Τίνα: “Είναι καλό παιδί, αλλά δεν μου αρέσει καθόλου εμφανισιακά”

Γεια σας!
Χρειάζομαι κι εγώ τη γνώμη σας σε κάτι που με απασχολεί.

Είμαι 38 χρόνων και είμαι μόνη μου εδώ και αρκετό καιρό. Είχα σχέσεις στο παρελθόν που δεν είχαν καλή κατάληξη και εδώ και τρία χρόνια είμαι χωρίς σχέση. Υπήρχαν κάποιοι άντρες που μου άρεσαν αλλά δεν προέκυψε ποτέ τίποτα αξιόλογο.

Το θέμα μου είναι ότι στις φετινές διακοπές γνώρισα κάποιον φίλο μιας φίλης, ο οποίος είναι πολύ συμπαθητικός. Αυτός έδειξε αμέσως ότι ενδιαφέρεται. Είναι δύο χρόνια μεγαλύτερός μου και καθόλου -εμφανισιακά- του γούστου μου.

Είναι όμως καλό παιδί, συμπεριφέρεται με ευγένεια, δείχνει σοβαρός και έχει χιούμορ. Οι φίλοι μου με πιέζουν να του δώσω μία ευκαιρία, αλλά δεν ξέρω. Από τη μία έχω κουραστεί να είμαι μόνη μου, σκέφτομαι και την ηλικία μου, από την άλλη όμως δεν μου αρέσει καθόλου εμφανισιακά. Και η εμφάνιση για μένα ήταν πάντα κάτι σημαντικό.

Οι φίλοι μου με λένε ρηχή και ότι σε μια σχέση δεν παίζει και τόσο ρόλο η εμφάνιση του άλλου, αλλά ο χαρακτήρας. Δεν διαφωνώ, αλλά…

Έχω προσπαθήσει να πείσω, να πιέσω τον εαυτό μου. Διατηρώ από το καλοκαίρι μια επικοινωνία μαζί του (όχι πολύ συχνή) μέσω fb, αλλά κάθε φορά που αποφασίζω να βγω μαζί του τελευταία στιγμή κάνω πίσω.

Χρειάζομαι πραγματικά τη γνώμη σας. Δεν ξέρω τι να κάνω…

Τίνα


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Tina tha sou pw tin diki mou apopsi kathara apo proswpiki empeiria xwris na simainei pws einai kai I swsti. An gia na vgoume me kapoion xreiazetai tosi skepsi kai den mas vgainei aviasta den uparxei kanenas apolutws logos na proxwriseis se mia analogi kinisi. An pragmatika to itheles tha eixe idi ginei. Epeidi eisai moni sou kairo den simainei pws tha prepei na kaneis upoxwriseis. Den pisteuw pws einai mono thema emfanisis alla elxis k ximeias. Kapoios mporei na einai o pio asximos anthrwpos tou kosmou k sta dika mas matia na einai ksexwristos. Sta dika sou matia omws Tina mou autos o anthrwpos den einai ksexwristos…opote? Diki sou einai I epilogi…

  2. Τϊνα, έχω βρεθεί κι εγώ σε παρόμοια θέση με σένα, είμαστε σχεδόν συνομήλικες παρεπιπτόντως. Η δική μου περίπτωση ήταν με κάποιον που είχε μια χαρά εμφάνιση απλά δεν υπήρχε καθόλου έλξη, καθόλου χημεία από την μεριά μου. Βγήκα μαζί του, για να σιγουρευτώ ότι αυτός ο άνθρωπος δεν μου ταιριάζει και για να μην λένε οι δικοί μου άνθρωποι ότι ο ένας μου ξινίζει και ο άλλος μου βρωμάει, αλλά με το ζόρι δεν γίνονται αυτά… Στην ερωτική σχέση πρέπει να υπάρχει έλξη και θαυμασμός, δεν είναι μια απλή φιλία, έτσι το βλέπω εγώ….Καλή τύχη!

  3. τινα μου θα συμφωνησω κι εγω με τις κοπελες ειναι ολοφανερο οτι δεν σε ενθουσιαζει ουτε στο ελαχιστο ο συγκεκριμενος ανθρωπος.καταλαβαινω κ πως νιωθεις και πως σκεπτεσαι.αν σε βοηθαει ειμαι σε κοντινη ηλικια single αλλα οχι δν περιμενα τοσα χρονια για να συμβιβσαστω.με μια σχεση πας παρακατω εξελισεσσαι και αν δεν πετας απο την αρχη ..δε ξερω ετσι το βλεπω εγω..θα ερθει το καλο δεν μπορει ..απλα ματια ανοιχτα αισιοδοξια και καλη διαθεση!!

