Μαρία: “Πονάει πολύ το άλλο μισό σου να το βλέπεις με το ίδιο σου το αίμα, με την αδελφή σου.”

Γεια σας!
Με λένε Μαρία και έχω ένα μικρό πρόβλημα και θέλω τη βοήθειά σας…

Λοιπόν, πριν τέσσερα χρόνια, η αδελφή μου που με περνάει δύο χρόνια, τα είχε με ένα αγόρι μεγαλύτερο από εκείνη -την περνάει τέσσερα χρόνια κι εμένα 5.

Τα είχαν τρία χρόνια και μου άρεσε πολύ, ταιριάζαμε τόσο πολύ. Με την αδελφή μου όχι και τόσο γιατί είναι εγωίστρια και τον χώρισε εκείνη για χαζό λόγο, ενώ εγώ δεν θα το έκανα. Και ναι, τέλος πάντων… μου άρεσε και του το είχα πει.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς ένιωσα… Από τη μία ένιωθα ότι μου έφυγε ένα βάρος και από την άλλη ένιωθα άσχημα. Φυσικά, δεν το είπε στην αδελφή μου, γιατί δεν ήθελε να τσακωθώ μαζί της.

Και τώρα, που έχει περάσει ένας χρόνος που έχουν χωρίσει -ή ενάμισης, ναι δεν θυμάμαι, κάπου εκεί- η αδελφή μου τα έχει με άλλον έξι μήνες κι εμένα ακόμα μου αρέσει ο πρώην της. Έχω αγόρι, αλλά είμαι ερωτευμένη με τον άλλον. Τον θέλω πολύ… Και αυτό το ξέρω ότι είναι λάθος, αλλά δεν μπορώ να το πολεμήσω. Ξέρετε κάποιες φορές βρίσκεσαι ανάμεσα σε ένα δρομάκι με δύο κατευθύνσεις κι εσύ πρέπει να διαλέξεις το ένα…

Βέβαια, από την άλλη έχουν χωρίσει, τον έχει ξεπεράσει, αλλά είμαι σίγουρη πως αν μάθαινε ότι τον θέλω θα σπαζότανε γιατί ήταν μαζί του τρία χρόνια.

Κάποιες φορές, όταν το παθαίνουν αυτό κάποια άτομα, να θέλουν το αγόρι/κορίτσι του/της από τα αδέλφια τους, δεν το κάνουν επίτηδες, γιατί δεν αγαπάνε τα αδέλφια τους. Απλά συμβαίνει… Και πονάει πολύ το άλλο μισό σου να το βλέπεις με το ίδιο σου το αίμα, με την αδελφή σου.

Την αγαπώ πολύ, αλλά αυτό που νιώθω για εκείνον, δεν ξέρω, με ξεπερνάει. Με ωθεί κάτι σε εκείνον, τον σκέφτομαι συνέχεια.

Σας παρακαλώ, βοηθήστε με.

Μαρία


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Ασε τον πρώην της αδελφής σου κ προχωρά παρακάτω ! Αλλωστε αν ήταν αμοιβαία τα αισθήματα κ του αρεςες Κ εσυ , δεν θα έμενε με την αδελφή σου 3 χρονια αλλα θα επεδίωκε να ειναι μαζι σου . Μπορει φιλικά να λες οτι ταιριάζετε αλλα η ερωτική σχεση εχει αλλα κριτήρια για να αναπτυχθεί. Μετα απο τοσο καιρο θα έπρεπε να το απομυθοποιησεις κ να δεις τι σε έκανε να σκεφτεσαι το αγόρι της αδελφής σου .. Μηπως η τόσο κοντινή συναναστροφή μαζι τους σε έκανε να μπερδέψεις κάποια πραγματα ;; Ψάξε εσένα , λύση τα δικά σου αινίγματα κ ασε τον πρώην της αδελφής σου ( και οχι το αλλο σου μισο οπως ειπες ) στο παρελθόν . Δες κ τι γινεται με την παρούσα σχεση που εχεις γιατι για να ειναι το μυαλό σου αλλου εχει κ αυτή τα προβλήματα της . Καλη τύχη .

