Ρία: “Αμέσως μόλις βρήκε τις αισθήσεις του με αναζήτησε…”

Γεια σας,
Είμαι η Ρία, 22 χρόνων και σας είχα γράψει την ιστορία μου εδώ: https://www2.tlife.gr/relationships/82/Ria-Ti-mera-poy-ypotithetai-pos-tha-gyrnoyse-apo-to-taksidi-toy-eksafanistike-/0-118732

Διατηρώ σχέση με ένα παιδί 30 χρόνων που αναρρώνει από σοβαρό ατύχημα. Αμέσως μόλις βρήκε τις αισθήσεις του με αναζήτησε και με θέλει κοντά του. Το θέμα είναι ότι τώρα δεν μου ανοίγεται όπως παλιά.

Απαντάει όσο πιο λακωνικά μπορεί, δεν μοιράζεται τις σκέψεις του, αποφεύγει σημαντικά θέματα συζήτησης… Η γλώσσα του λύνεται μόνο όταν μιλάει για το φίλο του που με έψαξε και με ενημέρωσε για το ατύχημα. Κι όταν του ανοίγω εγώ την καρδιά μου λέει ότι είμαι “γλυκιά” και θα μου το ξεπληρώσει όταν γίνει καλά.

Καταλαβαίνω πως ένα σοβαρό ατύχημα αφήνει σημάδια πάνω στην ψυχολογία των ανθρώπων και τον έχει επηρεάσει. Θέλω να του δείξω ότι τον στηρίζω και θα χαιρόμουν να μου ανοιγόταν, χωρίς να τον πιέσω. Δεν ξέρω όμως πώς να τον χειριστώ.

Ρία


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Από όταν έγραψα την ιστορία μου και μέχρι να ανεβεί εδώ, έχουν γίνει κι άλλα. Μία μέρα είχε πολλά νευρα και τον είχε πάρει από κάτω. Καταλήξαμε να μαλώσουμε άσχημα γιατί και καλά δεν του έδινα σημασία στο τηλέφωνο. Εχασε την ψυχραιμία του και με έδιωξε από κοντά του. Οταν ηρεμήσαμε καθήσαμε και το συζητήσαμε. Δεν απολογήθηκε… αντιθέτως έβγαλε μία απογοήτευση προς το μέρος μου. Συμφωνήσαμε τουλάχιστον μέχρι να αναρώσει να μην έχουμε σχέση. Να μιλάμε μόνο φιλικά, όχι συχνά, και μόνο για την πρόοδο του. Αφου πέρασε όμως μία βδομάδα άρχισε να με αναζητά και να με προσεγγίζει ερωτικά συναισθηματικά ξανά. Δεν ξέρω πώς να τον χειριστώ, χρειάζομαι την γνώμη σας!!

  2. Δε σε θελει αρκετα και σε βλεπει μαλλον φιλικα περισσοτερο. Εσυ τι θες να εισαι στα μολις 22? Η νοσοκομα καποιου ή η κοπελα του? Γιατι εμενα μου μοιαζει οτι σε θελει πιο πολυ σα νοσοκομα/παρηγορητρα και ισως και σκευος ηδονης οταν σε θυμαται οποτε εχει ορεξη. Οι ψυχολογικες μεταπτωσεις δικαιολογουνται μεχρι ενος σημειου. Νομιζω οτι μεσα σου ξερεις την αληθεια.

  3. Όπως καταλαβαίνω, δεν ξέρεις πολλά πράγματα για τον φίλο σου. Δεν πρόλαβες να τον γνωρίσεις καλά, μιλούσατε μέσω ίντερνετ και τηλεφώνου, μετά είχε το ατύχημα και τώρα αναρρώνει. Δεν ξέρεις τι χαρακτήρας είναι, ούτε ποια είναι η ιστορία του, ούτε για ποιόν λόγο ήταν τόσο ενθουσιασμένος, όπως λες, μαζί σου, με μια κοπέλα που απλά μιλούσε μαζί της, χωρίς να την έχει γνωρίσει από κοντά!!! Αυτός είναι λογικό, στην κατάσταση που είναι να θέλει μια συναισθηματική στήριξη και να την αναζητάει σε εσένα, που τυχαίνει να βρέθηκες αυτόν τον καιρό κοντά του. Είναι επίσης λογικό για αυτόν να έχει σκαμπανεβάσματα στη διάθεση του και στη ψυχολογία του. Θεωρώ ότι είναι μία δύσκολη συγκυρία για να γνωριστείτε πραγματικά, ο φίλος σου ψάχνει ένα αποκούμπι και εσύ έχεις την ανάγκη να κάνεις λίγο την Μαρία Τερέζα, έτσι φαίνεται στα μάτια μου η ιστορία σας. Η δική μου γνώμη είναι να παραμείνεις κοντά του, αλλά κρατώντας μια απόσταση, κάτι σαν φίλη, χωρίς να περιμένεις κάτι από αυτόν, εφόσον εσύ, όμως, θέλεις να τον προσεγγίσεις και να σταθείς δίπλα του, θεωρώ πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πολύ υπομονή από την μεριά σου. Να είσαι δοτική μαζί του, ήρεμη, τρυφερή, να τον νταντεύεις, όπως θα φερόσουν σε ένα άρρωστο παιδί, δείχνοντας ανοχή στα πείσματα και στα ξεσπάσματα του. Σου εύχομαι τα καλύτερα!

