Ιωάννα: “Λίγες μέρες πριν, ήρθε και μου ζήτησε ατάραχος να χωρίσουμε γιατί λέει τον κεράτωσα.”

Καλησπέρα σας.
Με λένε Ιωάννα και είμαι 24 χρόνων. Είχα μια σχέση για κάποιους μήνες με έναν άντρα 32 χρόνων με τον οποίο γνωριστήκαμε με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Η σχέση μας ήταν, έτσι πίστευα εγώ δηλαδή, πολύ δεμένη αν και αποδείχθηκε ότι ζούσα στο δικό μου ροζ συννεφάκι.

Πάνω στους δυο μήνες σχέσης, μου γνώρισε τους γονείς του και πάνω στους τέσσερις επέμενε στο να γνωρίσει τους δικούς μου. Εγώ σαν άτομο ποτέ δεν θέλησα να γνωρίσω οποιαδήποτε σχέση μου στους γονείς μου, αλλά μετά από πίεση το δέχτηκα στην προκειμένη κατάσταση.

Η σχέση που είχα με τον άνθρωπο αυτό, δεν ήταν ουσιαστική, δεδομένου ότι μέναμε σε άλλες πόλεις και μέσα σε 6 μήνες σχέσης δεν έγινε ποτέ κάτι το σεξουαλικό μεταξύ μας (ναι κι εγώ έχω ακόμα την απορία). Ένιωθε από ότι έλεγε ότι με νοιάζεται και ότι με “αγαπάει” (πράγμα που δεν είμαι τόσο αφελής για να το πιστέψω).

Λίγες μέρες πριν, ήρθε και μου ζήτησε ατάραχος να χωρίσουμε γιατί λέει τον κεράτωσα. Σαφέστατα και δεν έγινε κάτι τέτοιο και όταν του είπα να πάρουμε τηλέφωνο το θεωρητικά “παιδί που είχα κάνει κάτι μαζί του”, το αρνήθηκε λέγοντας μου ότι μάλλον θα του “τα έριξα” και θα “έφαγα άκυρο”.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης μου έλεγε ότι τον έκανα να νιώσει άσχημα γιατί δεν τον είχα καλέσει στο σπίτι μου να φάμε όλοι μαζί με τους γονείς μου (πράγμα που το θεωρώ εξωφρενικό για το σύντομο χρονικό διάστημα της σχέσης εξ αποστάσεως). Η μόνη σχέση που είχαμε και θεωρούσε ότι ήταν και σχέση ζωής *(τρομάρα του), ήταν το να βγαίνουμε έξω και να κυκλοφορούμε μαζί. Δεδομένου ότι βρισκόμασταν σε διαφορετικές πόλεις, κοιτούσα να παίρνω άδειες και να πηγαίνω να τον βλέπω, νοικιάζοντας κάποιο δωμάτιο στην πόλη του, τουλάχιστον μια φορά στις είκοσι μέρες.

Το πρόβλημα είναι ότι εγώ ήθελα να κάνω πράγματα μαζί του, ήθελα να τον γνωρίσω καλύτερα και γιατί όχι να είμαι μαζί του. Ξέρω ότι δεν θα γίνει ποτέ αυτό σαφέστατα, δεδομένου των σχολίων που ειπώθηκαν στο χωρισμό μας, όπως: “Μην με ξαναενοχλήσεις”, “Δεν έκανες ποτέ κάτι για μένα”, “Δεν ήθελες να με γνωρίσεις στους γονείς σου” κ.α.

Πλέον έχουμε κόψει κάθε επαφή και εγώ σε λίγες μέρες φεύγω από την πόλη του. Δεν ξέρω τι μπορεί να σκεφτόταν και πως έβλεπε το μεταξύ μας, δεν ξέρω γιατί ήθελε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να “εκθέσει” καταστάσεις και πάνω από όλα δεν ξέρω γιατί κατηγόρησε έμενα για πράγματα που δεν υφίστανται.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχω κάνει λάθος και αν μπορώ να διορθώσω την κατάσταση, αν αξίζει ή αν απλά πρέπει να πω ότι συνάντησα ακόμα έναν περίεργο άνθρωπο στη ζωή μου και να προχωρήσω.

