Penelope: “Μπορεί, άραγε, ένα αγοροκόριτσο να γίνει ντίβα;”

Γράφω αυτό το άρθρο περισσότερο από ανάγκη για μια… εξομολόγηση, αλλά μακάρι να δω καλοπροαίρετα σχόλια που να με βοηθήσουν.

Με λένε Πόπη και είμαι 26 χρονών. Από μικρή μεγάλωσα μόνο με τη μαμά μου και τις δύο μικρότερες αδερφές μου, οπότε ένιωθα υπεύθυνη και κάτι σαν “άντρας του σπιτιού”, γιατί έμαθα να παίρνω όσες ευθύνες μπορώ πάνω μου. Δεν το έχω παράπονο! Κάθε άλλο, μου άρεσε ο ρόλος του αγοροκόριτσου.

Από μικρή έπαιζα σε αλάνες με αγόρια και αν γύριζα σπίτι με καθαρά ρούχα και χωρίς γρατζουνιές στα γόνατα, ήταν γιορτή για τη μαμά μου. Στην εφηβεία την έβρισκα με βιντεοπαιχνίδια και αθλητισμό. Δεν είχα καν σκέψη ότι θα μπορούσα να αρέσω σε αγόρια γιατί έμαθα να τα ανταγωνίζομαι αντιμετωπίζοντάς τα ταυτόχρονα σαν φιλαράκια. Άλλωστε, χωρίς τις φόρμες μου και το Xbox ένιωθα μια άχαρη “αγγούρω” (έτσι λέγαν τις ψηλές στο γυμνάσιο) και “καρότο” (έτσι με έλεγαν πολλοί για το καταραμένο πορτοκαλί μαλλί που ευτυχώς σκούρυνε σε καστανοκόκκινο αργότερα).

Νομίζω πως το αγοροκόριτσο δεν έφυγε ποτέ από μέσα μου, ούτε καν όταν στην πενταήμερη της Γ’ Λυκείου με πήραν τρεις συμμαθήτριες με το ζόρι, μου έβαλαν μέικ απ, φρου-φρου και μίνι φούστα για να βγω “κοριτσάρα με τα όλα της” στην έξοδο στα μπουζούκια, μπας και, κατά τη δική τους επιμονή, καταφέρω να αρέσω στον “κούκλο από το Γ2” που είχα βάλει στο μάτι από καιρό αλλά… δεν έπαιζε videogames και δεν είχα πρόφαση να του πιάσω κουβέντα.

Τελικά στα μπουζούκια είδα τον “κούκλο” να χορεύει με άλλη, αλλά μου άρεσε ο πειραματισμός με την πιο θηλυκή εμφάνιση κι έτσι με τον καιρό έμαθα και να βάφομαι και να ντύνομαι καλύτερα από το καθημερινό sporty και το “καλό” casual.

Στη σχολή Μηχανικών αργότερα είχα μεικτές παρέες, αλλά η σχέση με τα αγόρια παρέμεινε όπως στην εφηβεία. Νομίζω πως εκεί ξεκίνησε και το πρόβλημα με την εικόνα μου σαν γυναίκα. Δεν το είχα αντιληφθεί, αλλά άρχισα να έχω μια υπόνοια όταν συνομήλικοί μου φέρονταν σε εμένα σαν σε κολλητάρι τους αλλά μπροστά σε κοπέλες με πιο γυναικείους τρόπους γίνονταν τζέντλεμαν, και όταν έκαναν και χαλούσαν μαζί μου σχέσεις για πλάκα, ενώ με τις άλλες κοπέλες που τη μια μέρα γούσταραν και την επομένη αποκαλούσαν υποτιμητικά “ντίβες”, στην πράξη έτρεχαν πίσω τους και τις πολιορκούσαν όπως μπορούσαν.

