Ρέα: “Αυτή θα είναι η ζωή μου από εδώ και πέρα;”

Καλησπέρα!
Χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

Είμαι αρραβωνιασμένη εδώ και ένα χρόνο. Είμαστε μαζί συνολικά τρία χρόνια και έχουμε πει να παντρευτούμε του χρόνου. Το πρόβλημά μου είναι ότι με ζηλεύει πολύ. Στη διάρκεια αυτής της σχέσης και εξαιτίας της αρρωστημένης ζήλιας του απομακρύνθηκα από τους φίλους μου και η ζωή μου πια είναι δουλειά, σπίτι. Και οι μόνες επαφές που έχω είναι με την οικογένειά μου, με την οικογένειά του και με αυτόν. Και με δυο φίλες που απλά μιλάμε στο τηλέφωνο όταν εκείνος φυσικά δεν είναι μπροστά (και αυτό όχι και πολύ συχνά).

Έχουμε αρκετά χρόνια διαφορά. Και είναι πολύ συντηρητικός. Με αγαπάει πολύ το ξέρω. Κι εγώ τον αγαπάω, αλλά είναι στιγμές που δεν αντέχω. Θέλω να βγω μια βόλτα με τις φίλες μου, να πιω έναν καφέ μαζί τους και να πούμε τα νέα μας. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Γιατί και να βγω για έναν καφέ θα μου τον βγάλει ξινό. Θα μου τηλεφωνεί συνέχεια, μετά θα έχει μούτρα, θα περάσω από ανάκριση και θα καταλήξουμε σε τσακωμό.

Δεν ξέρω τι να κάνω. Αυτή θα είναι η ζωή μου από εδώ και πέρα; Θα ζω σε ένα σπίτι και θα βγαίνω όποτε εκείνος μπορεί και έχει όρεξη; Μου λείπουν οι φίλες μου, μου λείπει η ζωή που είχα πριν τον γνωρίσω, αλλά δεν μπορώ και να τον αφήσω. Τον αγαπάω, θέλω να τον παντρευτώ, αλλά κάτι πρέπει να κάνω για να αλλάξει αυτή η κατάσταση και η ζήλια του.

