Σοφία: “Μου είπε ότι υπάρχει ήδη κάποια άλλη…”

Γεια σας κορίτσια!
Χρειάζομαι τη βοήθειά σας γιατί μου συμβαίνει κάτι που πραγματικά δεν μπορώ να διαχειριστώ.

Είμαι 32 ετών (εκείνος 39) και είχα μια σχέση για 8 χρόνια. Μέναμε μαζί από τον πρώτο χρόνο της σχέσης και όλα καλά. Δεν είχαμε ιδιαίτερους καβγάδες, η συγκατοίκηση δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα -τα βρίσκαμε απόλυτα και ταιριάζαμε πολύ σαν προσωπικότητες.

Πριν μερικούς μήνες μου ανακοίνωσε ξαφνικά ότι θέλει να χωρίσουμε. Έφυγε η Γη κάτω από τα πόδια μου. Τρελάθηκα. Τον ρώτησα γιατί, ζήτησα να το συζητήσουμε. Είμαστε τόσα χρόνια μαζί, δεν δίνεις μία και τα διαλύεις όλα.

Μου είπε ότι υπάρχει ήδη κάποια άλλη. Έπαθα σοκ. Δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα. Εντάξει, όπως όλες οι σχέσεις, οχτώ χρόνια μετά, είχε μπει στη ρουτίνα. Είχαμε χάσει λίγο τον μεταξύ μας ερωτισμό, αλλά δεν θεώρησα ότι αυτό είναι κάτι που θα τον διώξει από κοντά μου.

Ήμασταν πολύ δεμένοι μεταξύ μας και αγαπιόμαστε. Κάτι που δεν αρνήθηκε. Μου είπε ότι με αγαπάει, ότι έχουμε περάσει τόσα μαζί, ότι θέλει να παραμείνω στη ζωή του, να βλεπόμαστε, αλλά μέχρι εκεί.

Από τότε είμαι πάρα πολύ χάλια. Του στέλνω μηνύματα, του ζητάω να ξαναπροσπαθήσουμε, αλλά δεν το διαπραγματεύεται. Είναι μαζί της τώρα, λέει. Ποστάρουν ευτυχισμένες φωτογραφίες τους στο facebook και αυτό με διαλύει. Για να μην σχολιάσω ότι πρόκειται για ένα εντελώς αδιάφορο πλάσμα που δεν καταλαβαίνω τί της βρήκε.

Τι να κάνω; Τον θέλω πίσω; Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτόν τον χωρισμό. Κοντεύω να χάσω το μυαλό μου. Μου είναι αδιανόητο να συνεχίσω τη ζωή μου χωρίς αυτόν. Τι να κάνω; Πιστεύετε ότι μπορεί να είναι μια φάση και ότι θα ξαναγυρίσει όταν τη βαρεθεί;

Σοφία

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;
Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. ναι! μπορεί να γυρίσει σε σένα όταν την βαρεθεί!!! και μετά? εσύ θα είσαι ok με την επιστροφή του? ολα καλά θα είναι μετά?θα ξανααφεθείς? ίσως…μέχρι να βρει την επόμενη ? Πονάς καταλαβαίνω… είναι πένθος αλλά περνάει με τον καιρό!!! πάντα είμαι υπερ στην συμβουλή κάποιου ειδικού σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις, για να θεραπευτεί η πληγή και να είσαι πιό έτοιμη από ποτέ για μια όμορφη νέα σχέση!!! Σου αξίζει. πάρε τα θετικά , ενδυναμώσου και προχώρα

  2. ʼκου Σοφία, μια ιστορία που μοιάζει πολύ με την δική σου και ακόμα χειρότερη. Εγώ κορίτσι μου, είχα αφήσει τα πάντα στην Ελλάδα για να ακολουθήσω εκείνον στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και να δημιουργήσουμε την ζωή μας όπως έλεγε. Μετά από μήνες του γυάλισε μια κοπελίτσα 10 χρόνια νεότερη και ο δικός μου, μου ανακοίνωσε αυτό που είπε και σε σένα. Έφυγα. Δεν ασχολήθηκα καν να παρακαλέσω έναν τύπο που πέταγε 4 χρόνια σχέσης για ένα καπρίτσιο. Αυτό ήταν για εκείνη, ένα παιχνίδι επιβεβαίωσης το να τον “κλέψει” απ την μόνιμη σχέση. ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑ. Έκοψα κάθε επικοινωνία με τους φίλους του, σαν να μην υπήρξα ποτέ. Μέχρι που τον βρήκα μετά από 3 μήνες να με παρακαλάει να ξεχάσω το λάθος του. Που θέλω να καταλήξω; Βγες έξω και ζήσε κοπέλα μου, αυτά τα χρόνια δεν γυρνάνε πίσω και ό, τι έκανε μια φορά, σίγουρα θα το επαναλάβει. Προχώρα!

