Βίκη: “Μου μιλούσε άσχημα, φώναζε, ούρλιαζε, μου έκανε πλύση εγκεφάλου.”

Καλησπέρα,
ονομάζομαι Βίκη και είμαι 21 ετών.

Πριν τρία με τέσσερα χρόνια, όντας φοιτήτρια, ήρθα πιο κοντά με το φίλο μου. Με το παιδί αυτό μεγαλώσαμε μαζί, διακοπές μαζί, με τον αδερφό μου κολλητοί, ακόμη και οι γονείς μας. Από μικρά έλεγαν θα μας παντρέψουν χαριτολογώντας.

Πέρασαν τα χρόνια και ερωτευτήκαμε, έτσι στα ξαφνικά εκεί που δεν το περίμενα. Ερωτευτήκαμε με πάθος, περνούσαμε υπέροχα για καιρό, τον κοιτούσα και τον θαύμαζα, πονούσα με τον πόνο του και γελούσα με τη χαρά του. Είχαμε την τέλεια σχέση.

Κάποια στιγμή έμαθα πως η μητέρα μου έχει καρκίνο. Έχασα τη Γη κάτω από τα πόδια μου. Δεν είχα καλή σχέση μαζί της και φοβόμουν μην τη χάσω. Έπεσα σε κατάθλιψη. Το αγόρι μου τότε άρχισε να φέρεται περίεργα. Μου έλεγε πως σιγά δεν έχει τίποτα η μαμά σου. Μου μιλούσε άσχημα, φώναζε, ούρλιαζε, μου έκανε πλύση εγκεφάλου. Μου άσκησε ψυχολογική και σωματική βία. Εγώ έπρεπε να δίνω εξετάσεις και μετά να παίρνω τη μαμά μου από τι; Χημειοθεραπείες. Έχασα την αυτοπεποίθησή μου, τον εγωισμό μου και τον εαυτό μου. Δεν με ήθελε πλέον έτσι ξαφνικά. Εγώ δεν είπα σε κανέναν τίποτα γιατί με απείλησε πως θα βάλω δυο οικογένειες να μαλώσουν.

Προσπάθησα να το ξεπεράσω. Έπαιρνα αντικαταθλιπτικά. Έδειχνα δυνατή στη μαμά μου αλλά μέσα μου πέθαινα. Τώρα εκείνος τα έφτιαξε με την ξαδέρφη μου που είναι ανήλικη και εκείνος 27. Θα αρραβωνιαστούν πιθανόν και εγώ τους βλέπω συνέχεια τυχαία, οι δικοί μου μιλάνε για αυτούς και ότι θα γίνουμε σόι. Επίσης έμαθα πως η μητέρα του ήθελε να μας χωρίσει και για αυτό δεν κατάλαβα ποτέ το λόγο του χωρισμού μας.

Δεν ξέρω τι να κάνω. Τους βλέπω και παγώνω. Δεν μπορώ να περιμένω τη στιγμή που θα έρθει το προσκλητήριο. Δεν μπορώ να τον ξεχάσω όσο απαίσια κι αν μου φέρθηκε. Δεν μπορώ να προχωρήσω καθώς φοβάμαι τι θα ξανασυνάντησω… Είμαι σε μια κατάσταση που χάνω τα πάντα γύρω μου και δεν με πειράζει γιατί νιώθω ότι δεν αξίζω.

Βίκη

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Ποσό φοβερό να υπάρχουν τέτοιοι σαρωτικοί άνθρωποι που σε αλλάζουν και σε ρίχνουν στα τάρταρα της κατάθλιψης. Θέλει θάρρος να ανακτήσεις την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση σου, αλλά και αληθινούς ανθρώπους διπλα σου για να ξαναπιστεψεις ότι ΝΑΙ υπάρχουν και τέτοιοι. Μη διστάσεις να ζητήσεις τη βοήθεια ενός ψυχιάτρου, πέρα από τα χάπια χρειάζεται να μιλήσεις και με κάποιον. Χρόνο θέλει και λίγο εγωισμό και συνεχή υπενθύμιση στον εαυτό συ ότι αξίζεις, ακόμα και αν ακόμα δε το πιστεύεις. Τέλος, θα σου έλεγα πως πρέπει να την λυπάσαι την καημένη την ξαδέρφη σου με τι άνθρωπο έμπλεξε και να χαίρεσαι που εσυ γλίτωσες. Σταματά να κλαις και να φοβάσαι, η ζωή είναι μικρή και πρέπει να την χαιρόμαστε και να την γευόμαστε. Βάλε ένα μικρό στόχο, να γελάς με χαμόγελο κάθε πρωί και να δεις ποσά πολλά θα αλλάξουν πολύ σύντομα. Εύχομαι η μανούλα σου να είναι καλά. Η ζωή είναι μπροστά σου, φρόντισε να την ζήσεις!!!!!!

