Λίτσα: “Οι γονείς μου είναι πολύ καταπιεστικοί…”

Είμαι 19 ετών και οι γονείς μου είναι πολύ καταπιεστικοί…

Πάω σχολή μαγειρικής και κάνω την πρακτική μου σε ένα ξενοδοχείο σχετικά κοντά στο σπίτι μου. Δεν μένω στο πατρικό μου. Μου έχει δώσει το ξενοδοχείο δωμάτιο και μένω μόνη μου.

Τώρα δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά όταν έμενα στο σπίτι μου, μου έκαναν συνεχώς ελέγχους… Πού θα πας και γιατί γύρισες τέτοια ώρα κτλ…

Έχω σχέση πέντε χρόνια με ένα παιδί, το οποίο είναι αγρότης και μου λένε να χωρίσουμε γιατί δεν έχω μέλλον μαζί του. Εγώ όμως δεν θέλω. Τον αγαπώ…

Τώρα που θα ξαναπάω στο πατρικό μου θα αρχίσουν πάλι τα προβλήματα… Θέλουν να ανακατεύονται συνεχώς στη ζωή μου…

Τι μπορώ να κάνω για να το σταματήσουν όλο αυτό;

Λίτσα

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Στην Ελλάδα της κρίσης, της φτώχιας και των μεταναστών, μόνο με αγρότη έχεις μέλλον. Πού ζούνε οι γονείς σου; Δεν βλέπουν τι γίνεται έξω;Απορώ με κάποιους Ελληνες που εχουν παραμείνει σε παλιά μικροαστικά στερεότυπα, εδώ ο κόσμος καίγεται τους πείραξε ο αγρότης…

  2. Να βάλεις ως άμεσο στόχο να φύγεις από το σπίτι τους . Προσπάθησε να βρεις εργασία στον τομέα των σπουδών σου που θα σου επιτρέψει να ζήσεις ανεξάρτητα (μπορείς να βρεις συγκάτοικο να μοιράζεστε το ενοίκιο;). Όσο ζεις στο σπίτι τους μην συζητάς την προσωπική σου ζωή μαζί τους, αν αρχίζουν αυτοί τη συζήτηση να την σταματάς λέγοντας ότι προτιμάς να μην μιλάς για την σχέση σου γιατί ξέρεις ότι δεν είναι διατεθειμένοι να σεβαστούν τις επιλογές σου. Αν νομίζεις ότι θα τους κάνεις να αλλάξουν γνώμη τότε φοβάμαι ότι απλώς θα σπαταλάς το χρόνο σου και θα φθείρεσαι αντί να βάλεις την ενέργεια σου στην ανάπτυξη της προσωπικότητας σου και την καλλιέργεια της ατομικότητας σου. Όσο εξαρτάσαι οικονομικά από αυτούς δεν θα κερδίσεις ποτέ την ανεξαρτησία σου και πολύ σύντομα θα σε χειραγωγούν και θα αναιρούν όλες σου τις επιλογές και επιθυμίες.

  3. Η μόνη σίγουρη λύση, για αποφυγή τριβών και παρεξηγήσεων με τους γονείς σου, είναι να μείνεις μόνη σου.
    Αν αυτό δεν είναι άμεσα εφικτό, θα πρέπει κάνεις υπομονή και καλό θα ήταν να μην μοιράζεσαι τα προσωπικά σου με τους γονείς σου. Για όσο διάστημα μείνεις στο πατρικό σου, προσπάθησε να προσαρμόσεις τις εξόδους σου και τη διάρκειά τους για να μην βρίσκεσαι σε μια διαρκή διαμάχη με τους γονείς σου, γεγονός που θα σου ρίχνει τη ψυχολογία και τη διάθεση. Σημαντική βοήθεια στα παραπάνω θα σου δώσει και ο σύντροφός σου με την κατανόηση του, που αν νιώθει όπως εσύ, θα το κάνει πρόθυμα. Να είσαι σίγουρη ότι οι γονείς σου θέλουν μόνο το καλό σου (πλην ακραίων εξαιρέσεων), αλλά από τη δική τους οπτική και σύμφωνα με τα βιώματα και τις εμπειρίες περασμένων ετών. Οι εποχές όμως έχουν αλλάξει και μέχρι να ανοίξεις τα δικά σου φτερά και να σταθείς μόνη σου στα πόδια σου, κράτα ισορροπίες για να είσαι ευτυχισμένη.

  4. Πες τα ντε,αυτοί οι γονείς φέρονται σαν να είναι στο 1950 και όχι στο σήμερα!!Τι τους φταίει ο αγρότης,δεν μπορώ να καταλάβω!!!
    Λίτσα μου,μην τους ακούς καθόλου!!!Οι γονείς σου δεν γνωρίζουν ούτε από οικονομική κρίση και ούτε από μνημόνια!!!Το θέμα είναι ό,τι θέλουν βοήθεια από ψυχολόγο!!!!!Αυτό έχω να πω!!!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More