Σοφία: “Αδυνατώ να το πω στις δύο κολλητές μου…”

Γεια σας!

Θα χρειαστώ κι εγώ τη συμβουλή σας/τη βοήθειά σας…

Είχα μια σχέση με κάποιον για αρκετούς μήνες και χωρίσαμε. Για την ακρίβεια με χώρισε, γιατί δεν ήξερε… δεν ήθελε… δεν μπορούσε… Μπερδεμένες κουβέντες, αλλά με ξεκάθαρο ζητούμενο. Ταλαιπωρήθηκα πολύ. Έκλαψα, σταμάτησα να βγαίνω, έπρηξα τους φίλους μου μιλώντας μόνο για αυτόν, και σαφώς βρίζοντάς τον, δίνοντας έμφαση σε όλες τις αρνητικές του συμπεριφορές.

Μείναμε χωρισμένοι για τρεις μήνες και ένα βράδυ εμφανίστηκε ξανά. Ξέρετε, μεταμεσονύκτιο μήνυμα. Του έδωσα μια ακόμα ευκαιρία, γιατί μέσα μου ποτέ δεν τον είχα ξεπεράσει. Τον σκεφτόμουν, τον ήθελα, ήμουν ακόμα ερωτευμένη μαζί του κι ας μην το παραδεχόμουν.

Είμαστε μαζί ξανά εδώ και δύο μήνες. Όλα είναι καλά. Ακόμα και η συμπεριφορά του έχει αλλάξει. Δεν του έχω ακόμα μέσα μου 100% εμπιστοσύνη, αλλά δεν μου έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Συναντιόμαστε σχεδόν καθημερινά.

Το πρόβλημά μου είναι το εξής: αδυνατώ να το πω στις δύο κολλητές μου. Ξέρω ότι θα μου θυμώσουν, θα νευριάσουν και θα αρχίσουν το κήρυγμα, για όλα αυτά που πέρασα, για όλα αυτά που μου έκανε κλπ. κλπ. Από την άλλη, δεν μπορώ άλλο να το κρύβω. Όλο αυτό το διάστημα έχω αναγκαστεί να τους πω πολλές φορές ψέματα κι αυτό δεν μου αρέσει καθόλου. Είμαστε πολλά χρόνια κολλητές και αυτό που κάνω με γεμίζει τύψεις. Από την άλλη κάθε φορά που αποφασίζω να τους μιλήσω παγώνω από το φόβο και το άγχος για τον τρόπο που θα μου απαντήσουν. Νιώθω πολύ άσχημα. Και ειδικά κάθε φορά που γυρίζω από κάποια συνάντηση μαζί του, χαρούμενη, και δεν μπορώ να το μοιραστώ μαζί τους.

Τι να κάνω; Δεν ξέρω αν θα αντέξω τη σκληρή κριτική τους χωρίς να τσακωθούμε, κάτι που πραγματικά δεν θέλω με τίποτα.

Ευχαριστώ,

Σοφία


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. η ζωη ειναι δικη σου και την οριζεις εσυ οπως θελεις.αλλο να σου πουν τη γνωμη σου και αλλο να σε κατακρινουν για την πραξη σου.εξαλλου για ποσο ακομη θα μπορεις να το κρυβεις.. βεβαια για να φοβασαι να τους το πεις παει να πει πωσ φοβασαι την αντιδραση τους που μαλλον ειναι δικαιολογημενη..αν κρινω απο το οτι ο συγκεκριμενος σε εβγαλε απο τη ζωη του χωρις προφανη λογο και τωρα παλι επειδη δεν βρισκει με τι να ασχοληθει σε ξαναβαζει στη ζωη του..

  2. Θα σε κραξουν και πιθανον να εχουν δικιο. Ο χρονος θα το δειξει. Το θεμα ειναι οτι η ζωη ειναι δικη σου και οι αποφασεις δικες σου. Αν περα απο ενα κραξιμο συνεχιστει σε τσακωμο και σου κρατησουν μουτρα τοτε δεν είναι πραγματικεσ σου φιλες. Φιλοι για εμενα ειναι αυτοι που σου λενε την αποψη τους αλλα απο εκει και περα στηριζουν τις αποφασεις σου. Για εμενα εξαρταται όμως και πως θα το χειριστεις και θα τους το πεις εσυ.

  3. Να ακούς το ένατικτό σου. Ο άνθρωπος μπορεί να είχε κάποιο πρόβλημα, ενδοιασμούς, να το ξανασκέφτηκε και επαναξιολόγησε τη σχέση του μαζι σου. Γνώμη μου μην αρχίσεις να το κοινοποιείς, φύλαξε τη σχέση σου, πλέον ο κόσμος ζηλεύει και ειδικά οι φίλες και μέσα τους δεν επιθυμούν το καλό σου. Μόνο εσυ ξέρεις τί είχες και τι εχεις τώρα πάλι μαζι του. Προχώρα και ο καιρός θα δείξει.

