Μάρθα: “Υπάρχουν φορές που ντρέπομαι για αυτόν…”

Γεια σας κορίτσια.
Είμαι η Μάρθα και θα ήθελα να ακούσω την άποψή σας στο θέμα που με απασχολεί.

Εδώ και αρκετό καιρό είμαι με ένα παιδί που είναι από την Αλβανία. Η οικογένειά μου ήταν κάθετη σε αυτό αλλά μόλις τον γνώρισαν τον δέχτηκαν και τον αγκάλιασαν σαν δικό τους παιδί.

Εγώ από την άλλη, υπάρχουν φορές που ντρέπομαι για αυτόν, νιώθω ανασφάλειες. Μου έχει φερθεί εξαιρετικά, με έχει στηρίξει πολύ στη ζωή μου και περνάμε υπέροχα. Δεν είναι καθόλου “βάρβαρος” όπως λένε πολλοί Έλληνες, αντιθέτως με αφήνει ελεύθερη να κάνω τις επιλογές μου και δέχεται ό,τι του πω.

Αρκετές φορές όμως νιώθω ντροπή από τα βλέμματα που πέφτουν πάνω μας καθώς εγώ είμαι μια αρκετά εμφανίσιμη κοπέλα ενώ αυτός είναι πιο ατημέλητος. Νιώθω να μας κοιτάνε με το βλέμμα σαν να μου λένε: “Τι κάνεις εσύ με τον Αλβανό;”, αλλά πολλές φορές με έχουν στριμώξει με ερωτήσεις του τύπου: “Δεν ντρέπεσαι να τον παρουσιάζεις;”

Δεν θέλω να σταματήσει αυτό που έχουμε αλλά δεν αντέχω άλλο και αυτόν τον ψυχολογικό πόλεμο που μου κάνουν. Γιατί να είναι τόσο στενόμυαλοι ορισμένοι άνθρωποι; Γιατί να το βιώνω αυτό; Τι μου προτείνετε;

Μάρθα


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Mάρθα μου καταρχήν μπράβο σου που δεν κολλάς σε τετοια θεματα και βλέπεις τον ανθρωπο και όχι εθνικοτητα κτλ εγω από το κειμενο που διαβασα ένα μονο θα σου πω δεν ξερω ουτε την ηλικια σου ουτε ποσο είναι το αρκετος καιρος που ειστε μαζι όμως όταν ειμαστε καλα μεσα μας και με τον άλλο δεν εχουμε τέτοιους προβληματισμούς και ολους αυτους που μας βλεπουν καπως απλα δε τους βλέπουμε καν…κι ακομα κι αν τους βλέπουμε σιγουρα δεν μας αφορα η γνωμη τους..οπως και να χει εστιασε στη σεχση σου και ασε τα υπολοιπα..

  2. Κάντου Makeover!