  4. Τινα μου ειμαστε ακριβως στην ιδια θέση.Ειμαι 38 στα 39 εδω και 3.5 χρονια μονη μου.Ομως μην πεσεις στην παγιδα του αγχους της ηλικιας και κανεις λαθος κινησεις.Κατα την αποψη μου θεωρω πως δεν πρεπει να πιεστεις.Θα το δεις και στην πορεια οτι καλυτερα μονη παρα με κατι που δεν σου ταιριαζει και δεν ειναι αυτο που πραγματικα θελεις.Το να συμβιβαστεις λογω ηλικιας ειναι λάθος για μενα.Η θα εχεις αυτο που πραγματικα σε ελκυει πολυ η ΤΙΠΟΤΑ.

  5. δε μπορουμε να σε συμβουλευσουμε τι να κανεις γιατι εσυ ξερεις τι εναλλακτικες επιλογες εχεις στη φαση και στην ηλικια που βρισκεσαι. Αν εχεις κι αλλους που μπορει να ενδιαφερονται και ξερεις οτι απο εμφανιση κρατιεσαι καλα και σε παιρνει να τον απορριψεις, τοτε μην προχωρας. Η αν εισαι ανετη με το ενδεχομενο να μεινεις μονη σου και δε θελεις με τιποτα να συμβιβαστεις τοτε μην κανεις τιποτα μαζι του. Αλλα πρεπει να γνωριζεις οτι στα 38 σου οι ανδρες που ειναι μονοι και που θα επιλεξουν μια γυναικα ανω των 35 ειναι πολυ λιγοι και μπορει να εχουν απο κατι που να μη σου αρεσει γενικοτερα ειτε απο κοινωνικη, ειτε απο εμφανισιακη ειτε απο οικογενειακη κατασταση και ο νοων νοειτω… το target group σου ειναι πλεον απο τα 40 και πανω γιατι συνηθως οι ανδρες των 35, 36 κοιταζουν για κοπελες 35 και κατω…δυστυχως συνηθως ετσι γινεται

  6. Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται, όπως λέει και ο σοφός λαός μας. Πάντως μαζευτήκαμε πολλές οι 35 plus & single… που έχουν πάει οι άντρες? και γιατί ξαφνικά μετά τα 30-35 μια γυναίκα να πρέπει να έχεις ως target group της τα 40 plus!

  7. @mairi: δεν μιλαμε για μια γυναικα 30-35 αλλα για 38 που για 3 χρονια δεν ειχε σχεση και σε 2 χρονια θα ειναι 40. Αν ειναι 38 και κρατιεται σαν τη Μενεγακη μπορει να χτυπησει και 25αρη! Το παν ειναι να ξερει τι θελει κανεις και να ειναι ρεαλιστης. Αν θελει να κανει παιδια πρεπει να βιαστει και να δωσει μια ευκαιρια σ αυτον τον ανθρωπο εστω δοκιμαστικα. Ευκαιρια λεμε δεν ειπαμε να τον παντρευτει σωνει και ντε! Δυστυχως ομως δεν εχει το χρονο να πειραματιστει αλλο και να ψαχνει το “ιδανικο”. Εχασε ηδη τρια χρονια ψαχνοντας που ειναι πολυ μεγαλο διαστημα μετα τα 30…Απο μια ηλικια και μετα αν δεν θελουμε να καταληξουμε μονες πρεπει να κανουμε συμβιβασμους γιατι δε μας παιρνει αλλο. Απο την εμπειρια μου οταν ο ανδρες ψαχνουν γυναικα δυστυχως τεινουν να κοιτουν ηλικιακα προς τα κατω κι οχι προς τα πανω, κυριως οταν θελουν να δημιουργησουν οικογενεια. Οποτε το target group σου δεν το καθοριζεις εσυ μονο, το καθοριζουν και οι προτιμησεις της πλειοψηφιας των ανδρων. Και δυστυχως οι γυναικες υπερτερουμε αριθμητικα των ανδρων. Εκτος κι αν ειμαστε ενταξει με τη μοναξια μας οποτε δεν πρεπει να παραπονιομαστε που πηγαν οι ανδρες. Οι ανδρες υπαρχουν απλως εμεις εχουμε παντα καποια “στανταρ”…

