Marilena: “Εγώ δουλεύω, εγώ πληρώνω, εγώ πηγαινοέρχομαι… εγώ… εγώ… εγώ…”

Καλησπέρα κι από μένα.

Το πρόβλημά μου είναι το εξής… Είμαι σε μια σχέση ενάμιση χρόνο κι εγώ είμαι αυτή που δουλεύει και μπορώ να αυτοσυντηρούμαι (απλά μένω με τους γονείς μου, όλα τα άλλα μόνη μου). Εκείνος ακόμα σπουδάζει σε μια σχολή πολύ δύσκολη, αλλά δεν έχει πλέον μία… Μία όμως… Εγώ φαίνομαι αυτή που έχει και εκείνος που πρέπει συνέχεια να κάνει οικονομία.

Στην αρχή δεν ήταν έτσι όμως… Τώρα χειροτέρεψε το θέμα. Εξαρτάται πλήρως από τους γονείς του. Το μόνο καλό είναι ότι έχουμε σπίτι (το πατρικό του) όπου οι γονείς του λείπουν για δουλειά μαζί σε άλλη πόλη, οπότε έχουμε χώρο.

Εγώ μένω πάρα πολύ μακριά από το κέντρο και χρειάζομαι μια ώρα και κάτι για να πάω σπίτι του. Εκείνος δεν με βοηθάει με τις αποστάσεις λόγω βενζίνης. Μόνη μου έρχομαι μόνη μου φεύγω… Πάμε supermarket, νιώθω ότι πρέπει να πληρώσω κι εγώ τα μισά (προφανώς πάντα δίνω). Καμιά φορά πάω και τα παίρνω μόνη μου. Αλλά είχα γενέθλια τις προάλλες κι ένα τριαντάφυλλο δεν μου έφερε. Και όλοι με ρωτάνε τι μου πήρε ο καλός μου…

Το θέμα είναι ότι μου μπαίνουν υποψίες ότι με εκμεταλλεύεται και ότι του είμαι πολύ βολική. Εγώ δουλεύω, εγώ πληρώνω, εγώ πηγαινοέρχομαι, εγώ… εγώ… εγώ… Έχω ανασφάλεια γιατί παλιά βρισκόμασταν μετα βίας τρεις φορές την εβδομάδα -πάντα δύο.

Γενικά ποιος είναι ο άντρας της σχέσης; Μετράει το “στα εύκολα και στα δύσκολα”; Κι εγώ συνέχεια τον καλύπτω με δικαιολογίες στους φίλους μας.

Marilena


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Κακά τα ψέματα, το χρήμα μπορεί να μην είναι το παν σε μια σχέση, αλλά σίγουρα παίζει ρόλο. Μια τέτοια σχέση δεν μπορείτε να τη δεις για κάτι σοβαρότερο στην πορεία. Επίσης, σε πόσο δύσκολη σχολή μπορεί να σπουδάζει κάποιος που δεν έχει δυνατότητα ούτε part-time δουλειά να βρει; Πάει για αστροφυσικός ή για νανοτεχνολόγος βιοϊατρικής μηχανικής; Εσύ είσαι πλέον σε μια διαφορετική πορεία και φάση, χρειάζεσαι κάποιον με ίδια ή μεγαλύτερη οικονομική άνεση από εσένα. Αυτός θα ήταν καλός για μια μαθήτρια Λυκείου που δεν έχει κανείς προσδοκία να δουλεύει, οπότε τη βγάζουν στο παρκάκι χεράκι-χεράκι ή στο σαλόνι του σπιτιού όσο λείπουν οι γονείς κι αυτό ήταν. Εσύ αξίζεις κάποιον που να έχει τη δυνατότητα να σε περιποιείται σε μια σχέση. Και κάτι τελευταίο: κάποιες καλές κινήσεις δεν χρειάζονται χρήματα. Εσύ, ας πούμε, μπορεί να ψωνίζεις τα φαγητά, αλλά αυτός προσφέρεται να μαγειρέψει ή, γενικά, να κάνει πράγματα που να αποζημιώνουν για την έλλειψη χρημάτων; Αν όχι, τότε αυτό σημαίνει ότι ο τύπος δεν θέλει καν να προσπαθήσει, οπότε δεν αξίζει.