  2. Κορίτσι μου εύχομαι στην μαμά σου ότι καλύτερο. Σίγουρα θα σου πρότεινα να επισκευτείς κάποιον ψυχολόγο. Καταλαβαίνω ότι παγώνεις και σαστίζεις και πονάς όταν τον βλέπεις με την ξαδέρφη σου γιατί είσαι (και με το δίκιο σου) ευάλωτη αυτή την περίοδο, αλλά είτε με βοήθεια είτε χωρίς, πρέπει να δεις ότι μαζί του σκοτώνεις τον εαυτό σου. Εαν γυρίσει σε σενα και τον δεχτείς, θα είναι σαν να αυτοκτονείς. Η ξαδέρφη σου είναι μαζί του γιατί ενδεχομένως να μην έχει εκδηλώσει εκείνος το πραγματικό του πρόσωπο (ή η ξαδέρφη σου είναι εθισμένη στην βία). Θα σου πρότεινα επίσης, εαν το νιώθεις κι εσύ, να αποκαλύψεις τα γεγονότα στην οικογένειά σου . Σιγά την φιλία! Θα πάρεις πίσω την δύναμή σου σε ένα επίπεδο. Σε κανέναν ανθρωπο όσο χρονών κι αν είναι δεν αξίζει βία και κακομεταχείρηση.

  3. Αγαπητή Βικη….νομίζω πως οφείλεις στον εαυτό σου να ΣΕ αγαπάς, να ΣΕ φροντίζεις και να ΣΕ ΣΈΒΕΣΑΙ…όλα αυτά που τώρα σου φαίνονται τόσο δύσκολα(αναφέρομαι στον πρώην σου) …θα έρθει η μέρα που θα σου φαίνονται γελοία και θα αναρωτιεσαι τι έκανες εσύ μαζί του!!! Πάρε ανάσα, κοίτα την δική σου ζωή και αν νιώθεις αδύναμη ζητησε βοήθεια από κάποιον ψυχολόγο και πέρνα περισσότερο χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σου!!!!

  4. Δυστυχώς είναι πολύ άσχημο αυτό που σου συμβαίνει. Ελπίζω η μαμά σου να είναι πια καλά. Γιατί πρέπει να καταλάβεις ότι στη ζωή τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την υγεία. Τη δική σου και της οικογένειας σου. Όσο αφορά τώρα τον “άνθρωπο” που θεωρείς ότι είναι η ζωή σου και ότι άλλος δεν θα υπάρξει κάνεις μεγάλο λάθος. Προχώρα, όσο δύσκολο και να σου φαίνεται τώρα, μπορείς να το καταφέρεις. Θα υπάρξει ένας άλλος στη ζωή σου που θα σε αγαπάει πολύ και δεν θα φύγει στην πρώτη δυσκολία. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να αρχίσεις να σκέφτεσαι πιο θετικά.

  5. Όσο κοινότοπο κι αν ακούγεται, η αλήθεια είναι πως είσαι μικρή κι έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου. Θα γνωρίσεις κι εσύ αυτόν που θα σε κάνει να ξεχάσεις και που θα είστε ο ένας για τον άλλο χωρίς να μπαίνει κανένας ανάμεσα σας!!! Κάνε υπομονή και μην ασχολείσαι μαζί τους.

  6. Είσαι μια πάρα πολύ δυνατή γυναίκα. Και μόνο που μπόρεσες να καταπνίξεις τα συναισθήματα σου για να είναι καλά η μαμά σου δείχνει πόση δύναμη κρύβει η ψυχή σου. Κάποιος άλλος στην θέση σου θα είχε καταρρεύσει. Μπράβο σου κορίτσι μου, και να είσαι σίγουρη ότι εκεί έξω υπάρχει εκείνος ο άνθρωπος που αξίζει την αγάπη σου. Μη σταματάς να ονειρεύεσαι, είσαι τόσο μικρή.. η ζωή απλώνεται μπροστά σου…εκμεταλλεύσουτο. Σχετικά με τους υπολοίπους δεν αξίζει κοριτσάκι μου. Και μόνο που η ξαδέρφη σου έκανε σχέση με τον πρώην αγόρι σου μπράβο της να τον χαρεί και να τον κρατήσει σφιχτά μη της φύγει τέτοιο “κελεπούρι” που είναι. Εύχομαι όλες οι γυναίκες να έχουν την δύναμη να κρατιούνται μακριά από τέτοιους άντρες οι οποίοι προσβάλλουν το ανθρώπινο είδος.

