Μαίρη: “Αυτήν την περίοδο για να βρω άνδρα θα είναι μόνο μέσω προξενιού…”

Όλοι γύρω μου αρραβωνιάζονται ή έχουν κάποιον δεσμό… Εγώ, σχεδόν στα 32 μου, είμαι μόνη μου. Θα μου πείτε πως δεν είμαι η μοναδική αλλά ζηλεύω και στεναχωριέμαι αλλά και θυμώνω μαζί μου επειδή εγώ δεν μπορώ να κρατήσω έναν δεσμό ή να βρω κάποιον άνθρωπο… Λες και είμαι εντελώς άχρηστη…

Από την άλλη, και ο κατάλληλος άνθρωπος για μένα θα με ψάχνει όπως τον ψάχνω και εγώ να τον βρω…

Ο καθένας μας έχει τη δικιά του πορεία στη ζωή και τις δικές του επιθυμίες και ευκαιρίες… Αλλά αυτήν την περίοδο για να βρω άνδρα θα είναι μόνο μέσω προξενιού, μιας κι είμαι άχρηστη να βρω κάποιον μόνη μου…

Τόσο δύσκολο είναι να βρω και να κρατήσω μια φυσιολογική και ήρεμη σχέση;

Μαίρη


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Λίγο ανώριμη φαίνεσαι. Με χαμηλή αυτοεκτίμηση όλο άχρηστη αυτοαποκαλείσαι και στους άντρες δεν αρέσουν οι άχρηστες! Το προξενιό γιατί σε χαλάει; Ετσι γνωρίζονται οι άνθρωποι, μέσω γνωστών. Αφού με τους άγνωστους χαίρι δεν είδες ως τώρα! ʼλλαξε λιγο οπτική γιατι σαν να τα βλέπεις λάθος τα πράγματα…

  2. Ξερω απο τωρα τι θα σου γραψουν οι περισσοτεροι. Καποιοι θα σε κραξουν οτι εσυ φταις,εσυ κανεις κατι στραβο (λες κ ολοι οσοι εχουν σχεση εχουν κ το αλαθητο)….Οι υπολοιποι θα κοιταξουν να σου βρουν λογια παρηγοριας…οτι μην κανεις ετσι δε σε πηραν τα χρονια…οτι δεν ειναι καλο να ζηλευεις, λες κ οι ιδιοι δε ζηλεψαν ποτε τους κατι….Θα σου προτεινουν και λυσεις για να ανοιξεις τον κυκλο σου και να βγεις εξω γιατι απο καπου ως δια μαγειας θα ερθει καποιος…. Λες κ ολα αυτα δεν τα ξερεις ηδη κ δεν εχεις ηδη προσπαθησει με μανια να βρεις κατι που κανονικα ειναι τοσο απλο κ θα επρεπε να συμβαινει στις ζωες μας χωρις προσπαθεια. Ειμαι στην ηλικια σου και 5 χρονια μονη. Κ μονο μια ειναι η αληθεια…αυτο που περνας ειναι ενα απο τα σημεια των καιρων. Η μοναξια μας χτιζεται μερα με τη μερα ολο και πιο πολυ….προχθες ακουγα στο ραδιο ποσοι νεοι εχουν φυγει εξωτερικο (να ηδη σου ειπα εναν απο τους πολλους λογους για τον οποιο εισαι μονη)…Και αλλα πολλα θα μπορουσα να γραψω. Ομως μετα απο χρονια κλαματος κ απιστευτης θλιψης θα σου πω μια σκληρη αληθεια. Ξεκινα να δουλεψεις με τον εαυτο σου με την ελπιδα οτι καποια στιγμη θα εισαι καλα μονη σου. Ειναι σκληρο ειναι δυσκολο κ εγω που στο λεω δεν το εχω καταφερει αλλα ειναι μια ελπιδα ρεαλιστικη για να πορευτεις απο εδω κ μπρος…..Σχεσεις πια δυστυχως δε γινονται ευκολα. Κ απο μια ηλικια κ μετα ειναι πλεον ακατορθωτο οταν ολος σου ο κυκλος ειναι ζευγαρια κ εσυ μεσα σε μια ρουτινα που προσπαθεις να σπας που κ που με την ελπιδα να κληρωσει το λαχειο…. χωρις να σε ξερω , ξερω ακριβως τι περνας κ σου ευχομαι δυναμη και κουραγιο….

