Θάλεια: “Το θέμα μου είναι ότι εδώ και τρεις μήνες έχω σχέση με τον κολλητό του πρώην μου”.

Γεια σας!
Θα ήθελα κι εγώ τη γνώμη σας πάνω σε κάτι που με απασχολεί…

Το θέμα μου είναι ότι εδώ και τρεις μήνες έχω σχέση με τον κολλητό του πρώην μου. Με τον πρώην μου δεν είχαμε και κάτι ιδιαίτερο. Μια μικρή σχέση χωρίς ουσία, με πολλούς τσακωμούς και διαφωνίες. Δεν ταιριάζαμε καθόλου, οπότε πολύ γρήγορα ο καθένας τράβηξε το δρόμο του. Δεν μιλάμε καν πια.

Τον κολλητό του τον είχα γνωρίσει εκείνο το διάστημα και τον συνάντησα τυχαία μια μέρα στο Μετρό, όταν γύριζα από το γραφείο. Είπαμε να μιλήσουμε και λίγες ώρες μετά με έκανε add στο facebook. Ένα βράδυ άρχισε να μου στέλνει μηνύματα στο fb, ανοίξαμε κουβέντα, μετά από λίγες μέρες συναντηθήκαμε κι από τότε είμαστε μαζί. Είμαστε ερωτευμένοι, περνάμε όμορφα, ταιριάζουμε και δεν τσακωνόμαστε καν.

Το πρόβλημα όπως καταλαβαίνετε είναι ότι ο φίλος μου νιώθει πολύ άβολα με αυτήν την κατάσταση, δεν θέλει να το πει ακόμα στον κολλητό του (και πρώην μου) με αποτέλεσμα να κρυβόμαστε, να μην πηγαίνουμε όπου θέλουμε και να κρατάμε μυστικά. Τον αγχώνει ιδιαιτέρως η κατάσταση, από την άλλη όμως -επειδή το έχουμε συζητήσει- δεν το διαπραγματεύεται καν το να χωρίσουμε.

Με έχει κουράσει όλο αυτό το κρυφτούλι. Στο κάτω κάτω δεν είχα και καμιά ιδιαίτερα σοβαρή σχέση με τον πρώην μου. Εκείνος φοβάται για το πως θα επηρεάσει αυτό τη φιλία τους και δεν νιώθει έτοιμος ακόμα να του μιλήσει.

Δεν ξέρω τι να κάνω… Θέλω επιτέλους να συμπεριφερόμαστε σαν κανονικό ζευγάρι. Δεν θέλω άλλο να κρυβόμαστε. Από την άλλη, με αγχώνει λίγο το γεγονός της αποκάλυψης γιατί δεν ξέρω κατά πόσο ο πρώην μου θα τον επηρεάσει και τι θα του πει για μένα.

Ξέρω πως είναι αρκετά άβολη κατάσταση, αλλά είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας και πολύ ερωτευμένοι. Τα ψέματα όμως δεν οδηγούν ποτέ σε καλή κατάληξη έτσι δεν είναι;

Θάλεια

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Αν δεν ήταν σοβαρό με τον πρώην, τότε ποιος ο λόγος να το κρύβετε… δε καταλαβαίνω αυτές τις συμπεριφορές. Για να το κρύβετε μάλλον θεωρείτε ότι κάτι λάθος κάνετε και ότι έπρεπε να του ζητήσετε την άδεια. Εγώ ξέρω ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται το πράγμα και καλύτερα να το πείτε τώρα και ό,τι γίνει. Στο κάτω κάτω, όπως λες δεν είχατε τίποτα το σοβαρό, και μαλώνατε, οπότε τι να τον νοιάξει. Και άμα πει κάτι κακό για σένα, αυτό δείχνει το δικό του χαρακτήρα και όχι το δικό σου, και αν ο φίλος σου τον πιστέψει, τότε δεν είναι ο κατάλληλος για σένα. Νομίζω ότι μόνο κερδισμένη θα βγεις από την υπόθεση. Εμένα με προβληματίζει η συμπεριφορά του φίλου σου, θα έπρεπε να είναι πιο ντόμπρος, ξεκάθαρος και σοβαρός με τις αποφάσεις του, στο κάτω κάτω, από τι μας λες, αυτός σε κινήγησε και ήξερε σε τι έμπαινε, άρα προς τι οι δικαιολογίες τώρα, δε θέλω να χάσω την φιλία μου…. Λίγο μαλθακός μου ακούγεται και συγνώμη, αλλά προτιμά να κρύβεται, από το να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, τι λέει αυτό για τον χαρακτήρα του… το σκέφτηκες καθόλου… στα δύσκολα δηλαδή θα κρύβεται….. Οι σοβαροί άντρες είναι ξεκάθαροι με όλους για τα θέλω τους και τους ανθρώπους που έχουν δίπλα τους, δε φοβούνται να ανακοινώσουν τις επιλογές τους… σκέψου το λίγο… μάλλον είσαι πολύ ερωτευμένη και δε βλέπεις καθαρά ότι σε κρύβει από όλους…

