Σοφία: “Νιώθω ότι δεν μου φτάνει ο χρόνος που μου αφιερώνει.”

Έχω σχέση με έναν άντρα, ο οποίος είναι πέντε χρόνια μικρότερός μου. Γενικά είναι πολύ ώριμος και κατασταλαγμένος. Είχαμε βρεθεί σε κοινή παρέα, ώσπου μου ζήτησε να βγούμε και εν τέλει μου είπε ότι θέλει να είμαστε μαζί.

Του μίλησα ανοιχτά για τη διαφορά ηλικίας και για το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει χρόνος να βρισκόμαστε λόγω της δουλειάς του και μου έλεγε διαρκώς πως αυτό που θέλει είναι μόνο είμαστε μαζί.

Όταν βρισκόμαστε περνάμε πολύ ωραία, συζητάμε, γελάμε και μπορώ να πω ότι οι απόψεις μας ταυτίζονται σε πολλά θέματα. Μου αρέσει πάρα πολύ που είμαι μαζί του. Και αντιλαμβάνομαι ότι αυτός νιώθει το ίδιο για μένα.

Από την αρχή μου ξεκαθάρισε πως δεν του αρέσει να στέλνει μηνύματα και να μιλάει με τις ώρες στη τηλέφωνο με αποτέλεσμα κάποιες φορές να μιλάμε μόνο 20 λεπτά την ημέρα ή και καθόλου, και να βρισκόμαστε δύο φορές την εβδομάδα.

Νιώθω ότι δεν μου φτάνει ο χρόνος που μου αφιερώνει. Θεωρώ ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να επικοινωνείς και να βρίσκεσαι με τον άντρα που αγαπάς. Και αυτός μου λέει πως θέλει να βρισκόμαστε πιο πολύ, αλλά δεν μπορεί. Ο μόνος λόγος που τσακωνόμαστε είναι η μη συχνή επικοινωνία. Και όταν γίνεται αυτό, καταλαβαίνω ότι νευριάζει, αλλά δεν μιλάει γιατί έχει παραδεχτεί πως έχω δίκιο.

Αν και είναι πολύ εσωστρεφής, τον τελευταίο καιρό μου έχει πει ότι δεν θέλει να με πληγώσει, ότι φοβάται μη με χάσει και πως θέλει να είμαστε για πάντα μαζί, γιατί είμαι ό,τι καλύτερο του έχει συμβεί. Κάποια άλλη στιγμή, λέγαμε κάτι άσχετο κι εκεί που γελούσαμε με παίρνει αγκαλιά και μου λέει ότι είναι πολύ ευτυχισμένος που είμαστε μαζί και ότι με αγαπάει!

Πιστεύετε ότι είναι υπερβολικό που με ενοχλεί που δεν επικοινωνούμε τόσο συχνά; Πώς να αντιμετωπίσω αυτήν την κατάσταση; Είναι κάτι που μπορεί να ξεπεραστεί;

Σοφία

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Ναι, πιστεύω ότι είσαι υπερβολική! Τόσος χρόνος υπάρχει, δεν αλλάζει αυτο. Κοίτα να χαλαρώσεις, θα τον χάσεις!!

  2. Σημασία δεν έχει η ποσότητα χρόνου που περνάτε μαζί, αλλά η ποιότητα της σχέσης. Εκείνος μπορεί να είναι ώριμος και έτοιμος για κάτι σοβαρότερο, μα αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε μέρα θα μιλάτε στο τηλέφωνο για ώρες και θα ανταλλάσσετε μηνύματα, ενώ θα βλέπεστε και 3-4 φορές τη βδομάδα… Δεν είναι όλοι έτσι, ειδικά αν έχουν απαιτητική δουλειά. Καμιά φορά όση θέληση και να υπάρχει, η μέρα έχει μόνο 24 ώρες. Τώρα, αν αυτό δεν σε καλύπτει, μπορείς πάντα να φύγεις από τη σχέση, μα πιστεύω ότι πέρα από το γεγονός ότι θα του ασκήσεις τεράστια πίεση έτσι, δεν θα είσαι και εσύ ευτυχισμένη χωρίς αυτόν. Σαν βασική αιτία, όμως, υποψιάζομαι ότι έχεις άλλες ανάγκες σαν μεγαλύτερη γυναίκα. Θα προτιμούσες περισσότερες ώρες με το δεσμό σου, στο χώρο του ή στον δικό σου χώρο, να δείτε και πώς είστε αν μένετα και λίγο μαζί στον ίδιο χώρο… ʼρα, ψάχνεις κάτι με άμεσες προοπτικές, ενώ εκείνος θέλει σχέση μεν, μόνο που μπορεί να διαθέσει περιορισμένο χρόνο. Συμβουλεύω να παραμείνεις στη σχέση όσο τα θετικά υπερτερούν των αρνητικών και αν δεις μετά ότι τίποτα δεν αλλάζει μετά από ένα χρόνο μαζί, τότε να ξέρεις ότι μάλλον τίποτα δεν θ’ αλλάξει. Το να βγαίνεις απλώς ραντεβού για μια διετία σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο, δεν είσαι 16 χρονών.