  3. ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΣΑΙ!!!να στο ζωγραφησει οτι ειναι/θελει/γουσταρει αλλη?!!ετσι που κανεις και μια ελπιδα να ειχες να γυρησει την εχασες!ασε που και να γυριζε τι?θα τον δεχοσουν και ολα οκ?και στα επομενα 8/10/15χρονια ξανα τα ιδια?οταν το γυαλι ραγισει δε κολλα!δεν ειστε15 ειστε μεγαλοι πια!ειναι δυνατο να θελεις ενα τετοιο ατομο στη ζωη σου και το επομενο που θα μας ρωτας ειναι με κερατωνει τι να κανω?!για μενα μαγκια του που χωρησε και σου πε την αληθεια.ειναι αξιοπρεπεια αυτο και σεβασμος στο προσωπο σου θα μπορουσε να εχει παραλληλες σχεσεις.

  4. Σίγουρα τα σημάδια θα υπήρχαν, αλλά αγνοήθηκαν ή δεν τους δόθηκε η δέουσα σημασία. Ακόμα και το γεγονός ότι ήσασταν 8 χρόνια μαζί χωρίς να οδηγηθεί σε γάμο η σχέση ή σε ένα παίδι, ακόμα και αυτό για μένα ήταν ένδειξη ότι η σχέση είχε βαλτώσει. Τώρα το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αποστασιοποιηθείς, τέρμα τα τηλέφωνα και μηνύματα, τέρμα το Facebook και τι κάνει, δε σε αφορά πλέον, έκανε τις επιλογές του καιρός να δεις και συ τον εαυτό σου. Να δεις τι έκανες λάθος και τι σωστό, η ενδοσκόπιση πάντα βοηθάει για να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Να το ρήξεις σε δραστηριότητες για σένα (πχ γυμναστήριο, χορός, ποδήλατο) και σε εξόδους με φίλους. Αυτό που δε πρέπει να κάνεις είναι να κλειστείς σπίτι και να αρχίσεις το κλάμα! 1-2 μέρες οκ αλλά μετά έξω, ακόμα και αν δε θέλεις. Η αναζήτηση βοήθειας δεν είναι κακή σκέψη και σίγουρα θα σε οφελείσει. Σκέψου ότι δεν είσαι η πρώτη, ούτε η τελευταία και άλλες χωρίζουν από γάμο και έχουν και ανήλικα παιδιά να σκεφτούν. Εσύ έχεις μόνο τον εαυτό σου και είσαι νέα με όλο το χρόνο να βρεις αυτόν που πραγματικά θα σε αγαπά. Πρέπει να καταλάβεις ότι αυτά συμβαίνουν, σε όλες μας, αλλά η ζωή συνεχίζεται με τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας και μας αγαπούν και τους καινούργιους που θα έρθουν να προστεθούν. Όλα καλά θα πάνε, λίγο εγωισμό θέλει και πίστη στον εαυτό σου!

  5. Εφησυχάστηκες 8 χρόνια και θεώρησες δεδομένα κάποια πράγματα. Σίγουρα είχες σημάδια και δεν έδωσες σημασία. Δεν μπορεί έτσι ξαφνικά να σου είπε ‘γεια χαρά’. Κάτι προυπήρξε (όχι μονο ένα αλλά πολλά) και εσύ κοιμόσουν όρθια. Επίσης μου φαίνεται οτι είχες βολευτεί και κρεμαστεί απο πάνω του άνευ όρων. ΑΥτός είναι 39 τώρα οικογένεια δεν ήθελε; Τί σου έλεγε; Μήπως σου έδειχνε οτι δεν θέλει παραπέρα και εσύ αντί να διεκδικήσεις πράγματα ή να φύγεις τον αποδεχόσουν σιωπηλά; Ανασφάλεια βγάζεις. Επίσης δεν παίζει κανενα ρόλο αν η καινούρια είναι αδιάφορη ή όχι. Δεν είναι αυτό το θέμα σου. ΤΟ θέμα είναι οτι κρύβεσαι απο τον ίδιο τον εαυτό σου. Ο άνθρωπος σου έδειχνε οτι δεν θα πάτε παραπέρα εκτός αν νόμιζες οτι θα συγκατοικείτε με έλλειψη ερωτισμού για πάντα εις το διηνεκές.