Ρέα


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Το γεγονός ότι έχετε μια όχι αμελητέα διαφορά ηλικίας σε συνδυασμό με τη συντηρητική του ιδιοσυγκρασία ευθύνονται σε σημαντικό βαθμό για τη ζήλια και την ακραία κτητικότητά του απέναντί σου. Ωστόσο, οι πληροφορίες που μας δίνεις είναι ανεπαρκείς. Πώς ήταν αυτός ο άνθρωπος πριν αρραβωνιαστείτε, πριν συγκατοικήσετε και σοβαρέψει το πράγμα μεταξύ σας; Έδειχνε από την αρχή της σχέσης σημάδια κτητικότητας, τα οποία ενδεχομένως εσύ, επειδή ήσουν πολύ ερωτευμένη, αγνοούσες; Μήπως ήλπιζες ότι με την πάροδο του χρόνου, κι αφού εδραιωθεί μεταξύ σας ένα αίσθημα οικειότητας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, εκείνος θα αλλάξει; Νομίζω πως η στάση αυτή απέναντί σου είναι απόρροια των δικών του προτύπων για τις σχέσεις: πιθανόν – επειδή έχει και κάποια ηλικία- μεγάλωσε με πιο συντηρητικά πρότυπα, με έναν πατέρα κτητικό και μια μητέρα εξαρτώμενη, υποταγμένη, χωρίς δική της κοινωνική ζωή. Ή μπορεί η κτητικότητά του να αποκαλύπτει δικές του βαθύτερες ανασφάλειες- φοβάται μην του φύγεις, γιατί είσαι νεότερη και γιατί εκείνος νιώθει “λίγος” και ανίκανος να σε κρατήσει. Ό,τι από τα δύο κι αν ισχύει, καταλήγουμε στον ίδιο παρονομαστή: η σχέση σας δεν είναι υγιής και στηρίζεται σε σαθρά θεμέλια. Δεν σε παίρνει να αγνοήσεις άλλο το πρόβλημα, εξαιτίας των συναισθημάτων σου γι’ αυτόν ή εξαιτίας του επικείμενου γάμου σας. Αρχικά θέσε τα εξής ερωτήματα στον εαυτό σου: τον αγαπάς πραγματικά ή τον φοβάσαι; μένεις μαζί του επειδή τον αγαπάς ή επειδή έχεις βολευτεί στη σχέση, επειδή υποσχέθηκε ότι θα σε παντρευτεί, επειδή φοβάσαι να χωρίσεις, να μείνεις ξανά μόνη και να ψάχνεις εκ νέου για σύντροφο; Κι αν τον παντρευτείς, θα μπορέσεις να ανεχτείς τον δύστροπο χαρακτήρα του για ένα μεγάλο μέρος της ζωής σου; (μην ελπίζεις ότι θα τον αλλάξεις, ο παλιός ο γάιδαρος καινούρια περπατησιά δεν βάζει). Στη συνέχεια, κάνε μια ανοιχτή κουβέντα μαζί του. Εξήγησέ του πώς θέλεις να είναι η σχέση σας και πως με την κτητική του συμπεριφορά σε προσβάλλει και σε υποτιμά, γιατί σου δείχνει ότι δεν σε εμπιστεύεται και δεν σε αγαπά πραγματικά. Όποιος αγαπά, δεν ζηλεύει, γιατί απλούστατα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Εισπράττει την αγάπη που δίνει στον/ στην σύντροφό του, γι’ αυτό νιώθει ασφαλής στη σχέση. Αν διαπιστώσεις πως εκείνος αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση ή παραμένει αδιάλλακτος και αρνητικός σε κάθε αλλαγή, τότε δυστυχώς θα πρέπει να τερματίσεις τη σχέση. Και ο λόγος θα είναι απλός και προφανής: ασυμφωνία χαρακτήρων. Καλή τύχη!

  2. Ναι αυτή θα είναι η ζωή σου από δω και πέρα και χειρότερη!! Στο εγγυώμαι!! Χωρισέ τον όσο πιο γρήγορα μπορείς. Μην συνεχίσεις να ΠΡΟΔΙΔΕΙΣ τον εαυτό σου!! Σου αξίζουν τα καλύτερα..ΦΥΓΕ

  3. Ένα μόνον σου λέω, αν τώρα ανησυχείς και αναρωτιέσαι πώς θα είναι η ζωή σου στο μέλλον, αν συνεχίσεις με αυτόν τον άντρα, σε βεβαιώ ότι θα είναι κόλαση. Ο άνθρωπος είναι άρρωστος, δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει, ούτε εσύ θα το κατορθώσεις αυτό. Η ζωή είναι μπροστά σου και να ξέρεις ότι η αγάπη είναι ανιδιοτελής. Αυτό που εσύ ονομάζεις και για τους δύο αγάπη είναι εξάρτηση, χαμηλή αυτοεκτίμηση και ανασφάλεια. Θέλεις να ζεις κρυφά,όπως τώρα, ή να χαίρεσαι τη ζωή; Η επιλογή είναι δική σου, να ξέρεις όμως ότι και το τίμημα της επιλογής θα είναι δικό σου και θα πρέπι να ζήσεις με αυτό