  2. Συμφωνώ με το σχόλιο της ‘mairi’. Με όσα γράφεις είναι ολοφάνερο ότι το πρόβλημα είναι η στάση του νυν συντρόφου σου, όχι η σχέση σου και η φιλιά του με τον πρώην σου, ούτε τι θα πει ο πρώην (αν είναι καλοί φίλοι θα ευχηθεί στον νυν να είναι ευτυχισμένος και θα σταματήσει να ανακατεύεται σε ότι δεν τον αφορά). Το ότι ο νυν όχι μόνο δεν έχει πει τίποτα αλλά το αποφεύγει σαν ο διάολος το λιβάνι (ενώ γνωρίζει, υποθέτω, πόσο σε στενοχωρεί και αγχώνει το όλο θέμα) δείχνει άτομο μάλλον ανώριμο και χωρίς το θάρρος των επιλογών του, τον συναισθημάτων του. Από όσα παραθέτεις εδώ όλα δείχνουν ότι ο νυν σύντροφος σου είναι το πρόβλημα. Γιατί το θεωρεί τόσο τρομερό να εκφράσει τα συναισθήματα του στο φίλο του; τι σόι φίλοι είναι αν δεν μπορούν να συζητούν τα βασικά; Μόνο ένας ανώριμος αισθάνεται ότι πρέπει να ζητήσει την άδεια η την ευχή (η μήπως και την έγκριση) του φίλου του (εκτός βέβαια αν είστε όλοι 16 χρονών) . Γιατί δεν μπορεί να δηλώσει ότι είσαστε πλέον μαζί, αγαπιόσαστε, ταιριάζετε κτλ. και ότι θα ήθελε να μην υπάρχει αμηχανία στην παρέα σας η στη μεταξύ τους φιλία. Το ότι αντιθέτως ο νυν σου κρύβεται και μετά μεταθέτει (και πολλαπλασιάζει) το άγχος της δίκης του ανασφάλειας σε εσένα δεν είναι καλά σημάδια για το σχήμα και διάρκεια της σχέσης σας. Και μάλλον αυτό θα έπρεπε να σε απασχολεί, η δική του στάση. Ειλικρινά, μήπως να μην επενδύεις τόσα πολλά σε αυτόν τον άνδρα; μήπως να κανείς μια ειλικρινή συζήτηση μαζί του και να του πεις ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις με τέτοιους όρους όπου αισθάνεσαι εγκλωβισμένη σε ψευτοδιλήμματα και ανούσια δράματα, ότι αισθάνεσαι απογοητευμένη από την όλη στάση του; Και επίσης, επέστρεψε την δυσκολία του σε αυτόν και μην την επωμίζεσαι εσύ. Πες του ότι η δυσκολία πηγάζει πρωτίστως από το είδος και την δυναμική της φιλίας που έχει αυτός με τον πρώην σου και όχι από τη δική σου σύντομη σχέση. Το ότι δεν μπορεί να μιλήσει στο φίλο του (δεν χρειάζεται και τόσο θάρρος να του το δηλώσει, δεν ήσουν σε μακροχρόνια ούτε σε καλή σχέση με τον πρώην, δεν έχετε παιδιά/σκυλιά/γατιά, δεν τον άφησες για τον φίλο του, κτλ) δείχνει ότι η σχέση του με το φίλο του είναι προβληματική ούτως η άλλως, το ότι μεταθέτει το πρόβλημα σε εσένα δείχνει ότι και η σχέση του μαζί σου είναι εξίσου προβληματική. Εγώ προσωπικά θα είχα αρχίσει να απογοητεύομαι με τον νυν και δεν θα με απασχολούσε τόσο το ζήτημα με τον πρώην.

