Σοφία: “Τι μπορώ να κάνω για να πιάσω κουβέντα μαζί τους χωρίς να φανώ “εύκολη;”

Γεια σας.
Είμαι η Σοφία, είμαι 20 ετών και φοιτήτρια της φαρμακευτικής. Όλα πάνε καλά στη ζωή μου, εκτός από ένα πράγμα. Δεν έχω κάνει ποτέ μου σχέση.

Με κοιτάνε στο δρόμο και όταν πάω κάπου κάποιος θα με κοιτάξει. Τολμώ να λέω ότι είμαι μια χαρά. Αλλά ποτέ κανείς δεν με έχει πλησιάσει. Απλώς με κοιτάνε και μου χαμογελάνε. Μέχρι εκεί.

Και μετά εγώ αναρωτιέμαι εάν όντως είμαι τόσο άσχημη που τελικά δεν με κοιτάνε για αυτό το λόγο ή δεν με πλησιάζουν.

Τι μπορώ να κάνω για να πιάσω κουβέντα μαζί τους χωρίς να φανώ “εύκολη”; Και να τους κάνω να με πλησιάζουν;

Ευχαριστώ πολύ,
Σοφία


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Κατ’ αρχάς, μια γυναίκα που κάνει το πρώτο βήμα στην προσέγγιση δεν είναι “εύκολη”. Αυτά τα κλισέ “ο άνδρας είναι ο κυνηγός, η γυναίκα το θήραμα” κι όποια γυναίκα αντιστρέφει το στερεότυπο αυτό να θεωρείται “εύκολη” (για να μην πω τίποτα χειρότερο), πρέπει να εκλείψουν. Όταν μας αρέσει κάποιος/α, όλοι γινόμαστε πιο “εύκολοι”, υπό την έννοια ότι γινόμαστε πιο προσιτοί, ευχάριστοι και φυσικά διαθέσιμοι ερωτικά. Και δεν είναι κάτι κακό αυτό. Αν κολλούσαμε όλες και όλοι σε χαζά κλισέ, δεν θα έκανε κανείς σχέση και θα καθόταν ο καθένας σπίτι του, μπροστά στον υπολογιστή του. Στο δια ταύτα τώρα: πρώτα πρώτα, πρέπει να αποβάλεις το άγχος του “δεν με πλησιάζει κανείς, εγώ πότε θα κάνω σχέση”. Η απάντηση είναι “όποτε προκύψει”. Σε αυτά τα θέματα δεν χωράνε προγραμματισμοί και χρονοδιαγράμματα. Είναι λογικό στην ηλικία σου, ως νέα και αρκετά εμφανίσιμη γυναίκα, να θέλεις να νιώθεις επιθυμητή και να αποζητάς τις σχέσεις με το άλλο φύλο. Δεν χρειάζεται όμως να σε αγχώνει αυτό, γιατί εν τέλει πλήττει την αυτοπεποίθησή σου. Δεύτερον, μην είσαι αόριστη και μην λειτουργείς εντελώς συγκεχυμένα και σπασμωδικά. Βάλε στόχο ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που σου αρέσει. Αν αυτό το πρόσωπο ανήκει στο περιβάλλον της σχολής σου, τότε -τι πιο εύκολο- πλησίασέ τον ρωτώντας τον κάτι σχετικό με τη σχολή σας. Αν βρίσκεσαι σε κάποιον χώρο διασκέδασης (πχ μπαρ, καφετέρια κλπ) και βλέπεις κάποιον να σε κοιτάζει και να χαμογελάει, κάνε κι εσύ το ίδιο (υπό τον όρο ότι σου αρέσει φυσικά) κι έπειτα πλησίασέ τον κάνοντας κάποιο σχόλιο για το μέρος (πχ έρχεσαι συχνά εδώ; σου αρέσει; κλπ). Μην φοβάσαι την απόρριψη, μην φοβάσαι να τσαλακωθείς, αν νιώθεις αμήχανα δεν υπάρχει πρόβλημα να φανεί- μπορεί να θεωρηθεί χαριτωμένο και να τους αρέσει όλο αυτό. Σε κάθε περίπτωση θα βγεις κερδισμένη. Το φλερτ μαθαίνεται βιωματικά, φλερτάροντας και διεκδικώντας, όχι θεωρητικολογώντας για τις σχέσεις και κλαψουρίζοντας για τους άνδρες που δεν μας πλησιάζουν. Αν παρόλ’ αυτά υπάρξουν άνδρες που θα θεωρήσουν “εύκολη” τη συμπεριφορά μιας γυναίκας που κάνει το πρώτο βήμα, τότε αυτοί θα χάσουν κι όχι εσύ. Είναι ανασφαλείς και δεν αξίζουν την προσοχή σου. Καλή τύχη και καλή χρονιά με πολλές επιτυχίες σε όλους τους τομείς!