  8. @αννα δε θεωρώ ότι θα πρέπει κανένας να συμβιβάζεται και να είναι ηττοπαθής. Οι άνδρες δεν είναι, ψάχνουν, ακόμα και όταν είναι μέσα σε σχέση ή και γάμο, να βρουν το καλύτερο για εκείνους, τότε γιατί όχι και η γυναίκα?! θα μου πεις γιατί η γυναίκα θέλει να κάνει και παιδιά, αλλά συγνώμη αν συμβιβάζεσαι και κακοπερνας μέσα στο γάμο σου πως θα νιώθουν τα παιδιά σου και τι παράδειγμα θα δώσεις ως γυναίκα-μάνα στα παιδιά σου… και λες συνέχεια ότι ΕΧΑΣΕ τόσα χρόνια από τη ζωή της… δηλαδή τα χρόνια που ζούμε έχουν σημασία μόνο όταν είμαστε σε σχέση ή και γάμο? το να είμαστε ευτυχισμένες και να ευχαριστιόμαστε το καθετί στη ζωή μας δεν είναι χαμένος χρόνος. Και δεν νομίζω ότι κανένας άνθρωπος δεν επιλέγει τη μοναξιά μια και ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, αλλά και πάλι εδώ ορίζεις τη μοναξιά σαν κάποια που δεν έχει σχέση. Δεν πρέπει να είναι το παν στη ζωή μιας γυναίκας το να είναι σε γάμο ή σε σχέση! και θα το ξαναπώ, με το ζόρι παντρειά δε γίνεται, όσο χρονών και να είσαι. Και για όλους το ταίρι τους είναι εκεί έξω, δε χρειάζεται να πέσουμε στο τριπάκι των συμβιβασμών και της ηττοπάθιας, αλλά να ξέρουμε τι θέλουμε, να σκεφτόμαστε θετικά και όλα θα γίνουν.

  9. Τίνα, αν δε σε γοητεύει αυτός ο άνθρωπος δεν πρέπει να προχωρήσεις μαζί του, επειδή οι φίλοι σου υποστηρίζουν ότι είναι καλό παιδί, σου ταιριάζει κλπ. Επειδή σου ψάχνουν άντρα δε σημαίνει ότι τους οφείλεις τίποτα. Πρόσεξε όμως ποιά λέξη χρησιμοποίησα παραπάνω…”γοητεύει” και όχι “αρέσει εμφανισιακά”. Δε λέω να πιεστείς αν κάποιος σε αηδιάζει, είναι βρώμικος, ατημέλητος κλπ, αλλά πρέπει να καταλάβεις από την άλλη ότι δε διοργανώνεις καλλιστεία. Η εξωτερική εμφάνιση ως βασικό κριτήριο για να απορρίψεις ή να επιλέξεις σύντροφο σαφέστατα και είναι κάτι ρηχό και θα πρέπει να σε προβληματίσει αν σκέφτεσαι έτσι. Δεν πας πια Β’ Λυκείου για να ερωτευτείς τον ωραίο της τάξης και να νομίζεις ότι όσο κούκλος είναι εξωτερικά αλλο τόσο θα είναι και εσωτερικά. Οι προηγούμενες εμπειρίες σου που τελείωσαν άσχημα θα έπρεπε να στο είχαν διδάξει αυτό, ότι άλλο το μέσα, άλλο το έξω και ποιό από τα δύο μετράει πραγματικά σε έναν άνθρωπο. Δεν υπάρχουν τέλειοι άνθρωποι, όπως δεν υπάρχουν και τέλειες σχέσεις. Κατ’αυτή την έννοια λοιπόν ο συμβιβασμός δεν είναι απαραιτήτως κάτι κακό, αρκεί να μπορείς να διακρίνεις τι είναι σημαντικό και τι όχι, τι αξίζει να “θυσιάσεις” και τι δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Κακό είναι πχ να τα φτιάξεις με έναν ωραίο αλλά μ…άκα και να χάσεις ακόμα 1-2 χρόνια απ’τη ζωή σου, επειδή θαμπώθηκες από το περιτύλιγμα και υποτίμησες τον άσχημο χαρακτήρα του. Οπότε εγώ δε σε συμβουλεύω να δώσεις ευκαιρία σε αυτόν τον άνθρωπο (αν έλεγες τον θέλω, αλλά κολλάω στην εμφάνιση θα ήταν αλλιώς, θα σου απαντούσα ξεπέρασέ το και αφέσου) σε παροτρύνω όμως να προβληματιστείς σε αυτό που σου είπαν οι φίλοι σου (ότι είσαι ρηχή) και να επαναπροσδιορίσεις τις αξίες στη ζωή σου.

