Lena: “Είναι μια δουλειά με προοπτικές, αλλά δεν ξέρω αν θέλω να φύγω από την Αθήνα”.

Γεια σας παιδιά!

Ξέρω ότι το δικό μου θέμα συζήτησης είναι λίγο άσχετο με τις υπόλοιπες ιστορίες που διαβάζουμε εδώ αλλά δεν ξέρω που αλλού να απευθυνθώ.

Λοιπόν, είμαι 25 χρόνων και δουλεύω γραμματέας για λίγες ώρες σε μια εταιρία και όπως καταλαβαίνετε δεν είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη.

Η καταγωγή μου είναι από την Κέρκυρα και εκεί ένας φίλος της μητέρας μου που δουλεύει σε μια άλλη παρόμοια εταιρία της είπε ότι ψάχνουν άτομα για πιο σταθερό ωράριο και μισθό κτλ.

Είναι μια καλή ευκαιρία για μένα γιατί θα μπω σε μια δουλειά με καλύτερες προοπτικές και θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Αλλά το πρόβλημά μου είναι ότι δεν ξέρω αν θέλω να φύγω από την Αθήνα.

Δεν έχω κάποιο δεσμό που να με κρατάει εδώ βέβαια και στο νησί έχω πολλούς συγγενείς και γνωστούς. Είναι ο φόβος για το καινούριο και το διαφορετικό.

Δεν ξέρω πως αν το αντιμετωπίσω. Εσείς έχετε περάσει κάτι αντίστοιχο; Να το τολμήσω;

Ευχαριστώ πολύ,
Lena

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Αφού δεν είσαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τη δουλειά σου στην Αθήνα,γιατί δε δοκιμάζεις να πας εκεί στην Κέρκυρα;Ξέρω,μπορεί να μην είσαι σίγουρη όπως λες να φύγεις από την Αθήνα,αλλά δεν είσαι και σίγουρη αν θες να μείνεις.Δεν έχεις και κάποια σχέση να σε κρατάει εκεί.Οπότε,γιατί όχι;Μη φοβάσαι για το καινούργιο που θα έρθει.Σίγουρα ό,τι έρθει για καλό θα έρθει.Σκέψου το.Είναι αρκετά μεγάλη απόφαση.Δε μπορεί κανείς να σου πει τι θα κάνεις.Ο καθένας θα σου πει κάτι διαφορετικό.Ας πούμε εγώ,αν δεν ήμουν ικανοποιημένη από τη δουλειά μου στην Αθήνα και δεν είχα ούτε δεσμό να με κρατήσει θα έφευγα για Κέρκυρα.ʼλλος μπορεί να επέλεγε να μείνει στην Αθήνα.Σκέψου το ώριμα και εύχομαι καλή τύχη σε ό,τι κι αν αποφασίσεις.

  2. Να πάς στην Κέρκυρα φυσικά! Στην Αθήνα δεν κάνεις και καμια σπουδαία ζωή απο οτι φαίνεται…

  3. Στην Κέρκυρα και γρήγορα, προτού χάσεις την ευκαιρία. Απορώ που το σκέφτεσαι. Ξέρω πολλούς που θα έδιναν το χέρι και το πόδι τους για κάτι τέτοιο, και χωρίς να έχουν καταγωγή από το συγκεκριμένο πανέμορφο νησί. Καλή επιτυχία

  4. ΑΠΟΡΩ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΣ ΚΙΟΛΑΣ.Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΝΗΣΙ.ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΑΘΗΝΑ?ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΖΟΥΓΚΛΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΣΕ ΠΝΙΞΕΙ.Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟΙ.ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΚΑΙ ΗΔΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΩΡΟ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΣΠΟΥΔΑΣΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ.ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΥΡΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΣΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

  5. kouklitsa mou ego sti 8esi sou 8a pigaina.apo ti stigmi pou einai kati kalitero kai den exeis desmefseis stin a8ina giati na mi tolmiseis?einai opos otan imastan mikres kai oi goneis mas mas allazan sxoleio.(to sxoleio alloste elegan einai i mikrografia tis koinonias!) pada pigainame me ena fovo sto kainourio sxoleio alla meta kaname filous k pernousame kala.k esi ekei 8a arxiseis mia nea douleia kaliteri apo prin 8a exeis koda tous sigeneis k 8a einai allios.eidika ta kalokairia 8a eisai se monimes diakopes sto spiti sou me ti 8alassa sou kai ta ola!fisika an s aresei i nixterini zoi tis a8inas k 3efadoneis ka8e savvato isos n exeis ena provlima gt de 3ero to tropo zois sto nisi to xeimona omos esi sigoura 3ereis kalitera afou eisai apo ekei.gnomi mou einai na pas.alloste i a8ina gemise allodapous pou klevoun k skotonoun k einai mes ti vroma!o filos m einai apo plataria koda sta sivota k eilikrina an vriskame ekei douleia 8a pigaina is defteri skepsi!ego leo na to tolmiseis!kali epitixeia k 8a xaro na ma8o tin apofasi sou!

  6. να φυγεις εφοσον οι προοπτικες της επαγγελματικης σου καταρτισης θα ειναι καλυτερα και εφοσον δεν εχεις και δεσμο εδω.υπαρχουν ανθρωποι που εχουν φυγει στο εξωτερικο και εξακολουθουν και φευγουν γιατι η Ελλαδα της κρισης δεν σε αφηνει ουτε να εξελιχθεις ουτε σου δινει μισθο να ζησεις αξιοπρεπη.και εσυ το σκεφτεσαι για να φυγεις στην κερκυρα που ειναι εδω κοντα?υπαρχουν και πτησεις Αθηνα – κερκυρα και οποτε θελεις θα μπορεις να πηγαινεις στο σπιτι σου.Αλλωστε εισαι μολις 25 χρονων που ουτε δικη σου οικογενεια εχεις ουτε και σχεση,τι σε κολλαει???

  7. Στη θέση σου θα είχα φύγει ήδη!

  8. Να τα βάλεις κάτω και να δεις τι πλεονεκτήματα και τι μειονεκτήματα σου δίνει η παραμονή σου στην Αθήνα και αντίστοιχα η προοπτική να πας στην Κέρκυρα. Εγώ αν δεν είχα σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης δε θα έφευγα, κι αν έφευγα θα ήταν για λίγο, διότι θα πνιγόμουν με τη νοοτροπία της κλειστής κοινωνίας. Εσύ μπορεί όμως σε ένα τέτοιο περιβάλλον να ένιωθες πιο ασφαλής. Οπότε είναι λάθος σου να περιμένεις να σου πουν οι άλλοι τι να κάνεις. Εύχομαι να αποφασίσεις το καλύτερο για σένα!

  9. Εγώ που το τόλμησα μονο κερδισμένη βγήκα.Βρηκα και καλες παρέες και ήταν απο τα καλύτερα χρονια της ζωής μου(εργένικα).Ετσι φοβόμουυν κ εγώ ότι μονο στην Αθήνα υπάρχει ζωή,σε πληροφορώ ότι υπάρχει ζωή και στην επαρχία και μπορει η Αθήνα να έχει πολλές επιλογές αλλα αν βρεις παρεα καλή θα περασεις καλυτερα.Μην χασεις τη δουλεια για έναν χαζό φοβο..

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More