  2. Ζούμε σε δύσκολες εποχές και ο,τι μας είχαν διδάξει “ο άντρας ειναι ο κουβαλητής” και “στα εύκολα και στα δύσκολα” τείνει να εξαλειφθεί. Γιατί δεν μετακομίζεις σε εκείνο το πατρικό να μη πηγαίνεις πέρα-δώθε; Δεν θα έχει αντίρρηση αυτός;! Για τα ψώνια αναγκαστικά θα συμμετέχεις στα έξοδα. Διαφορετικά τον χωρίζεις και τελειώνει το βάσανο.

  3. Βλέπεις προσπάθεια απο μεριάς του; Διαβάζει, προσπαθεί πολύ, κάνει φοιτητική ζωή,είναι πέρα βρέχει, αναγνωρίζει την προσπάθειά σου, λέει κάτι π.χ. ΄όταν βρω κι εγώ δουλειά θα μείνουμε μαζί΄, πώς τον βλέπεις; Πόσο χρονών είναι; Τον αγαπάς; Είναι λογικό να αισθάνεσαι λίγο:΄Γενικά ποιος είναι ο άντρας της σχέσης΄. Δεν μπορούμε να σου πω τί θα κάνεις, μπορώ όμως να σου πω τί συνέβη σε εμένα. Ημουν κ εγώ φοιτήτρια σε μια δύσκολη σχολή, η οποία εμπεριείχε εργαστήρια, όπου έπρεπε οι φοιτητές να πληρώσουν ώστε να αγοράσουν τα υλικά κατασκευής(παρ ότι ήταν δημόσιο το ίδρυμα). Τότε ο πατέρας μου ήταν άνεργος, εγώ είχα αφήσει μια χαζοδουλειά που έκανα για να αφοσιωθώ στις σπουδές μου(ήταν κ το τελευταίο έτος) κ έτσι όλα αυτά τα υλικά τα πλήρωσε ο σύντροφός μου. Έπειτα ήθελε να πάμε διακοπές, του εξήγησα ότι δεν έχω χρήματα κ η απάντησή του ήταν ΄θα τα βαλω εγώ΄. Τελικά,πήγαμε διακοπές, πήρα το πτυχίο μου, βρήκα εργασία κ τώρα είμαστε παντρεμένοι κ εργαζόμενοι κτλ κτλ. Δέχομαι όμως ότι τα πράγματα ενδεχομένως να διαφέρουν απο άνθρωπο σε άνθρωπο. Σε νιώθω λίγο κουρασμένη. Δεν είσαι υποχρεωμένη να απολογηθείς στους φίλους σου. Προσπάθησε να δεις πού βαδίζει όλο αυτό κ πόσο σε ενδιαφέρει. Πραγματικά ποσο σε ενδιαφέρει.Γιατί το “στα εύκολα και στα δύσκολα” για μένα μετράει με τον δικό μου σύντροφο. Για σένα;

  4. OK, υπάρχει κρίση, λεφτά γιοκ, αλλά , ρε παιδί μου,ούτε ένα φραπέ δεν μπορεί να σε κεράσει σα κορίτσι του; Ακόμα και τον δικό του πληρώνεις; Είναι και θέμα υπερηφανειας για έναν άντρα να δέχεται να πληρώνει πάντα για όλα η γυναίκα. Ή την έχεις ή όχι. Η κρίση, πάντως, έχει γίνει καλή δικαιολογία για πολλούς ανασφαλείς και ανώριμους άντρες..ʼρα, άκου την λογική σου.