Ιωάννα

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Ιωαννα μ ολη αυτη η συμπεριφορα του μου θυμιζει ψυχοπαθη ανθρωπου.πως να τον καταλαβαινες εφοσον δν εισασταν μαζι?προφανως και κατι δν παει καλα η κατι κρυβει.εχεις σκεφτει μηπως ειναι gay?το λεω γτ αυτοι συνηθως εχουν εμμονικες συμπεριφορες με το να θελουν να γνωρισουν οικογενειες κτλ γτ πιεζονται απτο περιβαλλον τους να κανουν οικογενεια για να καλυψουν και καλα το “κουσουρι ” τους.οπως και ναχει ευτυχως που ηρθαν ετσι τα πραγματα και καλυτερα για σενα μην ξανασχοληθεις κοριτσι μου.σου ευχομαι την επομενη φορα να σταθεις πιο τυχερη να βρεις εναν νορμαλ ανθρωπο!

  2. Θεωρώ πολυ πιθανόν να είναι ομοφυλόφιλος, για αυτό και δεν έκανε τίποτα σεξουαλικό μαζί σου στους 6 μήνες της γνωριμίας σας!!! (αν είναι δυνατόν!! Δηλαδή πήγαινες στην πόλη του και τι κάνατε; Βγαίνατε απλά έξω σαν φιλεναδίτσες;;;!!!!) Σε γνώρισε στους δικούς του για να τους αποδείξει ότι έχει σχέση με γυναίκα, ότι δεν είναι gay. Σε σένα ήρθε και είπε μια χαζή διακιολογία για να σε αφήσει, και να συνεχίσει την δική του ζωή, εφόσον έχεις επιτελέσει τον σκοπό του, έχει καθησυχάσει το περιβάλλον του για λίγο. Για αυτό το λόγο διάλεξε μια γυναίκα που τους χωρίζει χιλιομετρική απόσταση και για αυτό το λόγο διάλεξε μια γυναίκα αρκετά νεότερη του, που ίσως να μην έχει την εμπειρία να αντιληφθεί την ιδιαιτερότητα του. Μην σκας κοπέλα μου, εσύ δεν έκανες τίποτα λάθος!!! Έχε πάντα τα μάτια σου ανοιχτά απο εδώ και πέρα! Καλή τύχη!!

  3. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ?? ΕΠΙΣΗΣ ΕΣΥ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΙΑΖΕΣ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΤΩΝ 32 ΔΕΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ?? ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΑΛΛΑ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ?? ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΧΩΡΙΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ. ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΟΥΛ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΟΟΩ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΑΠΛΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟ.ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΓΛΙΤΩΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΠΟΥ ΔΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΕΣΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.

  4. Να προχωρήσεις! Τόσο απλά. Δυστυχώς το παιδί έχει σοβαρά προβλήματα αυτοεκτιμησης δεν είναι δική σου δουλειά να τα λύσεις…

  5. Δεν ξέρω πώς σκέφτεται κ τί ήταν η σχέση σας για εκείνον. Σίγουρα (σίγουρα όμως) έχει τα θέματά του, τα πρώτυπά του, τα στερεότυπά του, για τα οποία μπορεί να μην είναι καν ο ίδιος ξεκάθαρος και τακτοποιημένος μέσα του (πιό πολύ τρικυμία εν κρανίω αντιλαμβάνομαι) και για τα οποία δεν είσαι υπεύθυνη εσύ ούτε για την δημιουργία τους, ούτε βέβαια για την λύση τους. Σε κατηγόρησε για να ΄την κάνει΄χωρίς ενοχές και να μην αφήσει περιθώρια για να κατηγορηθεί απο κάποιον, κυρίως απο εσένα (τουλάχιστον έτσι το έχει μέσα του) . Δεν έκανες κάτι λάθος, μην ασχοληθείς ξανά μαζί του, απλά εαν πιστεύεις ότι το ίδιο μοτίβο επαναλαμβάνεται στην ζωή σου (γράφεις: συνάντησα ακόμα έναν περίεργο άνθρωπο στη ζωή μου (δίνω έμφαση στο ακόμα)) θα πρέπει να ψάξεις ,να κοιτάξεις τα δικά σου πρώτυπα και να αξιολογήσεις την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου και την αξία του, γιατί καμιά φορά οι ΄άλλοι΄λειτουργούν σαν καθρέφτης μας.

  6. Με προβλημάτισε που είπες τίποτα σεξουαλικό….. Μήπως υπάρχει κάποιο θέμα που ήθελε να καλύψει?? Σχέση χωρίς σεξ απλά δεν είναι σχέση. Τις απαντήσεις πάντως τις έδωσες μόνη σου……

  7. Συμφωνώ με τη Βάλια. Μάλλον σε χρησιμοποίησε για “ξεκάρφωμα” στους γονείς του και στην κοινωνία γενικότερα. Έχω μια απορία, δεν συζητήσατε ποτέ το σεξουαλικό θέμα; αν όχι, λάθος σου. Γενικά πάντως κάτι δεν πάει καλά με αυτόν τον άντρα. Από δω και πέρα να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά.

