Κωνσταντίνα: “Θέλω να φύγω και δεν μπορώ να βρω τη δύναμη…”

Γεια σας!
Είμαι η Κωνσταντίνα και είμαι 23 χρόνων. Θα ήθελα τη βοήθειά σας κι εγώ…

Εδώ και τρία χρόνια είμαι σε μια σχέση με πολλά προβλήματα. Τσακωνόμαστε συνέχεια. Το πρόβλημα όπως εκείνος λέει είναι η παράλογη ζήλια μου. Εγώ όμως δεν πιστεύω ότι είμαι παράλογη, αλλά ότι μου δίνει αφορμές. Εκείνος τις ονομάζει “φίλες” του. Εγώ φλερτ.

Δεν θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες. Το θέμα μου είναι ότι θέλω να φύγω και δεν μπορώ να βρω τη δύναμη. Έχουμε χωρίσει αρκετές φορές και πάντα εγώ είμαι αυτή που κάνω το πρώτο βήμα επανασύνδεσης. Δεν μπορώ. Δεν αντέχω μακριά του και ξαναγυρίζω. Ενώ πάντα εγώ είμαι αυτή που φεύγω.

Με έχει κουράσει αυτή η κατάσταση. Δεν περνάω καλά, αλλά είμαι κολλημένη με αυτήν την ιστορία. Κάθε φορά που γίνεται κάτι και φεύγω είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρω και θα κρατηθώ, αλλά μόλις περνάνε λίγες μέρες αρχίζει και μου λείπει, νιώθω χάλια και επιστρέφω.

Δεν ξέρω τι να κάνω… Δεν είμαι ευτυχισμένη, αλλά δεν μπορώ να βρω τη δύναμη να φύγω οριστικά. Προσπάθησα να φλερτάρω με άλλους μήπως και έτσι καταφέρω να απεμπλακώ, αλλά δεν λειτούργησε.

Πείτε μου σας παρακαλώ, τι με συμβουλεύετε; Πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία, μου κάνει κακό. Πώς θα βρω τη δύναμη;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Κωνσταντίνα

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Να τα βρεις με τον εαυτό σου. Προφανώς, όταν χωρίζετε εσύ δεν έχεις θωρακίσει τον εαυτό σου, δεν αισθάνεσαι αυτάρκης, αυτόνομη και ολοκληρωμένη και γυρίζεις σ’εκείνον να καλύψεις συναισθηματικά και άλλα κενά. Ζήσε τη ζωή σου όπως πιστεύεις πως σου αξίζει και καλή τύχη!

  2. Εχω βρεθει ακριβως στην ιδια κατασταση με εσενα και οντως ειναι πολυ δυσκολο να βρεις την δυναμη να φυγεις απο μια σχεση που εισαι ‘εξαρτημενη’απο αυτην.
    Ειπες πως δεν σε κανει ευτυχισμενη σκεψου λιγο αν το αξιζεις ολο αυτο ειναι αδικο για τον ιδιο σου τον εαυτο να εισαι σε μια σχεση που δεν νοιωθεις ομορφα και χαρουμενη και πιστεψε εκει εξω σιγουρα θα υπαρχει καποιος που θα σε κανει ευτυχισμενη αρκει να το αντιληφθεις και εσυ η ιδια, καθε αρχη και δυσκολη δεν λενε?

  3. Το πρόβλημα σου για εμένα δεν είναι οτι ξαναγυρνάς σε αυτον τον συγκεκριμμένο αλλά οτι γυρνάς σε μια σχέση που στην ουσία δεν σου προσφέρει τίποτα …..μονο μια στιγμιαία επιβεβαίωση και μετά σε λίγο πάλι στα ίδια χάλια…..Γιατί το κάνεις αυτό στον εαυτό σου ? Γιατί σε φοβίζει το γεγονος να μείνεις μόνη σου χωρις σχέση και ξαναγυρνάς σε κάποιον που δεν σε εκτιμάει ούτε στο ελάχιστο ??? Αυτα ειναι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσεις και ξεκινώντας πρεπει να πιστέψεις στον εαυτο σου πρώτα απο όλα ….Εμέις ορίζουμε το πως μας φέρονται και και το αν θα περνάμε όμορφα την ζωή μας η χάλια τελικά …….Το πρόβλημα λοιπον είναι στην αυτοεκτίμηση σου και στην αξιοπρέπεια σου ….γιατι ενας ανθρωπο που τα έχει σε μεγάλο βαθμός αυτά δεν ξαναγυρνάει σε τετοιες σχέσεις που τον υποτιμάνε ξερά ….Δουλεψε λίγο με τον εαυτο σου λοιπόν και αν σου φαίνεται δύσκολο ψάξε και για την βοηθεια ενος ειδικού ψυχολόγου …..Και εν τω μεταξύ , κοψε οσο μπορείς την επικοινωνία με αυτο το άτομο….άλλαξε παρέες , βγαίνε οσο μπορείς έξω και απο κει που δεν το περιμένεις ίσως γνωρίσεις κάποιον καλύτερο που θα σε βοηθήσει να ξεκολλησεις επιτέλους απο τον συγκεκριμμένο ….