  5. Προσπαθει? ας γελασω… χαζοδιαβαζει 2 βδομαδες πριν και ξενυχταει τις παραμονες… δε βγαινει βεβαια, αντε 1-2 φορες την εβδομαδα. Δεν μπορω να μετακομισω, εχω τη δουλεια μου εδω κοντα και τα ενδιαφεροντα και τις υποχρεωσεις μου που αφορουν τα 2-3 χλμ μακρια απο το σπιτι μου. Ειναι τεμπελακος, αλλα ξερω οτι με αγαπαει πολυ και αν με χασει θα κλονιστει. Αλλα ειμαι σε μια ηλικια (26) που πρεπει να σκεφτομαι τι θελω εγω και οχι οι αλλοι (24+), ειδικα οταν αυτοι ειναι περα ββρεχει. Δεν κανουμε κτ μες την εβδομαδα, απλα βρισκομαστε 2-3 φορες και βλεπουμε ταινιες, μου μαγειρευει, τον περιποιουμαι και περναμε πολυ ωραια. Συναισθημα υπαρχει φουλ, αλλα δε νομιζω πως μου φτανει. Γι’ αυτο νιωθω ασχημα, γι’ αυτο γραφω εδω..Λεει οτι δε του επιτρεπουν οι δικοι του να δουλευει και προφανως εγω γελαω. Τον αγαπαω οπως και κεινος αλλα δεν ξερω αν φτανει .Γενικα ειμαστε μια σχεση φαντασμα, απο κοινωνικης αποψης, τα κανουμε ολα μες το σπιτι λογω οικονομικης δυσχερειας. Τις προαλλες περπατησα 7 χλμ για να παω σπιτι του λογω απεργιων και δεν τολμησα να τον παρω να ερθει με το αμαξι γιατι μου λεει να μην του ζηταω κατι αν δε μου το προσφερει ο ιδιος. Ειναι που για τις φιλες μου θεωρουμαι ξυπνια….για μενα…ας μην πω!

  6. Στο κείμενο της Μαριλενας, δεν υπάρχει η λέξη ΄κρίση΄. Δεν μοιάζει να την επικαλείται ο νεαρός. Εαν αυτό προκύπτει σαν υποθετικό συμπέρασμα απο την φράση: ΄Στην αρχή δεν ήταν έτσι όμως… Τώρα χειροτέρεψε το θέμα΄, τί να πω;

  7. Χωρισε τον! Συγγνωμη εχεις την εντυπωση οτι αυτος ο ανθρωπος κανει για οικογενεια; Εκτος αν θες στο μελλον να συντηρεις εσυ και αυτον και 1 η ενδεχομενως 2 παιδια! ! Μπορει να σε αγαπαει δεν αντιλεγω, αλλα κατα βαση βολευεται κιολας. Ποια αλλη θα τα ανεχτει ολα αυτα; Καμια. Αρα εσενα εχει, εσενα (βολικα) αγαπαει.

  8. eira, ανεξαρτητως αν η κριση έχει επηρεάσει πολύ, λίγο ή όχι το χαρτζιλίκι που δίνουν οι γονείς στο νεαρό – ίσως είναι και λόγος που κάνει οικονομία, αφού εξαρτάται από τον μισθό των γονιών, όπως γράφει η φίλη μας. Υποθέτω, λοιπόν, όπως κι εσύ και κάθε άλλη αναγνώστρια που βγάζει τα δικά της,υποθετικά συμπεράσματα και δικαίωμα της. Αλλά ακόμα κι αν δεν επικαλείται το παλληκάρι την κρίση, είναι γαιδουριά, όχι μονο να μην κεράσεις ένα καφέ μια φορά το κορίτσι σου, αλλά ΟΥΤΕ 1 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ να πάρεις για τα γενέθλια της.-