  3. Αγαπητή Μαίρη, τελικά δε κατάλαβα ποιο είναι το ερώτημά σου… το γιατί δεν μπορείς να βρεις σύντροφο? γιατί όταν τον βρίσκεις δε μπορείς να τον κρατήσεις? γιατί είσαι άχρηστη στο να βρεις, αλλά και να κρατήσεις κάποιον σύντροφο? Οι απαντήσεις για μένα είναι προφανείς, αλλά θεωρώ (από τον τρόπο που εκφράζεσαι για σένα “άχρηστη” ξανά και ξανά) ότι πρέπει να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον ειδικό για να σου τα πει έτσι όπως πρέπει για να καταλάβεις κάποια πράγματα. Όπως το ότι είσαι μόνη δεν οφείλεται μόνο σε σένα, και σε αυτά που κάνεις ή δε κάνεις, αλλά και σε άλλους πολλούς παράγοντες. Επίσης, του να είσαι μόνη σε κάποια περίοδο της ζωής σου δε σημαίνει ότι είναι κάτι κακό. Τώρα γιατί έφτασες στο σημείο να σε θεωρείς άχρηστη που δε κρατάς σύντροφο (θαρρείς εξαρτάται μόνο από σένα το αν θα μείνει ή θα φύγει ο άλλος!!) μόνο ένας ειδικός μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις τι συμβαίνει και γιατί το πιστεύεις. Η κατάθλιψη συμβαίνει σταδιά στη ζωή μας και πολλές φορές οι ίδιοι δε μπορούμε να καταλάβουμε ότι μας συμβαίνει. Σίγουρα εκφράσεις “άχρηστη”, “δεν αξίζω” πρέπει να μας κινητοποιούν ότι κάτι δε πάει εδώ καλά και κάτι πρέπει να κάνω. Ελπίζω να βρεις γρήγορα τις απαντήσεις στα ερωτήματα που σε απασχολούν.

  4. Ειμαι ενα χρονο μικροτερη, 3 χρονια μονη και με πολυ ασχημη εμπειρια απο το τελευταιο χωρισμο. Ολοι οι φιλοι μου παντρευονται, αρραβωνιαζονται ή εστω συγκατοικουν. Ξερω πως νοιωθεις αριβως. Υπηρχαν και εγω στιγμες που σκεφτομουν οτι δεν θα βρω ποτε καποιον και θα ειμαι για παντα μονη. Στη συνεχεια ξεκινησα ψυχοθεραπεια η οποια με βοηθησε παρα πολυ στον τροπο που βλεπω τη ζωη μου. Αν δεν πιστεψεις εσυ οτι αξιζεις αν δεν αρχισεις να περνας καλα για τον εαυτο σου δεν θα βρεις καποιον. Επισης η ψυχοθεραπεια με βοηθησε στο να αρχισω να περναω καλα και με εφημερες καταστασεις. Οκ δεν ειναι το ζητουμενο αυτο αλλα καλο ειναι να ειμαστε καλα και στο παρον και να περνουμε ενεργεια. Απλως αυτο που ηθελα να σου πω ειναι οτι δεν εισαι μεγαλη και ολα εξαρτωνται απο εσενα.

    υγ. Ακομα υπαρχουν στιγμες που κανω αυτες τις σκεψεις που σου ειπα αλλα πλεον πιστευω οτι θα βρω εναν ανθρωπο που θα ειμαστε ευτυχισμενοι. Και αυτο ειναι το πρωτο βημα

  5. Οι σχέσεις Μαίρη είναι δύσκολες, ναι! Θέλουν προσπάθεια και θέλουν σίγουρα και αρκετή τύχη!! Οι άνθρωποι, όμως, ερωτεύονται σε οποιαδήποτε ηλικία….
    Δεν είναι ντροπή να σε παίρνει που και που από κάτω…Για λίγο, όμως, για λίγο! Η ζωή θέλει θάρρος! Ψηλά το κεφάλι!

