Λίνα: “Αν ήξερα ότι της αρέσει πραγματικά θα έκανα πίσω. Δεν θα ασχολιόμουν μαζί του.”

Γεια σας!

Το προηγούμενο Σάββατο πήγα στα γενέθλια μιας φίλης. Δεν είναι η κολλητή μου, δεν μοιραζόμαστε τα πάντα, αλλά έχουμε συχνή επικοινωνία και είμαστε αρκετά κοντά θα μπορούσα να πω. Θα καταλάβετε γιατί σας κάνω αυτή τη διευκρίνιση…

Στο πάρτυ της, γνώρισα και έναν φίλο της. Μου άρεσε αρκετά και περάσαμε σχεδόν όλο το βράδυ να μιλάμε. Το θέμα είναι ότι παρατήρησα τη φίλη μου να μας κοιτάει περίεργα και τολμώ να πω πως ήταν και λίγο εκνευρισμένη.

Πριν φύγουμε, αυτός μου ζήτησε το κινητό μου και του το έδωσα γιατί κι εγώ ήθελα να τον ξαναδώ. Να σημειώσω εδώ ότι η φίλη μου είναι μόνη της, δεν έχει σχέση αυτό το διάστημα, αλλά δεν μου έχει πει ότι της αρέσει κάποιος ή ότι θα είναι και κάποιος στα γενέθλιά της που της αρέσει. Από ότι έμαθα από εκείνον είναι συνάδελφοι.

Εγώ έφυγα μαζί με τη φίλη μου. Τι ρώτησα αν έχει κάτι και μου απάντησε όχι. Ήταν όμως λίγο απότομη. Τη ρώτησα τι ξέρει για αυτόν κι έκανε απλά μια γκριμάτσα που δεν πολυκατάλαβα. Όταν τη ρώτησα τι εννοεί, μου είπε ότι νυστάζει και ότι δεν θέλει να το συζητήσει τώρα. Το άφησα κι εγώ, αφού κατάλαβα ότι δεν ήθελε να ανοίξει κουβέντα.

Την επόμενη μέρα που μιλήσαμε μου ακούστηκε ξενερωμένη και απόμακρη. Τη ρώτησα ευθέως αν τρέχει κάτι με αυτόν και το αρνήθηκε. Της μίλησα ανοιχτά, τη ρώτησα αν της αρέσει γιατί διέκρινα μια περίεργη συμπεριφορά από πλευράς της και μου είπε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πρόσθεσε επίσης ότι μπορώ να κάνω ό,τι θέλω.

Από εκείνη τη μέρα, έχει μειώσει τις επαφές της μαζί μου. Δεν μιλάμε τόσο συχνά στο τηλέφωνο και δεν έχουμε συναντηθεί. Όλο κάτι άλλο έχει κανονίσει. Και δεν καταλαβαίνω. Τι πρέπει να κάνω εγώ;

Τη θεωρώ φίλη μου και πίστευα ότι θα μου έλεγε ότι της αρέσει. Το αρνήθηκε όμως. Η συμπεριφορά της όμως άλλαξε. Γιατί; Στο μεταξύ, εκείνος μου έστειλε μήνυμα και ευγενικά, βρίσκοντας μια “επαγγελματική” δικαιολογία το απέφυγα, αφήνοντας όμως την πόρτα ανοιχτή -μέχρι να δω τι θα κάνω. Αλλά δεν ξέρω πως να το χειριστώ. Αν ήξερα ότι της αρέσει πραγματικά θα έκανα πίσω. Δεν θα ασχολιόμουν μαζί του.

