Μαίρη: “Θεωρούμαι σε ηλικία γάμου και πολλοί συγγενείς θέλουν να μου γνωρίσουν παλικάρια για να παντρευτώ”

Ελάχιστα πάνω από τα 30, μόνη μου και άνεργη. Ζω σε επαρχία.

Θεωρούμαι ότι είμαι σε μια ηλικία γάμου και πολλοί συγγενείς ή ακόμα και απλοί γνωστοί θέλουν να μου γνωρίσουν παλικάρια για να παντρευτώ, χωρίς όμως να τους έχω ζητήσει κάτι τέτοιο. Πολλοί δε, το κάνουν με το σκεπτικό πως μιας και έχω δικό μου σπίτι ο γαμπρός θα μείνει στο δικό μου και το λένε ξεκάθαρα και κάπου εκεί σκέφτεσαι αν το προξενιό θέλει εμένα σαν γυναίκα ή τη σίγουρη κατοικία.

Πριν λίγο η μάνα μου, μου είπε ότι πρέπει κι εγώ να παντρευτώ γιατί τα χρόνια περνάνε και θα μείνω μόνη μου και ότι θα κοιτάνε τις μικρότερες… Το τι άκουσε δεν λέγεται: τι το ότι δεν είμαι 60 χρονών για να φοβάται ότι έμεινα μόνη μου, τι το ότι δεν θα κάνω κάποιον γάμο λόγω μοναξιάς και να ψάχνομαι ταυτόχρονα για να βρω αυτό που θέλω, τι το ότι σαν μάνα πρέπει να λέει να είμαι καλά και ευτυχισμένη και αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει σίγουρα με το αν παντρευτώ.

Είναι και μια θεία της μάνας μου που έχει μια κόρη ηλικίας 43-44 ανύπαντρη και όποτε βλέπει την μάνα μου της λέει ότι έμεινε μόνη της η κόρη της και ότι όταν ήταν μικρότερη έπρεπε να παντρευόταν τον οποιονδήποτε για να μην είναι μόνη της, και επηρεάζεται και η δικιά μου.

Βγαίνω ραντεβού, γνωρίζω άνδρες αλλά με κανέναν δεν έχει φτάσει στο σημείο για κάτι πιο σοβαρό. Δεν σας κρύβω όμως το γεγονός ότι έχω ψιλοαγχωθεί για το τι θα γίνει στο μέλλον, για το αν θα βρω κάποιον άνδρα που θα έχουμε αμοιβαία συναισθήματα και δεν θα είμαστε μαζί για να λέμε ότι παντρευτήκαμε αλλά και λόγω μοναξιάς.

Από την άλλη, μερικές-οί θα πείτε ότι δεν είναι κακό να γνωρίζεις ανθρώπους μέσω προξενιού (ξέρετε τα προξενιά της επαρχίας που πηγαίνει όλη η οικογένεια και όχι μέσω φίλων που γίνονται γνωριμίες και όπου βγει)… Αλλά όσους μου έχουν πει με αυτόν τον τρόπο, μιας και ήξερα τα παιδιά αυτά, δεν μου άρεσαν και έτσι δεν ξεκίναγα ούτε καν για καφέ.

Έχω και μια τρελή εμπειρία όπου συγγενής 45 χρονών ήθελε να μου γνωρίσει έναν ξάδερφό του στην ηλικία μου και δέχτηκα να τον γνωρίσω και να τον δω. Όταν αρνήθηκα για κάτι παραπάνω, μετά όποτε με έβλεπε στο δρόμο μου το έλεγε ξανά και ξανά ότι δεν έκανα κάτι με τον ξάδερφό του… 45 χρονών άνθρωπος που παντρεύτηκε τη γυναίκα του μετά από δεσμό πολλών χρόνων, από εφηβική ηλικία, άρα την ήθελε και πίεζε εμένα να κάνω κάτι με κάποιον που δεν μου άρεσε. Άρα φανταστείτε τι θα λένε οι 70-75χρονοι και πως θα με πιέζουν αν δω κάποιον “γαμπρό” και τον απορρίψω!

Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι μαζί με την ανεργία και τον μικρό κύκλο γνωστών, σκέφτομαι μήπως όντως μείνω μόνη μου.

Κάπου είχα διαβάσει το εξής: ο έρωτας κυκλοφορεί παντού και πάντα όλες τις ώρες και σε όλα τα σημεία (ακόμα και στο δρόμο, σε σούπερ μάρκετ, στη στάση), αλλά το θέμα είναι να τον αντιληφθείς εγκαίρως.