  6. Γιατί τέτοια απισιοδοξία καλέ; την υγεία σου την έχεις ;νεα κοπέλα.. χαμογέλα και κοίτα λίγο γύρω σου…:)

  7. Τα 32 ειναι μια φανταστική ηλικία που έχεις όλη σου τη ζωή μπροστά σου. Σκεψου μόνο ότι πολλοί χωριζουν στα 40 ή 45 και παρόλα αυτα ξαναφτιάχνουν τη ζωή τους. Βγες έξω, ζήσε και όλα τα άλλα θα έρθουν. p.s αν μένεις επαρχία ξέρω πως η κατάσταση είναι πιο δύσκολη,ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς να μείνεις σε κάποια μεγαλύτερη πόλη.
    Φιλιά και μην πτοείσαι

  8. κοπελιά, μην σε πιάνει το άγχος…. δεν είσαι καθόλου άχρηστη όπως λές… εγώ θα σου ελεγα απλά ότι δεν ανοιξε ακομα η τύχη σου…. αν κάθε μερα ξυπνάς και κοιμάσαι με αυτόν τον καημό, τιποτα δεν θα καταφέρεις… κι όσο για τα προξενιά που λες, μην τα σκέφτεσαι όπως παλια, που γίνονταν μεσω καποιου συγγενικού προσώπου, όπως των γονιών ή μιας μεγάλης θείας… μπορεί τον άντρα τον ονείρων σου να τον γνωρίσεις μεσα στην παρέα των φιλων σου που θα βγείτε για καφέ… θα μου πεις, αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες… που κατά λάθος πέφτεις μουρη με μουρη με έναν κουκλο που σε ερωτευεται κεραυνοβόλα… εντάξει, καμια φορά συμβαίνει και στη ζωή, ποτέ δεν ξέρεις…. όπως είπες έχεις φίλες και φίλους.. βγες μαζι τους για καφε, πες σε μια κολλητη σου μηπως εχει κάποιον γνωστό της καλο παιδί να ερθει κι εκείνος για καφε.. να γνωριστείτε.. αυτό είναι πχ ένα στυλ προξενιού αλλα με την μοντερνα εκδοχή! πάνω απ’ολα όμως πίστεψε στον εαυτό σου! δεν σε πηραν τα χρόνια,εχε καλή διάθεση και όλα καλά θα σου πάνε!!!!!!

  9. Οχι άλλη μιζέρια…ΕΛΕΟΣ…αγάπησε τον εαυτό σου. Βρες άλλες λέξεις να τον περιγράψεις ( το άχρηστη βρήκες;) κ εξυψώσου.Η σκέψη ,ο λόγος κ οι πράξεις είναι εργαλεία δημιουργίας. Ανοιξου προς μια άλλη πραγματικότητα. Πάρε ένα τετράδιο κ ενα μολύβι κ γράψε ότι νοιώθεις…μην το σκέφτεσαι, απλά άσε να βγει απο μέσα σου.Ξεκαθάρισε κ ξεσκάρταρε τα μέσα σου . Κάνε κάτι ανάλογο κ με το σπίτι σου . Καθάρισε τακτοποίησε κ πέτα όσα δεν χρειάζεσαι .Παλιά σπασμένα, ότι θες να ξεφορτωθείς. Υπάρχει μια θεραπεία που λέγεται rebirthing. Ψαξε καλά κ βρες τρόπο να είσαι καλά με εσένα κ μόνη σου. Μην ψάχνεις άντρα να λύσεις τα θέματα της αυτοεκτίμηση σου. Ετσι καταντάνε τα ζευγάρια να φέρνουν τις θεματάρες τους στην σχέση κ μετά να ψάχνουν την άκρη ή να αλληλοκατηγορούνται. Να συζητήσεις με τον σύντροφό σου κάτι που σε απασχολεί ή σε βαραίνει , ναι! Αλλά ο άλλος δεν είναι ψυχολόγος. Ούτε μπορείς να συντηρείς την αυτοεκτίμησή σου ή την υγεία σου ή την χαρά σου ή ότι άλλο όταν θα είσαι με σύντροφο ή για όσο θα είσαι με σύντροφο. Ολα ξεκινάνε απο μέσα.

