Ταμάρα: “Μετά από δυο – τρεις μέρες μου ζήτησε λεφτά για το εισιτήριό μου στο σινεμά!”

Γεια σας παιδιά,
εγώ θα ήθελα να σας ρωτήσω για ένα ζήτημα λεφτό εεε… λεπτό, sorry. 😀

Με λένε Ταμάρα και είμαι 22 χρονών, στο τελευταίο μου έτος σπουδών. Έχω σχέση εδώ και έξι μήνες με ένα παιδί 3 χρόνια μεγαλύτερό μου. Στη σχέση μου όλα πάνε καλά, είμαι πολύ ερωτευμένη και νομίζω πως έχω βρει έναν άνθρωπο με τον οποίο ταιριάζω πολύ. Με προβληματίζει μόνο το θέμα των χρημάτων.

Το αγόρι μου είναι σε μεταπτυχιακές σπουδές, μένει με τους γονείς του και καμιά φορά δουλεύει part time, αλλά από ότι μου έχει πει και από ότι φαίνεται, δεν έχει ανάγκη τη δουλειά γιατί έχει επιχείρηση στο όνομά του από τους γονείς του και κανά δυο-τρία σπίτια οι δικοί του…

Πολύ διαφορετικά από τη δική μας κατάσταση, όπου και η αδερφή μου και εγώ τα βγάζαμε πέρα με ό,τι δουλειές βρίσκουμε όσο σπουδάζουμε και συνεισφέρουμε όσο μπορούμε στα έξοδα του σπιτιού να βοηθάμε τους γονείς μας. Δεν είναι ότι μετρώ τα λεφτά των άλλων, απλώς ο δικός μου καυχιέται ότι έχει λεφτά, ότι δεν έχει ανάγκη κτλ. Και εδώ ξεκινά το πρόβλημα.

Ενώ από τη μια δηλώνει ότι δεν έχει ανάγκη, από την άλλη φέρεται συνέχεια λες και θέλει να κάνει οικονομία. Ας πούμε, συνεχώς παραπονιέται για το πόσο ακριβό είναι το ένα ή το άλλο ή, όταν δέχεται κοπλιμέντο από μένα για το τι ωραία του πάει το καινούριο του πουκάμισο ή το κούρεμα, ευχαριστεί και απαντά περήφανα “φθηνά μου βγήκε”.

Τον τελευταίο καιρό δούλευα σε μια καφετέρια όπου δεν μας πλήρωναν ένα μήνα (!) και έβρισκα προφάσεις να μη βγαίνουμε, επειδή θα πληρώναμε παντού χώρια και ντρεπόμουν να πω ότι δεν είχα χρήματα (φοβόμουν ότι θα το ερμήνευε σαν υποχρέωση να πληρώσει).

Έχει γίνει και κάτι άλλο. Οι ημέρες γενεθλίων μας είναι με 15 μέρες διαφορά. Πρώτα ήταν τα δικά του γενέθλια, αλλά επειδή δεν μπορούσα να του κάνω ένα πολύ αξιόλογο δώρο με ένα πενιχρό χαρτζιλίκι, ήθελα να του ομορφύνω τη μέρα, οπότε του αγόρασα ένα βιβλίο που ήξερα ότι ήθελε καιρό να διαβάσει και του έφτιαξα μια τούρτα για τη μέρα του και περάσαμε πολύ ωραία! Με κέρασε καφέ, πήγαμε βόλτα και μετά τιμήσαμε δεόντως την τούρτα. Μου έδωσε χαρά και μόνο που τον είδα να χαίρεται.

Σε δυο βδομάδες από εκεί έφτασε η δικιά μου μέρα γενεθλίων. Κανένα διήμερο πριν με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει αν ήταν εντάξει να οργανώσουμε τη μέρα γενεθλίων μου σε σινεμά, να δούμε μια ταινία που καιρό συζητούσαμε ότι θέλαμε και οι δύο. Συμφώνησα μετά χαράς και οργάνωσα να του κάνω το τραπέζι για τη μέρα αυτή μετά το σινεμά. Δεν μου έφερε δώρο εκείνη τη μέρα, αλλά θεώρησα ότι το σινεμά ήταν από μόνο του ένα πρωτότυπο δώρο που άξιζε κιόλας. Έπειτα τον έβγαλα έξω, αλλά μετά από δυο-τρεις μέρες μου ζήτησε λεφτά για το εισιτήριό μου στο σινεμά! Έμεινα παγωτό, δεν μπόρεσα να εκστομίσω καν τη φράση “μα, νόμιζα ήταν δώρο”.

