Σ.: “Ζω σε έναν μόνιμο πανικό και φόβο ότι θα με παρατήσει…”

Γεια σας κορίτσια!
Χρειάζομαι τη βοήθειά σας…

Ζηλεύω πολύ. Τόσο πολύ που καταστρέφω τη σχέση μου (και τον εαυτό μου) αλλά δεν μπορώ να συγκρατηθώ. Κάτι με πιάνει και στην κυριολεξία τρελαίνομαι. Έχω προκαλέσει άπειρους καβγάδες για αυτό το θέμα και στον τελευταίο τσακωμό που είπε ότι αν δεν αλλάξω θα φύγει, ότι δεν αντέχει άλλο. Δεν θα αντέξω να τον χάσω. Είμαι πολύ ερωτευμένη μαζί του.

Εγώ βλέπω παντού κίνδυνο. Στο κορίτσι που περνάει μπροστά του στο δρόμο και την κοιτάει, στη φίλη του που λέει ένα “γεια”, στο κινητό του, στα μηνύματα. Ζω σε έναν μόνιμο πανικό και φόβο ότι θα με παρατήσει και δεν μπορώ να το συγκρατήσω. Είμαι συνέχεια με ένα σφίξιμο στο στομάχι και το μυαλό μου κάνει συνεχώς αρνητικά σενάρια.

Σας παρακαλώ, πείτε μου τι μπορώ να κάνω; Χτυπάει το κινητό του και μέχρι να καταλάβω με ποιον μιλάει, αρρωσταίνω. Αν τον πάρω τηλέφωνο και δεν το σηκώσει αμέσως σκέφτομαι τα χειρότερα και όταν με πάρει πίσω του μιλάω άσχημα. Δεν έχω αποδείξεις για κάτι, δεν έχω ανακαλύψει κάτι ποτέ, όμως είμαι μονίμως στην τσίτα και γίνομαι επιθετική, αν δεν πάρω τις απαντήσεις που θέλω.

Βοήθεια!
Σ.


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Μη ζητάς βοήθεια από εμάς, αλλά από έναν ψυχολόγο. Είσαι σκέτο μαρτύριο. Απορώ με το παλικάρι που μένει ακόμα δίπλα σου. Ήρωας ο άνθρωπος!!

  2. Στον ψυχολόγο για βοήθεια….
    Καλές γιορτές!!

  3. Πήγαινε για ψυχοθεραπεια… λύσε τα θέματά σου. Ούτε εσυ θα άντεχες μια συμπεριφορά τέτοιακαι για να μένει τόσο καιρό με μια υστέρο σκέψου πόσο σε αγαπάει. Τί θα του ήταν κόπος νομίζεις να φύγει; Παιδια σκυλια δεν έχετε, ούτε καν διαζύγιο θα χρειαστεί… απλά ένα ΄γεια΄. Οπότε σκέψου λογικά αλλά πήγαινε σε κάποιον ειδικό . Φιλικά

  4. Γλυκό μου κορίτσι πήγαινε σε έναν καλό ψυχοθεραπευτή να σε βοηθήσει να αποβάλλεις αυτά τα αρρωστημένα αισθήματα που δεν σε αφήνουν να απολαύσεις τη σχέση σου. Η ζήλια είναι κακό ελάττωμα και βασανίζει εσένα πρώτα απ’ όλα. Ζήσε τη στιγμή, κάθε φορά που κάνεις μια αρνητική σκέψη να την καταπολεμάς με μια θετική στη θέση της.