Τότε ακόμα δεν το είχα συνειδητοποιήσει, αλλά τώρα πια τα σκέφτομαι όλα αυτά αναδρομικά και πληγώνομαι λιγάκι. Πληγώνομαι που νιώθω ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι για να αλλάξω ριζικά ίματζ και να έχω κι εγώ δίπλα μου, επιτέλους, κάποιον που να μου ανοίξει κι εμένα καμιά πόρτα, να μου φερθεί σαν σε λουλουδάκι, να μην είμαι “η Ποπάρα της παρέας” και ας είμαι Πηνελόπη απλά.

Βαρέθηκα να είμαι “one of the guys”. Το αγοροκόριτσο συνεχίζει να πληγώνεται σαν οποιοδήποτε άλλο κορίτσι κάθε φορά που νιώθει ότι κάνουν μαζί της “φιλικό σεξ” αντί να της κάνουν έρωτα όπως θα έκαναν σε μια αληθινή γυναίκα και να τη φροντίζουν και μετά το κρεβάτωμα.

Το αγοροκόριτσο σοκάρεται κάθε φορά που βλέπει τον ίδιο άντρα που την είχε πριν σαν κολλητό του (με γυναικεία όργανα) να πηγαίνει λουλούδια και να γίνεται σούπερ πρίγκιπας για μια κομψή lady. Και να πω ότι ήμουν πολύ χύμα… Ποτέ, για παράδειγμα, δεν βρίζω μπροστά σε άντρες, ούτε πίνω μπύρα από το μπουκάλι -όσο να ‘ναι, μεγαλώνοντας σε αμιγώς γυναικείο περιβάλλον, επηρεάστηκα από αντιλήψεις περί του τι είναι “πρέπον” και τι όχι, ειδικά μπροστά σε άντρες.

Τελευταία έχω κόψει εντελώς τα σπορ παντελόνια και το πολύ τζιν κι έχω περάσει σε φούστες ή φορέματα (αν και ποτέ μίνι), γιατί απλά ένιωσα την ανάγκη να αλλάξω. Κι όμως, δεν ξέρω, μάλλον το αγοροκόριτσο είναι ακόμα μέσα μου και με προδίδει, γιατί για τις αντροπαρέες παραμένω η “Ποπάρα” που είναι “κουλ”, παίζει videogames, παίζει μπάσκετ και δεν κομπλάρει να φάει πιτόγυρο μεσάνυχτα, αλλά δεν με οδηγεί πουθενά. Και το ερώτημα είναι, πώς μπορώ να αλλάξω χωρίς να το πάρουν χαμπάρι οι άλλοι μεν, αλλά να ξεκινήσουν δε να με αντιμετωπίζουν λίγο πιο διαφορετικά, λίγο πιο γυναίκα;

Επειδή αλήθεια θα ήθελα να νιώθω έτσι, και μάλιστα προπαντός για μένα, όχι μόνο για τους άλλους. Μπορεί, άραγε, ένα αγοροκόριτσο να γίνει ντίβα;

