Κούλα: “Φοβήθηκε τον πρώην άντρα μου και τις απειλές του…”

Έχασα τα πάντα. Για έναν γκόμενο ή μάλλον την αγάπη μου τη μοναδική και παντοτινή έχασα τα πάντα.

Ήμουν παντρεμένη περίπου 10 χρόνια. Έχω τρία παιδιά. Το πρώτο με ειδικές ανάγκες. Δεν περπατάει… Ο άντρας μου αδιαφορούσε για τα πάντα. Είχα την πεθερά και τον πεθερό στήριγμα. Ήμουν καλή μάνα. Μαγείρισσα. Τυπική σε όλα. Πάντα είχα κόσμο στο σπίτι. Φίλες, γείτονες, όλοι με αγαπούσαν. Όλοι με θαύμαζαν. Τα παιδιά είχαν φίλους πολλούς. Κάθε μέρα στο σπίτι ένα σωρό παιδάκια… Με βοηθούσε με τα παιδιά και τα πάντα…

Μαλώναμε με τον άντρα μου. Έπινε. Δεν ερχόταν σπίτι. Έβγαινε. Ερχόταν μετά από δυο μέρες… Γκόμενες… Με τα πολλά, άρχισα να μιλάω στο Facebook με τον πρώην μου. Την πρώτη μου αγάπη. Του είπα ότι μου έλειψε τόσα χρόνια και για την κατάσταση που επικρατούσε στο σπίτι.

Χωρίσαμε με συναινετικό διαζύγιο. Έμπλεξα με τον πρώην μου, την αγάπη μου. Βγαίναμε στα κρυφά. Το γνώριζαν οι γονείς μου. Τους το είπα. Πηγαίναμε για φαγητό, για ποτό… Ήταν όμορφα μαζί του.

Όταν ήμασταν μαζί ένιωθα ότι ξαναζώ. Μετά, με άφηνε στο σπίτι και βρισκόμασταν πάλι μετά από δυο-τρεις μέρες. Πήγα θάλασσα με τα παιδιά. Ήρθε με βρήκε. Τα πρόσεχε η αδερφή μου για να μπορέσω να βγούμε έξω, να βρεθούμε. Πηγαίναμε παντού, εκτός περιοχής, για να μην μας δούνε κουτσομπόληδες.

Και όταν έμαθε ο πρώην άντρας μου για το δεσμό αυτόν ήθελε να μας χωρίσει. Λέγοντάς μου ότι δεν κάνει για μένα αυτός, ότι είναι κοπρόσκυλο, ρεμάλι, έχει εξώγαμο και με κοροϊδεύει. Νοίκιασα, έφυγα από το σπίτι του πρώην συζύγου για να μπορώ να τον βλέπω, να έρχεται σπίτι μου. Ήρθε δυο-τρεις φορές, όταν κοιμόντουσαν τα παιδιά φυσικά.

Το έμαθε ο πρώην άντρας μου και τον περίμενε έξω από το σπίτι μου. Με παίρνει τηλέφωνο. Λέει να κατέβει ο φίλος μου. Κατεβήκαμε και τον πλάκωσε στις μπουνιές. Λέει μπροστά στα παιδιά να μην ξανάρθεις. Λέει ο φίλος μου, εντάξει, δεν έρχομαι ξανά. Δεν ξαναήρθε από τότε. Ερχόταν από το πατρικό μου και με έπαιρνε.

Ο πρώην άντρας μου παρακολουθούσε τι κάνω, πού πάω. Με έπαιρνε τηλέφωνα -με ποιον είμαι, πού είμαι. Ήθελε να έρθει στο σπίτι, να μου κάνει έρωτα. Σιχαίνομαι. Δεν τον βλέπω ερωτικά. Δεν θέλει να τα βρούμε. Του λέω: Τι θες και με ενοχλείς; Η ζωή σου και η ζωή μου… Σε ενόχλησα εγώ; Χωρίσαμε… Ο καθένας το δρόμο του…

Εν τω μεταξύ, ο φίλος μου, η αγάπη μου… πήγε θάλασσα με άλλη. Με απάτησε. Το έμαθα. Του το συγχώρησα. Λάθος, αλλά από την πολλή αγάπη που του είχα -και έχω- τον συγχώρησα. Με βοηθούσε και οικονομικά, όταν είχα ανάγκη. Κι από εκεί καταλάβαινα ότι νιώθει για μένα κάτι, όπως έλεγε ότι με αγαπάει.

Οι γονείς μου με πίεζαν: πού θα βγει αυτή η κατάσταση, που θα πάει… Να συζήσουμε, να παντρευτούμε… Του το είπα. Στον φίλο μου. Δεν είμαστε για γάμο τώρα. Ούτε εγώ, ούτε ο φίλος μου δεν ήθελε φυσικά. Και καταρχήν, δεν δέχεται και τα παιδιά μου. Μου το έδειξε με τον τρόπο του. Έχει κι αυτός δύο μικρά στην ίδια ηλικία με τα δικά μου. Αλλά εγώ τον αγαπούσα αληθινά, είχα την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να συζήσουμε, μαζί και τα παιδιά μας. Εγώ τα δεχόμουν τα δικά του.

