Μαρία: “Του έχω κάνει δώρα αξίας χιλιάδων ευρώ. Άσε τα καθημερινά…”

Καλησπέρα σας.
Θα ήθελα κι εγώ τη γνώμη/συμβουλή σας σχετικά με τη σχέση μου…

Με λένε Μαρία και είμαι 27 χρόνων. Έχω μια σχέση 4 χρόνια. Από την αρχή συζούμε. Τα πρώτα δύο ήταν καλά, μια χαρά. Μετά άρχισαν τα προβλήματα. Απομακρυνθήκαμε (παρόλο που συζούμε). Άρχισαν οι καυγάδες για ασήμαντα πράγματα καθημερινότητας, από τη μεριά του.

Εγώ -παρόλο που δεν θέλει να τον αγγίζω, να φιλιόμαστε, δεν είναι τρυφερός, ρομαντικός κ.λ.π., με πατσαβουρίζει καθημερινά- συνεχίζω να προσπαθώ. Έχει φύγει ο έρωτας νιώθω. Απλά μένω γιατί καταρχήν “φοβάμαι” τη μοναξιά.

Κάποτε άφησα κάποια πολύ καλή σχέση, γιατί νόμιζα, πίστεψα ότι θα βρω κάποιον καλύτερο. Και μετά από μερικές εφήμερες “σχέσεις” και μετά από μια εξάμηνη “σχέση” που με είχε γραμμένη και με κούρασε, έμεινα ένα χρόνο ΜΟΝΗ! Να σας πω ότι σαν άτομο είμαι κλειστός χαρακτήρας κι αυτό με κάνει να ΜΗΝ έχω φίλες/φίλους. Άρα έμεινα ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΟΝΗ!! Μετά ήρθε στη ζωή μου η παρούσα σχέση. Δέθηκα, επένδυσα, όχι μόνο συναισθηματικά, αλλά και οικονομικά…

Του έχω κάνει δώρα αξίας χιλιάδων ευρώ. Άσε τα καθημερινά… Και από όταν έφυγε από τη δουλειά του, λόγω του ότι του έφαγαν λεφτά, εγώ τον στήριξα και τον στηρίζω μέχρι και σήμερα… Εγώ του πληρώνω βενζίνη, τσιγάρα και καμιά δεκαριά μπύρες καθημερινά λόγω του ότι είναι αγχωμένος -και για αυτό πίνει, λέει. Τα ρίχνει όλα σε μένα. Εγώ φταίω…

Δεν είμαι ευτυχισμένη, αλλά μένω γιατί είμαι σχεσάκιας και μου ‘ρχεται κρίμα να “πετάξω” τέσσερα χρόνια σχέση έτσι… Βέβαια, δεν ξέρω αν αξίζει κάθε μέρα να στεναχωριέμαι με τη συμπεριφορά του, να ανέχομαι…

Το ερώτημα είναι να φύγω; Να χωρίσω και να ρισκάρω πάλι από την αρχή ή να μείνω συμβιβασμένη; Εγώ άλλα όνειρα είχα. Να ζήσω στην Αθήνα, όχι επαρχία, να πάρω σπίτι -κάτι που για χάρη του δεν κάνω και πετάω τα λεφτά μου (την προίκα μου)…

Θέλω να κάνω οικογένεια, αλλά ΟΧΙ μαζί του. Πάντα, από μικρή ονειρευόμουν μέχρι τα 30, να είμαι τακτοποιημένη και όπως πάει δεν το βλέπω. Δυστυχώς ήθελα να έχω το σπίτι και να κάνω τη δικιά μου οικογένεια.

ΕΙΜΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ… ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Μαρία


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. μας δουλευεις ετσι? δε μπορει να μιλας σοβαρα! εγω λεω οτι καθε ανθρωπος ειναι αξιος της μοιρας του κατσε λοιπον εκει που εισαι στο ανθος της νιοτης σου να σε ?πατσαβουριζει? οπως λες να μην θελει να σε αγγιζει, να μην σε φιλαει και εσυ απο πανω να παριστανεις την προνοια για χαρη του επειδη φοβασαι να μεινεις μονη σου! ενω τωρα με την ψευδεσθηση τησ σχεσης ειναι καλυτερα! μεινε εκει ακριβως που εισαι! η ωρα η καλη!

