Λένα: “Αλλά για να είμαι ακόμα μόνη μου, αναρωτιέμαι, μήπως δεν είμαι και κάτι αξιόλογο;”

Πλησιάζω τα 33 και κατά περιόδους με πιάνει μια θλίψη για το ότι είμαι μόνη μου. Γύρω μου γνωστές και φίλες παντρεύονται και κάνουν παιδιά κι εγώ ακόμα τίποτα. Άλλες από μικρή ηλικία και άλλες λίγο μεγαλύτερες βρήκαν τον άνθρωπό τους και είναι ευτυχισμένες και φαίνεται.

Πολλοί μου λένε να βγαίνω καθημερινά για να γνωρίζω κόσμο, να βγαίνω ακόμα και σε μπαράκια επειδή εκεί θα με πλησιάσουν ακόμα πιο εύκολα, και τα έχω κάνει και τα δύο αλλά δεν έχει έρθει κάτι καλό. Δεν εργάζομαι τώρα και οι ελάχιστοι φίλοι που έχω είναι λίγο μακριά και έτσι περνάνε ακόμα και μέρες χωρίς να βγω από το σπίτι, αλλά και όταν έβγαινα καθημερινά τίποτα δεν έβρισκα!

Από την άλλη σκέφτομαι ότι όσους γνώρισα και μου άρεσαν πραγματικά, τους έδειχνα τον καλύτερό μου εαυτό αλλά για να είμαι ακόμα μόνη μου αναρωτιέμαι μήπως δεν είμαι και κάτι αξιόλογο; Αν ήμουν κάτι σπάνιο ή μοναδικό ή “κελεπούρι”, δεν θα με βούταγαν; Θα με άφηναν μόνη μου;

Και άντε, πείτε ότι ίσως έτσι πρέπει να γίνει για να με οδηγήσει η ζωή εκεί που πρέπει να πάω αλλά τόσα χρόνια που ζω, να μην έχω ούτε μια μακροχρόνια σχέση; Ούτε μία; Και τι είναι καλύτερο; Να έχεις μια άδεια ζωή από αναμνήσεις ή να πονάς για κάθε αποτυχημένη σχέση; Λένε πως “αν είναι να ‘ρθει, θα ‘ρθει, αλλιώς θα προσπεράσει”… Ok, αλλά πότε θα έρθει; Ή δεν θα έρθει; Ή το ότι θα έρθει από εκεί που δεν το περιμένεις (εντελώς χαζό και ηλίθιο επειδή δεν το πιστεύω καθόλου αυτό, πχ. δεν περιμένω ότι θα πάω μια βόλτα και θα μου έρθει επειδή πρέπει να έχω και τα μάτια μου ανοιχτά).

Το βράδυ που πέφτω για ύπνο, για να μην στεναχωριέμαι που είμαι μόνη μου, λέω ή παραμυθιάζω τον εαυτό μου ότι ο έρωτάς μου είναι εκεί έξω και όπως εγώ ψάχνω για αυτόν, έτσι και αυτός ψάχνει για εμένα και θα έρθει τη στιγμή που θα είμαστε και οι δύο έτοιμοι. Επίσης λέω να εμπιστευτώ τη ζωή και πως ξέρει αυτή τι κάνει…

ΥΓ. Το ξέρω ότι δεν έχει τελειώσει η ζωή μου, ότι είμαι νέα αλλά αυτό το βάρος που έχω πάνω μου, με το να μην έχω ζήσει σχέσεις πέρα από μερικούς μήνες, με πνίγει, με τρελαίνει και ίσως αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο που απογοητεύομαι με τη μοναξιά μου, επειδή αν είχα κάποιους δεσμούς θα έλεγα ότι θέλω να μείνω και μόνη μου, ενώ τώρα που είμαι μονίμως μόνη μου με πνίγει…