  2. Πολλές φορές μας ειναι δύσκολο να διακρίνουμε τον ενθουσιασμό και το παραμύθι που φτιάχνουμε από τον έρωτα, την αγάπη και το άλλο μισό, που εσύ τόσο αβίαστα χρησιμοποιείς εδώ. Προσπάθησε να δεις τα πράγματα με τη λογική και θα διαπιστώσεις και εσύ ότι απλά τον είχες θεοποιήσει. Επικεντρώσου σε σένα και σε αυτά που εσύ θέλεις. Στρέψε το ενδιαφέρον σου στο τωρινό σου σύντροφο και δες αν σε καλύπτει ή τον είχες απλά για ξεκάρφωμα και ανάλογα πάρε τις αποφάσεις στη ζωή σου. Βρες αυτόν που πραγματικά θα είναι εκεί για σένα και όχι τι εσύ φαντάζεσαι ότι θα ήταν.

  3. Ξεκόλλα, δεν είσαι ερωτευμένη, ούτε αγαπάς κανέναν τόσο βαθιά.Είσαι αρκετά μικρή απ’ όσο μπορώ να διακρίνω από τον τρόπο που γράφεις και συνεπώς δημιούργησες ένα μελόδραμα στο οποίο σου αρέσει να πρωταγωνιστείς σαν το εγκλωβισμένο αλλά ηθικά ηθικά σωσό θύμα. Αν ήταν ο έρωτας της ζωής σου, θα το είχε καταλάβει κι εκείνος και θα έκανε τα πάντα για να είστε μαζί. Αφού δεν πρόκειται λοιπόν για κάτι τέτοιο, πίστεψέ με δεν αξίζει τον κόπο ούτε να ταλαιπωρείσαι με τέτοια διλήμματα, αλλά ούτε και να κάνεις κάτι τέτοιο στην αδερφή σου, η οποία είναι απόλυτα λογικό να ενοχληθεί.

  4. Ούτε αριθμητική δεν ξέρεις! Μου φαίνεσαι πολύ ανώριμη και ελαφρώς επικίνδυνη…Ασυνάρτητη και ο,τι νάναι!! Θα σε συμβούλευα να ασχοληθείς και με άλλα πράγματα πέρα απο τα αγοράκια και να μην ανακατεύεσαι στις σχέσεις των άλλων πόσο μάλλον των συγγενών σου. Εχεις θεματάκια να λύσεις…