  2. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς μας ρωτάς… Το ότι δεν θέλεις να κάνεις οικογένεια με τον αχαϊρευτο μιας κι ούτε εσύ δεν νιώθεις ερωτευμένη μαζί του, είναι φως φανάρι. Ποιά η δυσκολία σου να φύγεις; Γιατί σε τρομάζει τόσο πολύ η μοναξιά ή οποία κιόλας θα είναι προσωρινή, μέχρι να βρεθεί ο επόμενος άνθρωπος που θα σταθεί δίπλα σου και θα σε νοιάζεται πραγματικά; Αυτό φαντάζεσαι να είναι το μελλον σου; ΑΥΤΟΣ;;; Ακόμα κάθεσαι;; Να έρθω να σε πάρω εγώ απ΄τα μαλλιά;;

  3. Εε για ποιο λογο καθεσαι ειπαμε???ρε μαρια στο τελος κατσε και προσκυνα τον μην τυχον μεινεις μονη σου!συνελθεεεε!!χωρισε τον κατσε μονη και σκεψου το μελλον σ.αυτος τι ακριβως σου προσφερει?

  4. καλά κοπέλα μου είσαι τελείως τρελή? αυτα που λες τα διαβάζεις ? εισαι δυστυχισμένη σε μια σχεση που δεν σου δινει απολυτως τιποτα και ρωτάς αν πρέπει να φύγεις? οχι δεν πρέπει να φύγεις …να εξαφανιστείς πρεπει … πετάς τα καλύτερα σου χρόνια ενώ θα μπορούσες την ίδια στιγμή να κάνεις τα ονειρα σου πραγματικότητα?δεν αξίζει ……αν αυριο δεν υπάρχεις ,σκέψου πως αυτή η μέρα θα είναι η τελευταία σου …..αξίζει?

  5. Αγαπητη Μαρια! Το θεμα δεν ειναι οτι φοβασαι αποκλειστικα την μοναξια και οτι εισαι “σχεσακιας” φοβασαι οτι δεν θα προλαβεις να κανεις αυτα που θελεις μεσα στο χρονικο οριο που εχεις επιβαλλει στον εαυτο σου!! Αλλα δεν ερχονται στην ζωη οπως τα θελουμε και οποτε τα θελουμε! Και εγω ελεγα θα παντρευτω στα 30 αλλα εγινε νωριτερα!προτιμας να μην χαραμισεις 4 χρονια σχεσης και να χαραμισεις μια αλοκληρη ζωη! Την δικη σου ζωη! Επισης λες πως δεν ειχες ονειρο να ζεις σε επαρχια αλλα σε πολη, πιστεψε με αν ηταν ο καταλληλος ανθρωπος για σενα δεν θα το σκεφτοσουν καν αυτο απλα θα ηθελες να εισαι μαζι του οπου κι αν ζουσατε!! Οσο για την φλογα του ερωτα, ειναι στο χερι σου να την αναψεις και να μεινει αναμενη!! Ξεκαθαρισε την θεση σου και δωστου τελεσιγραφο η αλλαζει η σε χανει! Και αν εχει αγχος να ψαξει να βρει καμια δουλεια με τις μπυρες δεν φευγει το αγχος (καλος ρεμπεσκιες κι αυτος) η προικα σου καποια στιγμη θα τελειωσει και ετσι πως τον εχεις μαθει θα σε βαζει μετα να δουλευεις εσυ για τις μπυρες του! Και κοιτα να αποκτησεις δικο σου κοινωνικο κυκλο για να ανοιξει λιγο το μυαλο σου!!! Κανε κατι γρηγορα πριν σκασει κανα παιδακι και τρεχεις και δεν φτανεις!