  3. Δεν νομίζω πως οι επικρίσεις έχουν να κάνουν απαραίτητα με την καταγωγή του. Έχω βρεθεί στη θέση σου, με Έλληνα, ο οποίος δεν πρόσεχε την εμφάνισή του, ενώ εγώ είχα ανεπτυγμένη λίγο την αισθητική στα ρούχα και γενικώς ήμουν φαν της προσεγμένης εμφάνισης (προσοχή: δεν ντυνόμουν ποτέ ακριβά, μα σίγουρα έδειχνα καλύτερα από εκείνον). Ήμουν, όμως, πολύ ερωτευμένη για να δω τη διαφορά μας, που μας την επεσήμαναν οι γύρω μας (μ’ εμένα να συνεχίζω να μην ακούω και να μη βλέπω). Το πρόβλημα άρχισε όταν πια το εξαφανισμένο ροζ συννεφάκι μού έδωσε να καταλάβω ότι δυστυχώς η προχειράδα, με την οποία αντιμετώπιζε ο πρώην μου την εμφάνισή του, επεκτείνεται και σε άλλους τομείς… Ο πρόχειρος άνθρωπος είναι και χοντροκομμένος. Υπάρχουν ενδιάμεσες βαθμίδες μεταξύ λέτσου και μετροσέξουαλ άντρα, γι’ αυτό και θα βοηθούσε το να είναι πιο προσεγμένος. Πιστεύω στην αρμονία στις σχέσεις, και αυτό περιλαμβάνει και την αρμονία στην εμφάνιση. Μπορείς να του κάνεις μια casual κουβέντα αν θέλεις, π.χ. αν πάτε μια βόλτα και δείτε βιτρίνες, μπορεί να δεις κάποιο καθημερινό μεν αλλά ωραίο αντρικό ρούχο και να του πεις αυθόρμητα “ω, δες αυτό, σα να το βλέπω πάνω σου, ξέρεις πόσο θα σου πήγαινε;” Μπορεί να μην έχει οικονομική άνεση για νέες αγορές, οπότε συγχωρείται (αν και το προσεγμένο ντύσιμο καθώς και η στυλάτη εμφάνιση θέλουν πολύ λιγότερα χρήματα απ’ όσο τα περιοδικά μόδας θέλουν να πιστεύουμε). Αν, όμως, είναι στενόμυαλος και αρνείται να κάνει κάτι με το στυλ και την εμφάνισή του παρόλη τη δυνατότητα, τότε το πρόβλημα είναι αλλού, όχι στα οικονομικά του και σε καμία περίπτωση στην καταγωγή του.

  4. Μαλλον πρεπει να καθησεις και να σκεφτεις σοβαρα για ποιον λογο εισαι με αυτον τον ανθρωπο…γιατι αν οντως τον αγαπουσες δεν θα σκεφτοσουν ετσι για αυτον.

  5. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά αυτής της σχέσης. Για να σε επηρεάζει σε κάποιο βαθμό η αρνητική άποψη των άλλων για τη σχέση σου, σημαίνει πως υπάρχουν στοιχεία σε αυτή που σε δυσαρεστούν. Αν η κοινή σας εικόνα ως ζευγάρι είναι τόσο παράταιρη που προκαλεί εντύπωση, νομίζω πως πρέπει να σκεφτείς σοβαρά και άλλες πτυχές της σχέσης. Όπως ειπώθηκε και πιο πάνω στα σχόλια, ένας άνθρωπος που αδιαφορεί σε μεγάλο βαθμό για την εμφάνισή του, ενδεχομένως να είναι αδιάφορος, ακατάστατος και “τσαπατσούλης” και σε άλλες πτυχές της καθημερινότητας. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται στην αρχή μιας σχέσης, θα φανεί όμως στη συνέχεια, ιδίως αν προκύψει συγκατοίκηση ή έστω συνύπαρξη στον ίδιο χώρο για ικανό χρονικό διάστημα. Νομίζω πως σε κανέναν/ καμία δεν θα άρεσε να έχει έναν/ μία σύντροφο που φοράει ρούχα τσαλακωμένα ή άπλυτα, που δεν διατηρεί τακτικό τον προσωπικό του χώρο, για παράδειγμα. Εύχομαι φυσικά να μην ισχύει κάτι τέτοιο στην περίπτωσή σου. Αν λοιπόν δεν ισχύουν αυτά και είσαι πραγματικά χαρούμενη στη σχέση αυτή, τότε δεν έχεις κανένα λόγο να ανησυχείς για ό,τι λένε οι άλλοι. Αν πρόκειται για ξένους και αγνώστους, τότε δεν χρειάζεται να σε ενδιαφέρει. Αν πρόκειται για γνωστούς και φίλους, οφείλουν να σεβαστούν την επιλογή σου. Αν όμως οι αμφιβολίες πηγάζουν σε μεγάλο βαθμό από μέσα σου, τότε μάλλον πρέπει να επανεξετάσεις τη σχέση σου. Καλή τύχη!