Μαίρη

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Νομίζω ότι κάθε άλλο παρά μόνη σου είσαι μια και από τις περογραφές φαίνεαι ότι συνεχώς σου γνωρίζουν ή σου προτείνουν κόσμο. Για να βρεις βέβαια χρειάζεται να ξέρεις και εσύ τι ζητάς… εσύ ξέρεις? ή πας στα τυφλά και περιμένεις τον κεραυνοβόλο έρωτα?! Αν ξέρεις τι θέλεις τότε σε κάθε επίδοξο συνοικέσιο μπορείς να το ξεκαθαρίζεις, όπως και αυτή ξεκαθαρίζουν την περιουσία σου… που ναι δεν είναι ωραίο, αλλά γίνεται στην επαρχία. Από την άλλη ασχολήσε πολύ με το τι θα πουν μετά, τι σε νοιάζει μια και εσύ είσαι εντάξει με τις αποφάσεις σου. Μόνη σου δε θα είσαι ποτέ πάντως μια και πάντα θα έχεις την οικογένειά σου, τους φίλους σου, τον κύκλο σου. Μη μπερδεύεις μοναξιά και γάμο. Ξέρεις πόσες γυναίκες βίωσαν και βιώνουν μοναξιά μέσα σε μια σχέση και ακόμα χειρότερα μέσα σε ένα γάμο. Τη συμβουλή που δίνεις στη μητέρα σου κοίταξε να την εφαρμόσεις και εσύ… Χαλάρωσε και άσε τα πράγματα να εξελιχθούν και όλα θα γίνουν.

  2. καλά…περίμενε εσύ να βρείς τον έρωτα στο σουπερ μαρκετ ή στη στάση του λεωφορείου…Προσγειώσου η ζωή δεν ειναι σαπουνόπερα

  3. Οι άντρες φυσιολογικά…κοιτάνε μικρότερες…εκτός και αν τις είχαν από μικρή ηλικία και τις παντρεύτηκαν μετά από χρόνια…Για μια γυναίκα,είναι δύσκολο όταν περάει η ηλικία,λόγω προβλημάτων στην απόκτηση παιδιών…Ο άντρας δεν έχει πρόβληματα (λόγω ηλικίας τουλάχιστον).Η καλύτερη ηλικία να παντρευτεί μια γυναίκα είναι από 20+ έως περίπου τα 30 έως 35…Ο άντρας είτε 30 είτε 40 είτε 50 είναι,είτε και 60…το ίδιο είναι…
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ…ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ-ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ…

  4. Μαίρη καλησπέρα.Η γιαγιά μου έλεγε ότι ο γάμος δεν ειναι μπάλωμα αλλα ούτε παράσημο που στο καρφιτσώνουν θα προσθέσω εγώ.Ο γάμος θα πρέπει να ειναι επιλογή δίκη σου και μονο που θα σε κάνει ευτυχισμένη.Πιστεψε με έχω γνωρίσει πολλούς εκεί έξω στις συναναστροφες μου αλλα βαθύτατα δυστυχισμένους όταν η πόρτα τους κλείνει.Αν σου συμβεί αυτό με αυτή τη δυστυχία δεν θα κοιμάται ούτε η θεία σου,ούτε η μητέρα σου, ούτε ο γείτονας σου.Για αυτό σε συμβουλεύω ως μεγαλύτερη να ηρεμήσεις γιατί φαίνεσαι σε πανικό και ειναι λογικό όταν ακούς την ίδια συζήτηση και να θεσεις ως προτεραιότητα την εύρεση εργασιας.Θα διαπιστώσεις πως τα περισσότερα ζευγάρια ειναι μεγαλύτερης ηλικίας πλέον και τέτοιες αντιλήψεις ειναι παλαιολιθικές.Ζησε τη ζωή σου όπως την θέλεις!!Καλη τύχη!!!!

