. koita sigoura de boroume na ta exoume ola omos ok to erotiko kommati einai kati vasiko giati an de se elkiei o allos pos 8a eisai kai toso dotiki apenadi tou.apo tin alli xronia meta afto pou sou menei dipla sou einai enas sidrofos na se agapaei kai na se frodizei kai oxi to sex.prospa8ise na doseis alli mia efkairia ston eafto sou mipos kai ton deis erotika.prin xronia eixa mia paromoia periptosi.to paidi pragmatika me eixe sa vasilisa sta matia me koitaze alla oso kai na prospa8isa de mou evgaine to erotiko.k omos den emeina moni opos poli fovasai.episis de mas les kai tin ilikia sou.ok an eisai 45-50 xronon nai ok oi epiloges meionode alla an eisai poli mikroteri mi to skeftaise etsi oti de 8a vreis kanenan.ipomoni …

  3. Αυτή η allegoryofthecave με εκπλήσσει με τον ώριμο τρόπο σκέψης της και τις πολύ καλές της απαντήσεις… Θα συμφωνήσω κι εγώ μαζί της ότι όντως, δεν του οφείλεις κάτι πίσω επειδή είναι καλός μαζί σου, ούτε “οφείλεις” να νιώσεις κάτι, εφόσον δεν σου βγαίνει από μόνο του. Μπορείτε να είστε φίλοι, κάτι που θα είναι πολύ πιο χρήσιμο και σταθερό από το να δοκιμάσεις μαζί του ερωτικά με μισή καρδιά και μετά ν’ αποτύχει αυτό μεταξύ σας (με συνέπεια κιόλας να σε κατηγορήσει εκείνος ή να σε μισήσει). Έχω, ωστόσο, μια μικρή ένσταση: δεν είσαι στην εφηβεία για να περιμένεις να ερωτευτείς τρελά κάποιον. Επιπλέον, ο έρωτας σαν συναίσθημα μάς έλκει πολλές φορές προς τους λάθος ανθρώπους, επειδή μας κάνει να εξιδανικεύουμε κάποιον που το αξίζει πολύ λιγότερο στην πραγματικότητα. Αντίθετα, τέτοιοι ειλικρινείς και χαρισματικοί άνθρωποι όπως περιγράφεις εκείνον, συχνά δεν έχουν τύχη στον έρωτα επειδή παίζουν με ανοιχτά χαρτιά και δεν γνωρίζουν “στρατηγικές” για να σου εξάψουν το ενδιαφέρον “να λύσεις το μυστήριο” ή να σε κάνουν να θελήσεις να τους αποπλανήσεις.

  4. Γαρυφαλλιά, αν δεν τον βλέπεις ερωτικά μην το κουράζεις. Απλώς κάν’του το ξεκάθαρο με κάποιο τρόπο, ώστε αν εκείνος έχει άλλες βλέψεις, να μην πάρει λάθος μηνύματα. ʼλλο με προβληματίζει εμένα από τα όσα γράφεις. Τι τύπος άντρα σε ελκύει; Γιατί έχω την εντύπωση ότι ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που έλκονται από “προβληματικές” καταστάσεις. Όπως η ίδια αναφέρεις, όλοι (μα όλοι πια;;;;) είτε ήθελαν κάτι εφήμερο και “ανεπίσημο” για να το πω έτσι, είτε ήταν “καμμένοι” από τις πρώην…Και μόλις γνώρισες έναν σωστό άνθρωπο, δε μπορείς να τον δεις ερωτικά. Λες να είναι τυχαίο; Για δες το λίγο αυτό το θεματάκι.