  3. Ούτε κι εμένα μου αρέσει να μη μιλάω με τη σχέση μου, από την άλλη καταλαβαίνω να μην έχεις χρόνο λόγο απαιτητικής δουλειάς γιατί κάνω μια απαιτητική δουλειά, αλλά για παράδειγμα, σίγουρα θα απαντούσα στο τηλέφωνα αν με έπερνε κατά τη διάρκεια της μέρας και σίγουρα θα του τηλεφωνούσα αν είχα έστω και 2 λεπτά διαθέσιμα. Αυτός δε το κάνει ούτε κι αυτό? τώρα να μην μιλάτε και όλη μέρα μου φαίνεται παράξενο… ούτε το βράδυ για καληνύχτα? και γιατί μόνο 2 φορές την εβδομάδα βρισκόσαστε? μένετε σε άλλες πόλεις? εγώ θα άφηνα 1-2 εβδομάδες όπως ακριβώς το θέλει αυτός και αν αυτό εμένα έβλεπα ότι δε με γέμιζε θα έφευγα γιατί πραγματικά πιστεύω ότι η μη επικοινωνία οδηγεί σταδιακά σε αποξένωση. Γιατί αυτός δε θα μιλά, εσύ θα γκρινιάζεις και στο τέλος τι? αποξένωση. θα γίνεται και οι δύο οι κακιοί.

  4. Να σου πώ γλυκιά μου, μήπως έχει και άλλη σχέση αυτός; τί δουλειά κάνει; μήπως το είδος της δουλειάς του τον θέλει λίγο “ελεύθερο”; Μη κολλάς σε αυτά που σου λέει, να κοιτάς τις πράξεις του γιατι μου φαίνεσαι λίγο αγαθιάρα. Να μη μιλάτε καθόλου όλη μέρα εμένα μου φαίνεται παράξενο.

  5. Αχ δεν ξέρω πως να στο πω…εμένα κα τι μου βρωμάει. Ο άντρας συνήθως όταν ερωτεύεται, καλεί κ κάνει εκείνος σκηνές αν είσαι απόμακρη. Ένας άνθρωπος που φέρεται τόσο περίεργα με υποψιαζει. Λες να υπάρχει και κάτι άλλο στη ζωή του? Είσαι έτοιμη να δεις τι ισχύει, έστω κ εμμέσως? Πιο πολύ μου κάνει ότι σε θέλει και φοβάται πως αν μάθεις ότι έχει παράλληλη σχέση, θα σε πληγώσει κ θα φύγεις. Δες πίσω από τις λέξεις. Καμία φορά η αλήθεια είναι εκεί κι όμως, δεν την βλέπουμε!

  6. Ο άνδρας μου συνέχεια έχει κάπου να πάει και δεν αφιερώνει χρόνο μαζί μου. Ολο δικαιολογίες βρίσκει για να απουσιάζει απο το σπίτι, λες και με βαρέθηκε. Μια μέρα λοιπόν μου είπε οτι παρήγγειλε έναν μεγάλο πορτοκαλί πλαστικό κάδο αποθήκευσης για τα ξύλα για το τζάκι και μου ζήτησε να μείνω στο σπίτι γιατί θα το έφερνε η εταιρία. Ημουν έτοιμη να του πω οτι και εγω εχω κάπου να παω και οτι δεν θα μπορούσα να μείνω στο σπίτι. Επέμεινε όμως και αναγκάστηκα να μείνω στο σπίτι για τη παραγγελία. Ευτυχώς. Ηρθε στο σπίτι ένας άνδρας χαμογελαστός, τα ρούχα του μύριζαν καθαρά και ήταν πολύ όμορφος. Ξέχασα τα νεύρα μου, τα ξέχασα όλα, ήταν φοβερό μωράκι. Του είπα δειλά να κάτσει στο σπίτι και δέχθηκε μόνο για ένα λεπτάκι μόνο. Κόμπλαρα τόσο που έλεγα όλο χαζομάρες. Μετάνιωσα που δεν του την έπεσα γιατί θα ήταν καλή ευκαιρία.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More