  5. Αγαπητη μ Μαιρη, δεν θα πρεπει να πιεζεσαι να παντρευτεις μονο και μονο επειδη το θελουν οι αλλοι..Οι εποχες εχουν αλλαξει. Η σωστη στιγμη θα ερθει και ο σωστος θα ερθει.Απλα δν πρεπει να το πιεζεις,γιατι θα ερθει ο χειροτερος.Απλα να ξερεις τι θελεις και τι ζητας και να μην αφηνεις τον χρονο να περναει ετσι με τον οποιοδηποτε.Σκεψου τι θελεις απο καποιον και προσπαθησε να τον γνωριςεις καλυτερα..Μη ριχνεις και μην ανεβαζεις τα στανταρ σου.Αν δν ειναι αυτο που θες,τελος ετςι γλυτωνεις μεγαλη ταλαιπωρια.Το οτι λενε οι αλλοι ειναι δικο τους προβλημα.Ξερω πολλες προβληματικες σχεσεις χρονων, που μενουν μαζι οι κοπελες για να μην ειναι μονες τους.Καταναγκαστικες σχεσεις.ο χωρισμος θα ερθει αργα η γρηγορα αλλα μετα θα ειναι αργα.Και δν σου μιλαω εκ του ασφαλους, αλλα ειμαι και εγω 30 χωρις σχεση με αποτυχημενες προσπαθειες και με ακριβως τις ιδιες σκεψεις.Μαζι με εμας ειναι και πολλοι αντρες πανω απο 30 επισης μονοι τους.Προσπαθησε να επικεντρωθεις σε αλλα πραγματα,βρες ενα αθλημα,πηγαινε σε καποιο σεμιναριο,προσπαθησε να βρεις μια απασχοληση.δεν πρεπει να σ γινει εμμονη αυτο το το θεμα.Και στη τελικη τυχερα ειναι αυτα

  6. Καταλαβαίνω τη θέση και τις σκέψεις σου. Τα έχω παράσει κι εγώ…Κανείς μας δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το μελλον, αν θα βρεθεί το κατάλληλο ταίρι για όλους. Κοίτα γύρω σου, πάντα κάποιοι μένουν μόνοι τους, κάποιοι χωρίζουν, και κάποιοι βρίσκουν αυτό που θέλουν κ περνούν πραγματικά όμορφα! Όλα είναι θέμα επιλογών, χειρισμών και τύχης σαφώς! Κατά τη γνώμη μου, κάνεις καλά που λες ναι σε καινούριες γνωριμίες απο συγγενείς κ φίλους, ποτέ δεν ξέρεις….Δοκίμασε και το ίντερνετ, στη δική μου περίπτωση πέτυχε! Να έχεις καλή διάθεση, ψηλά το κεφάλι κ να θυμάσαι πως αυτό που θέλεις να βρεις πρέπει να το κυνηγήσεις!! Καλή τύχη!

  7. Βρε giorgo!! Δεν παντρεύονται όλοι οι άνθρωποι ΜΟΝΟ για να κάνουν παιδιά! Ούτε ψάχνουν όλοι ΜΟΝΟ την νεανική ομορφιά, όπως λες!! Μπορεί να ερωτευτείς κ να συμβιώσεις με έναν άνθρωπο που έχει ήδη παιδί, που έχει ένα δυαζύγιο, που δεν είναι όμορφος, που δεν είναι έως 30…Οι άνθρωποι ερωτευονται σε όλες της ηλικίες!! Ξεκόλλα από καλούπια κ κουτάκια, δεν γίνονται όλα βάση πραγράμματος!

  8. GIORGO κατ αρχας να σε ενημερωσω οτι σημερα η μεση 40ρα ειναι πολυ καλυτερα διατηρημενη απο το μεσο 40ρη σε αυτο εχουν συμβαλει κρεμες, αισθητικοι, δερματολογοι κτλ, αλλα είναι μια αληθεια που οι αντρες πρεπει να αποδεχτειτε και να σταματησετε τη καραμελα που υπηρχε 20 χρονια πριν. Επισης σημερα οι γυναικες κανουν παιδια μεχρι τα 40-45 και τα παιδια δεν ειναι ο μονος λογος για να συνδεθουν δυο ανθρωπο είτε με γαμο είτε οχι. Γενικα η προσεγγιση σου ειναι πολυ ρηχη και η κοπελα νομιζω ψαχνει κατι πιο ουσιαστικο στη ζωη της που είμαι σιγουρη οτι θα το βρει αν δεν αγχωνεται.

  9. μην αγχωνεσαι! και εγω 30 χρονων ειμαι, ανεργη, χωρις σχεση και στην επαρχια. θεωρω πως προτεραιοτητα ειναι η εργασια και η οικονομικη ανεξαρτησια. Ο ερωτας οταν ειναι να ερθει θα ερθει! μην ακους κανεναν. Κοιτα το μελλον σου και την επαγγελματικη σου πορεια, αυτο ειναι το βασικο! καλη τυχη!