  6. καλά κοπέλα μου είσαι τελείως τρελή? αυτα που λες τα διαβάζεις ? εισαι δυστυχισμένη σε μια σχεση που δεν σου δινει απολυτως τιποτα και ρωτάς αν πρέπει να φύγεις? οχι δεν πρέπει να φύγεις …να εξαφανιστείς πρεπει … πετάς τα καλύτερα σου χρόνια ενώ θα μπορούσες την ίδια στιγμή να κάνεις τα ονειρα σου πραγματικότητα?δεν αξίζει ……αν αυριο δεν υπάρχεις ,σκέψου πως αυτή η μέρα θα είναι η τελευταία σου …..αξίζει?

  7. Ήσουν μόνη ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ!!! πωπω τι φρίκη!… συμμαζέψου κοπελιά, γιατί εκεί έξω υπάρχουν και πραγματικά προβλήματα. Πήγαινε σε έναν ψυχίατρο να σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις την ανάγκη σου να είσαι συνέχεια με κάποιον και βρες τα πρώτα με τον εαυτό σου. Το δύσκολο δεν είναι η μοναξιά, αλλά να είσαι με κάποιον που σε κάνει να νιώθεις μόνη.

  8. Να παρεις σπιτι και να σταματησει να σου τρωει τα λεφτα ο …… μην πω.Και οταν τελειωσουν τα λεφτα σου στις μπυρες σε διωξει..εσυ παιρνεισ ορκο οτι θα μεινει μαζι σου. γιατι απο αυτα που λες θα σε σουταρει αργα η γρηγορα. Ποσο κοροϊδο θα πιαστεις. Ξυπνα ειδικα στο χρημα μη δινεσαι ευκολα.Εδω ειμαστε παντρεμένες και ετσι δεν κανουμε.Ξυπνα.Σουταρε τον.Και απο μια αναδρομη που έκανες επεσες με τα μουτρα στον 1ο τυχονταμονο και μονο για να βρεθεις δεσμευμενη.Και αν παντρευτειται θα πληρωνεις τα εξοδα του και για τα παιδια? δεν προκειτε να αντεξεις..ε΄λεοσ..

  9. gia ta lefta kathete mazi sou ama den eixes ta lefta tha se eixe soutarei apo kairo twra.. pw pw eseis oi plousies ti travate esu kai i athina onasi mono me ta lefta sas nomizete prepei na sas agapei enas antras i agapi den agorazete kala na patheis mexri na sta faei ola kai na fygei me kammia alli meta!!!!!!!!

  10. Να παρατήσεις τον αλκοολικό βολεμένο τεμπέλη που εχεις μαζεψει και που μένει μαζί σου γιατι βολεύεται και να φύγεις απο την Αθήνα! Η Αθήνα τελείωσε σαν πόλη πάρτε το είδηση μερικές το όνειρο πάγωσε.

  11. Τι μπερδεμένη είσαι βρε Μαρία; Μια χαρά ξέρεις και τι θέλεις και πώς νιώθεις (χάριν συντομίας θα θεωρήσω ότι ο κατάλογος κλισέ και στερεοτύπων που αράδιασες είναι οι πραγματικές σου επιθυμίες). Δεν είσαι μπερδεμένη, αλλά ανασφαλής όσο δεν πάει. Να η συμβουλή μου, εφόσον έχεις οικονομική άνεση, ψάξε για έναν καλό ψυχολόγο, γιατί χρειάζεσαι βοήθεια για να καταλάβεις ποιά πραγματικά είσαι και πώς να ανταμετωπίσεις τις συμπεριφορές που σε κρατάνε πίσω και μακριά από τους στόχους σου, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Σου υπογράφω πως, αν και δε θα είναι εύκολη διαδικασία, θα είναι η καλύτερη επένδυση που θα έχεις κάνει ποτέ και θα είναι για σένα. Καλή τύχη.

  12. Καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποιον επαγγελματία.