  10. Γεια σας.. Θα σας απαντήσω σε όλους μαζί. Με χαλάει να βρω άνδρα μέσω προξενιού επειδή όταν λέω προξενιό εννοώ προξενιό όπως γινόταν με τις γιαγιάδες μας, και οχι απλά μια γνωριμία μέσω φίλων που θα βγείς μερικές φορές και αν δεν δέσει το γλυκό δεν έδεσε, αλλά να ανακατεύεται όλο το δικό μου σόι και το σόι του υποψήφιου γαμπρού για να γίνει κάτι και αν δεν προχωρήσει μετά να πέσει πάλι όλο το σόι πάνω μου και να με ρωτάει τι και πως και γιατί… Και όπως καταλαβαίνετε είναι εντελώς ψυχοφθόρο και σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να χαλαρώσεις όταν ξέρεις οτι περιμένουν πόσα άτομα απο πίσω για να μάθουν πως σου φάνηκε εσένα το παλικάρι και σε αυτόν πως του φάνηκε η κοπέλα.. Ελπίζω να ξεκαθαρίσαμε την έννοια του προξενιού και της απλής γνωριμίας! Ξέρω οτι είναι δύσκολες εποχές και υπάρχουν και πολλοί άνθρωπου που δεν θέλουν να επενδύσουν σε μια σχέση απο την στιγμή που μπορούν να έχουν οτι θέλουν στον ερωτικό τομέα και να έχουν το κεφαλάκι τους ήσυχο απο δεσμεύσεις, όμως κάποιοι τα βρίσκουν αυτά που θέλουν σε κάποιο άτομο και εκεί μπαίνει και λίγο ζήλεια… Και ναι το ξέρω οτι ώρες-ώρες είμαι εντελώς μίζερη και απαισιόδοξη και το ακόμα χειρότερο είναι οτι σκέφτομαι πως μόνο αν αποκτήσω άνδρα θα είμαι ολοκληρωμένη γυναίκα, για να χαρεί η μάνα μου που δεν έμεινα μόνη μου στην ζωή(λες και ένας γάμος δεν μπορεί να κρύβει μοναξιά) αλλά και η γιαγιά μου να καμαρώνει οτι πάντρεψε την εγγόνα της… Αλλά καταβάθος και εγω μαζί επειδή θα νιώθω τον έρωτα, την αγάπη, τα συναισθήματα κάποιου άνδρα.. Νομίζω οτι το πρόβλημα ξεκινάει στο οτι δεν έχω παρέες να βγαίνω έξω συχνά και σκέφτομαι ”αν δεν βγαίνω σχεδόν καθημερινά ή έστω μέρα παρά μέρα έξω, πως θα βρω κάποιον;;; μόνη μου θα πεθάνω”

  11. ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΥΡΙΛΑ; ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ..ΑΝΕΒΑ ΛΙΓΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ…ΜΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ…ΞΕΧΝΑΤΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΛΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ…

  12. Καταρχάς σταμάτα να θεωρείς τον εαυτό σου άχρηστο. Έπειτα, το ότι όλοι παντρεύονται δε σημαίνει ότι όλα είναι εντάξει, αυτά είναι μόνο για την κοινωνία! Ο γάμος έχει αρχίσει και γίνεται κάτι σαν μόδα, αφού εγώ που είμαι 24 κι όλοι οι συνομήλικοί μου είναι παντρεμένοι με παιδιά! Ηρέμησε! Μη σε πιάνει πανικός, γιατί αυτό οδηγεί σε λάθος επιλογές. Φρόντισε να έχεις επαφή με κόσμο και από εκεί και πέρα θα δείξει…όσο για το προξενιό να σου πω ότι ξέρω πολλούς που τη σήμερον ημέρα παντρεύονται έτσι, μη μας κάνει εντύπωση! Καλή τύχη!