  4. Ρία, ευχαριστούμε που μοιράστηκες την ιστορία σου και μας έδωσες και μια πιο σφαιρική οπτική του τι έχει συμβεί και τι συμβαίνει τώρα. Κοίτα, είμαι σίγουρη ότι εκείνος πέρασε ένα σοκ με το ατύχημα και έπειτα ήταν και η ανάρρωση. Από αυτά που γράφεις, εσύ βγάζεις έναν άνθρωπο που είναι πρόθυμος να δείξει κατανόηση και στοργή, όπως και να δώσει στον άλλον χωρίς να λυπάται. Είναι υπέροχο αυτό και καλά έκανες και του στάθηκες σε όλο αυτό που πέρασε. Μόνο που δεν μπορούμε να δικαιολογούμε ακόμα και μια… εμ… sh*tty behavior με το “πέρασε πολλά.” Αν σε κάνει να νιώθεις ανεπαρκής ή έχεις την αίσθηση ότι απορρίπτονται όλες οι όμορφες κινήσεις σου και προθέσεις σου προς εκείνον, τότε μάλλον το ερώτημα θα έπρεπε να είναι το πώς να διαχειριστεί αυτός τον εαυτό του και όχι εσύ τη δική σας σχέση. Την οποία σχέση, παρεμπιπτόντως, σα να πήγε να την πετάξει στον κάδο… και ακόμα χειρότερα, στον κάδο ανακύκλωσης! Τι πάει να πει, δηλαδή, να μιλάτε φιλικά και ξαφνικά, με το που ήρθε μια βίδα του στη θέση της, άρχισε να σ’ αναζητά για περισσότερα ξανά;! Είναι εξωφρενικό που κάποιοι νομίζουν ότι επειδή τους έχεις αποδεχτεί μια φορά που ήταν στα χειρότερά τους, ότι από εδώ και πέρα θα είναι δουλειά σου να δέχεσαι τον αθλιότερο εαυτό τους που μπορούν να σου προσφέρουν και να σ’ έχουν και stand-by στη μίζερη ζωή τους. Αυτή την τάση διακρίνω και δεν μου αρέσει πάνω του. Λέω να ξεκολλήσεις όσο μπορείς, δέξου να είστε απλώς φίλοι χωρίς να ελπίζεις σε κάτι παραπάνω μαζί του. Κάν’ το για εκείνον, για να τα βρει καλά-καλά με τον εαυτό του, μα πάνω απ’ όλα κάν’ το για σένα, να βρεις την ηρεμία σου. Τα on again-off again κατά κανόνα δεν βγαίνουν σε καλό.

  5. Βρε Ρία πού πηγες και έμπλεξες; δες τον φιλικά και απομακρύνσου. Δεν έχεις να κάνεις τιποτα μαζί του.