  2. Να μην φοβάσαι ότι θα φανείς εύκολη. Η σκέψη ότι θα φανείς εύκολη κάνει αυτόματα το σώμα σου να ΄κουμπώνεται΄, να λέει ΄όχι΄ή ΄δεν είμαι σίγουρη΄, σε κάνει λίγο απρόσιτη. Θα σου πρότεινα να εξετάσεις κάποιες απόψεις σου σχετικά με τις σχέσεις και το τί συμβαίνει μέσα σ αυτές (π.χ. το σεξ). Τα θεωρείς ΄καλά΄αυτά, είσαι ετοιμη να τα απολαύσεις; Θα μπορούσες να γράψεις σε ένα κομμάτι χαρτί τις σκέψεις και γενικά ότι σου βγεί, και οποσδήποτε να κάνεις μια περιγραφή μερικών χαρακτηριστικών του συντρό φου και της σχέσης(όχι εμφανισιακά απαραίτητα) π.χ. έξυπνος, ευχάριστος, καλλιεργημένος ή μια σχέση διαπροσωπική, ευχάριστη κτλ. Να το τακτοποιήσεις και να το ξεκαθαρίσεις μέσα σου.Καλή επιτυχία

  3. Δεν σου μιλάνε γιατι σε βλέπουν οτι είσαι…μαζεμένη;σεμνή; απόμακρη; Με τις αντιλήψεις που έχεις περι “ευκόλων γυναικών” κάτι εκπέμπεις τελοσπάντων που απωθεί. Φαρμακευτική σπουδάζεις, άνοιξε λιγο το μυαλό σου και κοίτα να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου και το φύλο σου. Τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν.

  4. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. ‘Οταν σου χαμογελούν θα χαμογελάς και εσύ. Μ’ αυτό τον τρόπο τους δίνεις το εισιτήριο για να έρθουν να σου μιλήσουν. Και μιλάμε να σου μιλήσει κάποιος που να είναι πραγματικά άντρας δηλαδή να έχει τα “κότσια” να έρθει αντιμέτωπος και με μια πιθανή σου άρνηση για μια περαιτέρω γνωριμία σας. Αλλιώς τί να τους κάνεις τους διστακτικούς που σε κοιτάνε όλο το βράδυ και δεν κάνουν κανένα βήμα ?
    Συνέχισε να χαμογελάς, όχι σαν χαζοχαρούμενη αλλά με νόημα και σκέρτσο. Να είσαι σίγουρη ότι θα βρεθεί αυτός που θα θέλεις να τον γνωρίσεις περισσότερο.

  5. Σκάσε ένα χαμόγελο κι εσύ, ρίξε ένα βλέμμα, φτιάξε το μαλλί σου με τα χέρια σου και καλά τυχαία…συνήθως αυτά πιάνουν, δείχνουν στον άλλον ότι είσαι πιο δεκτική στο να σε πλησιάσει. Δεν χρειάζεται αναγκαστικά να μιλήσεις εσύ. Αλλά αν θες μπορείς, δεν είναι κακό, πες ένα γεια τι κάνεις, πώς σε λένε, κάτι απλό για αρχή. Κι αν δεν είναι πολύ τούβλο θα πιάσετε κουβέντα. Βέβαια, το θέμα δεν είναι να τραβάς άντρες αλλά να προσελκύσεις τους πιο κατάλληλους για σένα. Εννοώ τι να το κάνεις να σου μιλάνε πολλοί, π.χ. στο δρόμο, σε μπαρ κλπ αν οι περισσότεροι είναι νούμερα. Επίσης, συνήθως μετράει το να μην κυνηγάς το θέμα απεγνωσμένα. Δεν αρέσει αυτό στους άντρες (συνήθως), προτιμούν αυτοπεποίθηση. Μην αγχώνεσαι, μικρή είσαι, θα γνωρίσεις κόσμο. Ξεκίνα μια δραστηριότητα (αθλητισμό, εθελοντισμό, ό,τι σ’αρέσει), βγαίνε με παρέες από τη σχολή σου. Όλο και κάποιον θα γνωρίσεις, με τον οποίο ίσως να έχετε κοινά ενδιαφέροντα, επομένως μπορεί να ταιριάζετε και περισσότερο. Καλή τύχη, χωρίς άγχος 😉

  6. Εσυ με το να τους πιάσεις κουβέντα θεωρείς οτι θα φανείς έυκολη ? Που να προχωρήσεις και παρακάτω δηλαδή …… Μήπως περιμενεις ο άλλος να σου εμφανιστεί με το δαχτυλίδι και την πρόταση γάμου για να κάνεις σχέση ? Για ψαξτο με τον εαυτό σου λίγο γιατι προφανώς οι αντιλήψεις που έχεις ειναι το εμπόδιο και δεν έχεις κανει σχέση μέχρι τώρα ….προφανώς κατι τους λες οταν γνωρίζεσαι και τους απωθείς απο το να θέλουν να σε γνωρίσουν καλύτερα. Δεν μας φταίνε στα πάντα οι άλλοι πρέπει να βλέπουμε τι κάνουμε και εμεις λάθος …..

  7. Ευκολη δεν εισαι αν πιασεις κουβεντα, ευκολη εισαι αν πιανεις αλλα πραγματα απο αγνωστους. Η κουβεντα το φλερτ, οι συναναστροφες ειναι φυσιολογικες ανθρωπινες κοινωνικες πραξεις. Οι ανθρωποι δεν ζουν πλεον στον μεσαιωνα. Δεν ισχυει το σφακιωτικο “την ειδες; θα την παρεις!”

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More