  6. ο ρατσισμος απο μας τους Ελληνες δρν θα φυγει ποτε σημερα κολλας στην εμφανιση στο μελλον σε πολλα αλλα αστον κοπελα μου να βρει καμμια χωρις ανασφαλειες και πηγαινε να βρεις κανενα Ελληναρα να ντυνετε ωραια και να σου κανει τα κλασικα που μας κανουνε σε ολες μας δηλ ντρποη σου αισχος νιμιζεις οτι εχεις κ καλυτερη εμφανιση κοιταξου λιγο καλυτερα αλλα μεσα σου

  7. Δεν σου αρέσει κατα βάθος. Αλλά για κάποιους λόγους σου αρέσει να είσαι στο απυρόβλητο. Όμως η γνώμη του κοινού είναι συνήθως η σωστή.

  8. Μάλλον υποψιάζεσαι ότι κάπου έχουν δίκιο οι άλλοι, αυτό είναι όλο. Αλλιώς, δεν θα το σκεφτόσουν ούτε θα βρισκόσουν σε θέση να ντρέπεσαι για τον άλλον. Συμφωνώ με τον Αιγόκερω στο θέμα αρμονίας στην εμφάνιση. Καλό το παιδί, αλλά αν είναι να φαίνεσαι δίπλα του σα να σε ψώνισε, ας το παραδεχτούμε, είναι τόσο γελοίο όσο το να βλέπεις μια αναρχοάπλυτη με σκισμένο τζιν και σταράκια δίπλα σ’ έναν τζέντλεμαν με κοστούμι. Εφόσον λοιπόν δεν είναι βάρβαρος και νιώθεις ότι είναι 100% μαζί σου και σε νοιάζεται, κάνε του μια κουβέντα χωρίς να τον φέρεις σε δύσκολη θέση. Τα ζευγάρια πρέπει να τα συζητούν αυτά μεταξύ τους.

  9. εχεις σκεφτει οτι κ εκεινος ισως να ντρεπετε για σενα ;σκεψου το λιγο πριν να νομιζεις οτι εισαι και η καποια να πουμε

  10. Mάρθα, τόσο λέτσος πια; η εμφάνιση διορθώνεται – το μόνο εύκολο- , ο χαρακτήρας του άλλου όχι – και ο φίλος σου είναι σωστός σε όλα μαζί σου. Κολλάς σε μια λεπτομέρεια, που με τη γυναικεία διπλωματια και τσαχπινια, λύνεται. Αλλά δεν τον γουστάρεις πραγματικά και πατάς στη γνώμη των άλλων.

  11. Παιδιά είμαι η κοπέλα που έγραψε το γράμμα..Πραγματικά με τα σχόλια κάποιον από σας κατάλαβα ότι δεν μπορείς να ζητήσεις τη γνώμη από κάποιον που περιγράφεις τη ζωή σου σε λίγες μόνο σειρές.. Σαφώς και τον θέλω πραγματικά και περνάω υπέροχα μαζί του αλλά δυστυχώς σε αυτόν τον κόσμο μετράει και η εικόνα που δείχνεις προς τα έξω όσο και αν δεν μας αρέσει αυτό. Και κυρίως εδώ στην επαρχεία. Ορισμένες που γράψανε σχόλια του τύπου “άστον να βρει μια που να μην έχει ανασφάλειες σαν εσένα, ποια νομίζεις ότι είσαι, έχεις κοιταχτεί στον καθρέφτη, μήπως αυτός ντρέπεται για σένα ” και διάφορα τέτοια πραγματικά δεν θα μπω στην διαδικασία να μιλήσω για αυτά τα άτομα. Ούτε ψωνίζομαι ούτε νομίζω ότι είμαι κάποια ούτε τίποτα από όλα αυτά απλά προσπάθησα να σας δώσω μια (όσο μπορώ) εικόνα της πραγματικότητας μου. Επειδή δεν μου αρέσουν τα κορίτσια που είναι πανέμορφα και λένε διάφορα όπως “είμαι χοντρή” ενώ είναι κορμάρες “έχω στραβή μύτη” ενώ έχουν προσωπάρες και διάφορα τέτοια. Εγώ θα σας μιλήσω ντόπρα! Ναι είμαι πολύ εμφανίσιμη κοπέλα και ξέρω ότι όταν βρίσκομαι σε κάποιον χώρο δεν υπάρχει περίπτωση να μην γυρίσουν να με κοιτάξουν, η εμφάνιση μου με έχει βοηθήσει σε πολλά πράγματα και ο χαρακτήρας μου σε ακόμα περισσότερα είτε αρέσει αυτό σε κάποιες εδώ μέσα είτε όχι. Και εκτός από την εμφάνιση είμαι και από μια πολύ καλή οικογένεια. Και ναι ο φίλος μου όσο και αν τον λατρεύω είναι πολύ “λέτσος” δίπλα σε μένα και ναι φοράει και άπλυτα ρούχα. Το χειρότερο όμως είναι ότι δίπλα σε αυτόν με έχουν αποκαλέσει και ναρκωμανή. Σαφέστατα όμως αυτό δεν ισχύει ούτε από μεριά μου ούτε από δική του απλά επειδή είναι από την Αλβανία και έχει και μια χύμα εμφάνιση, γι’αυτό όλα αυτά..Τι έχετε να πείτε τώρα; Μήπως σας έδωσα μια καλύτερη εικόνα για το πως φαινόμαστε;; Παρόλα αυτά ευχαριστώ και όσους μου απάντησαν με πολύ σοφά λόγια και μου έδωσαν συμβουλές για το πως να δαχειριστώ το θέμα μου.