  4. Τι λες κοπελα μου;ειναι αγαπη αυτο που περιγραφεις ή μια αρρωστημενη κατασταση;κι εγω ειμαι αρραβωνιασμενη και το αγορι μου ειναι καποια χρονια μεγαλυτερο αλλα εννοειται πως με αφηνει να παω για καφε,βολτες και οπου θελω…η σχεση μας υποτιθεται πως πρεπει να μας χαλαρωνει και να μας κανει να ηρεμουμε και να γινομαστε καλυτεροι ανθρωποι συμβιωνοντας με καποιον αλλο ανθρωπο.εσυ ακουγεσαι σαν να εισαι σε μια σχεση που μονο αγχος σου προκαλει εφοσον ο συντροφος σου δε σε αφηνει να αναπνευσεις κι αυτο δεν ειναι φυσιολογικο.εισαι 100% εξαρτημενη απο το ποτε ο αλλος θα εχει κεφια κι ορεξη για να βγειτε.πρεπει αμεσα να ξεκαθαρισεις τα θελω και τις αναγκες σου γιατι σε λιγα χρονια θα μετανιωσεις σιγουρα που πιθανο να εχεις και παιδια και δε θα ασχολεισαι με τιποτα αλλο εκτος απο οτι σου προσταζει ο αρραβωνιατικος σου!!!και αναρωτιεμαι αξιζει να χαραμισεις τα νιατα και τα ομορφοτερα σου χρονια για να υπηρετεις καποιον αλλο;και βεβαια οχι και για να μην εισαι ευτυχισμενη ενω εισαι αρραβωνιασμενη, σκεψου πολυ καλα προτου κανεις το επομενο βημα(για γαμο)…και κυριως μη φοβασαι να μεινεις μονη σου,πιστεψε με ειναι καλυτερα απο το να εισαι μια ζωη μες στη δυστυχια!!αισιοδοξια κι ενα καλυτερο αυριο σε περιμενει…

  5. ΝΑΙ, αυτά θα ζεις, γιατί απλά τόσο καιρό, 3 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ, αυτά ζούσες. Οπότε ή αποδέχεσαι την κατάσταση (όπως έχεις κάνει τόσο καιρό) ή μαζέυεις τη βαλίτσα σου, του λες ένα όμορφο αντίο και φεύγεις. Δε πιστεύω ότι χρειάζεται να το συζητήσεις μια και το έχεις κάνει ήδη και αποτέλεσμα μηδέν. Ο άνθρωπος έτσι είναι και ΔΕΝ πρόκειται να ΑΛΛΑΞΕΙ. Και πραγματικά αναρρωτήσου, τι αγαπάς από έναν άνθρωπο που σε καταπιέζει…

  6. Δεν θα αλλάξει, να το πάρεις απόφαση και να τον αφήσεις άσχετα τι λένε οι γονείς σου ή οι γονείς του. Αφού δεν περνάς καλά!! Να αρρωστήσεις κιόλας επειδή κάποιοι θέλουν ντε και καλά να παντρευτείς;;;;;;

  7. Καλημέρα Ρέα δε θα κρίνω την επιλογή σου αλλά βρε κορίτσι μου όταν γνωρίζουμε έναν άνθρωπο κ αποφασίζουμε να αρραβωνιαστούμε σημαίνει ότι επιλέγουμε να είμαστε με τα υπέρ κ τα κατά αυτής της σχέσης.Οπότε ή διαλύεις τον αρραβώνα κ άλλη φορά να τα ζυγίζεις καλύτερα ή παραμένεις σε μια τέτοια κατάσταση με όποιο τίμημα έχει.Καλή σου τύχη.

  8. Εμένα δεν μου κάνει μόνο για συντηρητικός και απλός ζηλιάρης. Μου βγάζει κάτι σε εγωιστικό γουρούνι που σε βλέπει σαν κτήμα του και δεν τον νοιάζει να περνάς όμορφα και να κάνεις πράγματα που σε ενδιαφέρουν, τα οποία, τι να κάνουμε, δεν μπορούν να περιλαμβάνουν αυτόν συνέχεια. Αν δεν σ’ αφήνει να βγεις για έναν καφέ με φίλες, φαντάζομαι πώς θα κάνει αν θελήσεις να πας γυμναστήριο ή να κάνεις εθελοντισμό ή να ξεκινήσεις παρακολούθηση σεμιναρίων. Τι να πω… Ακόμα και στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες που είναι καλυμμένες απ’ την κορυφή ως τα νύχια κι απέκτησαν το δικαίωμα να έχουν ταυτότητα μόλις το 2001(!), ακόμα κι εκεί λοιπόν τους επιτρέπουν να πηγαίνουν για ψώνια με φίλες τους. Ο δικός σου κάνει χειρότερα κι από ανατολίτης οπισθοδρομικής χώρας. Οπότε ναι, δεν είναι θέμα συντηρητισμού από μεριάς του. Θέμα ηλίθιου εγωισμού είναι.

