Marilena: “Αντιμετωπίζω πρόβλημα με την κολλητή μου.”

Γεια σας!
Θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα θέμα που με απασχολεί τώρα που άρχισαν τα σχολεία.

Καταρχάς, πηγαίνω πρώτη λυκείου. Αντιμετωπίζω πρόβλημα με την κολλητή μου. Είμαστε κολλητές από την πρώτη δημοτικού, τόσα χρόνια μαζί στο ίδιο θρανίο, πηγαίναμε η μία στο σπίτι της άλλης κλπ.

Το πρόβλημα άρχισε στην πρώτη γυμνασίου. Μια κοπέλα γνωστή μου από παλιά ήρθε να μείνει στην πόλη μας. Μάλιστα ήρθε στο ίδιο γυμνάσιο με μένα. Δεν είχε πολλούς φίλους εδώ και προσπάθησα να την κάνω να αισθανθεί άνετα… Τη σύστησα στην κολλητή μου και σε άλλες φίλες και γενικά την έβαλα στην παρέα μας.

Τα τελευταία δύο χρόνια όμως, αυτή έδειχνε ξεκάθαρη προτίμηση προς την κολλητή μου. Τα σπίτια τους είναι κοντά, άρχισαν να κάνουν συχνά παρέα χωρίς εμένα να με καλούν. Ενώ τα πρωινά πηγαίναμε και οι τρεις στο σχολείο, αυτές οι δύο συνεχώς έρχονταν αργοπορημένες, κι επειδή δεν ήθελα να αργώ έφευγα νωρίτερα από το σημείο συνάντησής μας.

Από τότε η καινούρια “φίλη” μάλλον θύμωσε μαζί μου και έκανε ό,τι μπορούσε για να μου δείχνει την αδιαφορία της. Είχε συνεχώς ιδιαίτερες συζητήσεις και ενδιαφέροντα με την κολλητή μου και με άφηνε έξω από αυτά. Όσο κι αν προσπαθούσα, δεν μπορούσα να παρακολουθήσω τα νέα τους ενδιαφέροντα, γιατί από διακριτικότητα δεν ήθελα να εισβάλλω σε κάποιο προσωπικό ζήτημα.

Φέτος, η κολλητή μου είναι αρκετά απόμακρη και μάλλον δεν θα κάτσει μαζί μου στην τάξη. Θα καθίσω μόνη μου όπως φαίνεται, γιατί τα άλλα παιδιά δεν τα γνωρίζω. Με στενοχωρεί πολύ αυτό, γιατί την αγαπώ πολύ. Δεν θέλω να τσακωθώ μαζί της εξαιτίας της άλλης, αλλά δεν θέλω να τη χάσω από φίλη μου…

Σας ευχαριστώ.
Marilena

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Εγώ λέω να αδιαφορήσεις για αυτές τελείως. Νέα χρονιά,νέα αρχή, να αφοσιωθείς στα μαθήματά σου και να επιδιώξεις να γνωρίσεις καινούρια άτομα και να δημιουργήσεις νέες φιλίες. Θα δείς τότε πώς θα ξαναεμφανιστούν και η ‘κολλητή’ σου και η άλλη. Πρέπει να καταλάβεις οτι πλέον είσαι μεγάλη και οτι θα πρέπει να κινείσαι και ανεξάρτητα, χωρίς “κολλητές” και άγχη αποκλειστικότητας με άλλα άτομα. Δεν είσαι πια πιτσιρίκα να πηγαίνεις παντού με την ‘κολλητή’ σου! Ανοίξου και κάνε νέες παρέες.

  2. agapiti mou,
    prepei na katalaveis kati…oti oi gunaikes eimaste skules…me auto na poreuteis stin zwi sou….to 3erw oti se ponaeei i sumperfora tous alla pragmatika meta apo xronia tha katalaveis oti den a3ize na xaliesai gia tetoia pragmata…
    Koita na kaneis nees gnwrimies(i parea me ta agoria einai kaluteri pio ilikrinis apo tis gunaikes) kai astes na kanoun oti theloun…kai min agxwnesai kathe empodio gia kalo…

  3. Με ταξίδεψες χρόνια πίσω! 🙂 οι άνθρωποι εξελισσόμαστε, άλλοι μαζί με άλλους, άλλοι μόνοι μας, άλλοι προς άλλες κατευθύνσεις ξεχωριστές. Αυτή είναι η φυσική προεία των πραγμάτων. Αυτό συνέβη και με εσάς, εξελιχθήκατε σε ξεχωριστούς δρόμους και όχι σε παράλληλους. Θα συμβεί πολλές φορές στη ζωή σου και είναι φυσιολογικό. κάθε φορά απλά θα βρίσκεις τους ανθρώπους που έχουν κοινά σημεία αναφοράς και ενδιαφέροντα με σένα και τους υπόλοιπους θα τους αποχαιρετάς ευχόμενη τα καλύτερα. καλη σχολική χρονιά!