Penelope

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Και γιατί παρακαλώ να αλλάξεις; Ποιος είπε ότι μια γυναίκα που αγαπά τα σπορ, τα βιντεοπαιχνίδια, τρώει πιτόγυρα κλπ δεν είναι αρκετά “γυναίκα”; Δηλαδή εμείς οι γυναίκες πρέπει να νιαουρίζουμε, να ασχολούμαστε με τη μόδα, να ξεποδαριαζόμαστε με δωδεκάποντα, για να μας θεωρούν αρκετά θηλυκές; Δεν χρειάζεται να αλλάξεις, για να χωρέσεις σε ηλίθια στερεότυπα που έφτιαξε ένα άνισο κοινωνικό σύστημα, για να καταπιέζει τις γυναίκες εσαεί. Μείνε όπως είσαι, η αυθεντικότητα και η ειλικρίνεια πάντα κερδίζουν στο τέλος. Είσαι ακόμη πολύ πολύ νέα και ίσως επηρεάζεσαι από τους συνομηλίκους σου αλλά αργότερα θα συνειδητοποιήσεις πόσο δύσκολο αλλά και πολύτιμο συνάμα είναι να διατηρείς την ακεραιότητα και τη γνησιότητά σου σε έναν κόσμο που διαρκώς προσποιείται. Σε πρακτικό επίπεδο και ειδικότερα στο ζήτημα της εμφάνισης που δείχνει να σε απασχολεί αρκετά, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να υιοθετήσεις τα στοιχεία εκείνα που σε κάνουν πιο “θηλυκή” (με την παραδοσιακή έννοια του όρου) αλλά που θα είναι συγχρόνως συμβατά με την προσωπικότητά σου. Μην ενστερνιστείς τίποτα εκ διαμέτρου αντίθετο με σένα. Φρόντισε την εμφάνισή σου αλλά μόνο μέσα στα όρια που έχεις θέσει εσύ η ίδια. Α, κι αν σου αρέσει κάποιος, μην διστάσεις να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα! Φαίνεσαι έξυπνος, ευαίσθητος και γενναιόδωρος άνθρωπος, συνεπώς δύσκολα θα αντιστεκόταν κανείς σε αυτά τα χαρακτηριστικά (ακόμη κι αν δεν φοράς τακούνια και μέικ απ). Σκέψου πως όλοι αυτοί που έλκονται από τις συμβατικά “θηλυκές” γυναίκες έχουν μια ρηχή προσέγγιση, άρα δεν σου αξίζουν. Εκείνοι είναι λίγοι για σένα, όχι εσύ για αυτούς. Και τέλος, αυτός που θα αξίζει να είναι δίπλα σου θα είναι αρκετά ευφυής ώστε να σκέφτεται έξω και πέρα από στερεότυπα και νόρμες. Καλή τύχη και πρόσω ολοταχώς!!

  2. Ε, όχι δεν μπορεί το αγοροκόριτσο να γίνει ντίβα! Μπορεί να βελτιώσει την εικόνα της κ τη θηλυκότητα της, όπως έκανες εσύ, με απλά πράγματα, αλλάζοντας το ντύσιμο, τα μαλλιά, το στυλ, αλλά η προσωπικότητα δεν αλλάζει! Το ¨αγοροκοριτσο¨ που περιγράφεις έχει να κάνει με την προσωπικότητα, όχι με τα τακούνια και το μακιγιάζ! Και εμείς οι “πιο θηλυκές” σοκαριζόμαστε όταν ο γκόμενος που γουστάρουμε γίνεται χαλί για μία άλλη, δεν έχει να κάνει με αυτο που λες…Να βελτιώσεις τα στοιχεία πάνω σου που σε ενοχλούν, όπως έχεις ήδη κάνει, αλλά το να αλλάξεις ως ανθρωπος δεν μπορεί να γίνει κ δεν είναι και αυτο ζητούμενο!

  3. Καταρχήν δεν υπάρχει λόγος να κάνεις φιλικό sex με κανέναν. Αυτό το δικαίωμα εσύ τους το έδωσες.Εσύ τους έδωσες το δικαίωμα να σε βλέπουν σαν άντρα. Και στην τελική αφού το βλέπεις δεν υπάρχει φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών ….γιατί κάπου στο βάθος κάποιος από τους δύο θα το γυρίσει στο ερωτικό έστω και αν αυτό στον κόσμο σου λέγεται (φιλικό sex).Ξεκίνα να κόβεις σιγά σιγά από άντρες φίλους η έστω από τον περίγυρό σου κόψε τα φιλικά sex και ψάξε για σύντροφό εκτός των φίλων σου που δεν σε βλέπει έτσι..γτ αναλώνεσαι συνέχεια στον κύκλο σου. ???