  13. Το πρόβλημα με τους κλειστούς χαρακτήρες σαν κι εσένα είναι ότι πολλές φορές μένετε μόνοι από επιλογή (από φόβο, ανασφάλεια ή απλά από αποφυγή συναναστροφών) γι’ αυτό και μόλις αποκτήσεις κάποιο πρόσωπο που να θεωρήσεις κοντινό σου, ακόμα κι αν η σχέση σου με αυτό το πρόσωπο αποβεί τοξική, δένεσαι. Και δένεσαι πολύ. Δεν σε κατηγορώ, έτσι είναι η ψυχολογία σου. Μαρία, το καλύτερο αντίδοτο στη μοναξιά και στην αποφυγή του να επενδύεις πολύ σε ένα άτομο που δεν το αξίζει, είναι το να περιτριγυρίζεσαι από έναν κύκλο φίλων και γνωστών. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο για σένα αν είσαι κλειστός κι εσωστρεφής άνθρωπος, αλλά πίστεψέ με… Εκεί έξω δεν είναι κόσμος που πεθαίνει να μάθει τα πάντα για σένα και να σε πληγώσει. Ούτε χρειάζεται ν’ ανοίγεσαι σε όσους δεν το θες. Έναν χαβαλέ σε μια παρέα με την οποία νιώθεις άνετα να γελάσεις θα σου δώσει μια πολύ διαφορετική οπτική των πραγμάτων γύρω σου, συμπεριλαμβανομένης και της παρούσας (ο θεός να την κάνει) σχέσης σου. Πέραν αυτού, οι συναναστροφές και η καλλιέργεια σχέσεων/δικτύων με άλλους ανθρώπους θα καλλιεργήσει κι εσένα, ειδικά την αυτοπεποίθησή σου και θετικές πτυχές της συμπεριφοράς σου. Κι έτσι θα ευχαριστιέσαι και θα εκτιμάς περισσότερο τον χρόνο που θα ξοδεύεις σόλο. Θα δεις ότι θα ισορροπήσεις! Όσο αφορά εκείνον… Ανήκει, δυστυχώς, στη μεγάλη μερίδα κακομαθημένων Ελλήνων ανδρών που δεν εκτιμούν όσα κι αν κάνεις γι’ αυτούς γιατί πολύ απλά τα θεωρούν δεδομένα. Δεν τους έχει διδάξει κανένας πως όταν φέρονται σαν γαϊδούρια, οι άλλοι δεν είναι υποχρεωμένοι να τους αγαπούν για τον “καταπληκτικό” τους εαυτό. Νομίζω πως έχεις όλα τα αίτια και τις αφορμές για να του δώσεις ένα μάθημα ως προς αυτό. Φύγε όσο ακόμα έχεις χρήματα. Αν ένα πρόβλημα μπορεί να λυθεί με χρήματα, τότε δεν είναι πρόβλημα, αλλά έξοδα! Μπες, λοιπόν, σε έξοδα να βρεις κατοικία, έστω προσωρινή, για σένα και μόνο (μην του δώσεις τη νέα σου διεύθυνση ποτέ και μετακόμισε όσο διακριτικά μπορείς) και θα κάνεις νέα αρχή!

  14. Και νομίζεις τώρα εσύ ότι δεν έχεις πετάξει τήν ζωή σου στα σκουπίδια.μου δίνεις την εντύπωση ότι το κλουβί είναι ανοιχτό αλλά δεν θες να βγεις.και επειδή δεύτερη ζωή δεν έχει για κανέναν φρόντισε να περάσεις καλά σ αυτήν.αλλωστε η μαμά σου σε έκανε για να γελάς.οτι σε στεναχωρεί ,στον αγύριστο με συνοπτικές διαδικασίες.

  15. Να πας σε ψυχιατρο.αυτο να κανεις..ημαρτον δηλαδη.αν εχεις γονεις καλυτερα να τους ενημερωσεις….συνελθε καποτε κ ζητα βοηθεισ!