Τελευταία μου κάνει κουβέντα να πάμε μαζί διακοπές το καλοκαίρι στον τόπο καταγωγής του (Ζάκυνθο) αλλά μου έχει πει να υπολογίσω λεφτά για εισιτήριο και τις μισές βενζίνες… Είμαι σε πολύ δύσκολη θέση γιατί δεν θέλω να φανώ “καημένη” λέγοντας ότι δεν έχω. Το χειμώνα είχε προτείνει ξανά να πάμε διακοπές λέγοντας “ξέρω μέρη όπου μπορούμε να μη φάμε πολλά λεφτά” αλλά είχα την εξεταστική τότε και δεν μπορούσα. Από την άλλη, είναι η αλήθεια… Δεν τα έχω αυτά τα χρήματα για να πάω διακοπές. Αναρωτιέμαι αν το πρόβλημα είναι… “ταξικό”, δηλαδή μήπως απλώς δεν θα έπρεπε να είμαστε μαζί γιατί προφανώς η οικονομική μας κατάσταση μάς εμποδίζει να κάνουμε πράγματα μαζί σαν ζευγάρι. Ή αναρωτιέμαι μήπως το πρόβλημα είναι “πολιτισμικό” επειδή είμαι από τη Γεωργία, μία χώρα που το έχει κανείς περηφάνεια το να είναι κουβαρντάς και οι δικοί μου σοκάρονται που είμαι με έναν άντρα που με βάζει να πληρώνω.

Για να ξεκαθαρίσω κάτι, δεν θεωρώ ότι ο άντρας είναι υποχρεωμένος να πληρώνει για όλα. Απλώς θεωρώ ότι το κέρασμα είναι κάτι σαν δώρο και προσφέρει αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ του ζευγαριού, δηλ. δεν γίνεται με “σεντ στο σεντ” αλλά αυθόρμητα και χωρίς τη δεύτερη σκέψη και άγχος ότι αν πληρώσει ο ένας, πότε θα κεραστεί από τον άλλον. Δεν ξέρω, είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να δίνω, να προσφέρω και, ακόμα κι αν είμαι σε δύσκολη κατάσταση, δεν θα κλαίγομαι για τις τιμές, αλλά πολύ απλά θα επιλέξω κάτι με λιγότερα έξοδα, προσπαθώντας να μην υποψιαστεί κάτι ο άλλος.

Παρόλο που έχω κάνει κουβέντα στη σχέση μου και του έχω πει ότι κατά καιρούς με ενοχλεί αυτό το “μισά-μισά” συνεχώς, μου είπε ότι πιστεύει πως, επειδή είμαι κοπέλα του, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πληρώνω (αν και τρώει δούλεμα από φίλους του όταν βγαίνουμε με άλλα ζευγάρια και οι άλλοι τα πληρώνουν όλα μαζί ενώ εμείς οι δύο χώρια) και ότι με αντιμετωπίζει ακριβώς όπως θα αντιμετώπιζε και οποιονδήποτε φίλο του, ίσο προς εκείνον.

Πολλοί είναι αυτοί που μου λένε ότι έχω να κάνω με τσιγκούνη, αλλά δεν ξέρω… Πίστευα ότι δεν υπάρχουν άντρες τσιγκούνηδες παρά μόνο άντρες που έχουν καεί από gold diggers και φυσάνε και το γιαούρτι. Δεν ξέρω τι να κάνω. Πώς να του κάνω κατάλληλη κουβέντα άλλη μια φορά; Δεν θα μπορέσω να τον ακολουθήσω στις διακοπές στη Ζάκυνθο, αλλά δεν θέλω να χάσω τις πρώτες μας διακοπές σαν ζευγάρι (δεν είχα μέχρι τώρα σχέση με την οποία να έχει τύχει να πάμε διακοπές το καλοκαίρι)…

Αξίζει να ψάξω και να προτείνω κάτι πιο κοντά με λιγότερα έξοδα παραδεχόμενη ότι είμαι λίγο περιορισμένη ή σε τέτοιες περιπτώσεις το καλύτερο είναι να χωρίσει κανείς επειδή είναι πέρα από οικονομικό το θέμα;

Ταμάρα

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Ελληνας γυφτος παιδι μου τι περομενεις κ μετα λενε για τους Αλβανους Πακιστανους κτλ να φυγεις να τον αφησεις ενας κυριος δεν φερετε ετσι σε ολο τον κοσμο ο αντρας πληρωνει σαν κυριος δεν αφηνει ποτε την γυναικα να βαλει το χερι στην τσεπη φαντασου με αυτον αμα πατε και στα σοβαρα δηλ θα σου ζηταει μισο νοικι κ αμα γεννησεις και κανενα παιδι θα σου ζηταει τα μισα εξοδα του μευτηριου εεε ειναι τελειως γυφτος ο τυπος κριμα που εισαι μαζι του γεννεθλια και κοιτα πως φερθηκε ντροπη του δεν ξερει να σεβετε πανω απ ολα φυγεεεεεεεεεεε μακριααααααα