  4. mou perigrafeis ena skiniko pou ezisa sti deftera likeiou akrivos etsi….poia itan i katali3i?ekopsa epafi k parallila ir8a pio koda me ena agori apo ti parea pou apodeixtike o kaliteros mou filos kai 10 xronia meta eimaste akoma toso koda oso den imoun me kamia…ennoeitai pos opoia kopela gnoriza gia fili itan fidi.sorry pou 8a sto po alla opos idi sou eipan oi ginaikes eimaste skiles…den iparxei filia meta3i ginaikon..ti patisa 3 fores mexri n t ktlv alla pleon t exo katlvei…gnomi mou kane k alles parees apoktise nea endiaferoda k grapstes…sinexise ti zoi s.se pliroforo meta to sxoleio amfivalo an 8a milas mazi tous.

  5. οταν κάποιους ανθρώπους τους αγαπάμε ακόμα και αν σταματήσουμε να κάνουμε παρεα με αυτούς η αγάπη δεν αλλάζει.Είναι πολύ όμορφο που νιώθεις έτσι και ακόμα κ αν καποιες είναι “σκύλες” όπως είπε η ritsa δεν χρειάζεται να γίνεις και εσύ!!! Αν θέλεις μπορείς να μιλήσεις στην φίλη σου και να της πεις οτι λυπάσε που απομακρυνθήκατε και οτι θα ήθελες να έρθεται ξανά πιο κοντά.Ακόμα και να μην τα καταφέρεται είναι σημαντικό εσυ να έχεις προσπαθήσει! Τα έχω περάσει και εγώ κ σε καταλαβαίνω,είναι πικρό να χάνουμε ανθρώπους απο κοντά μας που αγαπάμε αλλα ο καθένας είναι ελέυθερος να επιλέγει ,το ίδιο ισχύει και για την φίλη σου. Κάνε απο την μεριά σου την προσπάθεια και την συζήτηση που χρειάζεται και οτι είναι να γίνει θα γίνει.ΑΝΕξάρτητα απο αυτό να είσαι ανοιχτή για γνωριμίες και με άλλα άτομα (και οχι μονο αγόρια οπως είπε η ριτσα) και νεες παρέες. Υ.Γ να μην γίνεις ποτέ μίζερη απένετνι στην φιλία ακόμα κ αν κάποιοες δεν πάνε όπως θα ήθελες! Πάντα υπάρχουν ατομα εκει έξω με τις ίδιες αξίες με σένα αρκεί να τα ψάξεις!!

  6. Τι εσωτερικευμένος μισογυνισμός είναι αυτός από τις γυναίκες; “Οι γυναίκες είμαστε σκύλες” και “δεν υπάρχει ειλικρινής φιλία μεταξύ γυναικών;” Είμαστε με τα καλά μας; Τι μπούρδες είναι αυτές; Ενώ οι άνδρες, ας πούμε, έχουν πάντα ειλικρινείς και ανιδιοτελείς προθέσεις στις φιλίες τους, πόσω μάλλον στις φιλίες μεταξύ γυναικών. Δεν υπάρχει, ας πούμε, ο Mister “Nice Guy” που παίζοντάς το καλός φίλος πιστεύει κατά βάθος ότι η γυναίκα με την οποία είναι τόσο καλός, του χρωστά σεξ, έτσι; Μην εξιδανικεύετε τους άνδρες μειώνοντας το φύλο σας! Ιδιοτέλεια μπορεί να υπάρχει στους ανθρώπους και των δύο φύλων, δεν είναι αποκλειστική “ροπή” μόνο μεταξύ γυναικών. Για να επιστρέψουμε, όμως, στο θέμα μας… Μαριλένα, πάντα οι ειλικρινείς και ήρεμες κουβέντες είναι η καλύτερη λύση. Μίλησέ της και πες της ότι λυπάσαι που απομακρυνθήκατε και ότι θα ήθελες να είστε οι δυο σας όπως παλιά, που μοιραζόσαστε περισσότερα μεταξύ σας και κάνατε πράγματα μαζί… Ρώτησέ την και τι μπορείς να κάνεις εσύ αό τη μεριά σου. Είμαι σίγουρη ότι αν κι εκείνη εκτιμά την πολύχρονη και όμορφη φιλική σας σχέση, θα κάνει κι εκείνη προσπάθειες.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More