  16. Κάποιος κάποτε έκανε το τραγικότατο λάθος να σου διδάξει δύο δόγματα: πρώτον ότι δεν αξίζεις σαν γυναίκα κι άνθρωπος γενικά χωρίς έναν άντρα δίπλα σου, ακόμα και τον πιο αχαΐρευτο και δεύτερον ότι αξίζεις να βάλεις τον εαυτό σου μέσα σ’ ένα αδιαπέραστο καβούκι και να μείνεις εκεί, κλειστή, απομονωμένη, με τους φόβους σου και την αυτοεκτίμησή σου στο μείον ένα. Και… τιμή μεγάλη σ’ όποιον σπάσει αυτό το καβούκι, θα τον λούσεις με δώρα και θα τον κρατήσεις κοντά σου με κόστος ακόμα και τα νεύρα σου και τα όνειρά σου, αρκεί να μη σου φύγει πουθενά ο… χρυσός άνθρωπος που κοίταξε εσένα την… καημένη κι ανάξια ακόμα και για μίνιμουμ ευγένειας. ʼραγε είμαι ο μόνος εδώ που διακρίνω ένα τόσο ενοχλητικό μοτίβο εδώ? Δεν βιάζομαι να σε κατακρίνω λέγοντας ότι αξίζεις και τα παθαίνεις γιατί προφανώς άλλος ή άλλοι σου έχουν περάσει την ιδέα ότι δεν αξίζεις κάτι καλύτερο. Πάντως το να τα περνάς όλα αυτά και να αυτοκησύσσεσαι μάρτυρας καταλαβαίνεις πόσο καταστροφικό είναι, έτσι? Όσο έχεις λεφτά και όσο, όπως ελπίζω ειλικρινά, έχεις καναδυό ανθρώπους από την οικογένεια να στηριχτείς, ψάξε να μείνεις κάπου αλλού. Ακόμα και γκαρσονιέρα στην άκρη της πόλης, αρκεί να φύγεις. Μπορείς να του κάνεις κουβέντα ότι δεν είσαι ευχαριστημένη από τη σχέση αλλά μη του θέσεις τελεσίγραφο ή υπονοήσεις πως πας να φύγεις γιατί φοβάμαι αντιδράσεις τύπων σαν τούτον δω.

  17. Απαπα μακρια κ αγαπημενα ή καλυτερα καθολου αγαπημενα, απλως μακρια. Που πηγες κ εμπλεξες ετσι…!! Αλλα εσυ εχεις τουλαχισυον τα λεφτα κ εσυ πληρωνεις την ορχηστρα οποτε δες τι μπορεις να κανεις πριν τα φας ολα στις μπυρες του κ στις βενζινες για να βλεπει τη γκομενα. Ακου εκει πινει, ωραιοσ τροπος ν αντιμετωπιζει τν ανεργια. Αλλοι εδω ανεργοι ολο κανουν κατι, εθελοντισμο, αθλητισμο, κατι να νιωθουν χρησιμοι κ αυτος καθεται πεσε πιτα να σε φαω γτ βολευτηκε. Προσεξε πολυ γτ κατι τετοια αντρακια τζαμπα μαγκες δν το εχουν σε τιποτα μεχρι κ να χτυπησουν μια γυναικα. Γ αυτο μη του δωσεις κανενα σημαδι οτι μπορει να φυγεις κ να κλεισει η βρυση με τ αφθονο χρημα κ απλως μετακομισε!!! Πληρωσε του μια τελευταια φορα μπυρες-τσιγαρα-βενζινες κ ετσι οσο λειπει μαζεψε τ απαταιρητα κ καντηνα. Γονεις κοπελα μ δεν εχεις να σε προστατεψουν, κατι ν κανουν???