  8. Ελεος βρε παιδια που τον βγαλατε gay εσεις οι αποκατω χωρις να τον εχετε καν δει. Φιλη δε ξερω αλλα για καποιο λογο απο αυτα που περιγραφεις θεωρω πιο πιθανο να αντιμετωπιζε θεματα στυτικης δυσλειτουργιας και δεν ηθελε να εκτεθει.Αυτα εκπορευονται και απο ελλειψη αυτοπεποιθησησς/αυτοεκτιμησης πολλες φορες κατι που επιβεβαιωνεται απο την ανασφαλεια που εβγαλε απεναντι σου κατηγορωντας σε για απιστια κλπ. Η ολη συμπεριφορα δειχνει μαλλον ψυχοπαθη ανθρωπο και να υποθεσω οτι γνωριστηκατε μεσω ιντερνετ? Αν ειναι ετσι φυγε μακρια. Δηλαδη ρωτα τον εαυτο σου, περσασες τοσο ωραια ολο αυτο το διαστημα που θες να συνεχιστει αυτη η αρρωστημενη κατασταση????

  9. βρε κοπέλα μου αναρωτιέσαι τι πρέπει να κάνεις; εδώ μιλάμε για μια ιστορία παραλογισμού. Τι σου συμβαίνει και δεν βλέπεις το προφανές; οτι πρέπει να εξαφανιστείς!

  10. Συμφωνώ με την Εύη, μη βιάζεστε να βγάλετε κάποιον γκέι. Αν ήταν τέτοιος, δεν θα ήταν τόσο ανασφαλής με αυτή τη ετεροφυλόφιλη σχέση πρώτα απ’ όλα. Πιστεύω ότι είναι έχει πρόβλημα με τις σεξουαλικές του επιδόσεις (δυσλειτουργία ή πρόωρη εκσπερμάτιση) ή απλώς είναι ασέξουαλ, δηλαδή δεν ενδιαφέρεται για σεξουαλικές σχέσεις καθόλου. Γνωρίζω περίπτωση ασέξουαλ άντρα, αν και δεν ξέρω να πω αν είναι κάτι που δεν του βγαίνει ορμονικά ή αν είναι κάτι που επέλεξε να κάνει και εξασκεί μόνιμη αποχή. Ασέξουαλ άνθρωποι υφίστανται, η μόνη διαφωνία είναι μεταξύ του αν είναι κάτι έμφυτο ή αν είναι μια επιλογή που κάνουν μειονότητες σαν αντίδραση σε μία πολύ σεξουαλικοποιημένη κοινωνία όπου δεν μπορείς να πουλήσεις ούτε χαρτί τουαλέτας χωρίς σεξ στη διαφήμιση. Και πάλι, όμως, πολλοί ασέξουαλ είναι εντάξει με το γεγονός ότι ο/η σύντροφός τους μπορεί να αναζητήσει σεξουαλικές σχέσεις εκτός του δεσμού τους, οπότε δεν νομίζω ότι θα αντιδρούσε έτσι στο ενδεχόμενο του να τον έχεις απατήσει (εκτός αν την απιστία δεν την εννοεί στο πλαίσιο του σεξ, κάτι που αμφιβάλλω). Το δικό του λάθος ήταν, αν κατάλαβα καλά, ότι δεν εξέφραζε ποτέ το πώς νιώθει για σένα, ειδικά τα παράπονά του ή τα προβλήματά του. Αν ήθελε να είσαι η σχέση της ζωής του, όφειλε να το κάνει! Εξ ου και αυτή η έκρηξη τύπου να μην ξαναενοχλήσεις και όλα τα παράπονα μαζεμένα επί του χωρισμού σας. Πιστεύω ότι πρόκειται για έναν αρκετά καταπιεσμένο άντρα, κολλημένο με την τελειομανία, που αλίμονο αν δείξει λίγο τις αδυναμίες του. Πρέπει να ήταν αρκετά αγχώδης τύπος κατά βάθος παρά την τέλεια σχέση που νόμιζε ότι σου προσέφερε, οπότε καλύτερα που σου ζήτησε να χωρίσετε παρά να ήσουν εσύ αυτή (και θα ήταν ζήτημα χρόνου να το πάρεις απόφαση να χωρίσετε) και να ρίσκαρες μετά τίποτα καταστάσεις stalking ή χειρότερα.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More