  3. mmm duskoli katastasi! Katalavainw oti o filos sou mporei na fovatai oti o kollitos tou tha to parei strava afou ypotithetai oi filoi den ta ftiaxnoun me prwin twn allwn…Mporei na einai oti eixane symfwnisei na mi ti peftoun o enas stis prwin tou allou kai twra to agori sou fovatai afou espase ti sumfwnia tous…Mporei o filos sou na se kakologouse / min eixe kali gnwmi gia sena oso eisouna me ton prwin kai twra na mi kserei pws na to parousiasei ston prwin sou (auto isws eksigei kai to giati se kryvei..) Mporei o filos sou na kserei oti o prwin se goustarei akoma kai oti mporei na ta parei an mathei oti esy ekanes tlk sxesi me to filo tou…Epeita otan les oti den eixes kai tipota spoudaio me ton prwin, ti ennoeis akrivws? Ti ilikia exete kai poso proxwrisate? Giati ola metrane ki exoun simasia kai auto poy den einai spoudaio gia sena mporei na itan gia ton prwin kai apla na mi sto eipe pote…Ayto poy den mou aresei emena einai oti o nun filos sou stin epese afou xwrises kai den einai kalo simadi. Simainei oti ton endieferes ap otan isouna me ton prwin kai oti o idios den einai kai toso kalos filos telika, ntompros, klp klp…me o,ti auto mporei na simainei gia ti diki sas sxesi! Episis poso kairo krataei to kryfto? Exei ki auto simasia. Mipws aplws se “parigorei” gia na perasete kala kai sto pisw meros tou mualou tou den to vlepei sovara? I katastasi sigoura tha epireasei ti filia tous (de nomizw oti tha mporeite na vgainete oloi mazi eksw les kai den trexei tipota!) kai o filos sou isws na prepei na dialeksei ti thelei…

  4. ενα quotes λεει: “ΤΟ ΚΡΥΦΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΦΤΥΣΙΜΟ”…τρεις μηνες μαζι και ακομη δεν ειπε στον κολλητο του οτι ειστε μαζι?και μαλιστα σε μια σχεση που δεν ηταν τιποτα σοβαρο? μαλλον θα πρεπει να σε προβληματισει αυτο.ΟΙ ανδρες δεν λειτουργουν οπως εμεις..δεν τους πολυνοιαζει ποια ειναι η κοπελα αρκει να την γουσταρουν..μηπως παιζει κτ αλλο που ο φιλος σου δε θελει να φανερωσει την σχεση σας?

  5. Εγώ θα σου πρότεινα να πράξεις το εξής απλό. Να του πεις, επειδή έχω κουραστεί με την όλη κατάσταση του κρυφτούλι, θα ξαναβρεθούμε όταν αποκαλύψεις τη σχέση μας στο φίλο σου. Και απλά θα αποχωρήσεις χωρίς να ακούσεις τις γνωστές δικαιολογίες του. Κοινώς θα θέσεις τα όριά σου, που δυστυχώς δεν το έκανες καιρό τώρα…. Αν δεν το κάνει την επόμενη μέρα, τότε διέγραψε κινητό και τον ίδιο και πήγαινε παρακάτω, δε πρόκειται να το κάνει ποτέ γιατί δε σε βλέπει σοβαρά. Σε κάθε περίπτωση θα βγεις κερδισμένη ή θα το πει και θα είστε μαζί, ή δε θα το πει και απαλλάχτηκες από έναν άνθρωπο που επί της ουσίας (και όχι μόνο στα λόγια) δε σε έβλεπε σοβαρά. Μπορεί να είσαι ερωτευμένη και να σε πληγώνει, αλλά μόλις αποστασιοποιηθείς λιγάκι από την κατάσταση θα δεις ότι ήταν για το καλό σου. Καλή τύχη

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More