  13. Ok! είναι δύσκολο να ξεκινήσεις κάποιο άθλημα ή κάποια νέα απασχόληση; Ό,τι σου αρεσει. Οταν λέω δύσκολο εννοώ απρόσιτο με οποιονδήποτε τρόπο. Φαίνεσαι καλλιεργημένη απο τον τρόπο γραφής . Εργάζεσαι ή έχεις σπουδάσει ή θα ήθελες να διευρυνθείς πάνω σε αυτούς τους τομείς; Πες οχι σ όλα αυτά τα παλαιού τύπου προξενιά κ ξεκαθάρισε στην μάνα σου ότι η ζωή είναι δική σου κ θα την ζήσεις όπως νοιώθεις εσύ κ όχι εκείνη. Αλλιώς να τον πάρει εκείνη τον γαμπρό-προξενειό.Δεν ισχυρίζομαι ότι μπορεί να είναι εύκολο, αλλά ότι είναι μάλλον μονόδρομος. Οχι τα σόγια δεν χωράνε στο ζευγάρι. Μπορούν κ είναι υγιές να παρέχουν βοήθεια, κυρίως όταν υπάρχουν παιδιά (γιατί κ τα παιδιά θα θέλουν την γιαγιά ή την θεία) αλλά όχι να κρατάνε το τιμόνι. Πιστεύω γενικά ότι η ζήλεια μπαίνει όταν συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους κ βλέπουμε ότι κάποιος έχει κάτι που εμείς σε ένα επίπεδο επιθυμούμε, αλλά σε ένα άλλο δεν επιτρέπουμε (με τις σκέψεις μας, τις πεποιθήσεις κ ίσως υποσυνείδητα) στον εαυτό μας να αποκτήσει. Οπότε λύσε κ θεράπευσε αυτά τα περιοριστικά πρότυπα. Οι ανασφάλεια κ το αίσθημα αναξιώτητας δεν σταματάνε μετά τον γάμο, γιατί πολύ απλά τα κουβαλάμε μέσα μας. Μπορεί να απαλύνονται αρχικά, αλλά με την πρώτη ευκαιρία ξεπηδάνε κ τα κάνουν όλα δύσκολα.Συμφωνώ με τοντην …. στο:΄το ότι όλοι παντρεύονται δε σημαίνει ότι όλα είναι εντάξει΄. Ολοι έχουμε τα up κ τα down μας κ το κάθε τί είναι μια πρόκληση.

  14. βγαλε το απο το μυαλο σου τελειως και θα ερθει απο μονο του….και παρεες να ειχες κ καθε μερα εξω να ησουν παλι δεν θα καταφερνες κατι γιατι αν εχεις αυτη την απογνωση κ το αγχος του να βρω την ‘καλη’ τη σχεση, μονιμα, το δειχνεις και στους αλλους και φοβουνται…ξεχνα το και θα ερθει απο κε ιπου δεν το περιμενεις..δουλευεις κάπου; στο χωροεργασιας σου τιγινετα;….κ εννοειται πως δεν θα γερασεις μονη σου, ανεβα λιγο κοριτσι, φτιαξε τη διαθεση σου …κανεις δεν πλησιαζει καποια που αποπνεει μιζερια κ απογνωση ….φιλιαα

  15. Γεια σας και πάλι, έγραψα και το μεσημέρι αλλά δεν βλέπω να έχει αναρτηθεί και έτσι το ξαναγράφω.. Το ξέρω οτι είναι μια χαρά η ηλικία μου και μάλιστα τα τελευταία 2 χρόνια νιώθω οτι είμαι σε καλύτερη φάση απο όταν ήμουν μικρότερη, αλλά όπως και να το κάνουμε λείπει η συντροφικότητα.. Επίσης, βλέπω οτι πολλά νεαρά ζευγάρια γύρω στα 25 παντρεύονται και κάνουν και παιδιά αλλά είτε κάνουν αυτό το βήμα επειδή είναι τρελά ερωτευμένοι με τον δεσμό τους είτε είναι ερωτευμένοι και έρχεται όμως και ένα μωράκι που αυτό επισπεύδει κάπως τα πράγματα… Φαίνομαι καλλιεργημένη; Ίσως να ευθύνεται και το οτι τα τελευταία χρόνια διαβάζω πολύ και έτσι έχει εμπλουτιστεί και το λέξιλόγιο μου αλλά και έχω δει κάποια πράγματα απο διαφορετική οπτική γωνία.. Δεν έχω σπουδάσει κάτι, το λύκειο έχω τελειώσει μόνο, υπολογιστές και αγγλικά και όπως καταλαβαίνεις δεν κυνηγάω κάποια συγκεκριμένη θέση με βάση τις σπουδές μου αλλά εργάζομαι σε δουλειές που μπορώ να ανταπεξέλθω, αν και τώρα δεν εργάζομαι.. Για διάφορα χόμπι και ασχολίες έχω κοιτάξει αλλά οτι βρίσκω θέλουν κάποια χρήματα και δεν υπάρχει κάτι δωρεάν.. Μα για αυτό γεννιέται η ζήλεια, απο την σύγκριση ”κοίτα αυτή είναι στην ηλικία μου ή και μικρότερη και κοίτα τι έχει καταφέρει στην επαγγελματική αλλά και στην προσωπική ζωή της.. και εγω που βρίσκομαι; τι κάνω; τι έχω καταφέρει μέχρι τώρα;;” και μπαίνεις στον φαύλο κύκλο και δεν ξέρεις πως να βγεις… Για πείτε μου όμως αυτην την καραμέλα που λένε όλοι ”θα σου έρθει απο εκεί που δεν το περιμένεις” πως δλδ. θα έρθει;; Συγνώμη αλλά δεν το πιστεύω καθόλου αυτό επειδή το αντιλαμβάνοναι σας παρηγοριά στον άρρωστο…

