Σοφία: “Υπάρχει περίπτωση τρία χρόνια μετά να μην την έχει ξεπεράσει;”

Καλησπέρα!

Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σε κάτι που έγινε και με άγχωσε πολύ.

Έχω μια σχέση εδώ και τρία χρόνια. Μια χαρά όλα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Πριν μερικές μέρες όμως κρυφάκουσα το σύντροφό μου να μιλάει στο τηλέφωνο με έναν φίλο του και να του λέει ότι συνάντησε τυχαία την πρώην του. (Νόμιζε ότι κοιμόμουνα)

Είχαν μια μεγάλη σχέση, έντονη από ότι είχα μάθει όταν τα πρωτοφτιάξαμε και ο χωρισμός ήταν ιδιαίτερα επεισοδιακός. Τον πρώτο καιρό μάλιστα που ξεκίνησε η σχέση μας είχε ενοχλήσεις από εκείνη, αλλά με διαβεβαίωνε ότι τελείωσε η ιστορία. Ξέρω όμως από τον ίδιο ότι ήταν μια σχέση που τον πλήγωσε πολύ. Για αυτό και στην αρχή προχωρούσαμε αργά. Τώρα συζούμε.

Το θέμα μου είναι ότι τις τελευταίες μέρες, μετά από αυτήν τη συνάντηση έχει αλλάξει. Είναι νευρικός, έχει κλειστεί στον εαυτό του, μου απαντάει απότομα όταν ρωτάω τι έχει και γενικότερα νομίζω ότι έχει επηρεαστεί αρκετά. Εμένα δεν μου έχει πει κάτι, ούτε εγώ του είπα ότι άκουσα τη συζήτηση που είχε με το φίλο του.

Τι να κάνω; Να του μιλήσω ανοιχτά; Υπάρχει περίπτωση τρία χρόνια μετά να μην την έχει ξεπεράσει; Πώς να το χειριστώ; Πείτε μου, γιατί πραγματικά έχω χάσει τον ύπνο μου…

Ευχαριστώ πολύ,
Σοφία

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Κανε ανακλαση των συναισθηματων που βλεπεις κ χρησιμοποίησε ενσυναίσθηση.. Για παράδειγμα : ΄Βλέπω ότι είσαι κλειστος κ νευρικός τώρα τελευταία. Ακουσα στο τηλεφώνημα ότι συνάντησες την πρωην σου κ καταλαβαίνω ότι μπορεί να αναστατώθηκες. Κ εγώ έτσι μπορεί να αντιδρούσα στην θέση σου.΄ Επίσης μίλα του για τα δικά σου συναισθήματα. Περιέγραψέ του τί νιώθεις κ πως το βιώνεις όλο αυτό ακόμα κ με εικόνες. Θα μπορούσες να το αναφέρεις όπως το είπες κ σε εμάς: έχω χάσει τον ύπνο μου. έχω καταλάβει απο την ζωή μου, ότι αυτό που μας εγκλωβίζει, που μας κρατάει πίσω και παγωμένους-μπλοκαρισμένους κ μπερδεμένους στον χρόνο κ τον χώρο είναι, έως έναν μεγάλο βαθμό, η μη έκφραση των συναισθημάτων κ του εαυτού μας. Θα σου πρότεινα να το κάνεις σύντομα το εγχείρημα, όμως πρώτα προσπάθησε να εκφορτιστείς έστω και λίγο (βγες για τρέξιμο, μίλα με μια φίλη σου ή κλάψε, ούρλιαξε εαν θες), με άλλα λόγια, μην μιλήσεις ενώ βρίσκεσαι στο zennith του θυμού, της απόγνωσης κ της λύπης σου, καθώς επίσης κ να είσαι ανοιχτή κ προετοιμασμένη να ακούσεις ο,τιδήποτε. Όλο αυτό θα μπορούσε να είναι μια επιτυχημένη προσπάθεια για να ξεκινήσει ο διάλογος.Μίλα του ειλικρινά. Εαν νιώσεις ότι αυτό που σου λέει δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, απλά πες το εκείνη την στιγμή. Απο κει κ πέρα…θα δεις τί θα κάνεις. Αλλά σίγουρα θα καταλάβεις-διαισθανθείς τί συμβαίνει μεταξύ σας.

  2. Φίλη μου, όλοι οι άνθρωποι που γνωρίσαμε ζουν μέσα μας. Τίποτα δεν πεθαίνει,. Μια τέτοια συνάντηση θα έφερνε αναστάτωση στον καθέναν. Θεωρώ πως χρειάζεται χρόνο να διαχειριστεί αυτά τα συναισθήματα. Γιαυτό ίσως είναι νευρικός και απότομος απέναντι σου. Σου προτείνω να του δώσεις χρόνο να καταλάβει γιατί ήρθε αυτή η αναστάτωση και να τη λύσει μόνος του. Μην τον πιέσεις για εξηγήσεις. Δωστου χρόνο καμία εβδομάδα και μετά μπορείς να του μιλήσεις ανοιχτά κάντον να σου ανοιχτεί. Η αναστάτωση μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα, είναι μια δοκιμασία που θα περάσετε για να δείτε ποσο δυνατό είναι το δικό σας συναίσθημα.

  3. Για μένα είναι δύο τα σενάρια. Είτε έμαθε πως η πρώην του παντρεύτηκε κι έκανε και τρία παιδιά οπότε “τρώγεται” λιγάκι με σκέψεις του στυλ τι θα γινόταν αν… είτε έμαθε πως η πρώην δεν τον έχει ξεπεράσει και τον θέλει πίσω οπότε έχει το δίλημμα εσένα ή την άλλη. Για να μην χάνεις τον χρόνο σου, μίλα του ειλικρινά. Πες του για την αλλαγή συμπεριφοράς του και ρίξε του το γάντι, ώστε να αποφασίσει το τι θέλει και να μην σε βασανίζει και σου τρώει τον χρόνο.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More