  4. Πηνελόπη, κάθεσαι και προβληματίζεσαι άδικα. Για τον καθένα μας υπάρχουν αυτοί στους οποίους αρέσουμε. Μην καταπιέζεσαι, αν δεν νιώθεις καλά με το να γίνεσαι “πολύ θηλυκό”. Υπάρχουν πολλοί άνδρες στους οποίους αρέσει το ανδρόγυνο στύλ και εξάλλου το στύλ καθορίζεται εξίσου και από την προσωπικότητα. Είναι ωραίες δηλαδή οι “λολίτες” που δεν ξέρουν να ανοίξουν το στόμα τους ? ‘Οσο για τους άνδρες που τρέχουν από πίσω θα πρέπει να ξέρεις ότι οι περισσότεροι έτσι είναι. ‘Οταν θα βρεθεί αυτός που πραγματικά θα ενδιαφερθεί για σένα θα το καταλάβεις αμέσως. Πέρνα καλά και με αξιοπρέπεια και όλα θα έρθουν.

  5. Γίνε απλά θηλυκό ποιός είπε να γίνεις ντίβα; Πολλές ταμπέλες βάζεις, το «αγοροκόριτσο» η «Ποπάρα» η «ντίβα» ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός… Κόψε τα φιλικά σέξ και βρές τα με τον εαυτό σου πρώτα.

  6. Γεια σου Πηνελόπη, Η απώλεια ενός γονέα, και ιδίως σε ευαίσθητη ηλικία, μπορεί να δημιουργήσει τόσους τριγμούς μας, που ούτε καν τους φανταζόμαστε/αντιλαμβανόμαστε. Αυτή η απώλεια, καθόρισε τον χαρακτήρα σου, τον διαμόρφωσε, τον άλλαξε και ίσως και να τον αποκάλυψε πολύ νωρίτερα από ό,τι στους άλλους ανθρώπους. δεν θα μπορούσε να παίζεις video games, αν δεν σου άρεσαν τα video games! εγώ, τα βαριέμαι θανάσιμα! δεν θα ήσουν αυτό το αγοροκόριτσο, αν δεν ήσουν όντως αγοροκόριτσο! δεν χρειάζεται να αλλάξεις εσύ. χρειάζεται να αλλάξει η ανάγκη σου να είσαι τόσο επιθυμήτη και τόσο αναγκαία από τους άντρες φίλουσ σου, που πιθανόν τους θες κοντά σου για να υποκαταστήσουν αυτοί το κενό του αντρικού προτύπου στη ζωή σου. όμως αυτό, δεν υποκαθίσταται. ο παέρας σου δυστυχώς έχει φύγει και εσύ έχεις γίνει ένα υπέροχο, συναισθηματικό, δυναμικό και δοτικό κοριτσι, που απλά διαφέρει από τα άλλα. και πολύ καλά κάνεις! είναι δύσκολο το εργοτάξιο με τακούνι και υπάρχουν άντρες εκεί έξω, που βρίσκουν απίστευτα δελεαστικό αυτό που είσαι, είμαι σίγουρη. όμως, αυτοί οι άντρες δεν είναι οι φίλοι σου και από αυτούς πρέπει να κρατήσεις αποστάσεις. και τα μη αγοροκοριτσα κάνουν φιλικό σεξ και σ’αυτα ραγίζει η καρδιά. σημασία έχει να μην κάνεις φιλικό σεξ αν δεν σου λείπει το σκέτο σεξ. σημασία έχει να μην ανακυκλώνεσαι μέσα στον κύκλο σου, στον οποίο “πουλας το μαγκάκι”. φύγε λίγο από αυτά τα άτομα που έχουν δημιουργήσει μια εικόνα για σένα από την παιδική σου ηλικία και ψάξε καινούριες σχέσεις, νέες φιλίες και δεσμούς. δε λέω φυσικά να αφήσεις τους παιδικούς σου φίλους, αλλά να μην ψάχνεις εκεί μέσα τον έρωτα. σε περίπτωση που το χρειάζεσαι δες έναν ειδικό, γιατί ποτέ δεν είναι αργά να μάθουμε να διαχειριζόμαστε μια απώλεια που πονάει πάντα. όπως και να’χει, εσύ τις απάντήσεις τις έχεις ήδη βρει. μέσα σου.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More