  16. Το θέμα με την ζήλεια όμως δεν είναι μόνο ότι συγκρίνεται κανείς, αλλα ότι υποσυνείδητα κυρίως έχει απαγορεύσει ο ίδιος στον εαυτό του να έχει αυτό που έχει ο άλλος. Υπάρχουν πολλές περιοριστικές αντιλήψεις που ριζώνουν μέσα μας ανα τους αιώνες… Θες κάτι, αλλά αυτό το κάτι αντικρούεται με ένα βαθύτερο κάτι μέσα σου κ έτσι μπλοκάρει. Ο άλλος που το θέλω του πραγματοποιείται αβίαστα, μοιάζει να είναι άρχοντας.(που κατά την άποψήμου όλοι είμαστε).Αυτά κατά την άποψή μου πάντα. Ναι μου φαίνεσαι καλλιεργημένη. Όπως κ να έχει σκέψου μονο θετικά για εσένα. Αλλά…ok… να βγεις για περπάτημα δεν κοστίζει, αναζωογονεί σώμα κ πνεύμα και… που ξέρεις ποιον θα συναντήσεις; Μείνε ανοιχτη. Ανοίξου στην πιθανότητα, είναι μόνο απλά μαθηματικα, όπου μια εξίσωση μπορεί να έχει περισσότερες απο 1 λύσεις. Χαίρομαι που λες ότι νοιώθεις καλύτερα απ ότι τα προηγούμενα 2 χρόνια. Συμφωνώ με την hro. Οι σκέψεις μας κ πεποιθήσεις μας φαίνονται στους άλλους. Είμαι πάντα υπερ της εργασίας με τον εαυτό μας. Και φυσικά ότι ταιριάζει στον καθένα,αλλά νομίζω είναι πολύ σημαντικό να πάρεις τον εαυτό σου απο το α κ να τον πας μερικά βήματα μπροστά. Μπορείς να ψάξεις κ για κάποιο βιβλίο αυτοβελτίωσης που σου ταιριάζει. Οι εκδόσεις ΄Η δυναμική της επιτυχίας΄έχει κάποια καλά, όμως εσύ είσαι που θα αποφασίσεις ΕΑΝ κ ΠΟΙΟ. Εύχομαι καλή ζωή απο δω και πέρα σε όλους τους τομείς

  17. Μπορεί και να μην θέλεις τόσο πολύ να παντρευτείς όσο πιστεύεις… Η ζωή έχει πολλά όμορφα πράγματα που είναι ανεξερεύνητα. Βγες εκεί έξω να τα γευτείς. 🙂 Σε περιμένουν!

