Marina: “Κάθε Χριστούγεννα τα ίδια, κάθε χρονιά η ίδια μοναξιά…”

Καλησπέρα!
Χρόνια Πολλά σε όλους!!!

Κάθε Χριστούγεννα τα ίδια, κάθε χρονιά η ίδια μοναξιά. Είμαι μόνη μου χωρίς σχέση, χωρίς ιδιαίτερες παρέες και βιώνω την ίδια κατάσταση. Μοναξιά και πάλι μοναξιά…

Ειδικά τώρα στις γιορτές το νιώθω ακόμα περισσότερο. Είμαι 25 ετών και νιώθω σαν γρια -όσο αστείο κι αν ακούγεται. Αν είχα ένα αγόρι όλα θα ήταν διαφορετικά. Δεν έχω κάνει μέχρι τώρα καμία σχέση.

Νιώθω ανήμπορη να κάνω οτιδήποτε. Περνάω πολύ δύσκολα όσον αφορά σε αυτό το κομμάτι της σχέσης. Όλο αυτό μου ρίχνει τη διάθεση και την όρεξη για ζωή, για διασκέδαση, ακόμα και για την επαφή με φίλους.

Έχω βαρεθεί να έχουν όλοι σχέσεις και να είμαι η μοναδική που δεν έχει. Δεν ξέρω τι να κάνω, πως να το χειριστώ…

Ευχαριστώ!
Marina

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Σε καταλαβαινω απολυτα, ειμαι εδω και 4 χρονια μονη μου αλλα εγω ειμαι 33..ολες οι φιλες μου εχουν σχεση ενω εγω οχι..αλλα δεν το βαζω κατω αν και με ριχνει λιγο προσπαθω τουλαχιστον να βγαινω οσο μπορω!καλη τυχη ευχομαι και σε σενα

  2. Αγαπητή Μαρίνα , οι σχέσεις στην ζωή μας δεν έρχονται ουρανοκατέβατες …πρέπει να κάνουμε και εμεις κατι για να προκύψουν. Καταρχήν πρέπει να προσπαθήσεις να βγείς λιγο απο το καβούκι σου και να κάνεις κάποιες δραστηριότητες που θα σε φέρουν σ επαφή με άλλους ανθρώπους . Δοκίμασε π.χ τον εθελοντισμό που δεν κοστίζει η κάποιο χόμπι που να εμπλέκονται και άλλα άτομα ….Ο Δήμος Αθηναίων έχει κάποια τέτοια προγράμματα . Οχι απαραίτητα για να βρείς αγόρι για σχέση αλλά να γνωριστείς με νέα άτομα και να αρχίσεις λίγο να βγαίνεις και παραέξω ….Με το να κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια και να κλαις την μοίρα σου δεν θα αλλάξει κάτι ….αρχισε απο μικρά βήματα , σιγά , σιγά ….και αν βλέπεις οτι δεν έχεις την δύναμη μόνη σου να το κάνεις δεν είναι κακό να πάρεις και την συμβουλή ενος ειδικού π.χ ψυχόλογου για να σε βοηθήσει ν αλλάξεις την ζωή σου….Είσαι νέα κοπέλα και είναι κρίμα να χαραμίζεις μονη σου τον εαυτό σου . Κινητοποιήσου όμως και κάνε κάτι και εσύ …….

  3. Επίσης κάνεις και ένα άλλο λάθος που το έχω ακούσει απο πολλές κοπέλες…Νομίζουν οτι άμα βρούν κάποιον να κάνουν σχέση η ζωή τους θα αλλάξει μαγικά όπως στα παραμύθια με τον πρίγκιπα και το άσπρο άλογο …Αυτο που προέχει πρώτα είναι να είσαι εσύ καλά με τον εαυτό σου….Η σχέση δεν θα σου διορθώσει κάτι που δεν μπορείς να το κάνεις πρώτα εσύ …ούτε είναι κανένα μαγικό ραβδί που θα σου φέρει την απόλυτη ευτυχία ξαφνικά…Εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε την ευτυχία στον εάυτο μας όπως αντίστοιχα και την δυστυχία ….Το θέμα είναι τι επιλέγουμε να κάνουμε…..Ξεκίνα μια προσπάθεια λοιπόν αλλά μην μένεις αδρανής και μην κάθεσαι να το σκέφτεσαι άλλο …Κάνε πράγματα , γίνε λίγο πιο κοινωνική και να δεις οτι θα καλυτερέψεις τη ζωή σου εσύ η ίδια ……και όχι κάποια σχέση κ.τ.λ.

  4. Μαρίνα γιατί στενοχωριέσαι? Είσαι τόσο νέα και όλος ο κόσμος είναι δικός σου. Ντυσου,στολισου και βγεις έξω έστω και μόνη σου αν δεν έχεις παρέα.Μη φοβάσαι. Τα νιάτα σου είναι το εισιτήριο για τα πάντα.Σταματά να λυπάσαι τον εαυτό σου. Για λύπηση είναι αυτοί οι άνθρωποι που είναι εγκλωβισμένοι σε σχέσεις που κακοπερνανε και δεν μπορούν για κάποιους λόγους να ξεφύγουν.Προχωρα μπροστά κοριτσάκι μου και όλα θα έρθουν όταν θα είναι η ώρα τους.Καλή χρονιά σου εύχομαι.

