Λίλιαν: “Το θέμα είναι τι κάνω από δω και πέρα. Το σταματάω τώρα που είναι νωρίς;”

Καλησπέρα,
θα ήθελα να σας πω κι εγώ αυτό που με προβληματίζει.

Όταν ήμουν στο σχολείο (τώρα είμαι 26), έκανα πολύ παρέα με κάποια παιδιά και ιδιαίτερα με τον Κ. Δεν ήμασταν ποτέ αυτό που λένε κολλητοί, αλλά κάναμε πολύ παρέα και γενικά περνούσαμε καλά μαζί. Μόλις μπήκαμε σε σχολές, αλλάξαμε πόλεις, κύκλους κλπ και ψιλοχαθήκαμε. Μέχρι τα φετινά Χριστούγεννα που βρεθήκαμε τυχαία με τον Κ. Και ήταν σαν να μην είχε περάσει μια μέρα. Αρχίσαμε να ξαναβγαίνουμε (στην Αθήνα όλοι πια) και γενικά περνάμε πολύ καλά, είτε όλοι μαζί είτε οι δυο μας. Στο ενδιάμεσο εγώ έλειψα για τρεις μήνες στο εξωτερικό και μιλάγαμε πάρα πολύ.

Όταν γύρισα λοιπόν, πάλι όλα καλά. Μέχρι που ένα βράδυ κάπως είχαμε ξεμείνει με τον Κ. και πήγε να με φιλήσει. Εκείνη τη στιγμή το σταμάτησα, του είπα ότι γενικά για μένα είναι πιο σημαντική η τωρινή μας σχέση παρά να γίνει κάτι άλλο, το δέχτηκε και συνέχισαν τα πράγματα ως έχουν. Το κακό είναι ότι μάλλον μπήκαν ιδέες και στους δυο μας, με αποτέλεσμα δέκα μέρες μετά, ένα βράδυ που είχαμε πιει λίγο και γυρνούσαμε, να το προκαλέσω εγώ και να προχωρήσουμε. Μετά το συζητήσαμε και είπαμε ότι ok και οι δυο έχουμε βγει πρόσφατα από σχέσεις, δεν θέλουμε να μπλεχτούμε και να αλλάξει κάτι στη τωρινή μας κατάσταση.

Από τότε έχουμε κοιμηθεί μαζί άλλες δύο φορές και όντως στο μεταξύ μας δεν έχει αλλάξει τίποτα. Από την κοινή παρέα δεν ξέρει κανείς κάτι και συμπεριφερόμαστε φυσιολογικά. Το θέμα είναι ότι όντως αυτός ο άνθρωπος είναι σημαντικός και ταιριάζουμε και σαφώς προτιμώ τη φιλική μας σχέση περισσότερο από το να ρισκάρω το οτιδήποτε με μια ερωτική.

Το θέμα είναι τι κάνω από δω και πέρα. Το σταματάω τώρα που είναι νωρίς; Θεωρώ απίθανο να αλλάξουν τα συναισθήματα για κάποιον από τους δυο μας ή να υπάρξει πρόβλημα αν ο ένας από τους δυο προχωρήσει, αλλά και πάλι είναι όντως εφικτό κάτι τέτοιο; Έχει περάσει κάποια άλλη κάτι αντίστοιχο, που στην πορεία να μπόρεσε να κρατηθεί η φιλία;

Λίλιαν

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Η κοινότυπη φράση του στυλ δεν θέλετε να χαλάσετε τη μεταξύ σας φιλία είναι μπαρούφες. Αν το σεξ ήταν τόσο καλό και αν ταιριάζατε τόσο πολύ, η δημιουργία σχέσης θα ήταν φυσική συνέχεια της φιλίας σας και όχι κάθετη σε αυτήν. Αυτό που βλέπω να συμβαίνει είναι ότι δεν σου αρέσει πραγματικά. Σίγουρα σου τόνωσε λίγο την ωραία αίσθηση του ότι είσαι ποθητή κλπ., γι’ αυτό και προκάλεσες κάτι περαιτέρω μεταξύ σας, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήθελες κάτι έξω από το σεξ. Η πρόβλεψή μου είναι ότι αργά ή γρήγορα ο ένας από εσάς θα θελήσει κάτι παραπάνω, πολύ πιθανό εκείνος, και θα κατακαθίσουν συναισθήματα μνησικακίας ενάντια σε αυτόν που είναι κουλ με αυτό (εναντίον σου δηλαδή) και θα χαλάσει μεταξύ σας η σχέση από μόνη της. Η αλήθεια είναι ότι πέρασα από φάση σεξ με φίλο. Κάναμε σχέση, παρόλο που δεν ήθελα από την αρχή κάτι, αλλά υποχώρησα επειδή συνέχεα το σεξουαλικό με το συναισθηματικό κιόλας. Ήταν από τις πιο βραχυρπόθεσμες σχέσεις μου και εκείνος έμεινε με μια πικρία ότι “του έκανα τη χάρη” στο σεξ και στη σχέση. Εννοείται ότι δεν διατηρούμε πια καμία επικοινωνία, ενώ υπό άλλες περιστάσεις θα μπορούσαμε να ήμαστε κολλητοί τώρα.