Λένα

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Καταρχήν δεν είναι καλό να το σκέφτεσαι αυτό το πράγμα κάθε μέρα. Οδηγήσε σιγά σιγά στην κατάθλιψη, ιδίως αυτές οι σκέψεις ότι δεν είσαι κάτι σπάνιο, μοναδικό ή κελεπούρι δεν είναι καθόλου καλές. Δεν είναι η ύπαρξη μιας σχέσης που μας κάνεις μοναδικές, σπάνιες και κελεπούρια. Επίσης, δε σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να εκτιμήσουν ένα κελεπούρι, ή είναι στη φάση της ζωής τους για να εκτιμήσουν ένα κελεπούρι, ούτε ότι ψάχνουν για ένα κελεπούρι. Ασχολήσου με πιο παραγωγικά πράγματα όπως είναι τα χόμπι σου, η προσπάθεια ανεύρεσης εργασίας. Ρώτα τους φίλους σου μήπως έχουν κάποιον να σου γνωρίσουν, αν και ξέρω ότι όταν παντρεύονται ριχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους. Ασχολήσου με σένα και χτίσε την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή σου και πραγματικά θα σου έρθει από κει που δεν το περιμένεις. Απλά μην είσαι αρνητική. Καλή χρονιά!

  2. Λενάκι, πάνω-κάτω μια απ’τα ίδια κι εγώ. Με τη διαφορά πως περνάω πολύ ήρεμα και χαλαρά με την πάρτη μου. Δεν απελπίζομαι και δεν αναλώνομαι στον οποιονδήποτε. Κυρίως, μην κοιτάς τί κάνουν οι άλλοι. ʼσε αυτούς να κοιτάνε εσένα και να ζηλεύουν την ελευθερία σου, για όσο ακόμα την απολαμβάνεις. Εμένα το θέμα “παιδί” με ανησυχεί και το “δουλεύω” μέσα μου, σε περίπτωση που δεν… ώστε να είμαι προετοιμασμένη 🙁 Σου εύχομαι να βρεις τον ιδανικό για ‘σένα σύντροφο και… σύντομα!

  3. Συμφωνώ με την mairi. Μια μακροχρόνια σχέση δεν σε μεταμορφώνει απο ΄τίποτα΄σε ΄τα πάντα΄. Κι εγώ είχα δυσκολευτεί στον τομέα των σχέσεων αρκετά. Εκτίμησε τον εαυτό σου σαν σπάνιο πετράδι. Όσο για το ότι βρίσκεις ηλίθιο το ΄θα σου έρθει απο κει που δεν το περιμένεις΄… μας συμβαίνει αυτό στο οποίο είμαστε ανοιχτοί και δεκτικοί πραγματικά. Εαν εσύ δεν το πιστευεις και δεν το περιμένεις (αντίθετα το βρίσκεις ηλίθιο), τότε… πώς το θες; Προξενειό; Εγώ πάντως την μια και μοναδική μακροχρόνια σχέση, η οποία λειτούργησε και λειτουργεί ακόμα, την γνώρισα μέσα στο λεωφορείο. Αγάπησε εσύ πρώτα τον εαυτό σου αληθινά. Κάνε τα πάντα γι αυτό. Γιατί η πεποίθηση ότι θα έρθει κάποιος άλλος και θα μας γεμίσει το κενό και θα μας πει πόσο φανταστικές είμαστε, κι όλα ok μέσα μας, είναι μια οικτρή ψευδαίσθηση. Μπορεί να βοηθήσει προσωρινά, όμως κανένας δεν μπορεί να το κάνει αυτό για μας σε βαθύ και ουσιαστικό επίπεδο. Γιατί η αγάπη, η πληρότητα, η εκτίμηση και η ευτυχία ξεκινάνε απο μέσα μας και επιβάλλεται να δουλέψουμε εμείς, όχι για να τα αποκτήσουμε, αλλά για να τα ανακαλύψουμε. Εαν θες την άποψή μου, είσαι τυχερή που δεν είσαι σε κάποια σημαντική για σένα σχέση. Κι αυτό, γιατί έχοντας χαμηλή αυτοπεποίθηση δεν θα μπορούσες να βρεις γαλήνη κι ευτυχία μέσα σ αυτήν. Σκέψου λοιπόν τί συμπέρασμα θα έβγαζες. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να ακούγεται δύσκολο και επίπονο όλο αυτό, όμως νομίζω ότι είναι μονόδρομος.