Έφυγε. Με άφησε σε μια δύσκολη στιγμή μόνη μου. Εγώ που έκανα τα πάντα για αυτόν… Να παρατάω τα παιδιά στους γονείς, να παίρνω γυναίκα να τα προσέξει για να βγω, γιατί δεν ερχόταν σπίτι πλέον… Αυτό ήθελε ο πρώην άντρας μου, να χωρίσουμε με τον φίλο μου. Γιατί δεν τον χώνευε και με κοροϊδευε… Τελικά είχε δίκιο ο πρώην άντρας μου. Και όλοι οι φίλοι μου. Φοβήθηκε τον πρώην άντρα μου και τις απειλές του. Δεν έκατσε δίπλα μου να με υποστηρίξει.

Λίγο να σταθώ να πάρω τα πάνω μου και μετά ας έφευγε. Με πούλησε. Με κορόιδεψε. Αυτός που μου έλεγε πως με αγαπάει. Δειλός αποδείχτηκε. Μα πάνω από όλα ψεύτης. Κοιτούσε την πάρτι του. Χωρίς αισθήματα άνθρωπος.

Πονάω πολύ. Υποφέρω. Γιατί εκτός του ότι έφυγε, με πούλησε ο φίλος μου και αδιαφορεί… Γιατί έχασα τα πάντα… Ένα σπίτι με αυλή -του πρώην συζύγου. Τα παιδιά, τους φίλους τους. Τη βοήθειά μου προς τα παιδιά και σε όλα. Μα πάνω από όλα, έχασα την αυτοεκτίμησή μου και την αξιοπρέπειά μου. Έμεινα μόνη, χωρίς βοήθεια, να τρέχω εγώ σε όλα και ο πρώην ούτε διατροφή, ούτε βοήθεια. Σαν να μην υπάρχει…

Κούλα

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Πήγες να φτιάξεις τη ζωή σου και δεν σου βγήκε. Μάλλον πέρασες πολύ δύσκολα στο γάμο σου κι έψαχνες απεγνωσμένα κάπου να πιαστείς. Και είδες τον πρώην σου σαν βάρκα σωτηρίας. Ξέρεις, σε τέτοιες περιπτώσεις δύσκολα βλέπεις καθαρά. Έτσι όπως μας περιγράφεις την κατάσταση, τώρα που βλέπεις κι εσύ εκ των υστέρων, είναι προφανές ότι ο πρώην σου δεν ήθελε να φτιάξει τη ζωή του με τον τρόπο που εσύ εννοούσες. Δεν έπρεπε να εναποθέσεις τόσες ελπίδες πάνω του, δεν έπρεπε να αμελήσεις όλα μτα υπόλοιπα. Τα παιδιά πάνω απ όλα φίλη μου. Κι ας έχασες το σπίτι με αυλή που μας το αναφέρεις ως την πρώτη απώλεια. Μάζεψε τις δυνάμεις σου, δεν είσαι μόνη. Είχες πολλούς ανθρώπους δίπλα σου όπως λες. Ανασυντάξου και μην πελαγώνεις.

  2. ελεος κοριτσι μου αντι να κοιταξεις τα παιδια σου εχεις και ενα με ειδικες αναγκες σε χρειαζετε περισσοτερο και εσυ πας και βγαινεις με εναν δειλο που το μονο που θελει ειναι το κρεββατι απο σενα ακου δεν δεχετε τα παιδια με τις κλοτσιες θα τον ειχα παρει πρωτα απ ολα τα παιδια παντα ντροπη σου και εσενα ακου τον εβαζες μεσα στο σπιτι ενω κοιμοντουσαν τα παιδα ειλικρινα δηλ μερικες δεν ντρεπεστε και τα γραφετε ολα αυτα καλα εκανε ο πρωην που τον εσπασε στο ξυλο και εσενα επρεπε να σου σπαει το κεφαλι χαζη ακου δεχομαι τα 2 παιδια του αλλ εκεινος οχι τα δικα μου δηλ τα δικα του ειναι καλυτερα θα δεχοςουν να αφηςεις στην ακρη τα παιδια σου ελεος τι αλλα θα διαβασουμε καλα να παθεις με τετοια μυαλα και λιγα τραβας

  3. Πολύ δράμα η ιστορία σου και ο πρώην φοβήθηκε τι να κάνει ο άνθρωπος; Με τόσα προβλήματα που έχεις και τόσες απειλές απομακρύνθηκε. Δες το απο την πλευρά του. Και εσύ δεν δείχνεις τακτικός άνθρωπος και συγκροτημένη. Ανεμοδούρα είσαι.

  4. Εντάξει ολα τα άλλα, το σπιτι με την αυλη ήταν πολύ βαρύ που το έχασες…Κουραγιο φιλεναδα!!