  4. Καλή μου, είμαι και εγώ στην ίδια κατάσταση με εσένα, αλλά με την διαφορά ότι είμαι παντρεμένη ,ζω σε μικρή κοινωνία και ο χωρισμός είναι δύσκολος.Αυτό που νοιώθεις δεν είναι πια αγάπη αλλά συνήθεια. Ναι,ή συνήθεια είναι άσχημο πράγμα αλλά με τον καιρό θα το ξεπεράσεις.Η καινούργια σχέση θα έρθει όταν θα είσαι έτοιμη και όχι για να ξεπεράσεις τον πρώην σου. Εστίασε σε κάποιον στόχο πχ επαγγελματικο, αυτό θα σε βοηθήσει να πας παρακάτω. Μην μένεις στάσιμη.Πήγαινε παρακάτω.

  5. Είσαι σίγουρη οτι είσαι σε σχέση με αυτόν; μήπως αυτός ειναι σε διάφορες σχέσεις;

  6. Επιστρεφεις γιατι ειναι ευκολο (και γιατι εκεινος σε δεχεται πισω καθε φορα). Θελεις να επιταχυνεις τη διαδικασια, δηλαδη να χωρισεις και την επομενη στιγμη να μη σου λειπει, να μην τον σκεφτεσαι, να μην πονας. Δε γινεται. Πρεπει να δωσεις στον εαυτο σου ολο το χρονο που χρειαζεται για να επεξεργαστει οσα εζησες και, λυπαμαι, αλλα αυτο δε θα συμβει σε μολις μια εβδομαδα ουτε θα περασει ανωδυνα. Δες το σαν μια ευκαιρια να γινεις λιγοτερο επιρρεπης, να μαθεις να επιβαλλεσαι στον εαυτο σου, να ωριμασεις.

  7. Φύγε. Διώξτον εσυ πριν το κάνει αυτός γιατί τότε θα είναι χειρότερα για σένα. Βρισκόμουν σε μια τέτοια κατάσταση για λιγότερο χρονικό διάστημα, τσακονώμασταν έκανα το πρώτο βήμα με έλεγε υπερβολική με έπειθε και μετά πάλι τα ίδια ώσπου μια μέρα με χώρισε και την άλλη μέρα ήταν με άλλη. Όλα είναι μια συνήθεια, θα σου είναι δύσκολο θα πονέσεις, θα σου πάρει χρόνο αυτή είναι η αλήθεια αλλα θα βρεις τον εαυτό σου σιγα σιγα, θα συνηδιτοποιήσεις ότι δεν σου άξιζε ούτε αυτός ούτε αυτή η κατάσταση. Απλά πρέπει να το πάρεις απόφαση και να σε στηρίξουν οι γύρω σου μην χάνεις χρόνο και μην φοβηθείς. Για να βοηθηθείς κάνε τις εξής ερωτήσεις στον εαυτό σου: Είμαι ευτυχισμένη? Είμαι ερωτευμένη? Αξίζω παραπάνω?

  8. Καλησπέρα… Δε ξερω τι εχεις κανει μεχρι τωρα με αυτόν τον άνθρωπο αλλα, μονο ενα πράγμα θα σου πω……εφόσον θέλεις να φύγεις ..Ο ΕΡΩΤΑΣ ΜΕ ΕΡΩΤΑ ΠΕΡΝΑΕΙ!!! Να μου το θυμηθείς….

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More