  9. Να πατήσεις πόδι!
    Να μην ξεκόβεις τη ζωή σου επειδή κάποιος σε καταπιέζει. Δεν φταις εσύ για την δυστυχια του, για την διαρκή ανασφαλειά του.
    Δεν ειναι υγιές όλο αυτό, είναι παθολογικό. Να πατήσεις πόδι να πηγαίνεις τους καφέδες σου να διεκδικείς τη ζωή σου (αν είναι δυνατόν που φτάσαμε να διεκδικούμε την ελευθερία μας). ΣΟΣ να ζεις όπως θέλεις χωρίς να τον προσβάλλεις ο΄τε να αδιαφορείς για αυτόν, αλλά να έχεις και τους φίλους σου και αν δε μπορεί να αντέξει πως δίπλα του έχει έναν άνθρωπο ολοκληρωμένο με ζωή ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ας σε χωρίσει να ησυχάσεις και εσύ!!! Πάντως τίποτα αλλο να μην κάνεις απτό να διεκδικήσεις τη ζωή που σου στέρησε!!!!

  10. Να πας σε εναν ειδικό.Το ίδιο κ εκείνος! Είτε μαζί, είτε χώρια. Μην πας για γάμο ενώ υπάρχουν τέτοιου είδους θέματα… ο γάμος είναι ένα μεγάλο ταξίδι που αξίζει να είναι και ευχάριστο και υγιές!

  11. Όταν διαβάζω παρόμοιες ιστορίες δυο συναισθήματα μου δημιουργούνται. Το 1ο είναι ότι με τρελαίνει αυτό το “μου κάνει ή λέει αυτό κι εκείνο και το άλλο και δε μου αρέσει, δεν το αντέχω, δε το μπορώ…….αλλά τον αγαπώ….” (δηλαδή πραγματικά ΕΛΕΟΣ κάπου ρε κορίτσια!) Και το 2ο είναι θλίψη, απέραντη θλίψη που δεν καταλαβαίνετε ότι ΔΕΝ ταιριάζετε με αυτούς τους ανθρώπους, κι όμως αν σας φέρουν ένα δαχτυλίδι είστε έτοιμες να τους παντρευτείτε και να κάνετε παιδιά μαζί τους που μια μέρα ίσως να υποφέρουν κι εκείνα πολύ από την επιλογή σας. Είστε ερωτευμένες μάλλον με την ιδέα του γάμου ή ζείτε με την ελπίδα ότι θα πέσει χρυσόσκονη από το ραβδάκι μιας καλής νεράιδας κι όλα θα αλλάξουν μαγικά (γιατί άλλος τρόπος δεν παίζει, ξεχάστε το). Με άλλα λόγια γράφετε για να σας πούνε κάτι ξένες που δε σας γνωρίζουν ότι είστε εσείς υπερβολικές, δηλαδή κάπου φταίτε κι εσείς ή ότι “οχι, μη φοβάσαι, μπορεί να αλλάξει, μπορείς ΕΣΥ να τον αλλάξεις αν προσπαθήσεις και κάνεις αυτό κι εκείνο και το άλλο”. Αλλά αυτές οι ξένες που δε σας γνωρίζουν βλέπουν ότι η ιστορία σας δεν τραβάει και εσείς δε θα μπορέσετε να σώσετε κανέναν άλλο πέρα από τον εαυτο σας. Εσείς δε μπορείτε να το καταλάβετε αυτό; Μπορείτε, γι’αυτό και γράφετε, μήπως και διαψευστειτε. Γιατί ελπίζετε σε κάτι μάταιο και ανεκπλήρωτο, αντί να πάψετε να χάνετε χρόνο από τη ζωή σας και να μαζέψετε θάρρος (γιατί θέλει θάρρος και δύναμη, κανείς δεν αντιλέγει) και να φύγετε από μια νοσηρή σχέση που σας αρρωσταίνει κι εσάς μέρα με τη μέρα. Δε χρειάζεται να καταπολεμήσετε πρώτα όλες τις ανασφάλειές σας και να κάνετε 8 χρόνια ψυχοθεραπεία για να τα καταφέρετε. Αν ήταν έτσι δε θα κουνιόταν φύλλο πάνω στη Γη! Λίγο θάρρος θέλει και αποφασιστικότητα. Απλά κάντε το. Και μετά μπορείτε να ασχοληθείτε και με τον εσωτερικό σας κόσμο και την προσωπική σας βελτίωση.