  5. Με δεδομένο ότι δε μας κρύβεις κάτι, το πρόβλημά σου δεν είναι ηθικό ούτε βρίσκεσαι μπροστά σε κάποιο τρομερό δίλημμα. Το πρόβλημά σου είναι όλο μέσα στο μυαλό σου και εξηγούμαι. Εσύ τον σκέφτεσαι και τον θέλεις. Εκείνος; Από το γράμμα σου δεν προκύπτει πουθενά πως εκείνος ανταποκρίνεται. ʼρα τι συζητάμε; Ας κάνουμε μερικές παρατηρήσεις σχετικά με τα πρόσωπα αυτής της ιστορίας. Εκείνος όσο τα είχε με την αδερφή σου ήταν ευγενικός και φιλικός μαζί σου και εσύ δεν έχασες χρόνο να αποκωδικοποιήσεις τη συμπεριφορά του ως το απόλυτο ταίριασμα (όπως σε συνέφερε και θα ήθελες δηλαδή). ‘Οχι, μικρή, υπάρχει χάος μεταξύ σας και αυτό αποδεικνύεται από το ό,τι είχε δυο φορές την ευκαιρία να είναι μαζί σου αν το ήθελε και δεν εκμεταλλεύτηκε καμία. Αν το ζήτημα ήταν ηθικό και για εκείνον, το πολύ πολύ να είχε συμβεί κάτι στα κρυφά. Όμως δε συνέβει. Που σημαίνει ότι εκείνος δε σε βλέπει όπως τον βλέπεις εσύ. Τόσο απλά. Σχετικά με την αδερφή σου που χαρακτήρισες εγωίστρια και αχάριστη (εφόσον είχε τέτοιο αγόρι και το έδιωξε, κάτι που εσύ στη θέση της δε θα είχες διανοηθεί ποτέ να κάνεις) θα πρέπει να καταλάβεις τα εξής. Η αδερφή σου ηταν με αυτό τον άνθρωπο, όχι εσύ. Οπότε ακόμα κι αν ζούσες παράλληλα κάπως τη σχέση τους, δε γνωρίζεις τη δυναμική της, παρά μόνο κάποιες αντανακλάσεις της. Με άλλα λόγια, το πώς και αν τα έβρισκαν αυτοί οι δύο μεταξύ τους δεν το ξέρεις και δε σε αφορά. Προφανώς και η αδερφή σου είτε είδε πράγματα και συμπεριφορές σε αυτόν που τη χάλασαν είτε βαρέθηκε με τα χρόνια και της πέρασε ο έρωτας, είτε και τα δύο. Μην προβαίνεις λοιπόν σε τόσο αυθαίρετα συμπεράσματα και χαρακτηρισμούς γιατί αδικείς την ίδια, αλλά και τον εαυτό σου. Και τέλος, για σένα και το μπλέξιμο-παραμύθι που έχεις δημιουργήσει στο κεφάλι σου, καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να δεις ρεαλιστικά τα πράγματα. Εσύ τον έχεις φανταστεί όπως θα ήθελες να είναι και εδώ είναι η παγίδα. Όταν κάτι το θέλουμε πολύ, είναι πολύ εύκολο (και επικίνδυνο) να το πιστέψουμε, όσο ψεύτικό και μακριά από την πραγματικότητα κι αν είναι. Αυτό έπαθες, έφτιαξες και πίστεψες μια εικόνα όπως την ήθελες ενός ανθρώπου που δε γνωρίζεις ουσιαστικά. Το αν ταιριάζετε το λες εσύ, εκείνος μπορεί να έχει αντίθετη άποψη. Σου το ξαναγραφω και παραπάνω, έτσι ήθελες να τον δεις κι έτσι τον είδες. Η αλήθεια μπορεί να σου φανεί πολύ διαφορετική όταν τον ξε-ερωτευτείς. Αν τα καταλάβεις αυτά θα είσαι σε καλό δρόμο και θα αρχίσεις να τον απομυθοποιείς. Έχεις κι ένα έρμο αγόρι από την άλλη που απ’ό,τι φαίνεται το κουβαλάς μαζί σου για ντεκόρ. Αν δεν τον αγαπάς κι αν δε μπορείς να αφοσιωθείς στη σχέση σου, απάλλαξέ τον από την παρουσία σου. Δε σε χρειάζεται και δεν τον χρειάζεσαι. Αν θέλεις να ξεχνιέσαι κανένα 2ωρο τη φορά, βρες μια ωραία ασχολία, ένα χόμπυ, μην εκμεταλλεύεσαι όμως έναν άλλο άνθρωπο που μπορεί να έχει επενδύσει συναισθηματικά επάνω σου, γιατί αυτό δεν είναι ηθικό. Ωρίμασε.

  6. ʼραγε πως είναι να κάνεις σεξ με το πρώην γκόμενο της αδελφής σου ;;;;

  7. Αυτά κάποιες φορές συμβαίνουν και δεν είναι ότι είσαι κακός άνθρωπος απλά ερωτεύτηκες λάθος λόγω συνθηκών άνθρωπο. Όμως επειδή πιστεύω στη δυνάμη του έρωτα σου προτείνω να πιάσεις την αδερφή σου και να της πεις ότι εδώ και τόσα χρόνια υποφέρεις για αυτό το λόγο. Ότι δεν της είπες κατι και το έθαβες αλλά προτιμάς να είσαι αληθινή. Προσωπικά δεν θεωρώ πως αμα σε αγαπάει δεν θα σε δεχτεί. Εφόσον έχουν χωρίσει και έχει ξαναφτιάξει τη ζωή της είναι πιο εύκολο πλέον να της μιλήσεις. Απελευθερώσου, ο έρωτας είναι δύναμη μην τον πνίγεις ώστε να πνίγεσαι και εσύ.. Όμως στο μήνυμα σου δεν μας αναφέρεις καθόλου τα δικά του συναισθήματα. Εκείνος άραγε μπορεί να σε δει ερωτικά όπως εσύ?

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More