  4. ΓιΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΕΛΠΗΣΙΑ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ..ΟΥΤΕ Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΣΑΙ ΟΥΤΕ ΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ..ΟΛΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΠΙΟΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.. ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΑΠΟΠΝΕΕΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΗΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑΑΑΑ…ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΚΟΡΙΤΣΙ..

  5. Δεν εργάζεσαι τώρα και καθεσαι μέσα στο σπίτι και σκέφτεσαι πολύ…υπερβολικά μάλλον. Βρες μια απασχόληση, ικανοποίησε πρώτα τη ζωή και τον εαυτό σου και θα εμφανιστεί μετά και αυτός που ψάχνεις.

  6. Καλησπέρα και σας ευχαριστώ για της απαντήσεις σας. Θα απαντήσω στην κάθε μια σας ξεχωριστά. @mairi, όσες γνωριμίες έχω κάνει μέσω φίλων είναι άστα να πάνε, και δεν εννοώ απο εμφάνιση. Δλδ. μόνη μου έχω γνωρίσει καλύτερα άτομα αν και κράτησαν λίγους μήνες. Ναι, έχω κάποια χόμπι αλλά χρειάζεται και ο έρωτας…
    @Candy, μεγάλη και σοφή κουβέντα είπες:να μην κοιτάω τι κάνουν οι άλλοι αλλά κακό ελλάτωμα αυτό, μιας και με συγκρίνω με άλλους αλλά λέω συνεχώς οτι ο κάθε άνθρωπος έχει την πορεία του σε αυτήν την ζωή, και ηρεμώ κάπως. Γυναίκες είμαστε, και μπορούμε να κάνουμε παιδί, αλλά δεν είναι και οτι καλύτερο να μεγαλώσει ένα παιδί χωρίς τον πατέρα του, οπότε το ξεχνάμε και αυτό.
    @eira, με όλα αυτά που διάβασες, πιστεύεις οτι έχω και την καλύτερη εκτίμηση για τον εαυτό μου; Συνέβησαν και διάφορα περιστατικά όπως δεσμοί που εξαφανίστηκαν, δεσμοί το τονίζω, όχι απλά σεξ, με αποτέλεσμα αυτό να έρθει και να δέσει οτι για να φερθούν αυτοί έτσι, οτι κάτι είδαν σε εμένα. Ουσιαστικά, ”βλέπω” την αξία μου σαν γυναίκα και σαν άνθρωπος μέσα απο τις συμπεριφορές που έχουν οι άλλοι προς εμένα και κυρίως οι άνδρες. Αυτό το ”θα σου έρθει απο εκεί που δεν το περιμένεις”, αν πχ. εγω βγω τώρα για ποτό, θα έχω στο μυαλό μου οτι ίσως να γνωρίσω κάποιον εκεί που θα πάω και το περιμένω και κοιτάω τι παίζει γύρω, αλλά δεν γίνεται κάτι. Ενώ αυτό το ”εκεί που δεν το περιμένεις” πως θα γίνει, αν δεν δείχνεις ανοιχτό προς γνωριμίες ή δεν κοιτάς τι υπάρχει γύρω; Εκτός αν γίνει κάτι και αναγκαστώ να κοιτάξω προς κάπου που θα είναι και ο έρωτας εκεί.
    @roh, ίσως και θα έρθει, ποιος ξέρει; Αλλά μερικές φορές με πιάνουν οι ανασφάλειές μου για το τι κάνω στην προσωπική μου ζωή, οτι η ζωή περνάει και ξέρεις οτι εμείς έχουμε όρια στην τεκνοποίηση.
    @Α, μόνο σκέφτομαι;; Είμαι στα πρόθυρα τρέλας :-Ρ

