Μικρή Ψιψίνα: “Όλα ήταν καλά μέχρι που γνώρισα τον πιο μεγάλο αδερφό του.”

Σήμερα αποφάσισα μετά από πολύ σκέψη να γράψω κάτι που ούτε η ίδια μπορώ να το παραδεχτώ!

Θα αρχίσω λέγοντας τι μου συνέβη…
Πέρυσι τα έφτιαξα με ένα αγόρι. Εκείνος έφυγε το καλοκαίρι για δουλειά κι εγώ έμεινα εδώ. Το καλοκαίρι του έκανα ναζάκια να έρθει να τον δω καμιά βδομάδα και να φύγει. Αφού έπεισε το αφεντικό του ήρθε και τότε… μου γνώρισε τις αδερφές του και τους αδερφούς του (καθώς είναι 7 παιδιά)!

Όλα ήταν καλά μέχρι που γνώρισα τον πιο μεγάλο αδερφό του. Δεν ξέρω, κάτι με τράβηξε σε εκείνον και ήθελα να τον βλέπω… Μέσα στη βδομάδα που ήταν το αγόρι μου εδώ, τον είχα δει δύο φορές. Μία που κάτσαμε σε μια καφετέρια εγώ, το αγόρι μου, ο αδερφός του κι ένας φίλος του και μία όταν έφευγε και εκείνος για δουλειά.

Θυμάμαι πως όταν τον πήγαμε στο λιμάνι για να φύγει εγώ του έδωσα το χέρι μου για να τον χαιρετήσω κι εκείνος με τράβηξε πιο κοντά και δώσαμε σταυρωτό φιλί. Του έκανα αίτημα φιλίας στο fb και του έστελνα μηνύματα κάθε λίγες μέρες και μιλούσαμε.

Μετά για κάποιο λόγο σταμάτησα να του στέλνω, γιατί μάλωσα με το αγόρι μου και είπαμε να χωρίσουμε και πάνω στα νεύρα μου διέγραψα κι εκείνον.

Ο καιρός πέρασε, γύρισε πίσω το αγόρι μου, μιλήσαμε (τα βρήκαμε δηλαδή) και πριν λίγες μέρες ήρθε και ο αδερφός του… Και βγήκαμε όλη η παρέα. Όλα αγόρια ήταν, μόνο εγώ κορίτσι… Και με χαιρέτησε, άρχισε διακριτικά να μου μιλάει για διάφορα θέματα…. Και του ξαναέστειλα αίτημα και το δέχτηκε, αλλά δεν μπορώ να του στείλω μήνυμα γιατί το αγόρι μου δεν με αφήνει και αχχχ!!!

Όποτε τον βλέπω μέσα η καρδιά μου χτυπάει τόσο πολύ!!! Τι να κάνω; Δεν υπάρχει στιγμή που να μην τον σκέφτομαι!!! Και ξέρω πως δεν μπορώ και να του στείλω (λόγω του αγοριού μου) και ούτε κίνηση μπορώ να κάνω… πφφφ (χωρίς κράξιμο, ας μου απαντήσει κάποιος)

Μικρή Ψιψίνα

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;
Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Εγώ δεν πρόκειται να σε κατακρίνω, απλως σου λέω το εξής: Δεν αξίζει να μπεις ανάμεσα σε 2 αδέρφια, μην παίξεις τέτοιον άσχημο ρόλο. Κάποια στιγμή θα το μετανιώσεις. Μάλλον είσαι μικρούλα και δε σε κατηγορώ που εντυπωσιάστηκες από τον μεγάλο αδερφό. Αλλά αν έχεις αδέρφια, σκέψου πόσο θα σε πλήγωνε αν το αγόρι σου πήγαινε με την αδερφή σου ή έστω αν τη φλέρταρε. Δε νομίζω ότι μια τέτοια ιστορία μπορεί να έχει αίσιο τέλος. Οπότε άστο… Και εφόσον δε σε καλύπτει το αγόρι σου, (πράγμα που είναι προφανές, αφού κοιτάς αλλού) άστον κι αυτόν και ψάξε κάτι άλλο! Γνώμη μου πάντα!

  2. μ’ αρεσει που δεν θες και κραξιμο! με κατι σαν κι εσενα βγαινει σε ολες μας το κακο ονομα! Χωρισε το αγορι σου και μην κανεις κατι με τον αδερφο του γιατι σας βλεπω επεισοδιο στην 10η εντολη!