  9. ok! Εχει βολευτεί μάλλον για τα καλά κ δεν θέλει τώρα να κάνει κάτι για να απογαλακτιστεί. Του έχεις πει πώς νιώθεις; Ξέρω ότι οι άντρες όταν μας ακούνε να λέμε κ να λέμε γι αυτά που μας απασχολούν δεν το αντέχουν πάντα, γιατί νομίζουν ότι τους κατηγορούμε( ακόμα κ αν η έντασή μας έχει να κάνει με περιστατικό που έγινε στον εργασιακό μας χώρο, για παράδειγμα), αλλά τί απ όλα αυτά που νιώθεις κ παραθέτεις εδώ του έχεις εκφράσει; Είναι περίπλοκο αφού υπάρχει συναίσθημα μεταξύ σας, αλλά 7 χιλιόμετρα δεν είναι και τόσο φοβερά…θα μπορούσε να πάρει κ αυτός τα πόδια του μια φορά για χάρη σου. Θα σκεφτόσουν σε πρώτη φάση να σταματήσεις την υπερπροσπάθεια κ να δώσεις λίγο χώρο εαν θέλει να κάνει κ αυτός κάτι; Αραίωσε για παράδειγμα τις επισκέψεις σου, ή την οικονομική συνεισφορά.Ή εαν διαισθάνεσαι ότι χάνεις τον χρόνο σου, μείνε μέχρι να μην διαθέτεις άλλο χρόνο σε όλο αυτό, είτε αυτό σημαίνει τώρα, είτε σε 5 μήνες.καλή απόφαση!

  10. Πραγματικά θλίβομαι να διαβάζω κορίτσια νέα, στην πιο παραγωγική περίοδο της ζωής τους, να μιζεριάζουν και να τυραννιούνται από ανασφάλειες με τις παρλαπίπες του πρώτου τυχόντα. “Να μην του ζητήσεις κάτι, αν δεν στο προσφέρει ο ίδιος;” Σοβαρά; Αλήθεια τώρα, αυτό ακούγεται αγάπη στα αυτιά σου; Επειδή σε υποδέχεται στο σπίτι του 2-3 φορές την εβδομάδα και κάνει κι ένα φαϊ με όσα ΜΑΖΙ έχετε ψωνίσει, θεωρείς ότι σε αγαπάει; Μα φυσικά και σ αγαπάει, του εξασφαλίζεις τα ψώνια, την αγκαλίτσα, το σεξάκι δωρεάν και χωρίς ξεκουβαλήματα συν τοις άλλοις στα πρώτα σου γενέθλια δεν μπορούσε να σου πάρει κάτι γιατί διαβάζει και δεν τον αφήνουν να δουλέψει τον μπέμπη! Τι λες κοπέλα μου, τόσο λίγο εκτιμάς τον εαυτό σου; Δεν σε εκτιμάει ο τύπος, βολεύεται ξεδιάντροπα και χωρίς να τον νοιάζει κιόλας δεν παει να περπατήσεις και 27 χιλιόμετρα προκειμένου να μην κουνηθεί απ τον καναπέ του. Ν αλλάξει δεν υπάρχει περίπτωση, το φιλότιμο δεν αποκτάται μαγικά στα 25, ή το χεις ή όχι. Ότι θα κλονιστεί σε ενδεχόμενο χωρισμό σας, είναι σίγουρο, δεν είναι εύκολο να βρει κανείς μια να τον υπηρετεί άνευ όρων ντελίβερι κατευθείαν σπίτι του. Και μια και σου πετάει αυτές τις μπαρούφες, περί του να μην ζητάς ό, τι δεν προσφέρει, εσύ ό, τι προσέφερες στα ζήτησε ή τα έδωσες με δική σου πρωτοβουλία; Για δοκίμασε να κόψεις τις “παροχές” σου για 1-2 εβδομάδες και θα δεις πώς θα μεταλλαχτεί το “συναίσθημά” του. Εν ολίγοις, επανεκτίμησε τον εαυτό σου, αρκετός σεξισμός υπάρχει εκεί έξω, ας μην τον συντηρούμε από μόνες μας.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More