  2. Είναι προφανές ότι έχεις μπλέξει με παθολογικό τσιγκούνη. Πρώτα από όλα, εξυπακούεται ένας άντρας να πληρώνει το λογαριασμό όταν ένα ζευγάρι βγαίνει έξω. Μισά – μισά και άλλες αηδίες, τις λένε οι τσιφούτηδες. Εξάλλου, υπάρχουν και οικονομικές μορφές διασκέδασης. Αντικειμενικά όμως, αν ένας άντρας δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τον καφέ της γυναίκας του, τότε καλύτερα να κάτσει μόνος του σπίτι του. Ο άντρας είναι ο κουβαλητής. Οφείλει να ψάξει για δουλειά, ακόμα και αν δεν είναι του επιπέδου του για να μπορεί να στηρίζει αργότερα και την οικογένειά του. Χώρισέ τον ΑΜΕΣΑ. Ο τσιγκούνης στην τσέπη είναι και στα συναισθήματα. Μην ακούς κανέναν να τα ρίχνει στην οικονομική κρίση – οι πραγματικοί άντρες βρίσκουν πάντα τον τρόπο: ακόμα και με μία ρομαντική μακαρονάδα στο μπαλκόνι.

  3. Αχ, κορίτσι μου! Είναι ολοφάνερο ότι ο φίλος σου είναι τσιγκούνης!!! Μεγάλος, μάλιστα! Δεν θεωρώ ότι ο άντρας πρέπει να πληρώνει για δύο, αν είναι δυνατόν! Πρέπει, όμως, που και που να σε κάνει να νιώθεις ότι σε περιποιείται! Σου είπε ότι σε αντιμετωπίζει όπως έναν φίλο του, ίσο προς εκείνον, δεν είστε όμως φίλοι, είστε ζευγάρι!! (που και φίλοι να ήσασταν πάλι “χωράει” ένα κέρασμα που κ που!) Η συμπεριφορά στο σινεμά είναι απαράδεκτη!! Απαράδεκτη! Το ότι σπεύδει να απαντήσει σε μία φιλοφρόνηση σου, για την εμφάνιση του πχ, ότι δεν ξόδεψε πολλά, δείχνει ολοκάθαρα ότι συνέχεια έχει στο μυαλό του πως θα γλυτώσει χρήματα! Επιπλέον, πληροφοριακά και μόνο, και εμείς στην Ελλάδα για περηφάνια το έχουμε το να μπορούμε να κερνάμε είτε την παρέα μας, είτε το ταίρι μας! Είναι μία τιμή που μας κάνει ο άλλος, μας επιτρέπει να του δώσουμε λιγη χαρά και να του δείξουμε ότι χαιρόμαστε την παρέα του!! “Κιμπαριλίκι” που λέμε και εμείς εδώ στα βόρεια! Απλά ο δικος σου ο ελληνάρας είναι τρελά τσιγκούνης!! Και η τσιγκουνιά δεν έχει να κάνει με την οικονομική κατάσταση! Μακριά λοιπόν!!

  4. Απ’ όσα γράφεις φαίνεσαι ενα πολύ γλυκό και καλοσυνάτο κορίτσι. Δεν θα σου πω κάτι διαφορετικό απο αυτό που σου λένε όλοι, οτι δηλαδή έχεις να κάνεις με τσιγκούνη…. Επίσης να ξέρεις οτι ένας ανθρωπος που ειναι τσιγκούνης στα λεφτά είναι και στα συναισθήματα, γνώμη μου είναι να φύγεις όσο πιο μακριά μπορείς. υ.γ. ακους εκεί να σου ζητησει τα λεφτά του σινεμά πίσω! Και μάλιστα τη μέρα των γενεθλίων σου! Θα τρελαθούμε τελείως δηλαδή!