  12. Καλύτερα να χωρίσεις τώρα παρά μετά από λίγα χρόνια με 1-2 παιδιά….

  13. Εσύ φταις που του αφήνεις περιθώρια ζήλιας. Αν δεν το αντέχεις όλο αυτό, να τον χωρίσεις. Ζήσε τη ζωή σου. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να καταπιεζόμαστε. Αξίζεις πολλά περισσότερα από όσα φαντάζεσαι. Διεκδίκησε τη ζωή σου πίσω!!!

  14. Ειναι αρρωστο ολο αυτο που περνας!!!δεν μου χει συμβει ποτε,αναρωτιεμαι πως το ανεχονται πολλες γυναικες εκει εξω..δεν μπορει κατι θα σε gmγοητευει σε ολο αυτο δεν εξηγειται..Αυτο δεν ειναι αληθινη βαθια αγαπη να ξερεις,ειναι μια συμπεριφορα παραλογη αρρωστη γεματη ανασφαλειες!!!

  15. Πρωτα απ”ολα δεν μας εγραψες αν αυτος εχει φιλους και βγαινει μαζι τους μονος του,οποτε υποθετω οτι μαλλον δεν θα το κανει.Μηπως ζηλευει λιγο παραπανω γιατι οι φιλες σου ειναι ελευθερες και φοβαται αμα βγειτε μονες σας μηπως σας την πεσει κανεις και παρασυρθεις και εσυ?Ελα και εσυ λιγο στην θεση του και μην τα βλεπεις μονοπλευρα τα πραγματα.Θα σου αρεσε να βγαινει αυτος μονος του με τους φιλους του σε κανα κλαμπ η και σε καφετερια ακομα και να την πεσουν στην αντροπαρεα του,γιατι θα περνιουνται για σινγκλς αφου δεν θα συνοδευονται?Ζηλευει γιατι σε αγαπαει.Μην το δραματοποιεις τοσο κι εσυ βρε,δεν σε εχει κλειδωμενη φανταζομαι και σε κανα μπουντρουμι μην σε κλεψουν!Δωσε του μια ευκαιρια!Για να εφτασες στον αρραβωνα μαζι του θα πει οτι εκανε πολλα καλα για κερδισει την καρδια σου!Ουτως η αλλως μετα αμα κανεις παιδακια αλλαζει η καθημερινοτητα σου θες δεν θες δεν θα εχεις τοσο ελευθερο χρονο για να βλεπεις τις φιλες σου.Σου μιλαω εκ πειρας!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