  5. Kαλησπέρα Σ!
    Διαβάζω όσα λες και βρίσκω μεγάλη ομοιότητα με τη δική μου περίπτωση.Συντήρησα την ίδια άρρωστη κατάσταση για 3 χρόνια.Χωρίσαμε και έκανα την επόμενη σχέση μετά από λίγους μήνες,μέσα από την οποία εξελίχθηκα και ηρέμησα επειδή ο άνθρωπος που είχα δίπλα μου με επιβεβαίωνε συνεχώς και σταμάτησα να καλλιεργώ την ανασφάλεια μου.Πέρασα πολύ όμορφες στιγμές και μετάνιωσα που είχα βάλει τον εαυτό μου για τόσον καιρό στην φρίκη.Ένιωσα ικανή να κρατήσω οποιονδήποτε δίπλα μου.Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό γιατί ουσιαστικά εσύ είσαι αυτή που υποφέρει.Δεν πήγα σε κάποιον γιατρό εγώ προσωπικά,αλλά ηρέμησα μέσα από τις διαπροσωπικές σχέσεις.Έμαθα να έχω τη ζωή μου και απόκτησα αυτοσεβασμό.Τώρα έχεις κλειστά μάτια και αυτιά,οπότε ό,τι κι αν σου πω εγώ ή οι υπόλοιπες αναγνώστριες δεν έχει νόημα.Η συμβουλή μου,ωστόσο,είναι να φύγεις από αυτήν τη σχέση και να ηρεμήσεις,να βρεις τον εαυτό σου.Σίγουρα η βοήθεια ειδικού θα είναι σημαντική,αν και εγώ προσωπικά δεν το έκανα.
    Τι ηλικία έχεις?(νομίζω είναι και αυτό βασικό).
    Τέλος να σου πω ότι τότε δεν πίστευα ποτέ πως θα ηρεμήσω.Σήμερα βλέπω το παρελθόν και χαμογελώ που τα κατάφερα.
    Κουράγιο για σένα.
    ΥΓ ο πρώην αποδείχθηκε πως με ήθελε αληθινά,καθώς επέστρεψε μετά από 1.5 χρόνο (Αυτό για να σου δείξω πως από τη στιγμή που ένας άντρας ανέχεται όλα αυτά σε θέλει,οπότε δεν αξίζει τον κόπο να αμφιβάλλεις)
    Φιλιά

  6. Κατ’αρχάς, δεν μας δίνεις περισσότερα στοιχεία για τη σχέση σας (ηλικίες, πόσο καιρό είστε μαζί κλπ). Αν ήσασταν λίγους μήνες μαζί, ένα ποσοστό ζήλιας θα ήταν δικαιολογημένο, γιατί δεν θα είχε δημιουργηθεί ακόμη αρκετή εμπιστοσύνη μεταξύ σας. Επίσης δεν μας λες αν υπήρξε κάποια αφορμή που πυροδότησε όλες αυτές τις εκρήξεις ζήλιας (αν δηλαδή εκείνος έδωσε αρνητικά δείγματα). Αν είστε αρκετό καιρό μαζί και δεν σου έχει δώσει αφορμές, τότε η ζήλια σου οφείλεται αποκλειστικά στη δική σου χαμηλή αυτοεκτίμηση. Φοβάσαι πως δεν είσαι αρκετά καλή γι’ αυτόν και πως θα βρεθεί κάποια άλλη, καλύτερη από εσένα και θα σου τον πάρει. Στην πραγματικότητα ωστόσο, κανείς δεν κλέβει τον σύντροφο του άλλου, γιατί οι άνθρωποι δεν μας ανήκουν. Απλώς οι σχέσεις φθείρονται και στην περίπτωσή σου η ζήλια απειλεί να φθείρει τη δική σας. Η γνώμη μου είναι πως αρχικά θα έπρεπε να του μιλήσεις ανοιχτά και να του εξηγήσεις τους φόβους σου. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, κάντο τώρα. Και φυσικά επιβάλλεται να κάνεις δουλειά με τον εαυτό σου, να καταπολεμήσεις τις ανασφάλειές σου (δεν είναι κακό να ζητήσεις βοήθεια από τον σύντροφό σου ή και από κάποιον ειδικό), πριν να είναι πολύ αργά.

  7. Αν πιστεύεις ότι κάνει πράγματα χωρίς να στο λέει και έχεις αποδείξεις, τότε εξηγείται η ζήλεια σου. Αν σου λεει να χωρίσετε, τότε δεν ποντάρει πολλά στη σχέση σας, διότι αν σε αγαπούσε τόσο πολύ θα έσβηνε κάθε αμφιβολία σου. Επειδή και εγω ήμουν σαν και σένα και χώρισα μετά από έναν χρόνο, να κοιτάς πως θα είσαι εσύ ευτυχισμένη και να προσέχεις πάνω από όλα τη δική σου ψυχική υγεία. Και εγώ υπήρξα ερωτευμένη, αλλά τώρα μάλλον αηδιασμένη νιώθω.

