Φανή: “Πως να το χειριστώ χωρίς να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις;”

Γεια σας!

Ονομάζομαι Φανή και είμαι 28 ετών. Έχω τρία χρόνια σχέση.

Πριν από δύο μήνες περίπου με κάλεσε μια φίλη μου να βγούμε με κάτι συναδέλφισές της, τις οποίες έχω γνωρίσει και έχουμε ξαναβγεί.

Στην παρέα εκείνο το βράδυ ήταν και δυο-τρία καινούρια άτομα, ένας εξ αυτών ο Α. Επειδή η παρέα ήταν μεγάλη, έγιναν οι συστάσεις στην αρχή, αλλά δεν μιλήσαμε όλοι με όλους.

Μετά το φαγητό πρότειναν κάποιοι από την παρέα να συνεχίσουμε για ποτό. Όπως συζητούσαμε έξω πλέον από το μεζεδοπωλείο σταθήκαμε δίπλα με τον Α. και μιλήσαμε λίγο. Με ρώτησε και αν θα πάω για ποτό, του είπα δεν ξέρω και πήγα να συνεννοηθώ με τη φίλη μου. Τελικά η φίλη μου δεν ήθελε κι έτσι φύγαμε.

Την επόμενη μέρα μας έκανε add στο facebook και τις δύο. Μου έστειλε και inbox και αρχίσαμε να μιλάμε. Από τότε έχουμε ξαναβγεί με την παρέα αυτή και είναι πλέον εμφανές ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά του Α.

Πώς να το χειριστώ ώστε να διατηρήσουμε μια φιλική σχέση χωρίς να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις κτλ.; Στον φίλο μου το είπα ότι μου την πέφτει (γιατί δεν μου αρέσουν τα μυστικά) και απάντησε: “Τον δικαιολογώ” (η απάντηση δεν ήταν η αναμενόμενη).

Φανή

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Η αληθεια ειναι οτι προσπαθω να φερω τον εαυτο μου στη θεση σου.Εγω δεν θα απαντουσα μια φορα στο inbox..την επομενη,ισως ναι,κοφτα.Θα σταματαγα να δινω χωρο.Θα ανεφερα τη σχεση μου συχνα,να καταλαβει οτι υπολογιζω τον φιλο μου.Αν τα εχεις κανει αυτα και συνεχιζει τοτε απλα δεν σε ενδιαφερει αν παρεξηγηθει και το κοβεις αποτομα.Ελπιζω να βοηθησα!!

  2. Ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα δεν κατάλαβα. Μήπως σε ‘παραμελεί’ ο φίλος σου και ψάχνεις τρόπους να του αναπτερώσεις το ενδιαφέρον; Ο Α δεν σε ενδιαφέρει. Ο φίλος σου σε ενδιαφέρει περισσότερο με τις ‘μή αναμενόμενες’ απαντήσεις του και την αδιαφορία του.

  3. το οτι σε ρωτησε αν θα πας για ποτο και το οτι σε εκανε add δεν σημαινει οτι στην πεφτει..!!!απο την αλλη γιανα του μιλας στο ?nbox μαλλον κατι τετοιο θα ηθελες εσυ..το οτι το ειπες στο συντροφο σου καλα εκανες σε μια σχεση δεν χρειαζονται μυστικα αλλα την απαντηση του την αφηνω ασχολιαστη!!!!!παρολα αυτα μπορεις να τους γνωρησεις μεταξυ τους ωστε να καταλαβει ο Α. οτι εχεις αγορι και εισαι “καλα” προκειμενου να μην το παει αλλου..αν και απο αυτο που διαβαζω δεν ειμαι σιγουρη οτι δεν σου αρεσε..

  4. Δεν υπάρχει κάτι τρομερό για να χειριστείς με ιδιαίτερο τρόπο. Όπως ήσουν ως τώρα – φιλική και ευγενική – έτσι να παραμείνεις. Αν δεις ότι ο τύπος το τραβάει του ξεκαθαρίζεις όμορφα κι ωραία ότι έχεις σχέση και πως τον βλέπεις μόνο φιλικά και τελειώνει το θέμα. Δεν έχει λόγο να παρεξηγηθεί για κάτι τέτοιο. Εμένα με προβληματίζει όμως λίγο που λες πως δεν περίμενες την απάντηση του φίλου σου, γι’αυτό και θα θέσω ορισμένα ερωτήματα-προβληματισμούς μου, σε επίπεδο υποθέσεων πάντα. Καταρχήν, μήπως το πήρες στραβά αυτό που είπε; (θα μπορούσες να το δεις και ως κομπλιμέντο, ανάλογα με τον τρόπο που το είπε βέβαια). Μήπως στην πραγματικότητα του το είπες για να τον κάνεις να ζηλέψει; Μήπως “ασχολείσαι” τόσο πολύ με τον Α. γιατί αισθάνεσαι παραμελλημένη από το φίλο σου και το ενδιαφέρον του Α. σε ανεβάζει; (αλήθεια, ο φίλος σου δε σε συνοδεύει ποτέ όταν βγαίνεις με τις παρέες σου;) Μήπως έχεις κουραστεί από κάποια πράγματα στη σχέση σου και ο Α. σε βάζει στον πειρασμό να τον δεις σαν μια εναλλακτική, γι’αυτό και φοβάσαι μην παρεξηγηθεί; Για συζήτησέ τα όλα αυτά λίγο με τον εαυτό σου, γιατί εδώ το πρόβλημα δε μου φαίνεται να είναι ο Α….

  5. Όταν δεν θέλεις να συνεχιστεί το φλερτ, τότε πάνω στη κουβέντα τάχα τυχαία αναφέρεις την ύπαρξη του συντρόφου σου, πχ για μια συναυλία που πήγατε ή μια εκδρομή ή κάτι άλλο. Εμένα όμως μου φαίνεται ότι θέλεις να κάνεις τον σύντροφό σου να ζηλέψει λίγο για να σου δείξει περισσότερο ενδιαφέρον, να μην σε θεωρεί δεδομένη

  6. Κοίτα, Φανή, ακόμα κι αν του ξακαθαρίσεις ότι έχεις σχέση και του ζητήσεις να μείνετε φίλοι, εάν εκείνος κολλήσει τόσο πολύ μαζί σου, θα νομίζει ότι αυτά τα λες μόνο προσχηματικά, γιατί “πρέπει” και ότι κατά βάθος “ψάχνεσαι” και θα μπορέσει να σε πείσει να κάνετε κάτι πέρα από το φιλικό. Εσύ μπορεί να είσαι εντάξει από μεριάς σου, δεν αμφιβάλλω, και να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου στο σωστό timing, αλλά πολλοί άνδρες τρέφουν ελπίδες και μόνο που συνεχίζεις την επικοινωνία τους. Έχε το υπόψη σου. Δεν θα σου πω τι να κάνεις, θα σε παροτρύνω μόνο να θέσεις το ερώτημα στον εαυτό σου εάν πραγματικά χρειάζεσαι έναν φίλο, τον οποίο θα μπορούσες να βρεις στο πρόσωπο του συντρόφου σου. Δεν νομίζω ότι ένας φίλος έχει να σου προσφέρει κάτι παραπάνω από το δεσμό σου. (Με αυτό, βέβαια, δεν εννοώ να ξεκόψεις ό,τι παρέες έχεις. Απλώς δες μήπως δεν υπάρχει και τόση ανάγκη τελικά να έχεις κάποιον άλλον άνδρα για φίλο σου.)

  7. Θα ήθελες πολύ να γίνει παρεξήγηση, αλλά ο φίλος σου είναι τελείως cool ή και αδιάφορος.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More