  18. Χαλάρωσε αρχικά. Κατανοώ το άγχος σου και την εμμονή που έχεις αποκτήσει πάνω στο θέμα αλλά πίστεψε με καμία κλεψύδρα δεν υπαρχει που γυρνάει ανάποδα, αυτά είναι οι πιέσεις του περίγυρου. Τι σημασία έχει το νούμερο 32? Η φίλη μου 40 χρονων βρήκε αυτό που έψαχνε,δεν συμβιβάστηκε ποτέ και τώρα ευτύχισε. Της ήρθε όταν έτυχε-ήταν έτοιμη- όταν ήταν να γίνει. Μην εναποθέτεις όλη την μελλοντική σου ευτυχία στη σχέση και στον γάμο γιατί πλανάσαι οικτρά. Η ευτυχία ξεκινά πρώτα από την καθημερινότητά μας. Προσπάθησε να κάνεις καθημερινά μια βόλτα έστω και μόνη σου να αρχίσεις χόμπι (και ας χρειάζονται λεφτά, 30 ευρώ το μήνα νομίζω τα αξίζουν).Να βγαίνεις με τους φίλους σου να γελάτε να δένεστε. Η ευτυχία είναι ποικιλόμορφη. ʼσε τις μανάδες και τις γιαγιάδες να λένε. Θα σου πρότεινα να συμμετέχεις σε ομάδες, σε δράσεις που σε εκφράζουν.Εκεί θα γνωρίσεις σίγουρα ανθρώπους που χαίρεσαι να επικοινωνείς. Επίσης σε μεικτές ομάδες ενηλικών σε διάφορα αθλήματα είναι ότι πρέπει. Αποκτάς νέους φίλους,γέλια δραστηριότητες. Ίσως κάπου εκει γνωρίσεις και κάτι που σε ενδιαφέρει. Δεν εισαι άχρηστη ούτε θα πεθάνεις μόνη σου. Κανείς δεν είπε ότι είναι ευκολο,γι αυτό άσε τις ταμπέλες και άδραξε τη ζωή σου!!

  19. Οι άντρες ελκύονται πάρα πολύ από 3 πράγματα στις γυναίκες. Καλή και περιποιημένη εμφάνιση, ξεχωριστό στυλ και προσωπικότητα και πάνω από όλα ευγένεια και καλοσύνη.
    Εάν δουλέψεις πάνω σε αυτά μπορείς να καταφέρεις τον καλύτερο άντρα χωρίς να μπεις στην διαδικασία προξενιού όπως λες. Έιναι πολύ σημαντικό μια γυναίκα μπαίνοντας σε μια σοβαρή σχέση να διατηρεί τα πιο πάνω χαρακτηριστικά. Όσο όμορφη και να είναι, εάν δεν έχει αυτοπεποίθηση και νιώθει ότι το να βρει άντρα να παντρευτεί είναι κάτι πολύ σημαντικό, τότε ο άντρας αυτόματα νιώθει ότι πνιγεται ή βαριέται. Προσπάθα να είσαι χαλαρή και ποτέ μην δείξεις ότι αυτοσκοπός σου είναι ο γάμος γτ αλλιώς θα καταλήξεις να σου κάνουν γνωστοί και συγγενείς , προξενιά και ραντεβού με τον κάθε κακομοίρη που δεν μπορεί από μόνος του να βρει γυναίκα. Πραγματικά , μην καταλήξεις σε εκείνο το σημείο. Φορτώσου αυτοπεποίθηση και παρουσιάσου στον άνδρα που σε ενδιαφέρει ως το πιο μεγάλο δώρο που έτυχε στην ζωή του.

  20. Μαιρη εχεις δικιο οτι δεν προκειται να ερθει καποιος απο μονος του χωρις να το περιμενεις…αν εισαι κλεισμενη μεσα σ ενα σπιτι συνεχως! Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να κοινωνικοποιεισαι, να εχεις παρεες, να βγαινεις με φιλους και συναδελφους και γιατι οχι να κοιτας και το προξενιο που αναφερεις. Οι εποχες εχουν αλλαξει και το προξενιο δεν ειναι πια κατι τοσο καταπιεστικο. Οι ανθρωποι ακριβως επειδη δεν κοινωνικοποιουνται πολυ και επικοινωνουν μεσω κοινωνικων δικτυων καποιες φορες χρειαζονται κι ενα φιλικο προξενιο! Εσυ θα κρινεις αν σου αρεσει αυτος που θα γνωρισεις η οχι και αν θα το προχωρησεις. Απλως μην απορριπτεις ανθρωπους λογω του τροπου με τον οποιο τους γνωρισες. Βγες, μιλα, απεκτησε ενδιαφεροντα και καπου μεσα σ ολο αυτο ολο κια καποιος θα βρεθει.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More