  5. Αυτά τα παιδιά σκέφτομαι. Πότε και ποιούς ενήλικες θα βρουν να νιώσουν ασφάλεια και ισορροπία στη ζωή τους; Υπάρχει κανείς που τα βάζει σε πρώτη προτεραιότητα στη ζωή του; Αυτά να δεις πως πονάνε, Κούλα (sic!), και δε φταίνε σε τίποτα στο φινάλε.

  6. η ιστορία σου φαίνεται τόσο αληθινη όσο και τα σενάρια του φώσκολου…

  7. Exeis tria paidia, exeis ton proin antra sou na thelei na ton deirei. Ti perimenes na kanei o anthropos? Ton ypostirikses esy? Kanonika eprepe na pate stin astynomia.

    Tora, oti egine-egine. Koita ta paidia sou mono kai tipota allo. Auta den sas ftaine se tipota.

  8. Είσαι αδύναμη και ψάχνεις πάντα από κάπου να πιαστείς. Πάτα στα πόδια σου κοίτα τι μπορείς να πάρεις για τα παιδιά σου από επιδόματα και αν μπορείς να εργαστείς για να τα βοηθήσεις. ʼσε τα γκομενιλίκια και κοίτα να σοβαρευτείς. Ο πρώην δεν σε πούλησε γιατί εσύ η ίδια είπες ότι σε στήριξε και οικονομικά και ξύλο έφαγε και δεν έφυγε. Μάθε να βλέπεις τα πράγματα ψύχραιμα και σφαιρικά. Απλά δεν ήθελε να σε παντρευτεί και είναι δικαίωμά του. Στον πρώην σου κάνε αγωγή να παρέχει αυτά που πρέπει στα παιδιά. Σύνελθε

  9. Ηταν λογικό επακολουθο να φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο. Δεν πήγαινε καλά η σχέση σου και άρχισες να μιλάς με τον πρώην σου. Πριν καν ακόμη δηλαδή συνειδητοποήσετε με τον άντρα σου και χωνεύσετε (κατι που θελει αρκετό καιρό)ότι οι δρόμοι σας χώρισαν και δεν έχει κανεις δικαίωμα να επεμβαίνει στη ζωή του άλλου, ξαναέφερες στη ζωή σου έναν πρώην. Εδώ να σημειώσω ότι ο πρώην παντα για κάποο λόγο είναι πρώην και δεν είναι ένας επιφανειακός λόγος, γιατί αν πραγματικά αγαπιόσασταν με αυτόν θα παντρευόσουν ή θα ήσουν τόσα χρόνια. Πιάστηκες και στήριξες τηνελπιδα σου για ευτυχία σε ένα πολύ ασταθές έδαφος! Ομως λάθος τα βλέπεις. Δεν έχασες τίποτα, αντιθέτως απαλλάχτηκες. Απαλλάχτηκες απο έναν άντρα αδιάφορο που έπαψε να σε γεμίζει. Και απαλλάχτηκες από ένα απωθημένο καθώς το ξαναζησες και ξέρεις μέχρι που έφτανε. Τώρα έχεις τα παιδάκια σου τους γονείς σου και κάποιους φίλους. Εχεις τόσους ανθρώπους να αγαπήσεις και να πάρεις αγάπη. Ομως για να το συνειδητοποιήσεις πρέπει να φτάσεις πάτο και να περάσει καιρός. Πάρε δύναμη και βρες κατι πιο ποιοτικό γα σένα και πιο αληθινο γιατί αυτό αξίζεις. Καλή δύναμη!

  10. “Τρεις λαλούν και δύο χορευουν” η αλλιώς “Ότι του φανεί του Λολοστεφανη”.

  11. Ολες οι αλανθαστες πεσαν να σε φανε! Λες και δεν εισαι ανθρωπος εσυ με αισθηματα και αναγκη να νιωσεις ζεστασια!!! Ειμαι σιγουρη οτι δεν παραμελησες στην ουσια τα παιδια σου κι ουτε χρειαζεσαι την κριτικη της καθε ανεραστης! Οι ανθρωποι εχουν αδυναμιες και δεν μπορουμε να τους αλλαξουμε!!! Αν ηταν τοσο δυνατο και γι’ αυτον, θα εισασταν μαζι! Αλλα κι εσυ ειναι πολυ πιθανο πανω στην αναγκη σου, να πιαστηκες απο το ονειρο περισσοτερο! Μην μετανιωνεις και μην ντρεπεσαι γιατι εκανες οτι αισθανοσουν! Κανεις δεν εχει δικαιωμα να σε κρινει και ιδιως οι ανθρωποι οι μονοδιαστατοι, με τις παρωπιδες. Ευτυχως εχεις ανθρωπους δικους σου και τα παιδια σου! Αλλος ενας κυκλος εκλεισε, θρηνησε αλλα ανασυνταξου γιατι κανενας αλλος δεν μπορει να το κανει για σενα. Σου ευχομαι τα καλυτερα!!!

  12. αρρωστημενες καταστασεις!!!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More