  3. Από τη στιγμή που δε σου άρεσε πλέον ο φίλος σου γιατί δέχτηκες να τα ξαναβρείτε? Αν το είχες αφήσει εκεί το θέμα θα μπορούσες ενδεχομένως, αφού περνούσε και κάποιος αρκετός καιρός να επιδιώξεις κάτι με τον μεγαλύτερο αδερφό (αν και δε ξέρω πως ήταν η σχέση σου με τον μικρότερο αδερφο πχ.διάστημα που ήσασταν μαζί, αν ήταν κάτι σοβαρό κλπ). Δεν ξέρω, δε μου φαίνεται τόσο σωστό να “παίζεις” μεταξύ δύο αδερφών… και μάλλον και οι ίδιοι δε θα το δέχονταν. Ο μεγαλύτερος τώρα είναι φιλικός στη φιλενάδα του αδερφού του, δε καταλαβαίνω εγώ κάτι περισσότερο. Μικρή ψιψίνα απλά θέλεις να χουρχουρίζεις σε πολλές αγκαλιές και πρόσεχε γιατί ανακατεύεις μια ολόκληρη οικογένεια και σε βλέπω γδαρμένη στο τέλος και δε το λέω καθόλου μεταφορικά! Αφού δε θέλεις το τωρινό σου αγόρι το τίμιο θα ήταν να τελειώσεις τη σχέση.

  4. Σχολιάστηκε παρακάτω: “με κατι σαν κι εσενα βγαινει σε ολες μας το κακο ονομα!” Όχι, αγαπητή Μαρία, το κακό όνομα βγαίνει εξαιτίας των μισογυνικών απόψεων με τις οποίες η κοινωνία αναθρέφει τους άνδρες, και τις οποίες απόψεις βάζουμε κι εμείς το χεράκι μας οι γυναίκες ν’ ανακυκλώνουμε. Το να βγάζεις τον εαυτό σου απ’ έξω όσο ρίχνεις έναν κουβά με περιττώματα σε “κάτι σαν και αυτή” γυναίκες δεν σε εξυψώνει στα μάτια των μισογύνηδων που θέλουν να “μας βγάλουν το κακό το όνομα” έτσι κι αλλιώς. Είσαι το καλό κορίτσι και θες το κουλουράκι σου… δεν το δίνουμε εμείς, όμως. Η πατριαρχία σε κερνάει, στάσου εκεί στην ουρά!! Ήθελα να τα πω αυτά για να δείξω ότι όσο εμείς οι γυναίκες τρωγόμαστε μεταξύ μας για το “καλό όνομα” και την αποδοχή από το άλλο φύλο, τόσο η πατριαρτχική κοινωνία διαιωνίζεται και πάει κατά διαόλου. Αν το καταλάβουμε σύντομα αυτό, τίποτα δεν χάθηκε. Στην ιστορία σου τώρα, “Μικρή Ψιψίνα…” Έχω βρεθεί στο θέση σου, μόνο που δεν ήμουν σε καμιά σοβαρή σχέση με τον άλλον και ούτε είχαμε Facebook τότε. Αλλά είχα φάει πολύ κόλλημα με τον μεγαλύτερο αδερφό του τότε. Πίστεψα ότι θα ταίριαζα πιο πολύ μαζί του απ’ ότι με το συνομήλικό μου αγόρι τότε. Ώσπου απλώς ξέκοψα με το αγόρι μου (για άλλους λόγους), πέρασε ο καιρός και ερωτεύτηκα έναν άλλον, οπότε μου πέρασε εντελώς ο έρωτας με τον αδερφό. Νομίζω πως το Facebook δυσκολεύει τα πράγματα για σένα επειδή όλο νιώθεις ότι αυτός είναι “ένα μήνυμα στο chat μακριά” και μπαίνεις στον πειρασμό να του στείλεις κάτι. Αλλά νομίζω ότι δεν θα βγάλει πουθενά όλο αυτό, ειδικά εφόσον και το αγόρι σου διεκδίκησε τη σχέση σας, άρα του είσαι σημαντική και θα πληγωνόταν πολύ αν χωρίζατε με την αποκάλυψη ότι σου άρεσε ο αδερφός του… ο οποίος, βλέποντας το μικρότερό του αδερφό χάλια, δεν θα συνέχιζε καμιά επαφή μαζί σου, ενώ για να γίνει κάτι μεταξύ σας ούτε λόγος. Ξέρω περίπτωση αδερφών που ο ένας τα είχε με μια κοπέλα, όχι κάτι σοβαρό, χώρισαν γιατί ούτε αυτός την ήθελε πολύ, και τελικά άρεσε στον άλλον αδερφό, τα έφτιαξαν και είναι ήδη 9 χρόνια μαζί!! Εξαιρέσεις υπάρχουν, δεν λέω, μα σ’ αυτή την ιστορία ο πρώτος αδερφός που ήταν με την κοπέλα δεν είχε επενδύσει τόσο πολύ συναισθηματικά όπως φαίνεται να έκανε το αγόρι σου. Για μένα, καλύτερα να χωρίσεις, αλλά χωρίς να καις γέφυρες. Χώρισε κρατώντας μια φιλική επαφή (μην του πεις τον πραγματικό λόγο, φυσικά) και μετά δεν ξέρεις… Μπορεί να έρθουν έτσι τα πράγματα που με τον αδερφό θ’ αποδειχθεί ότι ταιριάζετε περισσότερο και θα καταλήξετε μαζί. Για να μη σε αντιπαθήσει ο αδερφός του (και η υπόλοιπη οικογένειά του), αρκεί μόνο να μην κάνεις ράκο το αγόρι σου. Πάντα μπορείς να χωρίσεις διακριτικά και φιλικά, για να μη σου καταλογίσουν κάτι και στην πορεία τα βλέπεις.