  2. Στην αρχή ολα καλά φαίνονται ….Το πρόβλημα θα αρχίσει οταν ένας απο τους δύο αρχισει και αναπτυσσει περισσότερα συναισθήματα για τον άλλο ….Και σιγουρα αυτο θα γίνει απο την στιγμή που πάτε στο κρεββάτι οσο και αν εσυ λες οτι δεν πρόκειται κ.τ.λ ….Εκει λοιπόν “χαλάει” η φιλία και η οποιαδήποτε σχέση γιατι μετά ο ενας απο τους δύο οι και οι δύο θα αισθάνεται αμηχανία και “κάπως” απέναντι στον άλλο …… —-Γενικά αυτές οι “μπλεγμένες” και “λίγο απ ολα” σχέσεις δεν καταλήγουν καλά γιατι μπαίνει στην μέση ο εγωισμός και η κτητικότητα …..Επίσης σκέψου π.χ να γίνεται αυτο μεταξύ σας κανενα χρόνο, και μετά αυτος ξαφνικά να σου ξεφουρνίσει οτι βρήκε κάποια άλλη την οποία την βλέπει σοβαρά και σαν σχέση ….Εκει δεν θα αισθανθείς καλά πίστεψε με , οσο και αν λές τώρα το αντίθετο …Θα πληγωθείς και θα στεναχωρηθείς …..Μου έχει συμβεί και απο προσωπική πείρα στα γράφω ….Να ξέρεις γενικά οτι αυτου του είδους οι σχέσεις είναι για λίγο διάστημα….δεν είναι για να τραβάνε μακρια….Εαν τον εκτιμάς σαν φίλο και σαν άνθρωπο οπως λες τοτε θα σε συμβούλευα να μην το συνεχίσεις το ερωτικο μεταξύ σας ….Θα μπλέχτουν τα πράγματα και αν γίνουν παρεξηγήσεις μετά δεν θα ξαναείστε όπως ήσασταν πρίν με τίποτα ….

  3. Από την στιγμή που κάνατε σεξ δεν πρόκειται να ξαναγίνετε ποτέ φίλοι. Εγώ δεν καταλαβαίνω αυτό που λες ότι παρασυρθήκατε πάνω στα ποτάκια σας και κάνατε σεξ. Δηλαδή εκείνη την στιγμή δεν τον έβλεπες σαν φίλο και δεν σε έβλεπε σαν φίλη ? Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί τα μπερδεύετε όλα στο μυαλό σας και δεν μπορείτε μετά να βγάλετε άκρη. Δύο πράγματα υπάρχουν. ‘Η να θέλω έναν άνθρωπο έστω και μόνο για σεξ αλλά σίγουρα όχι για φίλο ή να τον θέλω μόνο για φίλο. Το συμπέρασμα που βγάζω εγώ για εσάς τους δύο είναι ότι ούτε εκείνος σε θέλει ούτε εσύ τον θέλεις για σχέση. ‘Οσο για την “φιλία”που λες ότι έχετε ούτε και αυτή πραγματικά υπάρχει γιατί φίλος σου είναι κάποιος που σε σέβεται και σε εκτιμάει και εγώ δεν είδα να υπάρχει τίποτα από αυτά τα δύο σε εσάς. … και είναι απλά θέμα χρόνου να μην υπάρχει στη ζωή σου είτε το αποφασίσεις εσύ, είτε εκείνος.

  4. Οταν κοιμάστε μαζί δεν είναι πια φιλία. Τον εαυτό σου κοροιδεύεις.

  5. Πόσο συμφωνώ με την Ο. Τα πραγματα είναι απλα και ξεκαθαρα. Δεν ησασταν ουτε ειστε φιλοι. Αν ησασταν αληθινοι φιλοι δε θα κανατε σεξ και η σχεση θα ηταν τοποθετημενη σε αλλη βαση. Επισης συνηθως μας αρεσει η δε μας αρεσει ενας ανθρωπος. Προφανως δε σου αρεσει ουτε εκεινου του αρεσεις ωστε να κανετε δεσμο. Απλα ειχατε ορμες και ειπατε να τις ικανοποιησετε. Τοσο απλα. Το προβλημα που ειναι δεν καταλαβα. Αν νιωθεις αβολα με ο,τι εγινε μπορεις να απομακρυνθεις. Δεν ηταν και κολλητος σου. Εκτος αν δε θες να απομακρυνθεις και θες να τον εχεις απο κοντα σα φιλο γιατι εκεινος δε μπορει να σε δει ερωτικα ενω εσυ εχεις αισθηματα μεσα σου και θες κατι να αλλαξει.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More