  8. Για να ηρεμησεις θα πρέπει να σκεφτείς ότι με αυτήν την συμπεριφορά τον έχεις χάσει ήδη και είναι απλώς θέμα χρόνου για να σε παρατήσει.Εσύ μπορείς να αντιστρεψεις την κατάσταση αφού του δείξεις πραγματικά ότι τον εμπιστεύεσαι.Αλλιώς και τώρα βιώνεις πόνο και όταν θα σε χωρισει θα βιώσεις μεγαλύτερο.Εσυ αποφασιζεις !!! Σου ευχομαι καλη τυχη και μαθε ν’αγαπάς τον εαυτό σου.Χρόνια Πολλά.

  9. Σ, άκου, επειδή και η κοπέλα μου είναι παθολογική ζηλιάρα θα σου πω το εξής: ΞΕΚΟΛΛΑ. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απο το να προσβάλεις τον σύντροφό σου συνέχεια με την αμφισβήτιση και να προσβάλεις τον εαυτό σου με την ανασφάλειά σου. Δηλαδή τι; Ο άλλος είναι μαζί σου για ποιόν λόγο; Για να πηγαίνει με άλλες; Κι εσύ γιατί ζορίζεσαι τόσο; Δεν αξίζεις καθόλου; Και τότε γιατί απο την αρχή ο άλλος έκανε σχέση μαζί σου; ΞΕΚΟΛΛΑ. Κάθε φορά που μπαίνεις στην διαδικασία να ζηλεύεις απλά ΣΤΑΜΑΤΑ. Σκέψου κάτι θετικό. Να ξέρεις οτι εγώ είμαι ερωτευμένος με την κοπέλα μου, αλλά η ζήλια της με αποξένωσε. Τώρα, ναί, είμαι έτοιμος να χωρίσω. Σίγουρα θα μείνω μόνος γιατί δεν μπορώ να την ξεπεράσω. Αλλά αυτό το μαρτύριο δεν το μπορώ. Μην το κάνεις αυτό στον άνθρωπο που αγαπάς. Τον σκοτώνεις.

  10. Γεια σου φιλη Σ.,η κατασταση που περιγραφεις αγγιζει τα ορια της εμμονης.το μυαλο σου και το συναισθημα σου εχει κατακλυστει απο την απειλη οτι θα φυγει ο συγκεκριμενος ανθρωπος και απο εναν επικειμενο φανταστικο χωρισμο.ισως ξεκινησε το συναισθημα αυτο απο ενα γοητευτικο ενδιαφερον για το ταιρι σου αλλα στην πορεια με την σταδιακη επικρατηση των ολοενα αρνητικων σκεψεων ισως και επιρροων και ακουσματων απο το φιλικο και στενο περιβαλλον,τελικα εξελιχτηκε σε μια φθινουσα και παθολογικη κατασταση.κατα την γνωμη μου οφειλεις στον εαυτο σου κατ αρχας και εν συνεχεια στους γυρω σου να απεγκλωβιστεις απο αυτα τα ασχημα συναισθηματα διοτι μαλλον αν συνεχισεις ετσι θα προκαλεσεις κακο στον εαυτο σου ειτε σε ψυχικο επιπεδο ειτε σε παραμεληση της υγειας σου.επισης με το να παρακολουθεις καθε στιγμη τις κινησεις ενος ανθρωπου που μπορει να ειναι ειτε αθωες η οχι θα σε παει πισω στην προσωπικη σου εξελιξη και επιτυχια.αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να αφιερωνεις λιγο χρονο στον εαυτο σου και σιγα σιγα με καθημερινη προσπαθεια σαν ασκηση γυμναστικης να αφαιρεις αρνητικες σκεψεις απο το μυαλο σου και να προσπαθεις να τις αντικαθιστας με θετικες.κ οταν ξαναεμφανιζονται να ξανακανεις το ιδιο.με τον καιρο θα αρχισεις να αντιλαμβανεσαι τα θετικα συναισθηματα και να απεχθανεσαι την αρνητικη ψυχολογια ειδικα οταν δεν υπαρχει καποιος ουσιαστικος λογος.ετσι θα αποκτησεις χαρα και ισορροπια στην ζωη σου.και αν κατι οντως σε απειλει αργα η γρηγορα θα ερθει στην επιφανεια αλλα αν ερθει θα εισαι εφοδιασμενη με ισχυρα οπλα και αν δεν ερθει θα εχεις μετατραπει σε εναν ευχαριστο και γλυκο ανθρωπο γεματο αρετες.με την ανησυχια και το φοβο δεν διωχνεις το αρνητικο αλλα αντιθετα το ελκεις προς τα εσενα.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More