  5. Τελικά τα ψευδώνυμα που διαλέγετε μερικές λένε πολλά για εσάς…είσαι μια μικρή ψιψίνα εσύ… Απο τις λίγες! Πάρτους όλους που μας ζητάς και την άδεια..

  6. είσαι σίγουρη πως ερωτεύτηκες τον μεγαλύτερο αδερφό για αυτό που πραγματικά είναι και δεν πρόκειται για το πάθος του απαγορευμένου κτλ κτλ?
    Αν τελικά όντως νιώθεις ερωτευμένη μαζί του φαντάζομαι πως δεν απομένει καθόλου πλέον ψυχική ενέργεια να είσαι ερωτευμένη και με το αγόρι σου.. είσαι αλλού.
    Και εφόσον είσαι αλλού δεν υπάρχει κανένα νόημα να συνεχίζεις τη σχέση σας.

    Τώρα για τον αδερφό του φαντάζομαι πως είναι ανέφικτο να πραγματοποιηθεί κάποιου είδους ερωτική σχέση μεταξύ σας. Προφανώς και ο αδερφός του δεν μπορεί να σε φανταστεί σαν κοπέλα πέρα από κοπέλα του αδερφού του.

    Αλλά ακόμη και αν αυτά τα δύο αδέρφια έχουν ανθυγειινές σχέσεις που χαρακτηρίζονται από ανταγωνισμό τότε πολύ φοβάμαι πως θα είσαι η αφορμή να σφαχτούνε γιατί κακά τα ψέματα όταν παίζουν τέτοιες ιστορίες διαλύονται και οι καλύτερες οικογένεις.
    Προφανώς και εσύ νιώθεις αυτά τα συναισθήματα και δεν μπορείς να κατηγορηθείς γι αυτά μιας και προέκυψαν. Συμβαίνουν.
    Αυτό που θα σε καθορίσει όμως είναι πως διαχειριστείς τον ερωτα σου για το καλό μας οικογένειας……. Και υπάρχει ελπίδα και για το μεγαλύτερο αδερφό στο μέλλον .
    Δηλαδή όσο συντομα διακόψεις τη σχέση σου με το αγόρι σου τόσο πιο πιθανό θα μπορούσε να είναι το σενάριο σε κάποια χρόνια να προσεγγίσεις το μεγαλύτερο αδερφό εφόσον και το αγόρι σου θα σε έχει ξεπεράσει και θα έχει φτιάξει τη ζωή του.Τώρα αυτά είναι πιθανότητες. Αλλά σίγουρα ισως υπάρξουν πιθανότητες στο μέλλον!!
    Και κάτι πολύ σημαντικό, μην μένεις σε μια σχέση μόνο και μόνο για να έρχεσαι σε επαφή με κάποιον άλλον, ο οποιος σε θεωρεί κάτι άλλο απαυτό που νιώθεις. Εκτός ότι θα φθαρείς και θα καταστρέψεις κάθε είδος αυτοεκτίμησης θα νιώσεις πολύ άσχημα στο τέλος για το ύπουλο αυτό παιχνίδι και την εκμετάλλευση γιατί πολύ απλά καταβάθος είσαι ένας καλός άνθρωπος όπως όλοι μας!!!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More