  5. Καλή μου σε βρίσκω κάπως υπερβολική για μόνο 25 χρονών κοπέλα. Σαφώς και μια ισορροπημένη σχέση ειναι σημαντική στην ζωή μας, αλλά πρέπει πρώτα να μάθουμε να περνάμε όμορφα μόνοι μας για τον εαυτό μας. Αν το επιτρέπουν τα οικονομικά σου κάνε δώρο στον εαυτό σου, ένα ταξίδι ή μια εκδρομή αυτογνωσίας. Βρες και κάνε πράγματα που σε ικανοποιούν και αξιοποίησε τυχόν παιδικά-εφηβικά χόμπυ ή απωθημένα που παράτησες όταν ενηλικιώθηκες. (Προσωπικά, ξανάρχισα παραδοσιακό χορό μετά από 17 χρόνια και ανυπομονώ πλέον για τις πρόβες. Νιώθω ήδη άλλος άνθρωπος και σύντομα απέκτησα μια ευχάριστη παρέα.)
    Εν πρώτοις λοιπόν, απόλαυσε την ελευθερία σου και τα νιάτα σου, αγάπησε ανευ όρων τον εαυτό σου, οπλίσου με χαμόγελο και θέληση για την ζωή και όλα τα άλλα θα ‘ρθουν εκεί που δεν τα περιμένεις.
    (Μόνο εγώ, μπορώ να σου πω τουλάχιστον 15 ιστορίες γνωστών μου, που βρήκαν τον έρωτα εκεί που δεν το περίμεναν!!) Keep Calm!!

  6. Και εγώ σε καταλαβαίνω απόλυτα, αλλά εγώ είμαι 55 χρονών και μόνη….. Κάποιες φορές το κενό γεμίζει με τις κοινωνικές παρέες και τη δουλειά, αλλά αυτές οι μέρες είναι όντως καταθλιπτικές. Κινητοποιήσου κοινωνικά, κάνε όσες προσπάθειες αντέχεις για γνωριμίες, χόμπι, δραστηριότητες, μόνον μη κλείνεσαι! Η ζωή είναι έξω!!!!

  7. Αγαπητή Μαρίνα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε λίγες ώρες! 
    ?
    Γενικά συμφωνώ με τις υπόλοιπες κοπέλες. Βέβαια καταλαβαίνω και ότι όταν κάτι δεν το έχεις ζήσει τότε σου λείπει, ανυπομονείς να το αποκτήσεις και θεωρείς ότι δεν μπορεί παρά να βελτιώσει την τωρινή σου ψυχολογία. Σίγουρα το έχουν νιώσει κι άλλες κοπέλες και άντρες αυτό. Εγώ ναι. Το παραπάνω λοιπόν ισχύει 100 % εφόσον πρόκειται για μια υγιή σχέση. Όταν έρθει η ώρα – γιατί θα έρθει η ώρα – είναι στο χέρι σου να επιλέξεις κάτι υγιές και ταιριαστό σε σένα. Σε αυτό που ρωτάς τώρα : πώς να το χειριστείς;
    1. Μην ξαναεπιτρέψεις στον εαυτό σου να σε παίρνει από κάτω. ?Να αρπάζεις ευκαιρίες για εξόδους και δραστηριότητες ή ακόμα και να τις δημιουργείς. Παίρνε πρωτοβουλίες, κάνε εσύ προτάσεις σε άλλους. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. 
    2. ?Μπορείς να μιλήσεις με έναν ψυχολόγο. Έκτος του ότι θα σε συμβουλεύσει πιο σωστά, μπορεί να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις άγνωστες πτυχές του εαυτού σου το οποίο στο τέλος να σε βοηθήσει γενικότερα στη ζωή σου. Ψυχολογία μελέτη της σκέψης και της συμπεριφοράς. 
    3. Όσον αφορά περιόδους γιορτών και διακοπών κανόνισε την επόμενη φορά κάτι μη-κλασικό, όπως για παράδειγμα να περάσεις με φίλους ή να πας εκδρομή. Εκδρομή με παρέα ή οργανωμένη σε γκρουπ. Συναρπαστικό σαν εμπειρία και ευκαιρία για γνωριμίες.?
    ? 4. Δεν ξέρω κατά πόσο έχεις τη δυνατότητα και τα εφόδια, αν μπορείς όμως, προτείνω να κάνεις μια ριζική αλλαγή σε επαγγελματική θέση ή σε τόπο διαμονής. Θα σε ανανεώσει.
    ?
    Ελπίζω να βοήθησε λίγο η πολυλογία μου :-).?

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More