  5. φιλη Ταμάρα το αν πρέπει η όχι να χωρίσεις δε θα στο πούμε εμείς γιστί σιγουρα εσύ ξέρεις καλύτερα. έτσι όπως μας τα περιγραφεις όμως η προσωπική μου γνώμη είναι ότι πρόκειται για το mr skroutz. προτείνω να του πεις ότι πολύ θα ηθελες να πατε ζακυνθο αλλα λόγω οικονομικων δε θα τα καταφερεις και πιστεψε με από την αντιδραση του θα καταλάβεις πολλα.μακαρι να εχεις θετικη εκβαση και να ταρακουνηθεί αν κ χλωμο ετσι όπως τα διαβασα.καλή τυχη και να ξερεις ότι ο τσιγκουνης είναι και στα αισθηματα και όχι μονο στα χρηματα.

  6. τι δεν καταλαβαίνεις αγαπημένη??? ο τύπος είναι τσιγκούνης, τεμπέλης και τραγικός! Αν είναι και άσχημος κόψε λάσπη!!! Αν και τα δύο πρώτα αρκούν για να εξαφανιστείς!!! Καλή τύχη!

  7. Μήπως να τον παράταγες? Δεν θέλω να σε πικράνω αλλά ο τύπος είναι τσιγκούνης.Και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται χειρότερο.

  8. Εχμ, το πρόβλημα δεν είναι ταξικό, δεν είναι κανένας κληρονόμος αριστοκράτης κι εσύ καμιά χωριατοπούλα, είστε και οι δύο ίσοι, αλλά αυτό ΔΕΝ δικαιολογεί την τσιγγουνιά του, η οποία είναι μάλλον παθολογική. Ακόμα κι αν είχε καεί από gold diggersστο παρελθόν, δεν δικαιολογεί μα τέτοια συμπεριφορά. Η ανισότητα δεν είναι στο πόσα έχετε και πόσα μπορείτε να διαθέσετε για διακοπές, εξόδους και γενέθλια, αλλά στην ΠΡΟΘΕΣΗ σας να διαθέσετε. Εσύ και με τα λίγα κάνεις πολλά, ενώ αυτός με τα πολλά που έχει, τσιγγουνεύεται κι αυτά. Breaking news! A) ΝΑΙ, υπάρχουν τσιγγούνηδες άντρες και δεν είναι λίγοι και Β) όχι μόνο στη Γεωργία, αλλά και σε οποιαδήποτε κουλτούρα θεωρείται κατάπτυστο το να φέρεται ο άντρας στην κοπέλα του λες κι είναι ο φιλαράκος του. Αν στους λίγους μήνες σχέσης σε βάζει να πληρώνεις, παίζει να σου ζητά και δανεικά στον έναν χρόνο γιατί, έλα μωρέ, ίσοι είστε και φίλοι μεταξύ σας! Οπότε, Ταμάρα, εύχομαι να μαζέψεις όσα χρήματα μπορείς για να πας διακοπές με φίλες σου ή με την αδερφή σου, που το αξίζετε και οι δυο σας (και μπράβο σας που τα βγάζετε πέρα) και άσ’ τον αυτόν να πάει μόνος του με τη Μαρία Παλάμη, η οποία θα φορτωθεί κι ολόκληρα τα έξοδα για τις βενζίνες.

  9. Ξέρεις βαθιά μέσα σου πως η απαράδεκτη συμπεριφορά του δεν πρόκειται να αλλάξει και πως δεν θα μπορέσεις ποτέ να την απορροφήσεις στο 100%. Ξέρεις πως είσαι πολύ ερωτευμένη για να παραδεχτείς αυτές τις βαθιές σκέψεις σου γιατί αν το κάνεις αυτόματα θα τον χωρίσεις και δεν το θες. Κοίτα… για ‘μένα, καλό είναι οι άνθρωποι να μιλούν ξεκάθαρα. Ξεκίνα από σήμερα τα “δεν μπορώ να βγω, δεν έχω λεφτά”, “δεν έχω κάτι να σε κεράσω στο σπίτι μου, γιατί τα οικονομικά μου πάνε κατά διαόλου”, κλπ έστω και με χιουμοριστικές εκφράσεις, ειλικρινείς όμως, και θα δεις αν κινητοποιηθεί και δει αλλιώς το μεταξύ σας. Όσο για κουβέντες που του κάνεις… Δε λύνεται με διάλογο τέτοια συμπεριφορά. Βελτιώνεται κάπως, αλλά δεν αλλάζει ριζικά. Μην αυταπατάσαι. Στη ζωή σου να επιδιώκεις την ισότητα, ναι. Τα ανταλλάγματα να αποφεύγεις και όσους δεν σέβονται το φύλο, τα νιάτα και την προσωπικότητά σου.