Τι να κάνω;

Λίνα

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;
Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Κακώς που βρήκες μια “επαγγελματική” δικαιολογία για τον άλλον. Εφόσον σου αρέσει, κι εφόσον ξέρεις ότι δεν είναι ο δεσμός/αρραβωνιαστικός/σύζυγος της φίλης σου (ή κάποιας άλλης), γιατί να κάνεις πίσω; Εγώ υποψιάζομαι το εξής: μπορεί κάποτε να έγινε κάτι μεταξύ τους, κάτι επιπόλαιο, και εκείνος να το ξεπέρασε εδώ και καιρό, ενώ η φίλη σου όχι. Μπορεί κιόλας να τον κάλεσε στα γενέθλιά της ελπίζοντας να το κουβεντιάσουν καλύτερα ή απλώς να δει πώς θα φερθεί εκείνος στην παρουσία της εκτός δουλειάς. Και για εκείνη εσύ τώρα της “το χάλασες,” αφού μονοπώλησες το ενδιαφέρον του. Εάν, δηλαδή, όντως προηγήθηκε αυτό που είπα, τότε έτσι μπορεί να το βλέπει εκείνη. Ωστόσο, εφόσον αρνήθηκε να το συζητήσει μαζί σου, δεν έχεις λόγο ούτε να την πιέζεις ούτε και να περιμένεις κάτι. Και βγάλε τον άλλον από τον “πάγο.” Μην τον βάζεις σε αναμονή επειδή νομίζεις ότι η φίλη σου νομίζει κτλ.

  2. Η φίλη σου είναι κομπλεξική και ανώριμη. Πως μπορείς εσύ να ξέρεις κάτι (τουλάχιστον σύμφωνα με αυτά που μας γράφεις). Η συμπεριφορά της είναι απαράδεκτη, μια και τη ρώτησες ευθέως ευθέως έπρεπε και να σου απαντήσει. Προχώρα με αυτόν και μη νιώθεις καμία τύψη μια και αυτή δε φέρθηκε σωστά όχι εσύ. και στο κάτω κάτω αυτός έδειξε το ενδιαφέρον του, δηλαδή και πίσω να κάνεις δε σημαίνει ότι θα τον έχει αυτή, μια και αυτός ξεκάθαρα έδειξε ενδιαφέρον σε σένα.

  3. Μπορεις αλλη μια φορα να την ρωτησεις τι τρεχει, για να εχεις ξεκαθαρισει 100% τη θεση σου.
    Από κει και περα βγες με το παιδι και αν η κοπελα συνεχισει να συμπεριφερεται ετσι εχεις βγαλει τα συμπερασματα σου.

  4. Είναι πολύ απλό. Της έφαγες κάποιον που ίσως ήθελε να κάνει σχέση μαζί του. Φυσικά και θα αρνιόταν να σου πει ότι τον γουστάρει αφού εσείς οι 2 μπορεί να κάνετε σχέση Και να γελάτε με αυτή που έμεινε με τη χαρα. Αλλά δε χάρηκε κιόλας που σου προέκυψε αυτός οπότε από δω και πέρα θέλει να κάνει παρέα με άτομα που ξέρει ότι δεν θα τα προτιμούν σε σχέση μ εκείνη. Κοινώς είδε ότι σε προτιμάνε οι άνδρες που γουστάρει και ξενερωσε. Δε θα ξαναπάρεις πρόσκληση απ αυτή να βγείτε παρέα έξω, να ξες..Αλλά κι εσύ γιατί δεν το προχωρήσες με τον άλλο να μάθεις και περισσοτερα Και να δεις αν έτρεχε κάτι μεταξύ τους? Μπορεί και να χε παιχτεί κάτι και γι αυτό να στράβωσε η γνωστή σου. Δε μου φαίνεσαι όμως να πολυενδιαφερεσαι για αυτον Γιατί αμέσως τον έβαλες στο πάγο. Μήπως ασχοληθηκες μ αυτόν ίσα να περάσει η ώρα στο πάρτυ? Και επειδή είστε γνωστές και δεν γνωρίζεις και πολλά για την ίδια, Ναι μπορείς να κάνεις κάτι μαζί του και να προχωρήσεις άφοβα αν σ ενδιαφέρει . Το μόνο θέμα είναι ότι αυτή φαίνεται κάπως ύπουλη από την αντίδραση της και μπορεί επειδή είναι συνάδελφοι ν αρχίσει να σε θάβει σ αυτόν. Οπότε αν ειναι να κάνεις κάτι μ αυτόν καν το γρηγορα