  7. Λένα μου, θα σου πω τη δική μου ιστορία. Δεν είχα ούτε εγώ μακροχρόνιες σχέσεις και δυσκολευόμουν αρκετά να εντυπωσιαστώ από κάποιον, όμως γνώρισα τον άντρα μου εκεί που δεν το περίμενα. Όταν τον γνώρισα δεν σκεφτόμουν ότι θα κάνω σχέση μαζί του, γιατί ήμουν σε μια περίοδο που τα είχα βρει με τον εαυτό μου και δε με ένοιαζε να κάνω σχέςη με κάποιον, κι έτσι απλά αφέθηκα στο να γίνουμε δύο πολύ καλοί φίλοι. Τέσσερα χρόνια μετά, έχουμε μια κορούλα. Γιατί στα λέω αυτά; γιατί κι εγώ σκεφτόμουν σαν εσένα, όμως μετά από κάποια παθήματα και πολλή σκέψη, τα βρήκα με τον εαυτό μου. Όταν λέμε ότι θα βρεις τον έρωτα εκεί που δεν το περιμένεις, εννοούμε όταν δε θα σε νοιάζει να τον βρεις και αφεθείς στο να γνωρίσεις πραγματικά έναν άνθρωπο. Ελπίζω να σε βοήθησα.

  8. Όχι δεν πιστεύω ότι έχεις την καλύτερη εικόνα για τον εαυτό σου, κι αυτό που σου λέω είναι να νιώσεις τί πρέπει να κάνεις για να την αποκτήσεις. Κάποιο βιβλίο αυτοβελτίωσης, κάποιος ψυχολόγος; Τον άντρα μου τον γνώρισα στο λεωφορείο και ναι ήταν απο το πουθενά γιατί ήμασταν έτοιμοι προφανώς. Κράταγε (τυχαία;;;) ένα βιβλίο το οποίο ήθελα κι εγώ να αγοράσω και τον ρώτησα τί παίζει σχετικά και πώς του φάνηκε. Είχα κι εγώ χαμηλή αυτοεκτίμηση κάποτε. Όταν άρχισα να με βλέπω με αλλα μάτια ήρθε κι αυτό. Καλή επιτυχία

  9. Μάλιστα, δηλαδή μου λέτε να χαλαρώσω και να αφεθώ και θα έρθει… Έρχεται αλλά το πρόβλημα είναι οτι έρχεται μονόπλευρα και οχι αμοιβαία, με διάφορα παλικάρι που έχω γνωρίσει μέχρι τώρα, είτε θα ήθελαν αυτοί είτε μόνο εγω. Δεν συμβιβάζομαι και εύκολα…. Μπορείτε όμως να μου πείτε πως μερικές κοπέλες έχουν 1-2-3 ταυτόχρονα; Είναι επειδή είναι χαλαρές με τον πρώτο και έτσι τις πλησιάζουν και οι επόμενοι, και απλά δεν μπορούν να αντισταθούν και τα έχουν με όλους; ʼλλες κοπέλες με το που χωρίζουν, βρίσκουν αμέσως τον επόμενο, δλδ. και αυτές είναι χαλαρές μετά τον χωρισμό τους και έτσι έρχεται ο δεσμός και ο έρωτας ή απλά καλύπτουν κενά; Πάλι σύγκριση με άλλες… Είναι φορές που σκέφτομαι οτι ίσως μείνω μόνη μου για πάντα και άλλες που λέω να σταματήσω την μιζέρια και την γκρίνια και να περιμένω κάποιον άλλον να μου δείξει αν αξίζω…