  18. Αγαπητή φίλη, κουβαλάς πολλή ενοχή μέσα σου, μήπως ειναι η ενοχή ότι άφησες κάποτε την καλή σχέση και είπες να μην το ξανακάνεις? Και τι ανοησίες είναι αυτες για το πέταμα 4 χρόνων? Δεν ειναι πέταμα. Είναι σχέση που έχει κάνει τον κύκλο της, ολα καλά, πήρες όσα μπορούσες να πάρεις και τώρα μόνο φύγε για να μην είσαι θύμα. Εδώ άνθρωποι χωρίζουν και μετά από 20 χρόνια γάμου, μεσήλικοι και οι δύο, κι εσύ νέα κοπέλα με συμβίωση εκμετάλλευση τουλάχιστον 2 χρόνων (ενώ τα πρώτα 2 μπορεί να ήσουν πολύ ερωτευμένη για να το δεις) κόλλησες εκεί? Δεν μας τα λες καλά και στον εαυτό σου καθόλου καλά!

  19. Εισαι με τα καλα σου κοπελα μου?ζητα βοηθεια απο καποιον ψυχολογο η ψυχιατρο κ αν εχεις γονεις το καλυτερο ειναι να τους ενημερωσεις.ξυπνα πια μεγαλη κοπελα.ελεος.

  20. Να σταματησεις να εκμεταλλευεσαι τους γονεις σου για τα γουστα που θελεις να βγαλεις . Αιντε …το παιζεις και κλαψιαρα και θύμα. Εισαι το αντιστοιχο ενος μεσηλικα αντρα που πληρωνει μικρες και τις κερναει να του κανουν παρεα.

  21. Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΑΤΤΕΙΣ ΛΟΓΙΚΑ….ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΟΝΗ ….ΣΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ , ΣΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΚΕΙ , ΤΟΥ ΛΕΣ ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ …ΜΕΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΗΣΩ ΤΑ 2 ΕΙΝΑΙ ΜΕΣ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ …..ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ ???? ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΕ ΧΤΥΠΑΕΙ ? ΞΥΠΝΑ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ….ΕΙΣΑΙ 27 ΧΡΟΝΩΝ ΝΕΟΤΑΤΗ , ΟΥΤΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΠΗΡΑΝΕ , ΟΥΤΕ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ …ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ . ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΕΝΙΚΩΣ ….ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ …ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ….ΧΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΟΥ ….ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΠΛΕΞΕΙ….

  22. Μήπως ειναι ο πρώην αντρας μου; Χωρίς πλάκα, επειδή έχω περάσει από ολόιδιο σκηνικό, φύγε τρέχοντας ΤΩΡΑ!

  23. Γράφεις : ΄από μικρή ονειρευόμουν μέχρι τα 30, να είμαι τακτοποιημένη΄. ΄Τακτοποιημένοι΄ είμαστε όταν νιώθουμε καλά με τον εαυτό μους, όταν αρέσουμε εμείς σε εμάς, όταν νιώθουμε ευτυχία , όταν αντιληφθουμε πραγματικά ότι είμαστε ΗΔΗ ολοκληρωμένοι άνθρωποι χωρίς να χρειαζόμαστε κάτι πέρα απο εμάς να έρθει και μαγικά να μας συμπληρώσει, να μας τακτοποιήσει, να μας δώσει κύρος και αξία. Συμφωνώ ότι είναι όμορφη η συντροφικότητα , όχι όμως με κάποιον που κακοποιεί. Θα έλεγα, πολύ φιλικά, ότι είναι αναγκαίο να επισκεφτείς κάποιον ψυχοθεραπευτή. Φυσικά και να χωρίσεις, αλλά το θέμα δεν είναι μόνο ΄αυτός΄και το ότι ΄δεν σε κάνει ευτυχισμένη΄(το οποίο είναι ψευδαίσθηση, γιατί εαν δεν είσαι απο μόνη σου αυτόφωτη, τον καλύτερο άντρα να έχεις δίπλα σου, η πληρώτητα που θα πάρεις απο αυτή την σχέση θα είναι προσωρινή). Η θεματάρα είναι ο τρόπος με τον οποίο έχεις δομήσει και δημιουργήσει την ζωή σου. Ανέβασε την αυτοεκτίμησή σου. Πώς είναι δυνατό ένα κορίτσι 27 χρονών να νταντεύει τον ΄σύντροφό΄του (κορίτσι μου, δεν είσαι μαμά του, καταλαβαίνεις τί κάνεις;) να μας γράφει έκανα εφήμερες σχέσεις και κουράστηκα και ΕΜΕΙΝΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΟΝΗ!!!! Εαν δεν μπορείς να μείνεις έναν χρόνο μόνη σου και να είσαι ευτυχισμένη με την σχέση που έχεις με τον εαυτό σου, πώς περιμένεις να βρεις έναν σύντροφο να περάσει όλη του την ζωή δίπλα σου. Εσύ η ίδια δεν σε θες!!! Επιβάλεται να χωρίσεις και να περάσεις χρόνο μόνη σου για να προσδιορίσεις και να σχηματίσεις εκ νέου την προσωπικοτητα, τα εδιαφέροντα, τον κοινωνικό σου κύκλο, εσένα και την ζωή σου με λίγα λόγια. Στην θέση σου θα προτιμούσα να μείνω μόνη μου απο το να με εκμεταλεύεται ο πρώτος τυχαίος. Ούτε σεξ δεν απολαμβάνεις (γράφεις: δεν θέλει να τον αγγίζω, να φιλιόμαστε, δεν είναι τρυφερός, ρομαντικός κ.λ.π., με πατσαβουρίζει καθημερινά)