  6. Ρία, κορίτσι μου, δεν υπάρχει τίποτα να διαχειριστείς γι’αυτό και δεν πήρες καμία απάντηση ως τώρα. Δε βλέπεις πως ο άνθρωπος συμπεριφέρεται σαν παιδάκι κι όχι σαν ενήλικος άντρας; Ολόκληρο το τελευταίο σου μήνυμα, μία προς μία οι φράσεις, μιλάνε για ένα κακομαθημένο παιδι που δεν έχει καμία ενσυναισθηση για τους άλλους και λειτουργει με γνώμονα μόνο το δικό του όφελος, με πρόσχημα την ανάρρωσή του (όταν αναρρώσει θα βρει να επικαλεστεί κάτι άλλο, την οικονομική κρίση, τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, την άδικη κοινωνία, τη Μέρκελ, τους εξωγήινους…). Διάβασε προσεκτικά τι έγραψες. Σε κατηγόρησε (άδικα όπως πιστεύεις) ότι δεν του έδινες σημασία στο τηλέφωνο (ένα παιδί θα γκρίνιαζε για να τραβήξει την προσοχή)…θύμωσε και σε έδιωξε με το πρόσχημα αυτό (ένα παιδί θα γινόταν επιθετικό αν δεν ικανοποιούταν η ανάγκη για προσοχή)…δεν απολογήθηκε (τα παιδιά δεν ξέρουν να λένε συγνώμη, δεν το έχουν έμφυτο, μαθαίνουν να λένε συγνώμη)…είπε ότι τον έχεις απογοητεύσει (εσύ τα φταις ολα, αυτός δε φέρει ευθύνη // ένα παιδί δεν ξέρει πώς να παίρνει ευθύνες, αυτή είναι συμπεριφορά που μαθαίνει ως ενήλικος)…”συμφωνήσατε” να μην εχετε σχέση, να μιλάτε μόνο φιλικά, όχι συχνά και μόνο για την πρόοδό του (μήπως σου επέβαλε και τι μέρα και ώρα να τον παρεις τηλ, πώς να είσαι ντυμένη και με ποιές λέξεις ακριβώς να εκφράζεσαι;)….σε ξαναπροσέγγισε μόλις μια εβδομάδα μετά (γιατί ένα παιδί όσα πείσματα κι αν κάνει, πάντα θα θέλει τη μαμά του) και ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ την αλήθεια; Δε βλέπεις ότι φέρεται όπως θα έκανε ένα παιδί για να τραβήξει την προσοχή της μαμάς του; Είσαι για αυτόν μια υποψήφια ιδανική “μαμά”, κάποια που θα τρέχει για αυτόν και θα είναι πάντα δίπλα του, θα τον φροντίζει, θα τον ανέχεται, θα του κάνει τα χατήρια και θα τον αγαπάει δίχως όρους και χωρίς να τον κριτικάρει. Ξέρει ότι δεν είναι ρεαλιστικό, αλλά η ανάγκη του να το ζήσει είναι πιο δυνατή κι εσύ ψαρώνεις. Η ιστορία έχει δείξει ότι τέτοιοι άνθρωποι δεν αλλάζουν με επικοινωνία (ούτε καν μεσω ψυχολόγου). Αλήθεια τώρα, βλέπεις εσύ τον εαυτό σου σε αυτό το ρόλο; Πιστεύεις πραγματικά πως ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να αλλάξει ή (ακόμα χειρότερα) να τον διαχειριστείς ή να τον αλλάξεις εσύ; Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει ενηλικιωθεί, ζει ακόμα στην παιδική του ηλικία και δυστυχώς δεν είναι ο μόνος, έχει πολλούς τριγύρω μας, αντρες και γυναίκες. Τους ονομάζουμε ανώριμους, χαϊδευτικά, γιατί η κατάσταση με μερικούς είναι για κλάματα (ή γέλια, εξαρτάται από τη θέση του παρατηρητή). Εσύ, αν θέλεις να λέγεσαι ενήλικη γυναίκα, τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνεις; Είμαι σίγουρη ότι ξέρεις. Το θέμα είναι, θα επιβληθεί ο ενήλικος εαυτός σου, ώστε να το κάνεις;

  7. Από αυτή την ιστορία καταλαβαίνω ότι αυτός περιμένει να τρέχεις ξωπίσω του όταν μια σε διώχνει και μια σε θέλει κοντά του ξανά. Καταλαβαίνω ότι επιβίωσε από ατύχημα, αλλά ας είναι αρκετά άντρας που να σταθεί στα πόδια του και να σταματήσει να κάνει σαν κυκλοθυμική γκόμενα με προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. Σόρρυ Ρία, μπορεί να είσαι 22 χρονών και να σου φαίνεται σούπερ ουάου ότι έπιασες την καλή μ’ έναν ώριμο τριαντάρη, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν το βλέπω να ισχύει. ʼλλος ένας κλαψιάρης νεοέλληνας που θέλει ντάντεμα και κορίτσι-σκυλάκι να παίζει ώσπου απλώς να βρει κάποια πιο κοντά στα μη ρεαλιστικά γούστα του. Το τι θα κάνεις είναι δικιά σου επιλογή αλλά μη μας γράψεις τρίτο άρθρο με κακά μαντάτα μετά.

  8. Σας ευχαριστώ όλους που απαντήσατε!! Εννοείται ότι θα του σταθώ ό,τι και να γίνει. Αλλά προσπαθώ να κρατάω πιο ουδέτερη θέση και ίσως φιλική αν τα καταφέρω. Μου είναι δυσκολο γιατί έχω δεθεί πολυ μαζί του. Και με συγκινεί το γεγονός πως δεν μπορεί να κρατηθεί μακριά μου. Δεν είναι άτομο που κάνει πισωγυρίσματα, όταν βγαίνει από μία σχέση δεν γυρίζει πίσω ακόμη και όταν το μετανοιώνει. Με μένα είναι διαφορετικός.

  9. Ναι !! Με σένα είναι διαφορετικός οπωσδήποτε. Τί λες βρε κοπελιά ? ‘Αντε κοίτα την ζωή σου και βρες μια νορμάλ σχέση. Κάθεσαι και ασχολείσαι με τα ψυχολογικά του καθενός. Βολεύεται ο άνθρωπος στην παρούσα φάση γι’ αυτό του είσαι απαραίτητη. Σήκω φύγε όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί θα περάσουν τα χρόνια και μετά θα κλαις απαρηγόρητη.

  10. Aυτό δεν είναι σχέση,είναι ύπουλη χειραγώγηση απο πλευράς του. Σε χρησιμοποιεί, είσαι η νοσοκόμα,η μαμά του, το σκυλάκι του και οχι μονο… και μόλις νιωσει δυνατός, θα σε πετάξει σα στυμενη λεμονοκουπα. Το οτι σε συγκινεί το γεγονός πως δεν μπορεί να κρατηθεί μακριά σου, είναι ανώριμο και αφελές.Αλλά μικρή είσαι ακόμη, θα μάθεις.Αφου πάθεις…

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More