Μαρία: “ Από τη μία σκέφτομαι ότι αυτός ο άνθρωπος φεύγει και γυρίζει όποτε του γουστάρει…”

Γεια σας!
Θέλω τη γνώμη σας για μια ιστορία που κρατάει χρόνια στη ζωή μου. Θα πάρω τα πράγματα από την αρχή…

Πριν αρκετά χρόνια γνωρίστηκα με κάποιον. Η ιστορία μας κράτησε πολύ λίγο. Κάποιους μήνες. Και μετά εκείνος με χώρισε και στο καπάκι έκανε μακροχρόνια σχέση με κάποια άλλη. Μου άρεσε πολύ, μου κόστισε αυτή η απόρριψη, αλλά το ξεπέρασα.

Δύο χρόνια αργότερα, και αφού είχε χωρίσει, μου τηλεφώνησε. Έτυχε να είμαι μόνη μου κι εγώ σε εκείνη τη φάση, οπότε βρεθήκαμε ξανά και αυτή τη φορά κάναμε σχέση για τρία χρόνια. Δύσκολη σχέση. Αρκετά ανασφαλής, ζήλευε, ανταγωνιστικός αλλά ήμουν ερωτευμένη πολύ μαζί του, οπότε του συγχωρούσα τα πάντα. Είχαμε πολλούς καυγάδες και πολλά on off, μέχρι που χωρίσαμε οριστικά.

Εκείνος πολύ γρήγορα έκανε άλλη σχέση και προχώρησε τη ζωή του. Εγώ δυσκολεύτηκα πολύ να τον ξεπεράσω. Τα κατάφερα όμως με τη βοήθεια των φίλων, και κάποιου ειδικού (στις πολύ δύσκολες στιγμές).

Πριν λίγες μέρες όμως με ξαναπήρε τηλέφωνο. Και μόνο που είδα το όνομά του στην οθόνη έπαθα πανικό. Δεν το σήκωσα, αλλά ένιωσα σαν να γύρισαν όλα πίσω στο μυαλό μου. Σαν να έκανα βήματα προς τα πίσω. Με ξαναπήρε και αυτή τη φορά το σήκωσα. Μου είπε ότι χώρισε και αφού μιλήσαμε λίγο που είπε να βρεθούμε. Του είπα ότι θέλω λίγο χρόνο να σκεφτώ.

Τι να σκεφτώ; Έχω διακτινιστεί στο παρελθόν. Σαν να μην έχει περάσει μια μέρα. Οι φίλοι μου μου υπενθυμίζουν πόσο με ταλαιπώρησε όλη αυτή η ιστορία, ανησυχούν, έχουν εκνευριστεί μαζί μου, αλλά νιώθω ότι με παρασύρει το συναίσθημα. Πίστευα ότι είναι ο άντρας της ζωής μου και όταν οι ελπίδες μου διαψεύστηκαν ένιωσα να χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου. Και τώρα, που πίστευα ότι τον ξεπέρασα, το μυαλό μου, η καρδιά μου, μου δείχνουν πως όχι τελικά.

Τι να κάνω; Από τη μία σκέφτομαι ότι αυτός ο άνθρωπος φεύγει και γυρίζει όποτε του γουστάρει κι εγώ είμαι εδώ, από την άλλη δεν μπορώ να σταματήσω να τον σκέφτομαι. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να συγκρατήσω το συναίσθημά μου.

Μαρία

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Δε θα μπορέσεις να συγκρατήσεις τα συναισθήματά σου γιατί σου αρέσουν τα δράματα. Επίσης, γιατί έχεις φίλους που σε ανέχονται και λεφτά για “ειδικό”. Μήπως να πας και τώρα σε “ειδικό” να σε φέρει στις ισορροπίες σου, να σου τονώσει την αυτοπεποίθηση και να σε πείσει ότι δεν είναι συναίσθημα να κολλάμε σε όποιον δε μας σέβεται, αλλά προσωπικές ελλείψεις που κοιτάς λανθασμένα να καλύψεις; Φιλικά σου τα λέω μιας και “τα ‘χω περάσει και ξέρω”.