  10. συγγνώμη που θα το πω, αλλα εσύ θελεις να παντρευτείς?? και αν ναι, για ποιο λόγο?? για να μην λενε οι αλλοι οτι εμεινες μόνη ή για τη δημιουργία οικογένειας?? γιατί βασικά ο γάμος αυτο τον σκοπό έχει…. να κανεις οικογένεια και παιδια… και όλα τα αλλα που σου λενε καποιες εδώ μεσα, ειναι μπαρούφες… για ποιο λόγο να παντρευτείς αν δεν εχεις σκοπο να κανεις οικογένεια??? εντάξει υπαρχουν και ζευγαρια που εχουν θεματα και δεν κανουν παιδιά, αλλα αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις απο πριν… κανεις δεν ξερει αν μπορει να κανει παιδι οταν ζει στο πατρικό του σπιτι.. αλλα βασικα ο σκοπος του γάμου αυτός ειναι… να παντρευτείς αυτον που πραγματικά θελεις και σε θελει, ασχετα με τη γνωμη των γονιων σου, των φιλων, των γειτονων, οποιονδηποτε αλλων, για να πορευτειτε μαζι στη ζωή και να δημιουργήσετε οικογένεια… τι θα πει οτι η γυναικα παντρευεται και κανει παιδια και στα 40 με 45??? οκ, θεωρητικα κανει παιδιά, αλλα οποιος εγραψε αυτή τη μπαρούφα, ας σκεφτεί πως οταν το παιδι που θα κανει μια γυναικα στα 45 της, στην εφηβεία του θα εχει μια μανα 60 χρονών, τι όρεξη θα εχει αυτη η μανα και αυτος ο πατερας να ασχοληθουν με το παιδί τους σ’αυτη την τοσο ευαισθητη ηλικία… αλλα η καθεμια πεταει και την βλακεια της:”άνετα μια γυναικα κανει παιδια στα 40 και στα 45″….. κάνεις παιδια, αλλα με άλλη ορεξη τα μεγαλωνεις οταν εισαι 25 με 30 και αλλιως οταν εισαι 50 χρονων και εχεις παιδια στα 5…..
    τώρα οσον αφορα το θεμα του προξενιου, προσπαθησε κι εσυ να γνωριζεις νεους ανθρωπους μεσω κοινης παρεας… δηλαδη, πχ, αν σου πουν για ενα προξενιο, για να μην το νιωθεις κι εσυ με την παλια εννοια του προξενιου, προσπαθησε να βρεθειτε με το συγκεκριμενο ατομο μεσω κοινων γνωστων, σε μια καφετερια πχ… κι οχι οπως παλια στο σπιτι με ολους τους συγγενεις… γιατί ναι, δεν αισθανεσαι κι εσύ καλα με αυτον τον τροπο…. και που ξερεις, μπορει κι ετσι να γνωρισεις τον αντρα των ονείρων σου! αλλιως αν δεν σου αρεσει η εννοια του προξενιου, βγες, κανε παρεες, πηγαινε για καφε σε καποιες πιο κοντινες μεγαλες πολεις, αν μενεις σε χωριο, ποτέ δεν ξερεις ποτε θα ανοιξει η τυχη σου…
    παντως αν πραγματικα θες να παντρευτεις οχι γιατι στο λενε οι αλλοι αλλα γιατι εσυ το θες για τον εαυτο σου, ξεκινα να ψαχνεις απο τωρα που εισαι λιγο πανω απο 30…. γιατι αν περασεις τα 40, ισως και νωριτερα θα αρχισεις να βαριεσαι…. θα λες, καλα ειμαι μονη μου, ανεξαρτητη, εχω την ησυχια μου, που να βαζω σκοτουρες στο κεφαλι μου… εκτος κι αν αυτο πραγματικα θες , να εισαι μονη σου…. και μην επηρεαζεσαι απο φιλους, συγγενεις, γειτονες 75αρηδες ή νεοτερους…. να εχεις στο μυαλο σου οτι εσυ θα ζησεις, εσυ θα κοιμασαι και θα ξυπνας με τον ανθρωπο που θα παντρευτεις … οχι ολοι αυτοι… και για να διαλεξεις αυτον που πραγματικα θελει η καρδια σου, δεν θα ρωτησεις κανεναν αλλον παρα μονο ΕΣΕΝΑ… καλή τυχη!!!!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More