  4. Αγαπητή Σοφία. Η δική μου γνώμη είναι να τους το πεις. Δεν χρειάζεται να φοβάσαι . Αν σε αγαπάνε και σε εκτιμάνε θα σεβαστουν την αποφαση σου και θα σε στηριξουν κιολας. μπορει στην αρχη να θυμοσουν η ακομα και να προβληματιστουν με την αποφαση που πηρες αλλα αν ειναι πραγματικες σου φιλες θα σε καταλαβουν.και θα χαρουν με την χαρα σου. Το θεμα ειναι εσυ τι θελεις να κανεις η ζωη ειναι δικη σου και εσυ ξερεις τα ορια σου. Ζησε. Οτι ειναι να γινει θα γινει… σου ευχομαι ολα να πανε οπως τα θελεις. Και οσο για την εμπιστοσυνη θα σιγουρευτεις σιγα σιγα με τον καιρο… ????

  5. Ίσως μέσα σου δεν βρίσκεις τον ίδιο σου τον εαυτό 100% σίγουρο με την επιλογή σου να γυρίσεις στη σχέση σου και πιστεύω ότι αυτό που φοβάσαι στην πραγματικότητα δεν είναι η κριτική των φίλων σου καθεαυτή, αλλά η προοπτική ότι θα σου πουν επιχειρήματα κατά της επιλογής σου, στα οποία επιχειρήματα δεν θα έχεις απάντηση. Ίσως να φοβάσαι ότι θα σε τουμπάρουν με τις επικρίσεις τους, προσπαθώντας να σε μεταπείσουν και να σε κάνουν ν’ αμφισβητήσεις την επιλογή σου να είσαι ξανά με κάποιον που στο παρελθόν σε πλήγωσε. Αυτή σου η αβεβαιότητα σε κάνει επίσης να σκέφτεσαι ένα… καταστροφικό σενάριο: αυτό του τι θα γινόταν αν ξαναχωρίζατε με το αγόρι σου. Φοβάσαι ότι θα χάσεις την υποστήριξή τους με ένα “εμείς στα λέγαμε τότε και δεν μας άκουγες.” Κατανοητά και σεβαστά αυτά. Αλλά καταλαβαίνεις ότι κρατούν από ένα αίτιο: ξεκίνησες αυτή τη σχέση ξανά με ανασφάλεια μέσα σου. Ανασφάλεια μη τυχόν και σε ξαναφήσει στα κρύα του λουτρού, ανασφάλεια μην τυχόν και κακώς τον έβαλες ξανά στη ζωή σου. Αν είναι να έχεις ανασφάλειες, μην είσαι μαζί του. Αν πάλι είπες ότι θα του δώσεις άλλη μια ευκαιρία, ακόμα κι αν είναι να φας τα μούτρα σου, τότε γίνε δυνατή και στάσου με περηφάνεια και συνέπεια στην επιλογή σου. Μίλησε στις φίλες σου και δείξε τους ότι είσαι 100% σίγουρη για την απόφασή σου, μίλησε υπέρ εκείνου και εξήγησέ τους ότι όλα έχουν αλλάξει. Τώρα, αν εκείνες επιμένουν για το λάθος της απόφασής σου, πες τους πολύ απλά ότι αυτή τη φορά είσαι πιο προσεχτική και ότι, και στραβή να γίνει στο τέλος, είσαι διατεθειμένη να επωμιστείς το κόστος του λάθους σου αυτή τη φορά (δηλ. δεν θα στραφείς σε εκείνες σαν σε σανίδα σωτηρίας σου αν πικραθείς). Συμφωνώ με bc, οι φίλοι πρέπει να στηρίζουν στις αποφάσεις σου, παρά τις όποιες προσωπικές τους γνώμες.

  6. Να τους το πεις το συντομότερο και μην φοβάσαι ….Μπορεί να τσακωθείτε λίγο η να σου γκρινιάξουν αλλά στο τέλος αν σε αγαπουν και σε στηρίζουν πραγματικά θα δεχτούν την απόφαση σου . Στο κάτω κάτω της γραφής δεν είναι οτι θα τον παντρευτείς κιόλας….Βλέποντας και κάνοντας με τον συγκεκριμμένο ….Καμια φορά ειναι και η φάση που θα πετύχεις εναν άνθρωπο …δηλαδή μπορεί τον πρώτο καιρό που γνωριστήκατε να μην ήταν έτοιμος για σχέση κ.τ.λ αλλά μετά οι συνθήκες να άλλαξαν για εκείνον και να σε είδε με άλλο μάτι …σε κάθε περίπτωση εσύ κράτα μικρό καλάθι με αυτόν και το ίδιο πες και στις κολλητές σου ….Οτι είναι σε δοκιμαστική κατάσταση το όλο θέμα …ο χρόνος είναι αυτός που θα δείξει αν τελικά άξιζει μια σχέση η όχι ….

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More