  10. Λενάκι, το ότι οι άλλοι/άλλες έχουν σχέση ή 1-2-3 ταυτόχρονα, δε σημαίνει αυτομάτως ότι ζουν αυτό που εσύ τώρα ονειρεύεσαι να αποκτήσεις. Υπάρχει πολλή ανασφάλεια και κακοπέραση εκεί έξω. Όπως εσύ, λοιπόν, έτσι κι εγώ, δεν συμβιβάζομαι. Ξέρω πια τι θέλω και περίπου 6 χρόνια προτιμώ τη μοναξιά από άλλη μία κακή σχέση. Προστατεύω εμένα, αλλά και τους άντρες. Όσοι με βλέπουν/ξέρουν λένε το χαρακτηριστικό: “Αποκλείεται να είσαι μόνη εσύ! Είσαι όμορφη, καλή, μορφωμένη, κλπ! Ή ψέματα λες ή το ψάχνεις πολύ ή κάποιο πρόβλημα θα έχεις!”. Πεθαίνω στα γέλια κάθε φορά που το ακούω βλέποντας την έκπληξη στα μάτια τους. χαχαχα! Το ενδεχόμενο απλά να μην έτυχε ως τώρα και να μην τριγυρνάω με τον λάθος άνθρωπο, ούτε που το σκέφτονται. χαχαχα! Κοίτα, εγώ πιστεύω πως σχέση ζωής θα κάνεις και θα την χαρείς πολύ. Το πότε δεν το ξέρω, αλλά μέχρι να έρθει κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν, ακόμα κι αν είσαι κλεισμένη σε τέσσερις τοίχους, αραχτή στον καναπέ σου. Αυτό σου το είπα και πριν, διότι αν δεν είσαι πλήρης μόνη σου, μόλις βρεις κάποιον θα “πέσεις με τα μούτρα”. Κι αν είναι αμοιβαίο θα είσαι τυχερή. Αν όχι…; Μην περιμένεις να δώσει νόημα στη ζωή σου κάποιος άλλος. Μην περιμένεις να κάνεις σχέση για να βγεις, να ταξιδέψεις, να ψυχαγωγηθείς, να χαμογελάσεις. Έτσι, ούτε η προσμονή θα σε δυσαρεστεί ούτε η καθημερινότητά σου θα είναι αδιάφορη. Φυσικά, κι εγώ “πέφτω” ενίοτε και σκέφτομαι όπως εσύ, όμως κατά 90% αισιοδοξώ (επίτηδες) γιατί αλλιώς δεν γίνεται. Όλα θα πάνε καλά. Ένα ερώτημα θα κάνεις στον εαυτό σου όποτε συγκρίνεσαι με άλλες: “Εγώ θα τα είχα με τον τάδε της τάδε; Θα τον επέλεγα αν με ήθελε!” και θα ηρεμείς σε δυο λεπτά. Φιλιά!

  11. Συμφωνώ απόλυτα με την Candy. Όταν γνώρισα τον άντρα μου και με ρώτησε πώς και δεν έχω σχέση, αφού είμαι όμορφη κτλ, του απάντησα πως θα μπορούσα να έχω όποιον θέλω, αλλά καλύτερα να είμαι μόνη μου παρά με κάποιον που δε μου αξίζει ή δε μου αρέσει. Επομένως, πρέπει να βγάζουμε αυτοπεποίθηση στους άλλους και όχι ηττοπάθεια. Γι αυτό Λένα, όταν ξαναγνωρίσεις κάποιον που σε ενδιαφέρει, δείξτου πόσο σίγουρη είσαι για τον εαυτό σου.

  12. καλησπέρα, εγώ Λενα αν και μικρή σε ηλικία θα έλεγα ότι πρέπει άπλα να σταματησης να το σκεφτεσε. συνέχισε την ζωή σου κανονικά . βγαλτο από το μυαλό σου γνώρισε άντρες χωρίς να κοιτάς άμα θα τεργιαζατε για σχέση,γίνε φίλη μαζί του . ʼσε που άμα δείξεις από την αρχή ότι θέλεις οπωσδήποτε σχέση τρομάζουν. Γιατί να είναι τόσο περίπλοκα όλα? Η μήπως εμείς τα κάνουμε?