  5. Γαρυφαλια υπαρχουν πολλα πραγματα που δεν μας λες και δεν μπορουμε να σχηματισουμε γνωμη. Τι ηλικια εχεις? Τι στοχους εχεις, θελεις οικογενεια και παιδια η απλα μια σχεση για συντροφικοτητα? Μενεις σε περιβαλλον οπου εχεις τη δυνατοτητα να γνωρισεις κοσμο η δυσκολευεσαι και πχ τα τελευταια 2 χρονια εισαι μονη (λογω εμφανισης πχ? δεν εχεις χρονο για dating?) Για να σου γνωριζει η φιλη σου ατομα, μαλλον δυσκολευεσαι, τωρα για ποιο λογο, εσυ ξερεις…Επισης, δεν μας λες ακριβως γιατι δεν σε ελκυει αυτος ο ανθρωπος να καταλανουμε αν ειναι οντως θεμα προσωπικου γουστου η αν εισαι εσυ περιεργη…Εγω συμφωνω με την ?! πιο κατω. Ναι μεν κανουμε σχεσεις με ανθρωπους που μας ελκυουν αλλα εμενα προσωπικα μου εχει τυχει kai περιπτωση που στην αρχη ελεγα οτι δε με εμπνεει ο αλλος, ειχα 1 χρονο ομως να κανω σχεση, πιεσα τον εαυτο μου να βγω μαζι του μονο και μονο για να μπω στη διαδικασια του “ψαχνω για σχεση” και επειδη πηγαινε καλα το πραγμα η σχεση προχωρησε και μετα σκεφτομουν “κοιτα να δεις που δεν ηθελα να του δωσω κι ευκαιρια στην αρχη!”. Ωστοσο ο ανθρωπος αυτος δε μου προκαλουσε κι αποστροφη! Απλως δεν ηταν στα χρωματα μου, θυμαμαι τοτε ελεγα οτι εμενα μου αρεσαν οι ανοιχτοχρωμοι και καλα…Οποτε αν αισθανεσαι εστω κι ενα “βρες μπας?” για αυτον τον ανθρωπο, ισως να τον κρινεις με παρωπιδες…Αυτο πουειναι σημαντικο ειναι να βγαινεις, να κοινωνικοποιεισαι, να γνωριζεις τον κοσμο γυρω σου πραγματικα και να μην περιμενεις η σχεση να σου ερθει ουρανοκατεβατη γιατι αλλιως πως θα γνωρισεις καποιον? Εγω αυτο που προτεινω ειναι αν δεν εχεις αλλους υποψηφιους στον οριζοντα και ξερεις οτι ουτε προβλεπεται να εχεις, να το προσπαθησεις 1-2 μηνες (το λεγομενο “βγαινουμε”) κι αν οντως δε σου βγαινει κατι τοτε αστο να παει ξεροντας οτι τουλαχιστον εσυ εκανες μια προσπαθεια αλλα δεν ταιριαζατε βρε αδερφε. Το οτι θα κανεις αυτη την προσπαθεια δε σημαινει οτι θα εισαι σε κακη σχεση, εμενα μου βγηκε σε καλο αλλα δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες. Επισης οι γυναικες δεν ειναι το ιδιο με τους ανδρες οπως λενε οι απο κατω. Αν εσυ φτασεις τα 50 σου δεν μπορεις να διεκδικησεις τα ιδια πραγματα με ενα ανδρα, κυριως για βιολογικους λογους και επειδη ο χρονος δυστυχως μας χτυπα αλυπητα σε σχεση με τους ανδρες. Οποια δε θελει να το καταλαβει αυτο, εθελοτυφλει! Σου ευχομαι καλη τυχη, να δινεις ευκαιριες στους ανθρωπους γυρω σου (εκτος κι αν εισαι 1000% σιγουρη οτι δε θες να κανεις κατι!) και να κοινωνικοποιεισαι!

  6. Συμφωνώ με τον/την “?” στο εξής ¨ ʼλλο με προβληματίζει εμένα από τα όσα γράφεις. Τι τύπος άντρα σε ελκύει; Γιατί έχω την εντύπωση ότι ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που έλκονται από “προβληματικές” καταστάσεις. Όπως η ίδια αναφέρεις, όλοι (μα όλοι πια;;;;) είτε ήθελαν κάτι εφήμερο και “ανεπίσημο” για να το πω έτσι, είτε ήταν “καμμένοι” από τις πρώην…Και μόλις γνώρισες έναν σωστό άνθρωπο, δε μπορείς να τον δεις ερωτικά. Λες να είναι τυχαίο; Για δες το λίγο αυτό το θεματάκι.¨

  7. Γαρυφαλλια καλησπέρα.Με τη νομενκλατούρα θα συμφωνήσω ως προς το δικό σου θέμα δηλαδή να βγεις για λίγο διάστημα και αν δεν θέλεις να συνεχίσεις τότε προχωράς παρακάτω, δεν χρειάζεται πιεςη.Θα διαφωνήσω για τη βιολογική φθορα που σου αναφέρει.Η φύση μετά τα 50 αντιμετωπίζει και τον άνδρα και τη γυναίκα με τον ίδιο τροπο.π.χ γυναικεία εμμηνόπαυση απο την μια πλευρά- ανδροπαυση απο την άλλη δηλ μείωση οστικής πυκνότητας,μείωση μυικης μάζας.Επισης προστάτης,στεφανιαία νόσος κ.α.Οπως διαπιστώνεις οι παλιές αντιλήψεις δεν ισχύουν(εξυπηρετουςαν αλλα συμφέροντα).Δεν εθελοτυφλούμε απλώς τα ζούμε στην εργασία μας

  8. Σορυ κιόλας αλλα στεφανιαια η μείωση οστικής μάζας μπορεί να πάθουν και γυναίκες και σίγουρα δεν το παθαίνουν όλοι οι άνδρες…αντιθέτως εμμηνόπαυση θα περάσουν ΟΛΕΣ οι γυναίκες, όχι κάποιες! Αυτό νομίζω λέει η νομενκλατούρα που συμφωνώ ότι δεν είναι το ίδιο 45αρες γυναίκες και άνδρες. Στο περιβάλλον μου μόνο ξέρω τουλάχιστον μερικές 45αρες μόνες αλλά δε γνωρίζω κανένα 45άρη άνδρα μόνο Για να κάνουν σχέση…ίσως γιατί οι άνδρες όταν έρχεται η ώρα τους δεν το ψειριζουν το θέμα, κάτι θα κάνουν σιγουρα…Η γυναίκα πάλι το να της βρωμάει τ αλλο της ξινίζει που λένε.

  9. Δυστυχώς έχουν μεγαλώσει τις κοπέλες με το παραμύθι οτι θα βρούν κάποιον και θα είναι ερωτευμένες μαζί του και τέλεια και θα είναι αυτός καλός και σωστός.
    Αλλά η πεζή πραγματικότητα είναι οτι δεν πρόκειται να το βρείτε ποτέ αυτό. Προσαρμοστείτε αναλόγως.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More