  10. Μια σημείωση για τη φίλη μας την ʼννα: αριθμητικά οι γυναίκες ΔΕΝ υπερτερούμε έναντι των ανδρών. Αυτός είναι ένας πατριαρχικός μύθος που μας περνούν για να δικαιολογούν τον δήθεν “γυναικείο ανταγωνισμό,” που, παρεμπιπτόντως, ισχύει στην πραγματικότητα πολύ λιγότερο απ’ όσο τον παρουσιάζει η (δυστυχώς φαλλοκρατική) κοινωνία μας. Και συμφωνώ με τη Μαίρη… τρία χρόνια χωρίς σχέση δεν είναι χαμένα χρόνια. Χαμένα χρόνια είναι τα χρόνια αφιερωμένα σε άνθρωπο που εκ των προτέρων ξέρεις ότι δεν το αξίζουν αλλά συμβιβάζεσαι γιατί πιστεύεις ότι δεν θα βρεις ποτέ κάποιον να σου φερθεί όπως στ’ αλήθεια σου αξίζει. Χαμένα χρόνια είναι τα χρόνια που βάζεις “σε αναμονή” μεμψιμοιρώντας που δεν βγαίνεις ραντεβού για να γεμίσεις εσωτερικά σου κενά ή να σπάσεις τη μονότονη ζωή σου. Αυτά ορίζω εγώ ως χαμένα χρόνια. Φυσικά και είναι πολύ όμορφο το να βρεις έναν άνθρωπο με τον οποίο θα έχετε πολλά κοινά, θα έχετε συντροφικότητα και μια αρμονική συμβίωση, αλλά αυτό προαπαιτεί μια χημεία εξαρχής. Εάν αυτή δεν υπάρχει, τότε δεν υπάρχει και λόγος να πιέζεις καταστάσεις. Πάνω απ’ όλα να έχουμε μια ζωή γεμάτη και η σχέση θα είναι μόνο ένα συμπλήρωμα.

  11. @μαιρη: αυτα που εγραψα τα εγραψα για την αναγνωστρια με βαση αυτα που εστειλε. Και απ αυτα που λεει εγω δεν καταλαβαινω οτι χαιροτανε αυτα τα τρια χρονια που εψαχνε για σχεση. Ειναι προφανες για μενα οτι την ενδιαφερει να κανει σχεση, οτι το θεωρει σημαντικοτατο και οτι ανησυχει. Αλλιως δε θα μας εστελνε τιποτα, θα απερριπτε αυτον τον ανθρωπο και θα απολαμβανε τη ζωη της χωρις να ειναι σε σχεση οπως της λες εσυ να κανει. Εγω λεω απλως τι πρεπει να κανει καποιος σε αυτη την ηλικια που μπορει να θελει σχεση και οικογενεια: να δινει ευκαιριες και να χαμηλωνει τα στανταρ του γιατι ειτε μας αρεσει ειτε οχι οι δυνατοτητες μας λιγοστευουν απο ενα σημειο και μετα. Τι να κανουμε, δεν μποροην ολες οι γυναικες να γινουν Σαμανθες η να κρατιουνται σα τη Μενεγακη απο ενα σημειο και μετα…μια ευκαιρια ειπαμε να δωσει γιατι φαινεται να μην ειναι χαρουμενη μονη της.

  12. Δηλαδή του δίνεις συνέχεια ελπίδες οτι θα βγείτε και τελευταία στιγμή κάνεις πίσω. Τον έχεις κουράσει τον άνθρωπο. Τι μας ρωτάς τότε εδώ, άστον στην ησυχία του, εσύ κοίτα να βρείς τον Ρουβά. 38 είσαι και ψάχνεις μανεκέν, έχεις πολλές ελπίδες.

  13. Eσύ δηλαδή πως είσαι?? η μις κόσμος ? Και στο κάτω αφού δεν σου αρέσει τι του μιλάς και του δίνεις ψεύτικες ελπίδες, αυτό είναι ανήθικο. Ξεκαβάλα το καλάμι γιατί θα μείνεις μόνη σου και αφου είσαι τόοσσο ωραία γιατί δεν έχεις βρει κάποιον άλλο τοοσα χρόνια? ʼρα μάαλον έχεις και εσύ κάποιο βασικό ελάττωμα που πρέπει να διορθώσεις.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More