  2. Κοπελα μου σε καταλαβαινω απολυτα. Εχω περασει και εγω κατι παρομοιο αλλα δεν νομιζω οτι ειναι αντρας της ζωης σου. Αν ηταν δεν θα σε αφηνε καθε τρεις και λιγο κουρελι!! Αν προχωρησεις πιστευω οτι συντομα παλι στα πατωματα θα είσαι…Ειναι πολυ δυσκολο να το διαχειρηστεις και να ελεγξεις τον εαυτο σου, αλλα νομιζω οτι ειναι βεβαιη η καταληξη

  3. Υπάρχει μια ρύθμιση στα κινητά που λέγεται “μαύρη λίστα” και έτσι τον μπλοκάρεις και δεν μπορείς να δεχτείς καμία κλήση από αυτό το νούμερο. θα σου πρότεινα να καταχωρίσεις εκεί το νούμερο του κι να πας τη ζωή σου παρακάτω. Έτσι δε θα μπαίνεις στον πειρασμό να απαντήσεις. Όλα είναι εύκολα, εμείς οι άνθρωποι τα κάνουμε δύσκολα…. έπρεπε να το είχες κάνει από καιρό.

  4. Ποτε δε θα καταλαβω πως δυο ανθρωποι κανουν νεες σχεσεις , ενω εξακολουθουν να εχουν αισθηματα για παλιους συντροφους.Καποιοι ισως να το αιτιολογουν και να τις ονομαζουν καρμικες .Για μενα δεν ειναι παρα ανθρωπινη αδυναμια και επιστροφη στο σιγουρο, στο δοκιμασμενο,στο δεκανικι.Ξερεις τι πρεπει να κανεις, ξερεις τι θα γινει στο τελος ,αλλα δυσκολευεσαι να βαλεις τη λογικη πανω απο το συναισθημα.Ειναι κατι που πρεπει να δουλεψεις μονη σου.Τοτε θα εισαι σε θεση και να παιρνεις σωστες αποφασεις για σενα και να θετεις σαφη ορια.Διαλεξε τι θες να εισαι.Μια drama queen η ενας ορθολογιστης, ενας ανθρωπος που σκεφτεται πριν δρασει?Δε θα πω οτι ο τυπος δε σου αξιζει, αλλα σιγουρα δεν ταιριαζετε.Αν οντως θελατε τοσο πολυ ο ενας στον αλλον ,δε θα κανατε ουτε νεες σχεσεις( ιδιως αυτος που τις εκανε πιο ευκολα) ουτε θα σφαζοσασταν σαν τα κοκορια, οταν ησασταν μαζι.Παρτε το αποφαση.Καλη τυχη!

  5. Κρίμα κορίτσι μου..μακάρι τα πράγματα να ήταν διαφορετικά…καταλαβαίνω πως νιώθεις, η όλη κατάσταση είναι αδιέξοδο..γιατί αυτός έχει καταλάβει ότι πάντα είσαι διατεθειμένη να τον δεκτείς…δεν έχω συμβουλή να σου δώσω γιατί ούτε γω γνωρίζω αν θα είχα την δύναμη να τον απορρίψω, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν σου αξίζει…ότι κι αν αποφασίσεις σου εύχομαι να είναι το καλύτερο για σένα…

  6. Με λίγα λόγια είσαι θύμα. Να ξέρεις ότι τα θύματα δεν τα εκτιμάει κανείς. Να αποκτήσεις αυτοεκτίμηση και αξιοπρέπεια γιατί θα χάσεις τον εαυτό σου.Και άσε τα συναισθήματα για αυτούς που υπολογίζουν τους εαυτούς τους και για την συγκεκριμένη περίπτωση σίγουρα όχι εσύ. Ίσως αυτά που γράφω να σου φανούν σκληρά αλλά αυτή είναι η αλήθεια και κάποια στιγμή θα πρέπει να την αντικρίσεις.

  7. Αυτός δεν μπορεί να κάτσει χωρίς γυναίκα ούτε λεπτό. Και εννοείται όπως φέρεται σε εσένα φέρεται και στις άλλες. Γυρνάει κάθε που χωριζει και στο λέει κιόλας! Βρίσκει αποκούμπι για λίγο (γιατι είπαμε δεν μένει λεπτό μόνος του) και ξανά προς τη δόξα τραβά! Αν έχεις χρόνια για χάσιμο (δεν ξέρω πόσο είσαι) και αντέχεις, ξανακύλησε μαζί του. Φαίνεται ακόμα δεν εχει κλείσει ο κύκλος μέσα σου και δυστυχώς ακόμα δεν τον εχεις απομυθοποιήσει. Μπορώ να σου εγγυηθώ όμως οτι κάποια στιγμή στο μέλλον ούτε για φτύσιμο δεν θα τον έχεις και θα κατηγορείς τον εαυτό σου για το χρόνο που έχασες…