  5. Μπορεί να συμβαίνουν διάφορα, από αυτό που υποψιάζεσαι, μέχρι το να υπήρχε κάποιο φλερτ ανάμεσά τους και τώρα που είδε ότι την έπεσε και σε σένα να πληγώθηκε και να ξενέρωσε, μέχρι ακόμα και να είχαν κάτι κρυφό, οπότε δεν ένιωσε άνετα να στο αποκαλύψει (αφού δεν εκμυστηρεύεστε τα προσωπικά σας η μία στην άλλη). Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι το χειρίστηκες σωστά μέχρι τώρα. Απλά πρόσεχε γιατί μπορεί ο τύπος να παίζει σε πολλά ταμπλό.

  6. Μην το υπεραναλύεις. Τη ρωτησες τόσες φορές, και της έδωσες ευκαιρίες να σου πει αν όντως της αρέσει ή αν έχει παίξει κάτι ανάμεσά τους. Μέχρι και την “ευλογία” της σου έδωσε να κάνεις ότι θέλεις μαζί του. Σκέψου το ενδεχόμενο, αυτός ο άνθρωπος να είναι ο ιδανικός σύντροφος για σένα, κι εσύ να τον χάσεις για τα ανόητα πείσματα της φίλης σου. Αν πραγματικά σου αρέσει, φρόντισε να βγεις μαζί του χωρίς ενοχές και αναλύσεις.

  7. Η φίλη σου μάλλον έχει τεράστιες ανασφάλειες που δεν μπορεί η ίδια να διαχειριστεί πόσον μάλλον να το κάνει κάποια άλλη , εν προκειμένη περίπτωση εσύ, γι’ αυτήν. Είναι φανερό ότι είναι θυμωμένη και απογοητευμένη με τα αισθήματα που έχει γι’ αυτόν τον άνδρα και όλο αυτό εκφράζεται ως επιθετικότητα (και η παγερή στάση επιθετική είναι) προς εσένα. Από την πλευρά σου έκανες ότι η λογική και η ευαισθησία υπαγορεύουν. Αλλά νομίζω ότι τώρα πρέπει να κάνεις πίσω και να της αφήσεις το χώρο να καταλάβει τι της συμβαίνει, γιατί αντιδρά με τέτοιο τρόπο, ποια είναι η πραγματική πηγή του θυμού της, κτλ. Αυτό όμως που πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου (εκτός από τις κινήσεις που θέλεις να κάνεις αν σου αρέσει ο συνάδελφος της φίλης σου) είναι γιατί εσύ αισθάνεσαι τόσο ένοχη για την όλη κατάσταση και γιατί κυνηγάς την αποδοχή αυτής της όχι και τόσο στενής φίλης σου. Γιατί αισθάνεσαι ότι κάνεις κάτι κακό; Δεν κάνεις, αλλά γιατί αισθάνεσαι ότι κάνεις; Μήπως τα δικά σου κίνητρα είναι πιο διφορούμενα από ότι νομίζεις; Μήπως κάπου στο βάθος, και χωρίς να το θέλεις, σου αρέσει που ο τύπος σε προτίμησε; Δεν είναι ούτε περίεργο, ούτε κάτι που δεν το έχει αισθανθεί κανένας άλλος άνθρωπος. Ίσως γι’ αυτό αισθάνεσαι ένοχη και προσπαθείς απεγνωσμένα να αποσπάσεις τη ‘συγχώρεση’ της. Αυτό όμως εγκλωβίζει και τις δύο σας σε ανέξοδες καταστάσεις. Το καλύτερο είναι να δεχθείς ότι ούτε εσύ ούτε εκείνη ελέγχεται ποιος γουστάρει ποιόν, ότι εφόσον δεν υπήρχε τίποτα μεταξύ φίλης και του συναδέλφου της, η μάλλον τίποτα που να οδήγησε πουθενά, τότε έχεις κάθε δικαίωμα να ανταποκριθείς στα αισθήματα του αν και εφόσον το επιθυμείς. Επίσης εκείνη χρειάζεται χώρο και χρόνο να κατανοήσει τις πηγές του θυμού και της απογοήτευσης της (ίσως να κατάλαβε τι αισθανόταν για τον τύπο τη στιγμή που τον είδε να φλερτάρει μαζί σου. Μπορεί, άλλη υπόθεση αυτή, να τον πρόσεξε ακριβώς επειδή αυτός πρόσεξε εσένα, δηλαδή ότι πρόβλημα είχατε στην όχι και τόσο στενής σας σχέση βγήκε στην επιφάνεια με αφορμή αυτόν. Οπότε η αιτία δεν είναι ότι αυτός σε γουστάρει). Η γνώμη μου είναι να σταματήσεις να θίγεις το θέμα όταν μιλάτε. Μην της τηλεφωνείς για να την ρωτήσεις για πολλοστή φορά κάτι για το οποίο η ίδια δεν θέλει να μιλά. Αν συνεχίσει να είναι παγερή και απόμακρη (ήταν και σε παρελθούσες δυσκολίες έτσι;) μάλλον θα πρέπει να σταματήσεις τις επαφές μέχρι να σε επαναπροσεγγίσει η ίδια (αν το κάνει). Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζεται να απολογείσαι για το ότι κάποιος θέλει εσένα. Ούτε να σε σταματήσει η στάση της από το να κάνεις κάτι με αυτόν, αν φυσικά το θέλεις.