  7. αγαπητο κορίτσι μου, σου βγάζω το καπέλο και σου λέω πως μες στην ατυχία σου, ήσουν τυχερή. αυτό που έπαθε η μανούλα σου (δυστυχώς), δες το ως ένα δώρο που σας έφερε πιο κοντά, που ανέδειξε τα συναισθήματά σου για κείνην και που επίσης αποκάλυψε τον απειλητικό, καταστροφικό και απαράδεκτο χαρακτήρα του “φίλου” σου, που δεν το είχε σε τίποτα να γίνει ο πατέρας του παιδίου σου. και πίστεψε με, όταν θα γινόταν αυτό η ζωη σου θα ήταν 100 φορές δυσκολότερη. αναφορικά με την απειλή του να μη μιλήσεις, φυσικά και θα μιλήσεις και θα δεις πως έχεις ανθρώπους να σε στηρίξουν και να σου αποκαλύψουν ίσως στοιχεία για το χαρακτήρα του που μπορεί να αγνοούσες. είναι επληκτικός ο τρόπος που σταθηκες στην μητέρα σου και να είσαι σίγουρη πως μετά από τέτοιες δοκιμασίες καταρέει εκείνος που βοηθάει-μόνο προσωρινά. είναι προφανές, πως αυτά που περνάς απαιτούν τη βοήθεια ειδικού, αλλά ειδικός επίσης μπορείς να είναι και ο πατερας σου, η μητερα σου και ο αδερφος σου. βαλε τους ανθρωπους που σε αγαπουν στη ζωή σου και δωσε χρόνο στον εαυτό σου. με εκτίμηση

  8. Οπότε στη δύσκολη στιγμή σου, αυτό που έκανε ήταν να προσπαθεί να σε διαλύσει. Δυστυχώς από ότι καταλαβαίνω είναι πάρα πολύ εγωιστής, και θύμωσε με την προσοχή που έδινες στη μαμά σου, αντί να σε υποστηρίξει. Πραγματικά γλίτωσες. Απλά να προσέχεις σε ποιον θα μιλήσεις και τι θα πεις γιατί από ότι καταλαβαίνω πρέπει να είναι διπρόσωπος, και να βγάζει μία άλλη εικόνα προς τα έξω. Πιθανόν να συναντήσεις δυσπιστία ακόμα και από τους δικούς σου. Αυτό που πρέπει να σκέφτεσαι είναι ότι ο αληθινός του χαρακτήρας είναι αυτός που έβγαλε στη δύσκολη στιγμή και όχι ο αρχικός, όταν όλα ήταν καλά.

  9. Περαστικά εύχομαι όλα να πάνε καλά. Έλα βρε Βίκυ είσαι 21 εγώ είμαι 30 φεύγα κι ακόμα με σπουδές παλεύω. Είσαι πολύ μικρή για να αγχώνεσαι με τέτοια. Τον καλύτερο θα γνωρίσεις. Επίτηδες πήγε και τα έφτιαξε με την ξαδέρφη σου για να σε πικάρει. Θα αποφεύγεις κοινές συναντήσεις και εννοείται ότι δεν θα πας στο γάμο. Αυτός μπήκε στην οικογένεια για να σας διαλύσει. Είσαι πολύ μικρή και έχεις όλη την ζωή μπροστά σου, θα γνωρίσεις τον καλύτερο. Ο άντρας στην Ελλάδα μετά τα 34 να ξέρεις πριν τσάμπα χάνεις χρόνο. Φιλάκια!

  10. Πράγματι τελικά είσαι πολύ δυνατή! Μπορεί να συνέβη ότι συνέβη με το φίλο σου αλλά τελικά για καλό έγινε! Έπεσαν οι μάσκες και έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, το πόσο ανώριμος και καλοπερασάκιας είναι. Τι να τον κάνεις έναν τέτοιο άνθρωπο? Οι άνθρωποι στα δύσκολα φαίνεται. Κράτα μόνο το καλό της υπόθεσης ότι καλύτερα που έφυγε τώρα που είναι νωρίς! Δεν αξίζει να έχεις στη ζωή σου έναν τέτοιο άνθρωπο! Και από την άλλη ήρθες και πιο κοντά με την μαμά σου! Γιατί ο πόνος σας ένωσε και δεν την άφησες, ενώ αυτός στον πόνο σου πέταξε για να καλοπεράσει αλλού… Εύχομαι ολόψυχα περαστικά και μην ξεχνάς το άλλο μας μισό είναι κάπου εκεί έξω και θα έρθει στην κατάλληλη στιγμή!

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More