  24. Αχ βρε Μαρια γιατι τοσο μεγαλη ελλειψη αυτοεκτιμησης; Πρεπει να αρχισεις να βαζεις τον εαυτο σου πανω απο ολα. Εισαι μονο 27 χρονων μη σπαταλας αλλο τη ζωη σου κι αφηνεις τα χρονια να περνανε χωρις νοημα. Εισαι σε μια σχεση που δε σε καλυπτει τελειωσε την και προχωρα παρακατω. Οκ 4 χρονια ειναι πολλα αλλα δεν ειναι και μια ολοκληρη ζωη! Μην ξοδευεσαι σε τετοιες καταστασεις που το μονο που κανουν ειναι να σε αδειαζουν συναισθηματικα. Εισαι στα καλυτερα σου χρονια και αξιζεις πολλα. Βγες στον κοσμο και διεκδικησε τα! Κανεις δε θα στα φερει εξω απο την πορτα σου! Υπαρχουν πολλοι τροποι να κοινωνικοποιηθεις και να κανεις καινουριες φιλες. Εκει που μενεις δεν υπαρχει γυμναστηριο, πολιτιστικος συλλογος, εθελοντικες ομαδες, προγραμματα απο το δημο για χομπι κλπ; Ανοιξε τα φτερα σου και παρατα τον αχρηστο που ειναι τοσο λιγος για σενα.. Κοιτα να εισαι εσυ καλα και ολα τα αλλα θα ερθουν. Καλη τυχη

  25. ʼνθρωποι σαν το σύντροφό σου φροντίζουν μόνο τον εαυτό τους, χωρίς αμφιβολία θα σε αφήσει μόλις βρει ένα άλλο δεκανίκι. Ήμουν 6,5 χρόνια με έναν άνθρωπο πολύ κατώτερό μου, βολεψάκια, φοβόμουν τη μοναξιά, κοντεύω και τα 40, και έπλασα ένα παραμύθι. Μέχρι και τη μητρότητα εγκατέλειψα για χάρη του. Αποτέλεσμα. Λίγο πριν το γάμο με παράτησε για κάποια άλλη και μου έφαγε και χρήματα. Τώρα λέω ότι έπρεπε να είχα αγαπήσει τον εαυτό μου και να είχα φύγει εγώ. Πρέπει να είμαστε εμείς καλά στη σχέση και μόνο τότε θα μας αγαπήσουν. Όταν μια σχέση δε σε καλύπτει, προσπαθείς να τη βελτιώσεις, αν δεν αλλάζει, φεύγεις. Ο χρόνος είναι πολύτιμος.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More