  6. Λοιπόν ο κύριος είναι ξεφτίλας διότι αν κατάλαβα σωστά βρήκε την άλλη και έφυγε.Να του πείς ότι οι υπεύθυνοι άντρες όταν δεν θέλουν άλλο μια σχέση φεύγουν δίνοντας μία εξήγηση και όχι επειδή τους γυάλισε κάποιος άλλος. Κανείς δε λέει να μείνει σε μιά σχέση που δεν τον γεμίζει πιά αλλά αν μη τι άλλο όφειλε να σε σεβαστεί και να σε υπολογίσει και εσένα ,8 χρόνια ήσασταν μαζί και όχι να ποστάρει κατευθείαν φωτογραφίες με την άλλη. Τέσπα ότι έγινε έγινε το άτομο αυτό αν ( που δεν το πιστέυω) ξαναγυρίσει πάλι θα σε πληγώσει. Προχώρα μπροστά και βρες και εσύ κάποιον που θα σε αγαπάει και θα σε θέλει όσο εσύ. Μην ασχολείσαι άλλο μαζί του και μην εξευτελίζεσαι. Και ένα τελευταίο. Σε όλες τις σχέσεις και ειδικά μετά από τόσα χρόνια επέρχεται η ρουτίνα και ο ερωτισμός δεν είναι σίγουρα όπως στην αρχή, δεν φταις λοιπόν εσύ για σημάδια που δεν εντόπισες δεν θα το φορτωθείς και αυτό. Μπροστά, βάλε στόχο την επόμενη καλή σχέση.

  7. Όπως σχολίασε και η Εύη, και θα συμφωνήσω μαζί της, δεν φταις εσύ που χάσατε μέρος του ερωτισμού μεταξύ σας. ʼλλωστε, μετά από τόσα χρόνια η σχέση αρχίζει να μπαίνει σε νέες ισορροπίες και είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην θέλετε να κάνετε σεξ κάθε μέρα, ειδικά όταν έχετε ν’ αντιμετωπίσετε μαζί ζητήματα πιο πρακτικής και σοβαρής φύσεως (λογαριασμοί, έσοδα και έξοδα κ.ά.) πέραν του σε ποιο μέρος τι ώρα θα βγείτε απόψε το βράδυ… Οι σχέσεις δοκιμάζονται στη συμβίωση. Τα ρομαντικά ραντεβουδάκια και το ποστάρισμα γλυκών φωτογραφιών στο Facebook είναι η πιο εύκολη φάση και θα περάσει γρήγορα, ειδικά εφόσον αυτός ο άνθρωπος τώρα συνήθισε σε συμβίωση. Οι άνδρες είναι όντα της συνήθειας, γι’ αυτό πιθανώς σε μια προσπάθεια συμβίωσης με το καινούριο του φλερτ θα πρέπει να κάνει πολλές αναπροσαρμογές, κάτι που δεν θα του αρέσει. Γι’ αυτό και να είσαι σίγουρη ότι θα αποτύχει η καινούρια του σχέση αν περάσει σε πιο σοβαρό επίπεδο. (Ενώ αν δεν περάσει, τότε θα πρόκειται για μία σχέση εύκολα αντικαταστήσιμη.) Το θέμα, όμως, είναι ότι αν αυτός γυρίσει σ’ εσένα, εσύ θα τον δεχτείς πίσω; Δικαίωμά σου να το κάνεις, μα ίσως να το έκανες μόνο υπό προϋποθέσεις: πρέπει αυτός ν’ αναγνωρίσει το λάθος του και να το συζητήσει μαζί σου. Κρίμα, πάντως, να φορτώνεσαι το φταίξιμο πάνω σου. Λες και φταις τώρα το ότι, ας πούμε, σε έχει δει αμακιγιάριστη και άρρωστή ή το ότι δεν μπορούσες να κάνεις σεξ μια στις εκατό φορές… Δεν παίζει, δηλαδή, το ενδεχόμενο αυτός απλώς να βολεύτηκε στη φωλίτσα σας και να έψαχνε παράλληλα ένα νέο φλερτ για να ξεφύγει… Κρίμα, βασικά, όσες γυναίκες σχολίασαν με τρόπο που αντί να σε στηρίξει, ρίχνει όλη την ευθύνη πάνω σου… Κορίτσια, όσο τέλειες και αν είμαστε (ή έστω προσπαθούμε), αυτό δεν αποτελεί καμία μορφή θεραπείας ενάντια στον douchebag. Η μόνη θεραπεία για εμάς, προληπτική κιόλας, είναι να τους σουτάρουμε κάτι τέτοιους. Και αν φεύγουν από μόνοι τους, ακόμα καλύτερα!!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More