  12. Εγώ δεν πιστεύω πως δεν τον αγαπάς, απλά τα λόγια των τρίτων προσώπων όσο και να το θέλουμε δε γίνεται να μην μας επηρεάσουν, έστω και λίγο. Γι αυτό προσπάθησε να μην ακούς τι λένε και συζήτησέ το μαζί του, αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Δυστυχώς στην κοινωνία μας δεν μπορείς να αποφύγεις τα αρνητικά σχόλια…

  13. Ε εισαι κ πολυ ψωναρα κριμα το παιδι που ειναι διπλα σου αυτος μπορει να ειναι λετσος στην εμφανιση εσυ ομως εισαι στην ψυχη μπορει στην ζωη σου να εχεις πετυχει πολλα με την εμφανιση οπως λες αλλα με λετσο τα εφτιαξες γιατι δεν γυρισε να σε δει κανενας ωραιος παρα μονο ο λετσος ; σκεψου λιγο πριν το παιξεις οτι εισαι και καποια να πουμε ελεος

  14. Καλησπερα ,γιατι αφου οπως λες ειςαι τοςο εμφανιςημη οπου πας τραβας ΟΛΑ τα βλεμματα κατεληξες με ενα τετοιο αντρα λετσο κ απλυτο ; ρωτα τον εαυτο σου μια μετα εμας εδω ,θα επρεπε αφου σε κοιτανε ολοι και μενουνε στον τοπο να ησουν με καποιον καλυτερο η μονο ο λετσος τελικα γυρισε να σε κοιταξει και μας δουλευεις μια κοπελα εμφανισημη θα ητανε με εναν αναλογο αντρα εσυ παρε γνωμες εδω …….

  15. όταν αγαπάς κάποιον,τον αγαπάς γι αυτό που είναι, απ όπου και να είναι…. Θα έπρεπε να είσαι η πρώτη που θα υπερασίζεσαι τον σύντροφός σου σε κάθε κακόβουλο σχόλιο… Μήπως τελικά, το γεγονός ότι αυτός ο άνθρωπος είναι από την Αλβανία ενοχλεί εσένα και όχι μόνο τους φίλους σου??? Για σκέψου το λίγο … Και στο κάτω κάτω η γυναίκα είναι αυτή που επιμελείται την εξωτερική εικόνα του άντρα της… Φρόντισέ τον ….

  16. Καλά κάνεις και ντρέπεσαι… αλλά για λάθος πρόσωπο… Για τον εαυτό σου θα έπρεπε να ντρέπεσαι….

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More