  8. οιπόν, Μαρία, στον ειδικό (που ελπίζω να ήταν επαγγελματίας ψυχολόγος) πρέπει να πας αμέσως, και όχι μόνο ‘στις δύσκολες στιγμές’. Αν συνέχιζες την ανάλυση και πέραν της προσωρινής ανακούφισης θα είχες ίσως μάθει λίγο παραπάνω τον εαυτό σου, τα όρια του η τους λόγους για τους οποίους δεν μπορείς να θέσεις τα όρια σου -να ξεχωρίζει το αποδεκτό από το απαράδεκτο, κτλ- ότι δηλαδή εννοούμε όταν λέμε ‘με παρασύρει το συναίσθημα’. Αυτή η συναισθηματική ακράτεια έχει να κάνει με πάρα πολλά πράγματα στην έως τώρα ζωή σου και λίγα από αυτά εξαρτώνται από έναν πολύ κακό ‘σύντροφό’, ο όποιος είναι μεν η αφορμή αλλά όχι η αιτία να έρθουν στην επιφάνεια και να σε πνίγουν. Αυτός σε έχει ως δεδομένη, ως την καβάτζα του όταν οι διάφορες σχέσεις που έχει αποτυγχάνουν (και όπου θα συμπεριφέρεται όπως και με εσένα -μην υποθέτεις αυτομάτως ότι αυτός αφήνει τις άλλες, εκείνες μπορεί να έχουν λίγο παραπάνω αυτοεκτίμηση από εσένα και να του δείχνουν την έξοδο). Αυτό που πρέπει να ρωτάς είναι γιατί κολακεύεσαι που κάποιος που σε πλήγωσε και που είναι αποδεδειγμένα ανώριμος επανέρχεται μέχρι να φύγει όταν βρει κάποια άλλη. Όταν περιγράφεις όχι την τυφλή σου ανάγκη για σχέση (έκφραση της μάλλον χαμηλότατης αυτό-εκτίμησης σου) αλλά την πραγματικότητα της σχέσης σας γράφεις ότι ήταν ‘ζηλιάρης, ανασφαλής, ανταγωνιστικός’, επομένως απόλυτα προβληματική σχέση ακόμα και όταν υφίστατο. Αλλά προτιμάς να αγνοείς την μιζέρια της σχέσης σας και τα τεράστια προβλήματα της και από πάνω τα δικαιολογείς με την standard και ασαφή φράση ‘ ήμουν πολύ ερωτευμένη’. Κορίτσια την καψούρα που ‘σε καίει και σε καταστρέφει’ αφήστε την για τα τραγούδια στα σκυλάδικα, τις ζωές σας να τις προστατεύεται από την νοσηρότητα ακόμα και αν η νοσηρότητα πηγάζει και από εσάς. Ο άνθρωπος αυτός αποδείχτηκε δύο φορές απόλυτα ακατάλληλος και κατά τη διάρκεια της σχέσης σας άκρως προβληματικός. Επίσης σε πλήγωσε βαθιά. Αντί να τον βλέπεις ως κάποιον απαράδεκτο που δεν θέλεις δίπλα σου, τον βλέπεις ως βραβείο (ίσως γιατί νομίζεις ότι δεν αξίζεις τίποτα καλό;) που πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσεις (και γι’ αυτό κολακεύεσαι με τις σποραδικές βόλτες του στη ζωή σου αντί να τον διαολοστείλεις). Ένα πρώτο βήμα είναι να σταματήσεις να τρέφεις αυτήν την κακή για σένα κατάσταση. Σταματa να λες ότι είναι ο ‘άνδρας της ζωής σου’ -γιατί αν αυτός ο άθλιος αποδειχθεί ο ‘άνδρας της ζωής σου’ (επειδή δεν φρόντισες τον εαυτό σου και τον πέταξες στα σκουπίδια) τότε πραγματικά αστα να πάνε! Για να μπορέσεις να συνάψεις καλύτερες και υγιείς σχέσεις στο μέλλον, αλλά και για να καταλάβεις γιατί ανέχεσαι τόσα πολλά και άσχημα στη ζωή σου (και όχι μόνο τα ανέχεσαι αλλά και τα καλοδέχεσαι πίσω) θα ήταν καλό να ξαναδείς έναν ειδικό. Και αυτή την φορά μην φύγεις μόλις ανακουφιστείς αλλά πάνε σε βάθος.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More