  8. Από τη στιγμή που είναι ελεύθερος και σε προσέγγισε δεν έχεις καμμία ευθύνη. Ούτε σου είπε η φίλη σου αυτός μου αρέσει, ούτε τα έχουνε, ούτε στην τελική είναι η αδερφή σου να πεις να κάνεις πίσω. Αν σου αρέσει ο νεαρός δώσε μια ευκαιρία να τον γνωρίσεις ( εκτός αν δεν σου αρέσει και τόσο) γιατί είναι πολύ εγωιστικό από η φίλη σου να θέλει να μην προχωρήσετε οι δυό σας επειδή εκείνη αισθάνεται πράγματα για αυτόν. Ο έρωτάς της είναι μονόπλευρος όπως φαίνεται εκείνος προτιμά τη δική σου παρέα. Και για να σου πω μια προσωπική εμπειρία μου έχει τύχει ακριβώς το ίδιο (με φλέρταρε κάποιος που ήθελε η φίλη μου αλλά του ίδιου δεν του άρεσε). Εγώ δεν έκανα τίποτα μαζί του γιατί α) η κοπέλα μου μίλαγε μέρα νύχτα για αυτόν και πόσο τον ήθελε πολύ πριν τον συναντήσω και β) η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν ο τύπος μου. Πάντως πρόσεξε μήπως στο τέλος μείνεις και χωρίς φίλη και χωρίς σχέση όπως εγώ διότι παρόλο που φέρθηκα τοοοσο πολιτισμένα η ¨κυρία ΄΄ που θεωρούσα φίλη μου άρχισε να κόβει λάσπη μετά από λίγο καιρό λόγω ζήλειας.

  9. Η φίλη σου προφανώς σε ζηλεύει που αρέσεις εσύ και όχι αυτή. Δυστυχώς υπάρχουν πολλές κοπέλες που αντιδρούν έτσι όταν η φίλη τους έχει μια κατάκτηση και όχι αυτές. Οπότε μην ξαναβρείς δικαιολογία για να μην συναντήσεις το παιδί. Αν είναι πραγματική φίλη θα πρέπει να χαρεί για σένα!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More