  16. ΔΕ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕ ΘΕΣ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙΣ….ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΣΟ ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ??Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ,ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ,ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΟΥ,ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΟΥ Κ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ…ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΓΑΠΗ!ΘΑ ΜΥΖΕΡΙΑΣΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ,ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Κ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ:”ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ “ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟΥ(ΓΙΑΤΙ Η ΤΟΣΗ ΖΗΛΙΑ ΜΟΝΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΚΡΥΒΕΙ)ΘΑ ΒΡΕΙ Κ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΦΟΥ ΘΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΠΛΑΣΕΙ Κ ΘΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ!ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΟΣΟ ΔΕ ΠΑΕΙ.ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΛΑ,ΠΡΙΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ Κ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ,ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ ΚΙΟΛΑΣ!!Κ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ…

  17. Ρεα μου…ειχα κ εγω μια σχεση με περιπτωση παθολογικης ζηλειας.Χωρισα πριν ενα μηνα.Εγραψα κ εγω την ιστορια μου…Ξερω πως οταν μπει το συναισθημα κ η συνηθεια στη μεση,ολα γινονται δυσκολα.Ολες μας ξερουμε…λιγες ειναι οι χαζες…Απλα οταν ειμαστε μεσα στο χορο,η δε βλεπουμε καθαρα η ενω βλεπουμε,μας τα μπερδευει ολα το προσωπικο στοιχειο.Εγω το σταματησα.Ημασταν 5 μηνες μαζι..αλλα το σταματησα…κ ειναι πολυ δυσκολο να ξερεις…κ ας ειναι αρχη.Εχει κ η αρχη τα ζορια της…γιατι δεν τον εχεις βαρεθει τον αλλον.Εισαι στα ντουζενια…δεν εχεις προλαβει να το ζησεις…Δεν ειναι το ιδιο να τρωγεσαι με τον αλλον 5 μηνες κ το ιδιο 2 χρονια πχ…στα δυο χρονια,ναι μεν ειναι δυνατη η δυναμη της συνηθειας,αλλα εχουν φυγει ενθουσιασμοι,ερωτες (συνηθως-μην τους βαλω ολους στο ιδιο καζανι) κ η παρουσια προβληματων κανει το σκηνικο πιο αφορητο.Η καθε φαση εχει τις δικες της δυσκολιες…Θα σου πω αυτα που βλεπω σ’εσενα γιατι ειμαι τριτη κ που “δε βλεπω “σ’εμενα που ενω η σχεση μου ηταν χαλια,εναν μηνα τωρα που εχω χωρισει ειμαι στα πατωματα για τον μαλακα.
    Κ μονο το γεγονος οτι προβληματιζεσαι κ μπαινεις στη διαδικασια κ να το γραψεις σε μια σελιδα στο ιντερνετ,λεει πολλα.
    Κ μονο το γεγονος οτι πνιγεσαι,στενοχωριεσαι κλπ μεσα στη σχεση επισης λεει πολλα.
    Απλα ο γαμος φερνει τριβη κ προβληματα της καθημερινοτητας που πρεπει ν’αντιμετωπιστουν απο κοινου.Εαν ξεκινας με προβληματα απο τη σχεση (κ τετοιου ειδους προβληματα) που υποτιθεται πως η σχεση ειναι πιο ανεμελο σταδιο,ο γαμος πως θα ειναι;Δεν ξερω τι αλλα κανει ο δικος σου…αν σηκωνει χερι…αν βριζει…Εμενα δεν ειχε σηκωσει (προς το παρον χερι),ομως σε διαπληκτισμους μας ειχε μιλησει πολυ ασχημα.Λεγοντας πραγματα που δεν επιτρεπεται να τα πει ο αλλος ακομα κ οταν θυμωνει.Η βια αλλωστε που εφαρμοζουν αυτα τα ατομα εκτος απο σωματικη ειναι κ λεκτικη (εχω διαβασει απειρα ψυχιατρικα αρθρα για τη ζηλεια αυτον τον καιρο).Αν εχει φτασει στο σημειο να σε απομονωσει,τα πραγματα σιγουρα δεν ειναι καλα.Εναν ανθρωπο που τον αγαπας,το θες ευτυχισμενο.Δε σου ειπα να δεχεται να βγαινεις καθε μερα με τις φιλες σου (σε κανεναν-καμια δε θ’αρεσε αυτο) αλλα δεν εχει το δικαιωμα να σε φτανει στο αλλο ακρο.Δεν εισαι καταδικος…υποτιθεται πως εισαι η γυναικα της ζωης του.Δεν ξερω τι τους βρισκουμε…οσο τρυφερος μαζι μας κ να ειναι ο αλλος πρεπει να σκεφτομαστε κ ποσο κακος μπορει να γινει κ να μην το ξεχναμε αυτο.Εφτασα στο σημειο να μην τρωω απο τη στενοχωρια μου με ολα τα κουλα που μου εκανε.Τι να την κανω τη λατρεια του….Τα γραφω,τα βλεπω κ δεν το πιστευω……αυριο παλι μπορει να κλαιω γι’αυτον…κ μολις τα ξαναπω…συνειδητοποιω τι ζουσα…….κοριτσακι μου αν δου κανει αυτα που λες…ειμαι σιγουφη πως στα τοσα χρονια που ειστε μαζι,σου εχει κανει κ αλλα που δεν μπορεις να πεις….Αν δε σου εχει κανει κ αλλα τι να πω…Ισως κ να μπορει να το δουλεψει…αν κ ειναι αργα αφου εχεις δεχτει αυτη την κατασταση τοσα χρονια…Αν προσπαθησεις να τον αλλαξεις,το μυαλο του θα παει στο πονηρο.Θα του κακοφανει σιγουρα…Παντως μπες κ διαβασε για την παθολογικη ζηλεια…γιατι ειναι επικυνδινη.Συνηθως ο αλλος σε κατηγορει οτι κοιτας η οτι σε κοιταζουν…Αν δεν ειναι παθολογικα ζηλιαρης δεν κινδυνεθει η ζωη σου.Εξακολουθει να κινδυνευει ομως η ευτυχια σου….Μην παντρευτεις.Μιλα σε καποιον ειδικο…μιλα σε καποιον δικο σου.Αλλα μην παντρευτεις πριν σκεφτεις καλα το πως θα ειστε μετα κ αν θα μπορεσεις να ζησεις με αυτο.Δε στα λεω ελαφρα τη καρδια ολα αυτα….Ειδικα εγω…πιστεψε με….Δε φανταζεσαι ποσο σε νιωθω.Μακαρι να ηταν αλλιως…κ για τις δυο μας…κ για τοσες αλλες κοπελες…..μακαρι…….