  10. Λες οτι δεν θελεις να χασεις τις πρωτες διακοπες ως ζευγαρι!! Για ποιο ζευγαρι μιλας γλυκια μου??? Ο τυπος δεν θελει συντροφο, θελει συνεταιρο!!! Ελπιζω να καταλαβες οτι δεν μπορεις να υπολογιζεις σε κεινον. Φυγε οσο πιο νωρις μπορεις!!!

  11. κοπελια, ο φιλος σου δεν ειναι τσιγγουνης… Γνωριζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ την οικονομικη σου κατασταση και το χρησιμοποιει για να σε μειωνει… Επισης τσεκαρει αν εισαι μαζι του για τα φραγκα… Πιθανοτατα ακολουθει “οδηγιες” της μαμας και του μπαμπα του… Δρομο οσο προλαβαινεις…

  12. Καλά σου ζήτησε τα λεφτά του σινεμά; τι ξεφτίλας ειναι αυτός;;

  13. Ποιες gold diggers σιγά το κελεπούρι!! ενας τσιγκούνης είναι και ή το δέχεσαι ή φεύγεις.

  14. Κοριτσάρα μου δεν ξέρω τι να σου πω..για κάποιο λόγο όσο διάβαζα το γράμμα σου χαμογελούσα γιατί μου φαίνεσαι πολύ καλό και γλυκό κορίτσι (ελπίζω να μην πέφτω έξω). Τώρα πάμε στο θέμα σου….Γιατί αντί να πεις “ναι είναι τσιγκούνης” κάθεσε και τα βάζεις με τον εαυτό σου; και ντρέπεσαι για την οικονομική σου κατάσταση; Πίστεψε με και εμείς οικογενειακά δεν είμαστε και ότι καλύτερο. Τουλάχιστον εσύ δίνεις και το χαίρεσαι ενώ αυτός μυρίζει τσιγκουνιά από μακρυά. Σαν δεν ντρέπεται λίγο λέω εγώ..εντάξει και εγώ δεν λέω να τα πληρώνει όλα ο άντρας (αν και ο συγκεκριμένος αφού είναι αριστοκράτης γιατί να μην το κάνει;). Είμαι και εγώ σε μια σχέση 3 χρόνια και παρόλο που και οι δυο μας είμαστε φτωχομπυνέδες ο καημένος όλο με κερνάει όταν βγαίνουμε, και δώρα με κάνει και ταξιδάκια πάμε (εδώ κοντά μην φανταστείς τίποτα νησιά και έτσι) και για βενζίνη ποτέ! ούτε λόγος! εγώ βέβαια όταν νιώθω ότι μπορώ να το κάνω το κάνω..και συνησφέρω οικονομικά..τουλάχιστον όμως με άφησε να το κάνω τώρα που είμαστε 3 χρόνια μαζί και όπως και να έχει μια οικειότητα υπάρχει..στην αρχή όχι μόνο κερνούσε εμένα αλλά και τις φίλες μου όταν βγαίναμε παρέα. Αλλά ο δικός σου το έχει παρακάνει..Λένε να βρούμε πλούσιους για να είμαστε καλά αλλά βλέπω ότι όλοι οι πλούσιοι είναι τσιγκούνιδες και οι πιο απλοί άνθρωποι σου προσφέρουν τα πάντα. Εγώ θα σου πρότεινα να του μιλάς χύμα έστω και πάνω στο χαβαλέ (εγώ όταν έμπλεκα με κανέναν τέτοιο έτσι τον έκανα) Πες του μια φορά “εμείς δεν έχουμε επιχειρήσεις σαν εσένα και για αυτό δεν έχω την άνεση να σε ακολουθήσω, εσύ που τα έχεις γιατί δεν μας κάνεις ένα δωράκι” ή ακόμα μια φορά που θα βγείτε και είναι και οι φίλοι του μπροστά και έρθει η ώρα να πληρώσετε πλήρωσε και το δικό του “κερασμένα” πες τον και αν δεν το δεχτεί άστα μπουρμπουάρ…Φφφφ πως δεν έχεις ξενερώσει απορώ!

  15. Φύγε τρέχοντας!! Προτιμώ να είμαι μόνη μου και να περνάω καλά παρά να είμαι με ένα άτομο που μου ζητάει μέχρι και τα χρήματα της βενζίνης! Αν ειναι δυνατον….

  16. χορηγιες τελος

  17. ΦΥΓΕ ΜΑΚΡΙΑ. Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ. Οσο περναει ο καιρος θα χειροτερεψει. Και γενικα μακρια απο τσιγκουνηδες ζηλιαρηδες και μιζερους. ελπιζω να μην εχεις ανασφαλειες και να βρεις τη δυναμη να φυγεις

  18. Γειά σου “VASILIS” χορηγέ ……

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More