  13. Ορθή επανάληψη τελευταίας πρότασης:

  14. Ορθή επανάληψη τελευταίας πρότασης:?Ένα ερώτημα θα κάνεις στον εαυτό σου όποτε συγκρίνεσαι με άλλες: “Εγώ θα τα είχα με τον τάδε της τάδε; Θα τον επέλεγα αν με ήθελε;” και θα ηρεμείς σε δυο λεπτά.?

  15. @Candy, εύχομαι κάποια στιγμή να μπορέσω να την ζήσω την σχέση έτσι όπως θέλω. Να σου πω όμως, είναι καλό να μην συμβιβαζόμαστε αλλά μερικές φορές θα ήθελες να είχες ένα ανδρικό σώμα δίπλα σου και να μην είναι απλά για να περάσεις το βράδυ. Όσο για την τελευταία σου πρόταση, δλδ. να σκέφτομαι αν εγω θα τα είχα με το αγόρι κάποιας κοπέλας που με συγκρίνω μαζί της, το κάνω ήδη. Όταν η απάντηση είναι αρνητική, ηρεμώ αμέσως αλλά όταν η απάντηση είναι πως θα τα έφτιγνα μαζί τους με τα 1000 αν με ήθελε, εκεί βασανίζομαι μερικές μέρες :-/. @Κριέ,μα δεν βγάζω ηττοπάθεια σε όποιον γνωρίζω, το αντίθετο θα έλεγα. @Δήμητρα, αυτό το θέμα το έχουν οι άνδρες. Εγω είμαι χαλαρή και δεν κρέμομαι απο κανέναν, αλλά όποιος μου αρέσει του δείχνω το ενδιαφέρον μου και εκεί φεύγουν λες και θα χαραμιστούν μαζί μου! Ή υπάρχουν άνδρες που με πλησιάζουν με μοναδικό σκοπό να κάνουν κάτι μαζί μου κι ας μην με γνωρίζουν απλά τους τραβαέι η εικόνα και η εμφάνισή μου.

  16. Λένα είμαι στην ίδια ηλικία και πέρασα μια ακριβώς ίδια φάση. Έχω να σου πω: Συμφωνώ με Candy, το ότι είναι κάποια με κάποιον, δε σημαίνει πως δε θα μπορούσες να ήσουν στη θεση της. Το θέμα έιναι εσύ θα συμβιβαζόσουν με αυτόν τον κάποιον? Εμένα αυτή η συνειδητοποίηση με είχε βοηθήσει πολύ. Η αξία σου δεν έχει να κάνει με καμία σχέση. ʼρχισε να περνάς ωραια τη ζωή σου και να είσαι όσο πιο γεμάτη μπορείς. Να σε αγαπάς και να σκέφτεσαι πως μια σχέση θα έκανε τη ζωή σου διαφορετική αλλά δεν είναι απαραίτητη για μια καλή ζωή. Να θυμάσαι πως όσο κάνεις αυτές τις σκέψεις σκοτινειάζεις και βαραίνεις, και εκπέμπεις αβεβαιότητα, και σίγουρα είναι πιο ελκυστική μια γυναίκα που ξέρει να περνάει καλά και λάμπει από αισιοδοξία και σιγουριά. Επίσης, όταν δεν είσαι καλά με εσένα δε θα είσαι ούτε με τους αλλους: θα βρείς κάποιον, θα πέσεις με τα μούτρα επειδή θα θεωρήσεις πως είναι ο ΕΝΑΣ αν εχει κάποια σημαντικά για εσένα και η υπερβολή είναι κακό πράγμα, θέλει χαλαρότητα. Να δείχνεις τον αληθινό σου εαυτό.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More