  18. Πρώτα από όλα οφείλεις να αγαπάς και να σέβεσαι τον εαυτό σου.το έχω ζησει από το δικούς μου και το ξέρω καλά.αυτός ο γάμος αν γίνει,δεν θα έχει ευτυχία και ουσία.Δεν σε αγαπάει,σε ελέγχει.αυτο θέλει από εσένα.κι εσύ φοβάσαι,αυτό συμβαίνει.
    Βρες το θάρρος να διαλύσεις τον αρραβώνα,να μιλήσεις σε κάποιον εμπιστο σου πρόσωπο.φυγε από αυτή τη σχέση,σίγουρα!μείνε μονη σου να βρεις τον εαυτό σου.Ο συζυγος ο σωστός πρέπει να σε εμπιστεύεται άνευ περιορισμών.μην σκεφτείς τι θα πουν οι άλλοι σε καμια περίπτωση.αλλαξε αριθμό για να μην μπορει να σε βρει.μίλησε του,εξέφρασε του πως νιώθεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ με τη συμπεριφορά του και αν δεν σε καταλάβει,φυγε αμέσως.Αν δειχνει να συμβιβάζεται,να τον στείλεις σε ψυχίατρο και αν αλλάξει,τότε προχωρήστε.αν όχι,χωριστε.
    Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την χαραμισεις με κάποιον που δεν σε αγαπάει.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More