Μαρία: “Δεν του έχω πει ότι είμαι σε καινούρια σχέση…”

Γεια σας!
Χρειάζομαι κι εγώ τη γνώμη σας πάνω σε κάτι που με απασχολεί…

Έβγαινα με κάποιον για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αλλά δεν ένιωθα και κάτι ιδιαίτερο για εκείνον. Ήμουνα μόνη, με διεκδίκησε πάρα πολύ και του έδωσα μια ευκαιρία. Δεν έβγαινε όμως πουθενά και το τελείωσα. Εκείνος όμως δεν έλεγε να το καταλάβει και συνέχισε να μου στέλνει μηνύματα, να μου ζητάει να βγούμε… Άλλες φορές απαντούσα ευγενικά ότι δεν γίνεται και άλλες δεν απαντούσα καθόλου.

Γνώρισα όμως κάποιον ο οποίος μου αρέσει πολύ. Και η σχέση εξελίσσεται όμορφα. Τον θέλω, με θέλει, περνάμε όμορφα μαζί και συναντιόμαστε καθημερινά.

Το θέμα μου όμως είναι ο προηγούμενος, ο οποίος δεν λέει να καταλάβει ότι τελείωσε η ιστορία μεταξύ μας. Συνεχίζει να με ενοχλεί και ακόμα κι αν δεν απαντάω καν, εκείνος δεν πτοείται.

Τι να κάνω; Μου αρέσει πολύ η σχέση στην οποία είμαι τώρα και δεν θέλω να τη διακινδυνεύσω. Δεν του έχω πει όμως τίποτα για τον τύπο που συνεχίζει τις προσπάθειες. Έχω λίγο μπλοκάρει και δεν ξέρω πως να το χειριστώ. Ο άλλος δεν παίρνει από λόγια.

Δεν του έχω πει ότι είμαι σε καινούρια σχέση γιατί τον λυπάμαι. Αλλά μήπως τελικά αυτό πρέπει να κάνω;

Μαρία


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Του απαντάς ευγενικά ότι θα ήθελες να σταματήσει να σου στέλνει μηνύματα καθώς η σύντομη περιπέτεια σας έχει τελειώσει οριστικά εδώ και καιρό και του εύχεσαι να προχωρήσει σύντομα όπως έχεις κάνει εσύ. Αν συνεχίσει να σε ενοχλεί (κρατά τα μηνύματα ως απόδειξη της παρενόχλησης) πήγαινε σε δικηγόρο να του στείλει ένα εξώδικο. Ούτε εξηγήσεις για το τι συμβαίνει στη ζωή σου, ούτε προσωπικές πληροφορίες, γιατί δεν είναι δική του υπόθεση. Επίσης, αυτό το κάνεις για εσένα την ίδια, όχι γιατί είσαι σε νέα σχέση (δηλ. αν δεν ήσουν δεν θα σε πείραζε ο άλλος να σε βομβαρδίζει με μηνύματα και εσύ να το δέχεσαι παθητικά; Η δική σου ηρεμία δεν προέχει;). Συζήτηση για το θέμα με τον νυν να κάνεις ως ένα πρόβλημα που εσύ η ίδια χειρίζεσαι, και όχι για να ‘καθαρίσει’ εκείνος για πάρτι σου.

    Διακρίνω μήπως μια ‘ενοχή’ για το ότι ενώ δεν αισθανόσουν τίποτα σπουδαίο γι’αυτόν δημιούργησες μια σύντομη σχέση μαζί του (εκείνο το ‘επειδή τον λυπάμαι’ να το κοιτάξεις λίγο πιο βαθιά) επειδή κολακεύτηκες; Μα ποιος η ποια δεν κολακεύεται όταν γίνεται αντικείμενο πόθου; ʼνθρωποι είμαστε. Και επειδή είμαστε άνθρωποι όσο κολακευμένοι και να αισθανόμαστε πολύ σύντομα το ότι μας θαυμάζουν σταματά να μας αρκεί. Γι’ αυτό τελείωσες την ιστορία σας, γιατί όλες οι άλλες ανάγκες σου, συναισθηματικές, πνευματικές, ερωτικές ίσως, δεν ικανοποιούνταν. Επομένως, δεν είσαι η ‘άτιμη πλανεύτρα’ που τον εξαπατησες και τώρα τον λυπάσαι. Ενήλικας είναι, το σοβαρό παιγνίδι του πόθου το ξέρει (η θα έπρεπε να το ξέρει). Αν αρνείται να δεχτεί ότι τελείωσε η ιστορία σας τότε το πρόβλημα είναι ολόδικό του, και έχει να κάνει με τα δικά του βιώματα και την δική του ικανότητα να τα ερμηνεύει (π.χ., αν μεγάλωσε με πρότυπα που του υπαγόρευσαν ότι οι γυναίκες είναι αντικείμενα και όχι άτομα με ελεύθερη βούληση, που έρχονται στη ζωή σου και έχουν κάθε δικαίωμα να φύγουν όταν δεν είναι ευτυχισμένες). Τον εαυτό σου να λυπάσαι που έχει χάσει την ηρεμία του επειδή κάποιος αρνείται να δεχτεί ότι τελείωσε η σχέση σας.

  2. Μαρία σοβαρέψου!

    Καταρχάς να εξηγήσεις το πρόβλημα στον σύντροφό σου. Έχει δικαίωμα να ξέρει.

    Έπειτα πες στον πρώην οτι βρήκες άλλον. Το οτι τον απέρριψες το έχει καταλάβει. Ο εγωισμός του δεν τον αφήνει να το χωνέψει.

    Να ξέρεις οτι τέτοιοι τύποι είναι κι επικίνδυνοι με τις εμμονές τους. Κόψε του την φόρα με αποφασιστικότητα και να προσέχεις για τυχόν άσχημες αντιδράσεις.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More